تویوتا از نسخه ی به روزرسانی شده ی مینی ون هیبریدی سیه نا مدل ۲۰۲۱ رونمایی کرد که از نسل جدید پلتفرم TNGA- K با مصرف سوخت ۷/۱ لیتر بر ۱۰۰ کیلومتر بهره می برد.
تویوتا در تازه ترین اقدام خود، مینی ون سیه نا (Sienna minivan) را به روزرسانی کرده و مدل کاملاً جدید سال ۲۰۲۱ را با سیستم محرکه هیبریدی بعنوان گزینه ی استاندارد عرضه است؛ استفاده از فن آوری هیبریدی سبب می شود تا مصرف سوخت این ون به ۷/۱ لیتر بر ۱۰۰ کیلومتر برسد. تویوتا سیه نا ۲۰۲۱ هم چنان سیستم تمام چرخ محرک را بعنوان آپشن ارائه می دهد و بر ایمنی بعنوان اولویت اصلی متمرکز می شود که بعضی از آپشن های لوکس را نیز در بر می گیرد.
مسوولان تویوتا می گویند که مینی ون سیه نا در آمريکا طراحی و مهندسی شده و برای بازار آمریکای شمالی عرضه می شود و تولید آن در کارخانه ایندیانا انجام خواهد شد. من جمله تیپ های مختلف این خودروی هیبریدی میتوان به آپشن جدید پلاتینیوم اشاره نمود که با قابلیت هایی من جمله درهای کناری کشویی و در عقب، صندلی های راحتی(کاپیتانی) گرم شونده در ردیف دوم با ریل کشویی طولانیتر ، یخچال و جاروبرقی داخلی، فرمان تلسکوپی قابل تنظیم برقي، آینه عقب دیجیتال و نمایشگر رنگی ۱۰ اینچی هدآپ عرضه می شود. تمام نسخه های تویوتا سیه نا ۲۰۲۱ قادر خواهند بود وزنی حدود ۱،۵۸۸ کیلوگرم را یدک بکشند.
مینی ون سیه نا با استفاده از پلتفرم نسل جدید A- K تویوتا (TNGA- K) بازطراحی شده است. ظاهر این مینی ون هیبریدی شباهت زيادي به بعضی مدل های شاسی بلند- کراس اور خودروساز ژاپنی مانند تویوتا راو۴ و هدلاینر دارد و از آنها قرض گرفته می شود. من جمله این ویژگی های بصری میتوان به جلوپنجره تهاجمی و خطوط روی گلگیر اشاره کرد.
مونته کاهر، مهندس ارشد تویوتا در این زمینه اظهارکرد: سیه نا در کل خودروی کاملاً جدیدی است که شامل پلتفرم شاسی و سیستم محرکه برقي جدید می شود.
شانه های ایجادشده توسط گلگیرهای جلو، در امتداد خطوط و برجستگی های بدنه به طرف گلگیرهای عقب امتداد می یابند. جلوپنجره کوچک شده است، بنابراین ورودی جلو میتواند بزرگتر شود تا ظاهری شبیه تویوتا RAV4 یا آوالون داشته باشد. سقف خودرو با شیب کمی به سوی عقب تمایل دارد و در ترکیب با پنجره عقب (greenhouse)، نمای اسپرتی به سیه نا می دهد.
فضای درون کابین مدل ۲۰۲۱ تویوتا سیه نا تغییر یافته تا راننده احساس نکند که پشت فرمان اتوبوس نشسته است. به جای باز نگه داشتن فضای بین راننده و سرنشین جلو برای نگه داری وسایل بزرگ (شبیه سایر مینی ونا و مدل های گذشته)، سیه نا جدید از کنسول پل مانندی بهره می برد که بخش مرکزی داشبورد را به دسته صندلی وسط و سطل نگه داری وسایل متصل می کند. طراحی جدید کنسول به اهرم تعویض دنده و سایر وسایل کوچک امکان می دهد که در بالای فضای خالی زیر آن پل قرار بگیرند.
در عقب، صندلی های کاپیتانی ردیف دوم می تواند با آپشن Super Long Slide به روزرسانی شود که امکان حرکت کشویی ۶۳/۵ سانتی متری صندلی را به جلو و عقب فراهم می کند. قابلیت «ottoman» نیز در این صندلی های راحتی وجود دارد که سبب می شود تا سرنشینان بتوانند پاهای خود را بکشند و استراحت کنند. پیکربندی هشت صندلی با ردیف دوم نیمکتی نیز موجود است.
مجموعه سیستم های ایمنی فعال و غیرفعال اکنون شامل سیستم نظارت بر نقطه کور دید راننده بعنوان گزینه ی استاندارد می شود که به سیستم اخطار برخورد و تصادف و ترمز اضطراري می پیوندد. همچنین آپشن های پیشرفته ای مثل دوربین دید عقب با زاویه دید عریض، سیستم دوربین دید ۳۶۰ درجه ای و آینه عقب دیجیتالی جدیدی وجود دارد که راننده میتواند فضای درون ون را ازطریق دوربین نصب شده در عقب اتومبیل مشاهده کند. صفحه نمایش رنگی ۱۰ اینچی هدآپ در بیشتر تیپ ها بعنوان آپشن عرضه می شود ولی در پلاتینیوم بعنوان گزینه ی استاندارد موجود است. سیستم سرگرمی صندلی عقب را میتوان به امکانات این ون هیبریدی اضافه کرد و شامل صفحه نمایش ۱۱/۶ اینچی با ورودی HDMI و کنترل از راه دور می شود.
امکانات سرگرمی تویوتا سیه نا ۲۰۲۱ شامل رابط ۹ اینچی لمسی روی صفحه نمایش لمسی، اندروید اتو و اپل کارپلی و هفت درگاه USB بهمراه قابلیت سازگاری آمازون الکسا می شود. اتصال Wi- Fi یک ساله ازطریق سرویس های متصل تویوتا (Toyota Connected Services) نیز در مینی ون سیه نا ۲۰۲۱ بعنوان گزینه ی استاندارد موجود است. سایر به روزرسانی ها شامل صدای استریوی بهبودیافته، من جمله آپشن JBL Premium Audio و ناوبری پویا (Dynamic Navigation) می شود.
تویوتا سیه نا بعنوان یک خودروی هیبریدی استاندارد به بازار عرضه خواهد شد و از سیستم جدید هیبریدی تویوتا II با ۲۴۳ اسب بخار قدرت ترکیبی سیستم بهره می برد. سیستم هیبریدی تویوتا امکان دستیابی به مصرف سوخت ۷/۱ لیتر بر ۱۰۰ کیلومتر را برای ون سیه نا فراهم می کند.
سیستم محرکه هیبریدی جدید، ترکیبی از پیشرانه چهار سیلندر ۲/۵ لیتری با دو موتور الکتریکی است که نیروی خود را به جعبه دنده خودکار منتقل می کند. مسوولان تویوتا می گویند که سیستم محرکه هیبریدی معمولی استفاده شده در سیه نا، بسیار ساده تر و راحت تر از آپشن پلاگین هیبریدی است. این موضوع، برتری تویوتا را بر کرایسلر نشان می دهد که ون پاسیفیکا، پرفروش ترین محصول آن یک خودروی پلاگین هیبریدی است. سیه نا دارای حالت های رانندگی مختلفی خواهد بود و حالت رانندگی تمام برقي برای سرعت های کم و مسافت های کوتاه در دسترس قرار می گیرد. تویوتا هنوز مشخص نکرده است كه ظرفیت پیمایش سیه نا در حالت تمام برقي چه قدر خواهد بود.
از امسال، سیه نا دیگر تنها مینی ون در بازار نخواهد بود که با سیستم تمام چرخ محرک(AWD) عرضه می شود؛ بلکه تنها مدل هیبریدی- برقي خواهد بود که از سیستم تمام چرخ محرک بهره می برد. قابلیت تمام چرخ محرک در تمام تیپ های تویوتا سیه نا در دسترس قرار می گیرد. سیستم محرکه هیبریدی جدید تویوتا از دیفرانسیل و میل گاردان برای انتقال قدرت به چرخ های عقب استفاده نمی کند و به جای آن، یک موتور الکتریکی در عقب برای انتقال قدرت به محور عقب قرار می دهد. این سیستم چند سال برای نخستین بار در تویوتا RAV4 هیبریدی مورد استفاده قرار گرفت و به خوبی عملکرد خود را نشان داد.
مدل جدید تویوتا سیه نا ۲۰۲۱ طی سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ وارد بازارهای آمریکای شمالی خواهد شد. قیمت و جزئیات بیشتر در زمان های نزدیک به عرضه ی این محصول منتشر می شود.
- 20
- 5