یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۰۱ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۰۱۵۲
دنیای خودرو

ویژگی‌های «بی ام و ۷۳۰Li »؛ از طراحی خارجی خاص تا ریموت کنترل هوشمند (+تصاویر)

بی ام و 730Li,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

امروزه همه بی ام و را هم سطح و هم تراز با مرسدس بنز می دانند و این دو خودروساز آلمانی رقابت سختی با هم دارند. برند دوست داشتنی بی ام و که چیزی در حدود یک قرن قدمت دارد، همیشه تا این حد موفق نبوده است. در سال ۱۹۵۹ میلادی، بی ام و شرایط بسیار بدی داشت و تا مرز ورشکستگی پیش رفت. اما جالب است بدانید که در آن زمان مرسدس بنز قصد داشت کمپانی بی ام و را که در آستانه ورشکستگی بود خریداری کند. در جلسه ای که در تاریخ ۹ دسامبر ۱۹۵۹ برگزار شد، تقریباً تصمیم فروش بی ام و به دایملر بنز توسط هیئت مدیره بی ام و قطعی شد، اما باز هم تصمیم گیری نهایی به تاریخی دیگر موکول شد.

 

یکی از سهام داران بی ام و در آن زمان شخصی به نام هِربِرت کواندت (Herbert Quandt) بود، کسی که به عنوان ناجی این کمپانی آلمانی شناخته می شود. در واقع به دلیل اقدامات این شخص، بی ام و مجدداً استقلال مالی پیدا کرد. به این ترتیب در کمتر از ۲ سال، مدل انقلابی بی ام و یعنی ۱۵۰۰ که خودرویی کوچک و چابک بود در سال ۱۹۶۱ معرفی شد.

 

۲ سال بعد نیز مدل ۱۸۰۰ معرفی شد که سبب شد بی ام و شرایط بهتری پیدا کند. اما در سال ۱۹۶۹ باز هم هِربِرت کواندت تصمیمی سرنوشت ساز برای بی ام و گرفت و شخصی به نام ایبارهارد فون کونهایم (Eberhard von Kunheim) را به سمت مدیر عامل این کمپانی منصوب کرد. فون کونهایم شخصی بود که توانست بی ام و را از یک برند معمولی به یک برند پریمیوم تبدیل کند و امروزه شاهد به چالش کشیده شدنِ مرسدس بنز توسط بی ام و هستیم.

 

درست است که بی ام و با سری ۳ و ۵ توانسته به خوبی با مرسدس کلاس C و E رقابت کند، اما در مورد سری ۷ و کلاس S قضیه متفاوت است. در پنج نسل پیشین سری ۷، بی ام و نتوانسته جایگاه مرسدس بنز کلاس S را در بازار خودروهای لوکس از آنِ خود کند. البته بی ام و برای سری ۷ که پرچمدار این برند محسوب می شود، همیشه مهندسی عالی و نوآوری های زیادی را به کار بسته است، اما باز هم در نهایت کلاس S برنده این نبرد بوده است. اما به نظر می رسد بی ام و با معرفی نسل ششم سری ۷ قصد دارد نتایج این بازی را به نفع خودش تمام کند. سری ۷ جدید به معنای واقعی یک خودروی نوآورانه با تکنولوژی بالا است. سری ۷ جدید هم اکنون در چهار کشور زیر به تولید می رسد:

 

آلمان

هند

اندونزی

مالزی

قبل از اینکه به بررسی این خودروی زیبا و جذاب بپردازیم، بهتر است بدانید طراح این خودرو شخصی به نام نادر فقیه زاده است، بله درست حدس زده اید، طراح پرچمدار بی ام و یک ایرانی است. نادر فقیه زاده که ۴۱ سال سن دارد، متولد تهران بوده و اکنون ساکن مونیخ است. طراحی فضای داخلی نسل قبلی سری ۷، فضای خارجی نسل سوم سری ۶ و فضای خارجی نسل جدید سری ۷ توسط این ایرانی هنرمند انجام شده است. با ما همراه باشید تا به بررسی این سدان لوکس آلمانی بپردازیم.

 

 

طراحی خارجی

با اولین نگاه به این خودرو، ابعاد بزرگ آن نظر شما را جلب خواهد کرد. خودروی مورد تست ما نسخه لانگ ویل بِیس است که با کد G12 شناخته می شود و در مقایسه با نسخه معمولی با کد G11، 14 سانتی متر فاصله محوری بیشتری دارد. بنابر این، پیدا کردن جای پارک برای این خودرو آن هم در شهر شلوغی همچون تهران چندان کار ساده ای نیست.

 

ابعاد و جلوپنجره بزرگ، ابهت خاصی به ۷۳۰Li بخشیده است و لوکس بودن آن را بیشتر جلوه می دهد. نکته مثبت این است که سری ۷ جدید در کل سبک طراحی ساده و خلوتی دارد و از نظر طراحی خارجی به خوبی می تواند نقش یک پرچمدار را برای بی ام و ایفا کند. البته جزئیاتی نیز وجود دارد که به اندازه و به جا هستند. خودروی مورد تست ما، به چراغ های لیزری زیبایی مجهز بود و رینگ های آن، این سدان لوکس را اسپرت نیز جلوه می داد.

 

یکی از نوآوری های به کار رفته در سری ۷ جدید، استفاده از فیبر کربن در شاسی یکپارچه آن است که سبب شده وزن خودرو نسبت به نسل قبلی سری ۷ حدوداً ۱۰۰ کیلوگرم کمتر شود. به این ترتیب، سری ۷ جدید نسبت به نسل های پیشین استقامت بیشتری داشته و وزن کمتری دارد. البته این نوع شاسی هزینه تعمیر این خودرو را نیز بالا برده است و اگر در تصادف قسمت هایی که از فیبر کربن ساخته شده اند آسیب ببینند، بهتر است فرض کنید خودروی شما به کلی از بین رفته است. نسل ششم سری ۷ اولین خودروی بی ام و است که بر پایه پلتفرم ماژولار این کمپانی به نام پلتفرمِ OKL ساخته شده است. OKL برگرفته از واژه آلمانی Oberklasse به معنی کلاسِ لوکس است.

 

 

ابعاد خارجی بی ام و ۷۳۰Li، کد G12 (مدل لانگ ویل بِیس با فاصله محوری بیشتر) – بر حسب میلی متر

طول۵,۲۳۸
عرض۱,۹۰۲
ارتفاع۱,۴۷۹
فاصله بین دو محور۳,۲۱۰

 

 

همانطور که مشاهده می کنید، طول ۷۳۰Li به ۵.۲ متر می رسد که کشیده ترین خودروی تولید شده توسط بی ام و محسوب می شود. در حقیقت طول ۷۳۰Li در مقایسه با لکسوس LX570 با سه ردیف صندلی، ۱۶ سانتی متر بیشتر است!

 

 

فضای داخلی

همیشه کابین خودروهای بی ام و طوری طراحی شده تا استفاده از قابلیت های مختلف خودرو آسان باشد و می توان گفت سبک طراحی کابین خودروهای بی ام و بیشتر کاربردی، ساده و مینیمال است تا زیبا و مجلل. اما بی ام و در سری ۷ جدید در کنار کاربردی بودن، به زیبایی نیز اهمیت خاصی داده است و می توان گفت کابین این سدان لوکس آلمانی یکی از زیباترین کابین های بی ام و است. البته هنوز هم کابین سری ۷ در سطح کابین مرسدس بنز کلاس S نیست، اما کابین نسل ششم سری ۷ نسبت به نسل قبلی پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است. کیفیت مواد بکار رفته در کابین عالی است و جای هیچگونه شک و تردیدی را باقی نمی گذارد.

 

سری ۷ جدید به آخرین نسخه از سیستم اطلاع رسانی و سرگرمی بی ام و موسوم به آی درایو (iDrive) مجهز است. کار کردن با این سیستم بسیار راحت بوده و اضافه شدن دو قابلیت جدید به آن در سری ۷ جدید، باعث شده استفاده از آن بیش از پیش آسان شود: صفحه نمایش لمسی و قابلیت تشخیص حرکات دست. همچنین سرنشینان عقب نیز می توانند از طریق تبلت موجود در خودرو، به سیستم آی درایو دسترسی داشته باشند.

 

قسمت پشت آمپر کاملاً دیجیتال است که باعث شده کابین خودرو مدرن تر به نظر برسد، اما حس و حالی که کیلومترشمار و دورشمار عقربه ای به راننده القا می کنند در این نوع پشت آمپرها وجود ندارد. بهترین مکان برای نشستن داخل ۷۳۰Li، ردیف عقب و پشت سرنشین جلو است، چرا که می توانید صندلی سرنشین جلو را تا آخرین حد ممکن به سمت جلو ببرید و حس نشستن در یک لیموزین را تجربه کنید. کلید ۷۳۰Li شبیه به یک گوشی هوشمند بوده و یک صفحه نمایش ۲.۲ اینچی دارد که باید آن را مرتباً شارژ کنید.

 

تجهیزات و امکانات

از امکانات و تجهیزات مهم و قابل ذکر ۷۳۰Li می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ریموت کنترل هوشمند با قابلیت پارک کردن خودرو از راه دور – سری ۷ جدید اولین خودروی تولید انبوه جهان است که می توانید بدون نشستن پشت فرمان و به صورت کنترل از راه دور آن را پارک کنید. البته این قابلیت فقط برای شرایطی کاربرد دارد که خودرو در یک خط مستقیم وارد پارک شده و یا از پارک خارج شود

جلوپنجره هوشمند – این جلوپنجره به بهبود آیرودینامیک و خنک شوندگی موتور کمک می کند. جلوپنجره هوشمند هنگامی که نیاز به هوای بیشتر برای خنک کنندگی باشد، باز می شود و در شرایط عادی بسته است.

 

در واقع این سیستم بسته به دما و سرعت خودرو فعال می شود. به طور مثال، هنگامی که خودرو در حال گرم شدن است یا در رانندگی عادی، جلوپنجره کاملاً بسته می شود تا آیرودینامیک بهبود پیدا کند

چراغ های جلوی لیزری (Laserlight) – نسبت به چراغ های زنون و LED معمولی، چراغ های لیزری در حالت نوربالا دو برابر برد بیشتری دارند. نور چراغ های لیزری ۱۰ برابر روشنایی و شدت بیشتری دارد و این چراغ طوری طراحی شده تا در حالت نوربالا دید خودروهایی که از روبرو می آیند را دچار مشکل نکند. همچنین این چراغ به GPS متصل است تا در پیچ های جاده بتواند روشنایی بهتری فراهم کند. به علاوه، چراغ لیزری توسط یک دوربین مادون قرمز انسان ها و حیوانات را تشخیص داده و آنها را با نور برای راننده مشخص می کند

نمایشگر اطلاعات روی شیشه جلو (head-up display)

نورپردازی داخلی در ۶ رنگ: برنزی، نارنجی، سفید، آبی، سبز، بنفش یاسی

نور خوش آمدگویی زیر درب ها (BMW Welcome Light Carpet) – این سیستم دو طرف خودرو روی زمین را روشن می کند تا بهتر بتوانید در مکان های تاریک مسیر ورود به خودرو را پیدا کنید. منبع این نور، زیر درب های جلو قرار دارد

سیستم خوشبوکننده کابین با ۸ رایحه مختلف

صفحه نمایش لمسی ۱۰.۲۵ اینچی در قسمت میانی داشبورد

تبلتِ تاچ کامَند (Touch Command) – این تبلت در واقع یک تبلت سامسونگ ۷ اینچی است که می توانید آن را در محل مخصوصی که بین صندلی های ردیف عقب برای آن در نظر گرفته شده قرار دهید. از طریق این تبلت می توانید مواردی همچون نورپردازی محیط داخلی، سانروف، تنظیمات صندلی ها و ماساژور و سیستم تهویه مطبوع را کنترل کنید

سیستم صوتی حرفه ای هارمن کاردن (Harman Kardon) با ۱۶ بلندگو و آمپلی فایر تخصصی با توان خروجی ۶۰۰ وات

سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک ۴ منطقه ای

سیستم کنترل از طریق حرکت دست – یک سنسور ۳ بعدی حرکاتِ دستِ از پیش تعریف شده را تشخیص می دهد. به طور مثال می توانید با حرکت دادن دست صدای موسیقی را کم کرده یا تماس تلفنی را پاسخ دهید

گرمکن صندلی ها و زیردستی ها + سردکن صندلی ها

ماساژور صندلی ها

دو صفحه نمایش ۱۰ اینچی برای سرنشینان عقب

سقف پانوراما به نام اِسکای لانژ (Sky Lounge) – این سقف پانوراما از یک سیستم نورپردازی بهره مند است که از لامپ های LED با رنگ های مختلف در آن استفاده شده و چیزی در حدود ۱۵ هزار اِلِمان برای نورپردازی در این سقف شیشه ای تعبیه شده است

سیستم پارک خودکار

شوینده چراغ های جلو

 

بی ام و 730Li,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

تجربه رانندگی با بی ام و ۷۳۰Li

همیشه انتظار می رود یک سدان لوکس که پرچمدار یک برند نیز محسوب می شود، حداقل یک موتور ۶ یا ۸ سیلندر داشته باشد، اما بی ام و ۷۳۰Li اولین سری ۷ تاریخ است که به موتور ۲.۰ لیتری ۴ سیلندر مجهز است. در واقع این موتور همان موتور B48 است که بر روی بی ام و ۳۳۰i هم نصب شده، فقط کمی تقویت شده تا قدرت و گشتاور بیشتری تولید کند. ۷۳۰Li می تواند ۲۵۸ اسب بخار قدرت و ۴۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. اما سوال این است که آیا یک موتور ۲.۰ لیتری ۴ سیلندر برای یک سدان لوکس با ۱.۸ تُن وزن کافیست؟

 

جواب مثبت است. ترکیب این موتور با گیربکس ۸ سرعته سری ۷ که ساخت شرکت ZF آلمان بوده و عملکردی فوق العاده و بی نقص دارد، سبب شده پشت فرمان این خودروی دیفرانسیل عقب شاهد واکنش سریع و بدون وقفه پدال گاز باشید. ۷۳۰Li به سیستم تزریق مستقیم سوخت مجهز بوده و گشتاور ۴۰۰ نیوتن متری موتور از دور ۱۵۵۰ تا ۴۴۰۰ در دسترس است. در دورهای میانی نیز این موتور قدرت کافی ایجاد می کند. با افزایش دور موتور، صدای زیبایی از موتور این خودرو به گوش می رسد، اما حداکثر سرعت این سدان لوکس در ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت محدود شده است.

 

موتور ۷۳۰Li به یک توربوشارژرِ توئین اِسکرول مجهز است. در این نوع توربو، بسیاری از مشکلات توربوهای تک اِسکرول حل شده است. از مزیت های توربوشارژرِ توئین اِسکرول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش گشتاور در دورهای پایین (مشابه موتورهای مجهز به دو توربوشارژر)

کاهش مصرف سوخت

افزایش قدرت در تمام محدوده دور موتور

 

اما به قسمت جالب در زمینه عملکرد این خودرو می رسیم: شتاب صفر تا صد. شاید باور نکنید، اما این موتور ۲.۰ لیتری ۴ سیلندر می تواند این خودروی ۱.۸ تنی را فقط در عرض ۶.۳ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند (رقم اعلامی بی ام و). درست است که در عمل دستیابی به این رقم مشکل و شاید غیر ممکن باشد، اما به جهت وجود توربوشارژر، عملکرد این موتور در تهران افت زیادی نخواهد داشت. در واقع می توانید با کت و شلوار و کراوات پشت فرمان ۷۳۰Li بشینید و در کمال وقار و متانت، با تعویض دنده ها توسط شیفترهای پشت فرمان، با خودرویی اسپرت همچون هیوندای جنسیس کوپه رقابت کنید.

 

اما این موتور کم حجم مزایای دیگری نیز دارد: به طور مثال مصرف سوخت ترکیبی این خودرو حدوداً ۶ لیتر به ازای هر صد کیلومتر اعلام شده است (البته مسلماً در واقعیت نمی توان به چنین رقمی دست یافت). حجم باک نیز ۷۸ لیتر است که باعث می شود تعداد دفعات مراجعه به پمپ بنزین کاهش پیدا کند. در مدت زمان تست امکان اندازه گیری مصرف سوخت واقعی خودرو را نداشتیم، اما طبق تستی که از ۷۳۰Li در مالزی به عمل آمده، این خودرو توانسته در ۳۶۰ کیلومتر مسیر ترکیبی رقم ۱۲.۹ لیتر در هر صد کیلومتر را ثبت کند که برای خودرویی در این سگمنت بسیار خوب است.

 

علاوه بر این، استفاده از این موتور سبب شده وزن قسمت جلویی خودرو کمتر شود و در نتیجه قابلیت های دینامیکی بهتری داشته باشد. در حقیقت سری ۷ جدید در کلاس خودش خودرویی بسیار سبک محسوب می شود. اگر با این سدان ۵.۲ متری وارد یک پیچ تند شوید، به مهندسی فوق العاده آن پی خواهید برد و می توان گفت قابلیت های دینامیکی و واکنش پذیری فرمان آن فوق العاده است. در سرعت های بالا هم احساس نمی کنید با یک خودروی لوکس بزرگ طرف هستید و فرمان پذیری عالی آن شما را شگفت زده خواهد کرد. البته هنگام پارک کردن ممکن است به دلیل ابعاد بزرگ خودرو کمی دچار مشکل شوید، اما خوشبختانه دوربین ۳۶۰ درجه در چنین مواقعی کار شما را تا حدودی آسان می کند.

 

به لطف شاسی سبک با استقامت بالا که تنظیمات آن بسیار دقیق و عالی انجام شده، این سدان لوکس تعادل خوبی میان هندلینگ خوب و سواری نرم ارائه می دهد. ۷۳۰Li به سیستم تعلیق بادی به همراه قابلیت تنظیم ارتفاع مجهز است. این تعلیق توسط یک پمپ باد برقی کار می کند و بدون در نظر گرفتن وزن بار و سرنشینان، همیشه ارتفاع خودرو را ثابت نگه می دارد (حتی زمانی که خودرو خاموش است). می توانید تا سرعت ۳۵ کیلومتر بر ساعت، ارتفاع خودرو را حداکثر تا ۲ سانتی متر زیاد کنید.

 

اگر ارتفاع خودرو را زیاد کرده باشید و سرعت خودرو افزایش پیدا کند، ارتفاع به صورت خودکار به حالت عادی باز می گردد. همچنین در سرعت های بالای ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت و در حالت اسپرت، ارتفاع خودرو ۱ سانتی متر کاهش پیدا می کند. علاوه بر این، سری ۷ جدید به ضربه گیرهای الکترونیکی مجهز است که می توانید حالت های مختلفی را برای آنها انتخاب کنید.

 

در مجموع کیفیت سواری ۷۳۰Li در مسیرهای ناهموار بسیار خوب است، اما جذب برخی چاله ها و دست اندازهای خیابان های تهران از عهده سیستم تعلیق چنین خودروی لوکسی نیز خارج است. در کل احساس می شود بی ام و ترجیح داده به خاطر سواری بسیار نرم، قابلیت های دینامیکی این خودرو را تضعیف نکند و می توان گفت سری ۷ جدید در زمینه هندلینگ از رقبا بهتر ظاهر می شود.

 

فرمان ۷۳۰Li از نوع کمکی برقی بی ام و به نام سِروُ ترونیک (Servotronic) است. به لطف این فرمان، پارک کردن با سری ۷ و رانندگی با آن در خیابان های باریک آسان شده است. همچنین واکنش پذیری فرمان بهتر شده و در سرعت های بالا به پایداری خودرو افزوده شده است. واحد کنترل سِروُ ترونیک بسته به سرعت، میزان نیروی کمکی اعمال شده را تنظیم می کند. در این سیستم یک سوپاپ الکترومغناطیسی وجود دارد که میزان نیروی اعمال شده توسط سیستم هیدرولیک فرمان را به دقت تنظیم می کند که دقت فرمان را بسیار بالا می برد. بد نیست بدانید در فرمان های برقی معمولی، تنظیم فرمان بر اساس دور موتور انجام می شود.

 

جمع بندی

قطعاً نسل ششم سری ۷ نسبت به نسل قبلی پیشرفت قابل توجهی داشته است. طراحی خارجی این خودرو ترکیبی از لوکس و اسپرت است که جذابیت خاصی به آن بخشیده و کابینی زیبا، مدرن و آرامش بخش دارد. این خودرو همانند نسل های دیگر سری ۷، قابلیت های دینامیکی فوق العاده ای در مقایسه با خودروهای دیگر این سگمنت دارد و می توانید در کابین این خودرو سواری بسیار نرمی را تجربه کنید، اما این بار سری ۷ از نظر تکنولوژی نیز چیزی کم ندارد.

 

استفاده از فیبر کربن در شاسی، قابلیت تشخیص حرکات دست، تبلتِ تاچ کامَند، قابلیت پارک از راه دور، جلوپنجره هوشمند، چراغ های لیزری و سقف پانورامای اِسکای لانژ بخشی از نوآوری های بکار رفته در این سدان لوکس آلمانی به شمار می رود. شاید انتخاب یک موتورِ کم حجمِ توربو برای یک سدان لوکس چندان منطقی به نظر نرسد، اما در عمل شاهد هستیم که این موتور عملکرد بسیار خوبی داشته و باعث شده مصرف سوخت ۷۳۰Li به عنوان یک خودروی لوکسِ فول سایز مناسب باشد. همچنین گیربکس ۸ سرعته این خودرو نیز عملکردی عالی دارد.

 

سری ۷ جدید حدوداً ۱ سال و ۳ ماه پیش توسط پرشیا خودرو برای بازار ایران رونمایی شد و در آن زمان بر اساس سطح تجهیزات، قیمتی بین ۶۸۹ تا ۷۶۰ میلیون تومان داشت. اما هم اکنون بی ام و ۷۳۰Li بسته به تیپ، قیمتی بین ۱,۲۹۲,۰۰۰,۰۰۰ تا ۱,۴۱۲,۰۰۰,۰۰۰ تومان دارد!

 

مشخصات فنی 

 

مشخصات فنی بی ام و ۷۳۰Li، نسل ششم، کد G12

کد موتورB48B20
حجم موتور (سی سی)۱,۹۹۸
تعداد سیلندر / سوپاپ۴ / ۱۶
آرایش سیلندرخطی
نسبت تراکم۱۰.۲ به یک
نوع تنفس موتورمجهز به توربوشارژرِ توئین اِسکرول (twin-scroll)
نوع تزریق سوختسیستم تزریق مستقیمِ بی ام و به نام تزریق با دقت بالا (High Precision Injection)
حداکثر قدرت (اسب بخار / دور بر دقیقه)۲۵۸ / از ۵,۰۰۰ تا ۶,۵۰۰
حداکثر گشتاور (نیوتن متر / دور بر دقیقه)۴۰۰ / از ۱,۵۵۰ تا ۴,۴۰۰
جعبه دنده۸ سرعته اتوماتیک با اِستِپ ترونیک (Steptronic)
محور انتقال نیروعقب
حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت)۲۵۰
شتاب صفر تا صد (ثانیه)۶.۳
مصرف سوخت داخل شهر (لیتر در هر صد کیلومتر)از ۷.۵ تا ۷.۸
مصرف سوخت خارج شهر (لیتر در هر صد کیلومتر)از ۴.۸ تا ۵.۳
مصرف سوخت ترکیبی (لیتر در هر صد کیلومتر)از ۵.۸ تا ۶.۲
میزان آلایندگی کربن دی‌اکسید به صورت ترکیبی (گرم در هر کیلومتر)از ۱۳۴ تا ۱۴۴
گنجایش تقریبی مخزن سوخت (لیتر)۷۸
وزن با احتساب ۹۰% سوخت در باک، ۶۸ کیلوگرم برای راننده و ۷ کیلوگرم برای بار به همراه تجهیزات پایه (کیلوگرم)۱,۷۹۵
نوع فرمانکمکی برقی بی ام و به نام سِروُ ترونیک (Servotronic)
نوع تعلیق جلودوجناقی
نوع تعلیق عقبپنج اتصالی
ترمزهای جلو و عقبدیسکی خنک شونده
مشخصات لاستیک های جلو۲۲۵/۶۰R17 یا ۲۴۵/۴۵R19
مشخصات لاستیک های عقب۲۲۵/۶۰R17 یا ۲۷۵/۴۰R19
فضای بار عقب (لیتر)۵۱۵

 

  • 41
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش