به گزارش تجارتنیوز، قیمت خودرو صفر داخلی روز یکشنبه، چهارم دی ۱۴۰۱، با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
قیمت خودرو در سایتهای آگهی و خرید و فروش خودرو همچنان افزایشی است. قیمت خودرو همگام با افزایش نرخ دلار و سقفشکنیهای پی در پی با افزایش همراه شد و رکوردهای جدیدی را ثبت کرد. البته این افزایش قیمت و رکوردزنیها همچنان ادامه دارد و بازار خودرو را دچار شوک بزرگی کرده است.
قیمت خودرو صفر داخلی در لحظه نگارش این گزارش در بازار ایران به شرح زیر است:
از ابتدای سال ۱۴۰۱ قیمت پراید با ثبات نسبی همراه شده بود. اما برخلاف آن ماهها، سقفشکنی تاریخی دلار این ثبات را شکست و این خودرو را با افزایش قیمت همراه کرد.
حال پراید ۱۱۱ که تولید آن مدتهاست متوقف شده، وارد بازه جدید قیمتی شد. این خودرو با چهار میلیون تومان افزایش نسبت به روز گذشته، در قیمت ۲۴۹ میلیون تومان به فروش میرسد. پراید ۱۳۱ نیز چهار میلیون تومان گران شد و امروز به نرخ ۲۳۸ میلیون تومان عرضه میشود.
پژو ۲۰۷ اتومات پس از روزها افزایش قیمت، امروز در محدوده قیمتی ۷۱۳ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
خودرو دنا معمولی هم که روزها بود که با ثبات قیمت همراه شده بود، امروز نیز مانند روزهای گذشته، در قیمت ۵۴۱ میلیون تومان در بازار ثابت ماند.
پژو پارس اتوماتیک که در روزهای گذشته جهش قیمتی زیادی را تجربه کرد، اما امروز در قیمت ۵۸۰ میلیون تومان در بازار خودرو کشور ثابت ماند.
تارا اتوماتیک هم که در هفتههای گذشته با افزایش قیمت قابلتوجهی همراه شد، امروز نیز ۱۴ میلیون تومان گران شد و به نرخ ۷۲۹ میلیون تومان در بازار عرضه شد.
قیمت خودروهای پرطرفدار
اما خودروهایی که در بازار بیشتر مورد معامله قرار میگیرند و خریدار بیشتری دارند امروز با چه قیمتی به بازار عرضه میشوند؟
تیبا هاچبک پلاس که از خودروهای پرطرفدار این روزهاست، صبح امروز مجددا چهار میلیون تومان افزایش قیمت داشت و در محدوده ۲۸۲ میلیون تومان قیمتگذاری شد.
قیمت پژو ۲۰۶ تیپ دو صفر نیز هشت میلیون تومان افزایش قیمت داشت حالا ۴۳۳ میلیون تومان ارزش دارد. در این میان، تیپ پنج این مدل پژو در بازار کشور ۹ میلیون تومان گران و در نرخ ۴۶۴ میلیون تومان به بازار عرضه شد.
پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
اسد کرمی، نایب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو در تهران، در گفتگو با تجارتنیوز گفت: این روزها قیمت خودرو در بازار به صورت روزانه با افزایش همراه است و به دلیل نوسانات دلار و تورم، خودرو تبدیل به یک کالای سرمایهای شده است و نه مصرفی.
او افزود: اما سطح معاملات مجددا کاهش پیدا کرده است. چراکه هیچ ثباتی در قیمتها دیده نمیشود. در این میان، خودروهایی مانند شاهین، پژو ۲۰۷ و دنا از سایر خودروهای داخلی بیشتر مورد معامله قرار می گیرند.
سخنگوی وزارت صمت:با معاملات صوری در بازار خودرو قیمتسازی میکنند
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضمن تاکید بر اینکه قیمتها در بازار خودرو تحت تاثیر نرخ ارز افزایشی شده، معتقد است که قیمتسازان (دلالان) با معاملات صوری قیمتسازی میکنند.
به گزارش ایسنا، امید قالیباف در حساب توییتر خود نوشت: "قیمت خودرو متاثر از نرخ ارز در بازار (نه در کارخانه) افزایش یافته اما چقدر؟ معتقدم با معاملات صوری قیمتسازی میکنند.
اثبات این مدعا کشف قیمت ۴۰۰۰ دستگاه شاهین و هایما در بورس است که بطور میانگین ۲۰۰ میلیون تومان زیرقیمت بازار بود، فلذا مردم فریب قیمتسازها را نخورند. عرضهها در بورس ادامه دارد. "
با توجه به اشاره سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفتنی است که در معاملات روز چهارشنبه (۳۰ آذر ماه) دو خودروی شاهین و هایما هر یک به تعداد ۲۰۰۰ دستگاه در بورس کالا عرضه شدند که شاهین ۳۴۶ میلیون تومان به فروش رسید، در حالیکه در بازار آزاد ۴۹۵ میلیون تومان قیمت داشت. همچنین هایما S۷ در معاملات بورس روز چهارشنبه ۸۱۴ میلیون تومان کشف شد که در بازار آزاد قیمتی در محدوده یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان آگهی شده بود.
این مقام مسئول در وزارت صمت مقصر افزایش قیمتها در بازار خودرو را دلالان و قیمتسازان میداند که اکثریت کارشناسان و فعالان بازار خودرو، تورم و پارامترهای اقتصادی و البته سیاستهای مالی و پولی سیاستگذاران (دولت) دانسته و معتقدند زمانی که وعدهها فاصله معناداری با واقعیت پیدا میکنند، هجوم به بازارهایی با قابلیت سرمایهای بلندمدت همچون مسکن و خودرو، دور از انتظار نیست.
بر همین اساس معتقدند که بایستی ریشه این التهابات را در حوزه سیاستگذاریهای نادرست اقتصادی پیدا کرد و نمایندگان مجلس به سراغ وزارت اقتصاد برای کشف نادرستیها بروند؟
- 14
- 4
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۱۰/۵ - ۹:۲۹
Permalink