دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۱۸ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۱۵۴۷
اخبار بازار خودرو

کدام «خودروهای خارجی» و با چه قیمت هایی به ایران می رسند؟

خودروهای خارجی,ورود خودروهای خارجی به ایران
نمایندگان با پیشنهاد واردات ۵۰ هزار دستگاه خودروی سواری و ۱۰ هزار دستگاه ماشین‌آلات سنگین به کشور در سال آینده موافقت کردند.

به گزارش قرن نو، بعد از گذشت بیش از سه سال مجلس به واردات خودرو چراغ سبز نشان داده است، اما با آزادسازی واردات خودرو چه خودروهایی به کشور وارد می‌شوند؟

با خروج رسمی آمریکا از برجام در اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ واردات خودرو به کشور به دلیل حفاظت از منابع ارزی متوقف شد و ترخیص قطره چکانی خودروهای وارداتی دپو شده در گمرک آغاز شد، خودروهایی که تعدادی از آنها از آن سال تاکنون کماکان در گمرک مانده است.

حالا با گذشت بیش از ۳ سال از این اتفاق مجلس شورای اسلامی به واردات خودرو چراغ سبز نشان داده است؛ به گفته سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، نمایندگان با پیشنهاد واردات ۵۰ هزار دستگاه خودروی سواری و ۱۰هزار دستگاه ماشین‌آلات سنگین به کشور در سال آینده موافقت کردند.

همچنین امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت خودرو، در پاسخ به این پرسش که واردات ۵۰ هزار دستگاه خودرو چه تاثیری بر شرایط اقتصادی خواهد گذاشت؛ گفت: واردات خودرو بر درآمد دولت بیشترین تاثیر را خواهد گذاشت. مردم فکر می کنند دولت به دلیل حمایت از صنعت خودرو جلوی واردات را گرفته است در صورتی که دولت برای مدیریت مصرف ارز واردات خیلی از محصولات را از جمله خودروهای خارجی را متوقف کرد.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر پیش‌بینی شده است که منابع ارزی به صورت محدود آزادسازی خواهد شد چراکه اگر تمام منابع ارزی آزاد شود واردات خودرو نیز آزاد خواهد شد و دلیلی ندارد برای واردات آن عدد و رقم تعیین کنند.

کاکایی در ادامه با اشاره به اینکه می‌توان از کلمه آزادسازی برای واردات ۵۰ هزار دستگاه خودرو نیز استفاده کرد؛ گفت: درست است که در حال حاضر واردات ۵۰ هزار دستگاه خودرو را برای سال آینده آزاد کرده اند اما این اتفاق در بودجه پیش بینی شده است و در سال هایی که واردات خودرو کاملا آزاد بوده است ما در نقطه اوج ۷۰ هزار دستگاه خودرو وارد کردیم.

خودرو ارزان می شود

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که واردات ۵۰ هزار دستگاه خودرو چه تاثیری بر بازار خودرو خواهد گذاشت؛ گفت: این واردات بر روی قیمت خودروهای گران قیمت خارجی اثر خواهد گذاشت چراکه خودرویی مانند سانتافه زیادی در کشور گران هستند، البته قیمت آن ۴ برابر قیمت جهانی نیست.

زمانی که دولت ها واردات را آزاد می کنند تعرفه ای بر روی آن می گذارند که از آن طریق کسب درآمد می کنند و این تعرفه کمی قیمت خودرو را در داخل بالا می برد اما از طرفی بخاطر کمبود عرضه قیمت این خودروها در بازار داخلی بسیار بالا است و در صورتی که واردات از سرگرفته شود قیمت ها پایین خواهد آمد و حباب آن خواهد ترکید.

چه خودروهایی در طرح جدید به کشور وارد خواهد شد؟

این کاشناس صنعت خودرو در پاسخ به این پرسش که چه خودروهایی برای واردات مدنظر قرار گرفته شده‌اند؛ گفت: در گذشته که واردات خودرو آزاد بود و در سال های ۹۰ تا ۹۱ خودروهای بسیار گران قیمت ۶۰ تا ۱۰۰ هزار دلاری به کشور وارد می شده است که به دلیل تنش های اجتماعی که این واردات ایجاد می کرد مقام معظم رهبری دستور دادند که خودروهای حداکثر ۴۰ هزار دلاری به کشور وارد شوند و این محدودیت کماکان پا برجا است و تجربه نشان داده است که واردکنندگان مبتنی بر سود خودرو وارد می‌کنند و بر این اساس خودروهای ۲۰ تا ۴۰ هزار دلاری را به کشور وارد می کنند نه خودروهای ارزان قیمت ۱۰ هزار دلاری را و این اتفاق بر قیمت خودروهای زیر یک میلیارد تومان بازار اثری نخواهد داشت.

خودروهای مونتاژ ارزان خواهند شد؟

کاکایی در ادامه افزود: زمانی که اوضاع ارزی کشور خوب شود و مذاکرات وین به نتیجه برسد، وضعیت تولیدهای مبتنی بر مونتاژ نیز بهبود خواهد یافت. ۲۸ خودروساز ما در کشور تقریبا تماما مونتاژ کار هستند و در سه سال گذشته به تدریج فعالیت آنها متوقف شده است و اخیرا دوباره در حال فعالیت هستند و فعالیت آنها در زمره ارتقا تولید قرار می گیرد و در صورتی که گشایش های اقتصادی رخ دهد در این بخش نیز وضعیت مونتاژ بهبود پیدا خواهد کرد و تعداد خودروهای ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومانی در بازار افزایش پیدا خواهد کرد و اگر مذاکرات وین به سرانجام برسد و قیمت ارز نیز کاهش پیدا کند ما کاهش قیمت خودروهای مونتاژ را نیز خواهیم داشت.

واردات ۵۰ هزار دستگاه خودرو صد در صد خواهد بود؟

  وی در ادامه با اشاره به اینکه باید دید که چقدر فرضیاتی که منجر شده است واردات ۵۰ هزار دستگاه خودرو در دستور کار قرار بگیرد در سال ۱۴۰۱ محقق خواهد شد؛ گفت: اگر این فرضیات محقق نشود و منابع ارزی آزاد نشود خبری از واردات خودرو نخواهد بود چراکه خیلی از افراد از الان به استقبال خودروهای وارداتی می روند و کلاهبرداری های کلانی رخ می دهد و مردم باید مراقب این موضوع باشند و اگر می خواهند پیش خریدی کنند از طریق مراجع رسمی این موضوع را پیگیری کنند و مجوز واحدهای فروش را مورد بررسی قرار دهند و به هر دلیلی ممکن است واردات خودرو رخ ندهد.

کاکایی در آخر در خصوص وضعیت بازار خودرو در شرایط فعلی گفت: در حال حاضر خرید و فروش به شدت در بازار خودرو کاهش یافته است و رکود کامل در بازار حاکم است و متقاضیان منتظر نتایج مذاکرات و رویدادهای مثبت هستند.

***

عرضه پژو ۲۰۶ تیپ ۳ سقف شیشه ای؛ از گور برگشته!

فرارو نوشت: ۲۰۶ هاچ‌بک ۲۴ سال قبل، از سوی شرکت خودروسازی پژو در فرانسه وارد بازار خودرو شد. حدود چهارسال بعد هم پای این اتومبیل به ایران باز شد. در این میان تیپ ۳ نیز در همان سال های نخستین کارش را در جاده‌ها آغاز کرد و در نهایت ابتدای سال ۱۳۹۱ از دور خارج شد. حالا شرکت ایران خودرو با افزودن سقف شیشه‌ای و برخی امکانات قرار است این هاچ‌بک را دوباره روانه بازار کند.

مسئولان ایران خودرو در مورد زمان عرضه و تحویل این هاچ بک فیس لیفت گفته اند که محصول ۲۰۶ تیپ ۳ با سقف شیشه‌ای، آماده تولید و عرضه به بازار است، اما زمانی که مجوز‌های لازم اخذ شود، این خودرو را به مشتریان شان تحویل می‌دهند.

خودروهای خارجی,ورود خودروهای خارجی به ایران

 در حال حاضر آبی پوشان جاده مخصوص در مورد قیمت نهایی پژو ۲۰۶ تیپ ۳ سقف شیشه‌ای صحبتی به میان نیاورده اند، اما با توجه به قیمت ۲۳۳ میلیون تومانی ۲۰۷ سقف شیشه‌ای دنده‌ای در کارخانه و قیمت ۳۶۲ میلیون تومانی آن در بازار، احتمالا فیس لیفت جدید ۲۰۶ تیپ ۳ نیز در همین بازه قیمتی و شاید اندکی کمتر به دست مشتریان ایران خودرو و متقاضیان در بازار برسد. البته احتمال قیمت کمتر به خاطر تفاوت در پیشرانه و فرم طراحی و امکانات ۲۰۶ تیپ ۳ سقف شیشه‌ای نسب به ۲۰۷ است.

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ سقف شیشه‌ای چه فرقی با نسخه قدیمی دارد؟

براساس آنچه مسئولان ایران خودرو می‌گویند، محصولات جدید این شرکت در زمینه‌های فنی و امکانات، نسبت به نسخه‌های پیشین ارتقا یافته‌اند. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که نسخه تازه پژو ۲۰۶ تیپ ۳ در بخش طراحی تغییر آنچنانی ندارد و تنها در بخش امکانات، سقف شیشه‌ای اضافه شده است.

علاوه بر این، تعدادی آپشن به بخش امکانات رفاهی افزوده شده است، تا این محصول با نسخه پایه تغییر اندکی داشته باشد. از جمله این آپشن‌ها می‌توان به سیستم اتوماتک تهویه هوا، آیینه‌های جانبی برقی و شیشه بالابر‌های برقی در‌های عقب اشاره کرد.

در بخش فنی نیز چیز خاصی تغییر نکرده است. در واقع پژو ۲۰۶ تیپ ۳ سقف شیشه‌ای به همان پیشرانه ۱.۴ لیتری TU۳ مجهز است که در نسخه پایه آن موجود است و در حال حاضر تیپ ۲ نیز از آن بهره می‌برد. این پیشرانه توانایی تولید قدرتی برابر با ۷۵ اسب بخار با ۱۱۸ نیوتن متر گشتاور را دارد.

البته امکانات قدیمی همچون کولر اتوماتیک، ۲ کیسه هوای راننده و سرنشین، سیستم صوتی با قابلیت پشتیبانی از سی دی و سیستم ترمز ضد قفل ABS (ترمز‌های عقب همچنان کاسه ای) در نسخه جدید پژو ۲۰۶ تیپ ۳ وجود دارد.

آیا پژو ۲۰۶ تیپ ۳ واقعا توسعه یافته است؟

در مورد ارتقا و توسعه پژو ۲۰۶ تیپ ۳ می شود گفت که قدری بزرگ نمایی صورت گرفته است. در واقع تغییرات این خودرو نسبت به مدل ۲۰ سال قبل آنچنان قابل توجه نیست که حتی به چشم بیاید. مثلا همین سقف شیشه‌ای را از ۲۰۶ تیپ ۳ بردارید، چه اتفاقی می‌افتد؟ دوباره به دو دهه قبل بر می‌گردیم.

در واقع این مسئله نشان می‌دهد که ایران خودرو دل از مدل‌های پرطرفدار قدیمی خود نمی‌کند و همچنان اصرار بر تولید دوباره آن‌ها با عناوین متفاوت دارد. این در حالی است که شرکت فرانسوی سازنده این خودرو، بیش از یک دهه است که تولید آن را متوقف کرده و ۲۰۸ را جایگزین ۲۰۶ کرده است.

۲۰۸ خودرویی اقتصادی است که تا همین دو سال پیش هم در اروپا به فروش می‌رسید و حالا کمپانی فرانسوی در نظر دارد با ایجاد تغییراتی اساسی در بخش فنی و طراحی، این هاچ بک را تمام الکتریکی کند.

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش