دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۰ - ۰۵ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۱۲۸۳
دنیای خودرو

پایمردان راه سنت و قدرت؛ خودروسازانی که دست از ساخت موتور های V12 برنمی دارند

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

کاهش حجم موتور خودرو، امروزه تبدیل به یکی از اصلی ترین فاکتورهای فرآیند ساخت یک اتومبیل شده است. خواه این اتومبیل ها محصولی اسپرت باشد و خواه برای استفاده روزمره در خیابان های شهر طراحی شده باشند. مسئله اصلی این است که در دوران کنونی می‌توان با یک موتور توربوشارژ V8 همان خروجیِ توان و گشتاورِ یک موتور سنگین V12 را به دست آورد. اما این همه ماجرا نیست.

 

استفاده از موتور های V8 علاوه بر خروجی یکسان، کاهش قابل توجهی ا ۰ز وزن خودرو را نیز با خود به همراه دارند. این یعنی علاوه بر اینکه حجم مصرفی بنزین در درون موتور کاهش می یابد، کاهش وزن خودرو نیز، فرایند حرکت و شتابگیری را تسهیل می کند. حتی مهمتر از آن، آنچه که برای خودروسازان بسیار با اهمیت است و نباید آن را فراموش کرد: کاهش چشمگیر هزینه های تولید است.

 

با همه این حرف‌ها ممکن است این فکر به ذهن برسد که موتورهای V12 دیگر مرده اند. اما واقعیت این است که اینطور نیست. اگر بخواهیم کمی دقیق تر و با تکیه بر آمار های منتشر شده صحبت کنیم، می توان اشاره کرد که در حال حاضر ۱۸ مدل خودروی مختلفِ در حال ساخت، در بین خودروسازان وجود دارد که هر کدام از نمونه موتور های V12 بهره می برند. این مدل از خودروها به دست ۷ خودروساز بزرگ ساخته می شوند. در دورانی که در بین همه طراحان و خودروسازان صحبت از کاهش حجم موتور است، هفت خودروساز بزرگ که به نوعی خداوندگاران صنعت اتومبیل نیز محسوب می شوند، همچنان به ساخت موتور های جذاب ۱۲ سیلندر خود ادامه می دهند و گوششان هم بدهکار حرف بقیه نیست! آنچه در مطلب امروز خواهید خواند، بررسی این ۷ خودروساز است که در حین آن به خودروهای مجهز به موتور های V12 آنها نیز خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

 

استون مارتین

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

استون مارتین یکی از خودروسازانی است که در این ماجرا حق بزرگی بر گردن دارد! چهار مدل از خودروهای استون مارتین، مجهز به موتور های V12 هستند. گرچه استون مارتین انگلیسی با AMG بنز برای تعدادی از خودروهایش که مجهز به موتور V8 هستند قرارداد همکاری بسته است؛ اما جالب است که بدانید ساخت موتور های V12 استون مارتین، تماما به عهده خودشان است. چرا که استون مارتین یکی از بزرگترین خالقان موتورهای سنگین و پر حجم است.

 

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

دو محصولِ DB11 و DBS سوپرلگرای استون مارتین، که تقریبا محصولات مشابهی هستند، هر دو مجهز به موتور V12 هستند. تمام سیم کشی و کارهای برقی این دو خودرو توسط مرسدس بنز انجام شده، اما اصل ماجرا (یعنی ساخت موتور های V12) آن ها کاملا توسط خودروساز انگلیسی به تنهایی صورت گرفته است. ماحصل ساخت این دو خودرو قدرتمند استخراج ۶۰۰ و ۷۱۵ اسب بخار قدرت است.

 

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

خودروی سوم استون مارتین که مجهز به موتور V12 است، Vanquish S است که پیشرانه ی ۵.۹ لیتری آن توان تولید ۵۶۵ اسب بخار قدرت را دارد. البته ونکوییش به زودی رفتنی است و در آینده ای نزدیک، ساخت آن به پایان خواهد رسید. آخرین محصول V12 خودروساز انگلیسی، Rapide S است که در سگمنت سدان های لوکس قرار می گیرد. البته باید اعتراف کرد که رپید اس، در مقابل رقبای قدرتمند خود در این سگمنت از برند های بنز، بی ام و و پورشه، چندان حرفی برای گفتن در میزان لوکس بودن ندارد. اما از طرف دیگر خودرویی بسیار راننده محور است! خودتان بهتر می دانید که موتور های V12 لذت رانندگی ای واقعی را در اختیار رانندگان خود می گذارند که احتمالا در این حالت خیلی به میزان لوکس بودن خودرو توجه نمی شود.

 

فراری

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

فراری یکی از معروفترین خودروسازانی است که همواره به موتور های V12 علاقه زیادی داشته است. بگذارید این گونه بگوییم، که برای مدت بسیار طولانی، فراری هیچ موتوری غیر از موتور های V12 نمی ساخت. این مسئله حداقل تا پیش از مرگ انزو فراری با قاطعیت پابرجا بود. در حال حاضر فراری دو خودرو و محصول دوست‌داشتنی مجهز به پیشرانه قدرتمند و سنگین V12 دارد. اولین خودرو GTC4Lusso  است. این هاچ‌بک فراری مجهز به یک موتور ۶.۳ لیتریِ تنفس طبیعی است و گیربکس دوگانه قدرتمند آن تمامی توان خروجیِ ۶۸۱ اسب بخاری از این موتور V12 را به هر چهار چرخ خودرو منتقل می کند. اما از طرف دیگر واقعیتی وجود دارد که قابل انکار نیست و آن این که Lusso نتوانست از پس جوِ جهانیِ کم کردن حجم موتور در دنیای امروز، کاملا بگریزد. چون یک نسخه ی V8 توربو شارژ از این خودرو نیز موجود است.

 

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

خودروی دوم فراری، ۸۱۲ Superfast است که این فراری موتور وسط نیز مجهز به یک پیشرانه ۱۲ سیلندر ۶.۵ لیتری است که می تواند ۷۸۹ اسب بخار قدرت را آزاد کند. با این تفاوت که تمامی توان این خوردو به چرخ های عقب منتقل می شود و سیستم گیربکس آن نیز دبل کلاچ است. اگر از فراری لافراری فاکتور بگیریم، به این نتیجه خواهیم رسید که ۸۱۲، سریعترین فراری است که تاکنون تولید شده است. در واقعیت این فراری یک خودروی جی تی است و حتی اسم سوپرکار را نیز نمی توان بر آن نهاد. با همه ی این اوصاف همچنان در مورد ادامه روند ساخت موتور های V12 برای فراری یک شک جدی وجود دارد. احتمال آن می‌رود که فراری نیز، با اینکه همواره اسطوره ای در ساخت موتور های V12 بوده، از این کار دست بکشد و به زمره ی سایر خودروسازانِ جهان بپیوندد.

 

بی ام و

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

بی ام و یکی از اصلی‌ترین خودروسازانی است که تماماً به کاهش حجم موتور تن سپرده است. برای اثبات آن لازم نیست به بی ام و i۸ که سه سیلندر دارد بپردازیم و یا اشاره کنیم که M3 هایی که موتور V8 داشتند، اکنون تنها ۶ سیلندر دارند. بلکه به هر مدلِ دلخواهی از بی ام و نگاه کنید، شاهد روند نزولی حجم موتور آن ها خواهید بود. با این اوصاف وقتی صحبت از لوکس ترین خودروی بی ام و می شود، ظاهراً این شرکت خودروساز آلمانی قصد ندارد که ذره ای هم در ساخت موتور حجیم برای این مدل از محصولاتش کوتاه بیاید.

 

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

خودروی M760i بی ام و مجهز به یک موتور سنگین ۶.۶ لیتری ۱۲ سیلندر است که می تواند ۶۰۲ اسب بخار قدرت را به چهار چرخ خود منتقل کند و این توان توسط یک گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک تقسیم و تنظیم می‌شود. ماحصل این توان، صفر تا صد ۳.۸ ثانیه ای برای سری ۷ سنگین است. همانطوری که احتمالا می‌دانید، در کشور ما نیز سری ۷ های جدید وارد شده اند. اما به دلیل محدودیت ها، نسخه موتور ضعیف آن یعنی ۴ سیلندرِ مجهز به توربوشارژر اجازه واردات دریافت کرده است. نسخه اصلی این خودروی وارداتی حجم موتور و تعداد سیلندرهایی ۳ برابر بیشتر دارد. در هر صورت کاملاً قابل پیش بینی است که به زودی بی ام و نیز قید موتور های V12 را خواهد زد ولی آنچه واضح است فعلا جای اندکی در این لیست برای خود دست و پا کرده است!

 

لامبورگینی

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

سرنوشت لامبورگینی کاملاً مشابه فراری است. در همین ابتدا خاطر نشان می کنیم که در چند سال اخیر، شاهد لامبورگینی های هشت سیلندر متفاوتی بوده‌ایم. اما آنچه در طول تاریخ همیشه از لامبورگینی، لامبورگینی ساخته است! تنها موتور های خیره کننده ۱۲ سیلندر این کمپانی بوده که درخشش فوق العاده ای از خود نشان داده اند.

 

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

در نتیجه تعجبی ندارد که لامبورگینی برای مهم ترین خودرو و قدرتمند ترین محصولش، یعنی اونتادور اس، یک موتور v۱۲ در نظر گرفته باشد، موتور ۶.۵ لیتری ۱۲ سیلندری که می تواند ۶۳۰ اسب بخار قدرت را، به هر چهار چرخ خودرو منتقل نماید. به زودی شاهد اونتادور SVJ خواهیم بود که توان خروجی آن بین ۷۷۰ تا ۸۰۰ اسب بخار است.

 

مرسدس بنز

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

مرسدس بنز آلمانی مانند استون مارتین، در حال حاضر، ۴ محصولِ ۱۲ سیلندر دارد. تعجبی ندارد اگر بدانید که ۳ مدل از این ۴ محصول بنز، توسط AMG ساخته می شوند. مشخصه ی نامیِ این ۳ خودرو عدد ۶۵ است. اولین خودرو مرسدس بنز S65 است که در ۳ مدل سدان، کوپه و کروک عرضه می گردد.

 

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پس از آن SL65 و همینطور G65 که کاملا خودروهای متفاوتی هستند از موتور های V12 سود می برند. موتورهای سنگین ۶ لیتریِ توربو با آرایش V12 که می توانند ۶۲۱ اسب بخار قدرت تولید کنند. گرچه AMG 63 های بنز سریع تر هستند، اما هیچگاه پرستیژِ سری ۶۵ ها را به دست نمی آورند.

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

آخرین مدل مرسدس بنز از چهار خودروی ۱۲ سیلندرش، مرسدس میباخ S650 است. مرسدس میباخ بازوی اصلی سگمنت لوکس این خودروساز آلمانی است. کاملا واضح و بدیهی است که بزرگ‌ترین و مهم‌ترین خودروی بنز در این کلاس، مجهز به قدرتمندترین موتور ساخته شده آنها باشد. چراکه بنز هرآنچه که توانسته را در این خودرو جای داده، چه از لحاظ تجهیزات و امکانات، و چه از جهت قدرت و پیشرانه و توان موتور. گرچه بنز لقب AMG را برای این خودروی خود استفاده نکرده است اما موتور مشابهِ ۶ لیتری توربو که می تواند ۶۲۱ اسب بخار توان ایجاد کند، برای میباخ لحاظ شده است.

 

پاگانی

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

در حقیقت AMG مرسدس بنز، ۵ خودروی مجهز به موتور ۱۲ سیلندر را می سازد که یکی از آنها که در بالا اشاره نشد، موتور پاگانی Huayra است. موتور ۱۲ سیلندر قدرتمند AMG که به سفارش پاگانی ساخته می شود، بر روی یکی از جذاب ترین هایپرکار های دنیا نصب خواهد شد. موتور ۶ لیتری ۱۲ سیلندر توربو که شاید به نظر مشابه سایر موتور های خودروهای بنز باشد که پیش از این نیز در مورد آن ها توضیح داده ایم، یک پیشرانه کاملا متفاوت است.

 

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

توان خروجی این خودرو ۷۴۵ اسب‌بخار است که با موتور های مخصوص مدل های بنز ۱۲۴ اسب بخار توان فاصله دارد. جذاب تر از آن صدای فوق العاده دلنشین این موتور است که به همین جا ختم نمی شود و توسط سیستم اگزوز فوق العاده ی تیتانیومِ پاگانی به گردش در می آید و نتیجه آن یکی از زیباترین سمفونی های جهان است.

 

رولزرویس

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

آخرین خودروساز این لیست که ۵ خودروی مجهز به پیشرانه ی V12 دارد، رولزرویس است. سه مدل از این پنج خودرو از پیشرانه M760i XDrive بی ام و که پیش از این دیده اید سود می برند. رولزرویس Ghost (نسخه کوپه ی آن)، همینطور Wraith و در نهایت مدل کروک Dawn، همان پیشرانه ی ۶.۶ لیتری تویین توربوی بی ام و را دارند. Ghost و Wraith هر دو ۵۶۳ و Dawn رولزرویس، ۶۲۳ اسب بخار قدرت دارند.

 

خودروهایی با موتور v12,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

دو محصول دیگر رولزرویس که مجهز به موتور های V12 هستند، در واقع اصلی ترین خودروهای رولزرویس هستند چرا که در کلاسِ اصلی و رقابتی لوکس تولید می شوند. Phantom و Cullinan مجهز به پیشرانه ۶.۷۵ لیتریِ تویین توربو ۱۲ سیلندر هستند که هر دو مانند Ghost و Dawn توان تولید ۵۶۳ اسب بخار قدرت را دارا می باشند. اما آنچه اهمیت دارد گشتاور بسیار بیشتر این خودروهاست که به ۹۰۰ نیوتن متر می رسد.

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش