طبق بررسیها ابعاد گرانی بی رویه در بازار خودرو گرچه همه سطوح و کلاسها را در برگرفته ولی برای نمونههای وارداتی بیش از باقی موارد گسترش یافته و عمدتا هم به دلیل کمبود یا نبود عرضه حاصل شده است.هوندا آکورد ۲۰۱۶، تویوتا هایلوکس ۲۰۱۶، فولکس واگن گلف ۲۰۱۸ و هیوندای آزرا ۲۰۱۸ چهار خودرو بسیار گران بازار در روزهای اخیر هستند.
به گزارش روزنامه هفت صبح، بازار خودرو برای عاشقان مدلهای روز جهان به یک برزخ تمام عیار تبدیل شده و تنگنای تحریم و ممنوعیت و دلار حتی کار را برای شرکتهای خودروسازی بزرگ کشور که از حمایت تامه دولت برخوردارند به شدت سخت نموده است. در عین حال برای برخی بازیگران این بهترین شرایط ممکن است تا از نبود قاعده و نظم مشخص به بهترین شکل ممکن استفاده کنند و هر طور که تمایل دارند، قیمت گذاری کنند.
این خاصیت افزایش محدودیت در اقتصاد است و درباره تبعات آن بارها به مسئولان هشدار داده شده است. چیزی که اصطلاحا اقتصاد سیاه خوانده شده و ادامه حیات آن باعث نابودی بخش سالم اقتصاد میشود.
طبق بررسیها ابعاد گرانی بی رویه در بازار خودرو گرچه همه سطوح و کلاسها را در برگرفته ولی برای نمونههای وارداتی بیش از باقی موارد گسترش یافته و عمدتا هم به دلیل کمبود یا نبود عرضه حاصل شده است. چند نمونه از خودروهای گران بازار با قیمت های عجیب را میتوانید در این گزارش بخوانید.
۱
هوندا آکورد ۲۰۱۶
عجیبترین اتفاق ممکن سر همین خودرو رخ داده است و عدم وجود نمونههای زیادی از سری ۲۰۱۶ آکورد که آخرین فیسلیفت نسل ششم آکورد به حساب میآید باعث شده تا به لطف قیمت ۶۰۰ میلیون تومانی، این خودرو بهایی سه برابر واپسین روزهای تابستان ۹۶ داشته باشد. آکورد ۲۰۱۶ که در نمای جلو و عقب و البته لیست تجهیزاتش تفاوتهای مهمی با آکورد ۲۰۱۵ دارد، به عنوان سدانی متوسط، اقتصادی و کماستهلاک از همه رقبای جهانی خود که در بازار ایران
حاضرند قیمت بیشتری داشته و دو برابر یک پژو ۵۰۸ مدل ۲۰۱۷ قیمت دارد. پنج اتومبیل برتر این کلاس در ایران یعنی کمری هیبرید ۲۰۱۶، کیا اوپتیمای ۲۰۱۷، هیوندای سوناتای ۲۰۱۸، رنو تالیسمان ۲۰۱۸ و فولکسوگن پاسات ۲۰۱۸ به ترتیب قیمتی معادل ۳۳۰، ۳۸۰، ۴۳۰، ۴۴۰ و ۵۰۰ میلیون تومان دارد. قیمت هوندا آکورد ۲۰۱۶ EXL درحالی در ایران به این حدود رسیده که بهای نمونههای صفر کیلومتر و فول آپشنش در بازارهای جهانی حدود ۳۲.۷ هزار دلار است که با نرخ دلار سال ۹۵ و محاسبه تمام تعرفهها بیش از ۲۰۰ میلیون تومان نمیارزد!
۲
فولکسواگن گلف GTI
قیمت ۶۶۰ میلیونی این هاچ بک آلمانی منتهای گرانی و بیانصافی دلالان و واسطهگران ایرانی را به ما نشان میدهد مخصوصا اگر قیمت ۲۷.۵ هزار دلاری خودرو را با ارز ۳۸۰۰ تومانی ضرب کنیم و بعد از افزودن هزینههای گمرکی و مالیات، به قیمتی ۲۰۵ میلیون تومانی برسیم. در واقع اگر درست بسنجیم، قیمت این هاچبک داغ آلمانی با محاسبه سود معمول بازرگانی نباید بیش از ۲۵۰ میلیون تومان باشد.
۳
تویوتا هایلوکس اتوماتیک ۲۰۱۶
پرداخت ۷۰۰ میلیون تومان برای یک وانت واقعا خودکشی محض است حتی اگر طرف حساب ما هایلوکس باشد. از حدود دو سال پیش دیگر وارد بازار کشور نشده و نمونههای صفرکیلومتر آن به شدت کمیاب شدهاند. همین عامل در کنار نبود هیچ رقیب قدر و مشابهی در بازار ایران موجب شده تا هایلوکس ۲۰۱۶ اتوماتیک به خودروی بیهمتا در بازار تبدیل شود و دو تا سه برابر همیشه هزینه روی دست خریداران بگذارد.
۴
هیوندای آزرا ۲۰۱۸
هیچ دلیل منطقی و معقولی برای پرداخت ۸۸۰ میلیون تومانی بابت یک سدان کرهای بزرگ و لوکس ساخت هیوندای (و نه جنسیس) وجود ندارد ولی آزرا/گرنجور بر هر ادله شفافی برای قیمتگذاری و منطق بازار خط بطلان کشیده است.
آزرا ۲۰۱۸ که از هرجهت نسبت به نسل قبل خود پیشرفت کرده در سری ۲۰۱۸ قیمتی ۳۳.۸ هزار دلاری دارد که با احتساب حقوق گمرکی به نرخ ۳۸۰۰ تومانی دلار در انتهای سال ۹۶ (زمان ورود به کشور)، نبایستی بیش از ۲۶۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد. این در حالی است که حتی با فرض ورود خودرو به کشور با دلار ۱۱ هزار تومانی و محاسبه تمامی حقوق گمرکی هم قیمت این محصول نبایستی بیش از ۷۵۰ میلیون تومان داشته باشد.
- 27
- 4