سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۵ - ۰۵ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۱۲۴۱
دنیای خودرو

چهار خودرو شگفت‌انگیز بازار خودروهای وارداتی؛ از هوندا آکورد تا هایلوکس

طبق بررسی‌ها ابعاد گرانی بی رویه در بازار خودرو گرچه همه سطوح و کلاس‌ها را در برگرفته ولی برای نمونه‌های وارداتی بیش از باقی موارد گسترش یافته و عمدتا هم به دلیل کمبود یا نبود عرضه حاصل شده است.هوندا آکورد ۲۰۱۶، تویوتا هایلوکس ۲۰۱۶، فولکس واگن گلف ۲۰۱۸ و هیوندای آزرا ۲۰۱۸ چهار خودرو بسیار گران بازار در روزهای اخیر هستند.

به گزارش روزنامه هفت صبح، بازار خودرو برای عاشقان مدل‌های روز جهان به یک برزخ تمام عیار تبدیل شده و تنگنای تحریم و ممنوعیت و دلار حتی کار را برای شرکت‌های خودروسازی بزرگ کشور که از حمایت تامه دولت برخوردارند به شدت سخت نموده است. در عین حال برای برخی بازیگران این بهترین شرایط ممکن است تا از نبود قاعده و نظم مشخص به بهترین شکل ممکن استفاده کنند و هر طور که تمایل دارند، قیمت گذاری کنند.

 

این خاصیت افزایش محدودیت در اقتصاد است و درباره تبعات آن بارها به مسئولان هشدار داده شده است. چیزی که اصطلاحا اقتصاد سیاه خوانده شده و ادامه حیات آن باعث نابودی بخش سالم اقتصاد می‌شود.

 

طبق بررسی‌ها ابعاد گرانی بی رویه در بازار خودرو گرچه همه سطوح و کلاس‌ها را در برگرفته ولی برای نمونه‌های وارداتی بیش از باقی موارد گسترش یافته و عمدتا هم به دلیل کمبود یا نبود عرضه حاصل شده است. چند نمونه از خودروهای گران بازار با قیمت های عجیب را می‌توانید در این گزارش بخوانید.

 

 

۱

هوندا آکورد ۲۰۱۶

عجیب‌ترین اتفاق ممکن سر همین خودرو رخ داده است و عدم وجود نمونه‌های زیادی از سری ۲۰۱۶ آکورد که آخرین فیس‌لیفت نسل ششم آکورد به حساب می‌آید باعث شده تا به لطف قیمت ۶۰۰ میلیون تومانی، این خودرو بهایی سه برابر واپسین روزهای تابستان ۹۶ داشته باشد. آکورد ۲۰۱۶ که در نمای جلو و عقب و البته لیست تجهیزاتش تفاوت‌های مهمی با آکورد ۲۰۱۵ دارد، به عنوان سدانی متوسط، اقتصادی و کم‌استهلاک از همه رقبای جهانی خود که در بازار ایران

 

حاضرند قیمت بیشتری داشته و دو برابر یک پژو ۵۰۸ مدل ۲۰۱۷ قیمت دارد. پنج اتومبیل برتر این کلاس در ایران یعنی کمری هیبرید ۲۰۱۶، کیا اوپتیمای ۲۰۱۷، هیوندای سوناتای ۲۰۱۸، رنو تالیسمان ۲۰۱۸ و فولکس‌وگن پاسات ۲۰۱۸ به ترتیب قیمتی معادل ۳۳۰، ۳۸۰، ۴۳۰، ۴۴۰ و ۵۰۰ میلیون تومان دارد. قیمت هوندا آکورد ۲۰۱۶ EXL درحالی در ایران به این حدود رسیده که بهای نمونه‌های صفر کیلومتر و فول آپشنش در بازارهای جهانی حدود ۳۲.۷ هزار دلار است که با نرخ دلار سال ۹۵ و محاسبه تمام تعرفه‌ها بیش از ۲۰۰ میلیون تومان نمی‌ارزد!

 

خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

۲

فولکس‌واگن گلف GTI

قیمت ۶۶۰ میلیونی این هاچ بک آلمانی منتهای گرانی و بی‌انصافی دلالان و واسطه‌گران ایرانی را به ما نشان می‌دهد مخصوصا اگر قیمت ۲۷.۵ هزار دلاری خودرو را با ارز ۳۸۰۰ تومانی ضرب کنیم و بعد از افزودن هزینه‌های گمرکی و مالیات، به قیمتی ۲۰۵ میلیون تومانی برسیم. در واقع اگر درست بسنجیم، قیمت این هاچ‌بک داغ آلمانی با محاسبه سود معمول بازرگانی نباید بیش از ۲۵۰ میلیون تومان باشد.

 

خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

۳

تویوتا هایلوکس اتوماتیک ۲۰۱۶

پرداخت ۷۰۰ میلیون تومان برای یک وانت واقعا خودکشی محض است حتی اگر طرف حساب ما هایلوکس باشد. از حدود دو سال پیش دیگر وارد بازار کشور نشده و نمونه‌های صفرکیلومتر آن به شدت کمیاب شده‌اند. همین عامل در کنار نبود هیچ رقیب قدر و مشابهی در بازار ایران موجب شده تا هایلوکس ۲۰۱۶ اتوماتیک به خودروی بی‌همتا در بازار تبدیل شود و دو تا سه برابر همیشه هزینه روی دست خریداران بگذارد.

 

خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

۴

هیوندای آزرا ۲۰۱۸

هیچ دلیل منطقی و معقولی برای پرداخت ۸۸۰ میلیون تومانی بابت یک سدان کره‌ای بزرگ و لوکس ساخت هیوندای (و نه جنسیس) وجود ندارد ولی آزرا/گرنجور بر هر ادله شفافی برای قیمت‌گذاری و منطق بازار خط بطلان کشیده است.

 

 

خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

آزرا ۲۰۱۸ که از هرجهت نسبت به نسل قبل خود پیشرفت کرده در سری ۲۰۱۸ قیمتی ۳۳.۸ هزار دلاری دارد که با احتساب حقوق گمرکی به نرخ ۳۸۰۰ تومانی دلار در انتهای سال ۹۶ (زمان ورود به کشور)، نبایستی بیش از ۲۶۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد. این در حالی است که حتی با فرض ورود خودرو به کشور با دلار ۱۱ هزار تومانی و محاسبه تمامی حقوق گمرکی هم قیمت این محصول نبایستی بیش از ۷۵۰ میلیون تومان داشته باشد.

 

۷sobh.com
  • 27
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش