دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۲۵ - ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۴۵۷
اخبار بازار خودرو

رشد قیمت ۱۰ میلیونی ۳ خودروی مونتاژی/ فنر جمع‌شده قیمت خودرو بزودی رها می‌شود

قیمت خودرو 20 شهریور 1402,قیمت خودروی داخلی و خارجی
قیمت خودرو امروز ۲۰ شهریور ۱۴۰۲، هم در بازار خودروهای داخلی و هم در بازار خودروهای مونتاژی افزایش یافت. دلیل اصلی این افزایش قیمت را می‌توان در افزایش تقاضا جست‌وجو کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت خودرو امروز بر خلاف جریان ارز حرکت کرد، چراکه قیمت ارز در بازار آزاد امروز کاهش یافت، اما قیمت خودرو در بازار آزاد امروز به ویژه در محصولات مونتاژی افزایش یافت. از اصلی‌ترین دلایل این افزایش تقاضاها باید به احتمال گران شدن قیمت کارخانه خودروها اشاره کرد، چراکه برخی از افراد معتقدند که این ثبات در بازار خودرو خیلی ماندگار نخواهد بود.

مطابق با قیمت‌های اعلامی وبسایت کارنامه، قیمت خودرو در بازار آزاد امروز صعودی بود.

قیمت خودروهای داخلی

پژو ۲۰۷i دنده‌ای، هاچ‌بک قدیمی ایران خودرو که در نسخه‌های جدید خود به دلیل رعایت استانداردهای ایمنی دیگر روی کاپوت خود هواکش ندارد، در بازار آزاد امروز دو میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد تا با قیمت نهایی ۶۰۵ میلیون تومان در بازار معامله شود.

پژو پارس LX TU۵، سدان پرفروش ایران خودرو در بازار امروز چهار میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد تا با قیمت نهایی ۶۱۸ میلیون تومان خرید و فروش شود.

دنا پلاس ۶ دنده توربو، قدرتمندترین سدان دنده‌ای ایران خودرو در بازار آزاد امروز رکورد افزایش قیمت را با پنج میلیون تومان افزایش قیمت شکست و با قیمت ۷۳۰ میلیون تومان در بازار آزاد امروز حاضر شد.

قیمت خودرو 20 شهریور 1402,قیمت خودروی داخلی و خارجی

قیمت خودروهای مونتاژی

ام‌وی‌ام X۲۲ دنده‌ای، ارزان‌ترین خودروی مونتاژی بازار امروز، افزایش قیمت نسبتاً چشم‌گیری داشت. این محصول مدیران خودرو امروز با ۱۰ میلیون تومان افزایش قیمت با عدد ۷۲۰ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود.

فیدلیتی پرایم ۵ نفره، یکی از پرفروش ‌ترین محصولات گروه بهمن در بازار آزاد امروز همانند رقیب ارزان‌تر خود در مدیران خودرو  ۱۰ میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد تا با قیمت نهایی یک میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش شود.

هایما S۵ اتوماتیک، کراس‌اوور میدسایز ایران خودرو در بازار آزاد امروز نیز همانند دو رقیب دیگر خود ۱۰ میلیون تومان گران شد تا با قیمت نهایی یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان در بازار امروز حاضر شود.

قیمت خودرو 20 شهریور 1402,قیمت خودروی داخلی و خارجی

پیش‌بینی قیمت خودرو در هفته جاری

با توجه به درخواست خودروسازان مبنی بر افزایش ۳۵ تا ۳۸ درصدی خودرو و مخالفت شورای رقابت با این موضوع و ادامه این چالش برای بررسی هر گونه نوسان در بازار خودرو باید به روند واردات خودرو و به ویژه خودروهای کارکرده، قیمت دلار و قانون عرضه و تقاضا توجه کرد.

بابک صدرایی، کارشناس خودرو، در مصاحبه با تجارت‌نیوز گفت: در صورت واردات ۲۰ تا ۳۰ هزار خودروی کارکرده در فصل پاییز به کشور قیمت خودرو در نیمه دوم سال کاهش خواهد یافت، اما در صورت رخ ندادن این اتفاق احتمالاً قیمت خودرو افزایش خواهد یافت. در کنار این موضوع نمی‌توان احتمال فزایش قیمت ارز را که اثر مستقیم روی قیمت خود دارد را منکر شد.

***

فنر جمع‌شده قیمت خودرو به زودی رها می‌شود

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: بازار خودرو چند ماهی است در رکود کامل به سر می‌برد؛ به‌طوری‌که کاهش قیمت‌ها در بازار احساس نمی‌شود و خرید و فروشی اتفاق نمی‌افتد. در این شرایط به نظر می‌رسد بازار خودرو خود به خود دچار افزایش قیمت ولو بدون تصویب شورای رقابت شود.

قیمت خودرو و رکود این روزهای بازار از زبان مسئولان صنعت خودرو شنیده می‌شود. دبیر انجمن خودروسازان در همین راستا گفت: طبق دستورالعمل شورای رقابت طبق می‌تواند هر سه ماه یکبار نسبت به قیمت‌گذاری جدید محصولات خودرویی اقدام و مطابق صورت‌های مالی و لیست جدید هزینه شرکت‌های خودروساز، قیمت‌های جدید محصولات خودروسازان را محاسبه و مجوز افزایش قیمت را صادر کند.

احمد نعمت‌بخش افزود: بر همین اساس اواخر تیرماه امسال دوباره صورت‌های مالی خودروسازان بررسی و هزینه‌های سال ۱۴۰۱ محاسبه شد. بنابر محاسبات صورت گرفته شورای رقابت، باید قیمت خودروها بین ۳۵ تا ۴۸ درصد افزایش یابد؛ افزایش قیمتی که سازمان حمایت نیز تایید کرده؛ اما یک هفته است که شورای رقابت در این مورد تعلل می‌کند. او تعلل شورای رقابت را عامل ضرر میلیاردی خودروسازان دانست.

تعلل و  تکذیب؛ کار  همیشگی سازمان‌ها

اما شورای رقابت دریافت نامه از سوی سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان مبنی بر بازنگری در قیمت خودرو را تکذیب کرد. مدیر روابط عمومی این شورا در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین بیان کرد: هیچ گزارش رسمی برای کارگروه خودرو شورای رقابت و متعاقبا بعد از آن به خود شورا ارسال نشده است.

سپهر دادجوی توکلی تصریح کرد: شورا به طور مستمر در حال انجام بررسی‌های کارشناسانه با همکاری دیگر دستگاه‌ها در چارچوب دستورالعمل‌هاست و طبق مصوبه ۵۴۳ اقدام می‌کند و هیچگونه تعللی ندارد. اینکه قیمت‌ها یک هفته پیش توسط سازمان حمایت به شورا اعلام شده و شورا دارد در این زمینه کم‌کاری می‌کند، صحت ندارد.

لازم به ذکر است آخرین بار اردیبهشت سال جاری بود که شورای رقابت بعد از ۱۸ ماه مجدد به قیمت‌گذاری در حوزه خودرو برگشت و قیمت خودروها را تعیین تکلیف کرد. این تغییر قیمت که بر اساس صورتحساب‌های مالی سال ۱۴۰۰ خودروسازان محاسبه شد جنجال‌آفرین شد چرا که نه شورای رقابت و نه وزارت صمت هیچ کدام حاضر به پذیرفتن مسئولیت و انتشار خبر نهایی افزایش قیمت خودرو نبودند.

قیمت خودرو 20 شهریور 1402,قیمت خودروی داخلی و خارجی

در شرایط رکودی کاهش قیمت بی‌تاثیر است

«بابک وفایی» بیان کرد: اکنون بازار در وضعیتی است که مشتری انتظار قیمت پایین‌تر دارد و حاضر به خرید نیست. فروشنده‌ها نیز با توجه به حاشیه سود بالایی که در گذشته تجربه کردند، حاضر نیستند خودرو را به قیمت پایین بفروشند و بنابراین بازار در یک رکود وحشتناک است. درست که کاهش قیمت‌ها اتفاق افتاده، اما وقتی معامله‌ای در بازار صورت نمی‌گیرد، اسم این پدیده دیگر نمی‌تواند کاهش قیمت‌ باشد و در بازار موثر نیست.

این کارشناس ارشد صنعت خودرو در پاسخ به تاثیر گرانی اعلام شده توسط انجمن خودروسازان بر بازار تصریح کرد: برای پاسخگویی به این سوال باید دید کلان به اقتصاد داشت. بازار فعلی تحت تاثیر چند پارامتر است که اصلی‌ترین آن خبرهای مربوط به واردات خودرو است. وزارت صمت اکنون حتی بیشتر از شرکت‌های واردکننده خودرو بر این خبرها مانور می‌دهد. برای مثال وزیر اسبق صمت، سیدرضا فاطمی امین بسیار در این مورد مصاحبه کرده بود.

وفایی اثر این خبرها را در بازار خبر درمانی خواند که به تبع آنها انتظاراتی شکل گرفت و باعث کاهشی شدن قیمت‌ها شد. یعنی مردم منتظر ورود خودروی باکیفیت و هم‌قیمت خودروی ایرانی ماندند و خودروی داخلی نخریدند.

وی در ادامه این گفت‌وگو تصریح کرد: با این وضعیت اگر افزایش قیمت شرکت‌های خودروسازی اتفاق بیافتد، قیمت‌های بازار با روند افزایشی به قیمت سابق خود برمی‌گردد. مردم در انتظار واردات خودرو هستند اما با توجه به نظام تعرفه‌ای گمرک که باید واردکنندگان پرداخت کنند، ماشین‌های وارداتی محدودی به بازار عرضه می‌شوند و قیمت آنها بسیار گران خواهد بود. تمام این حالات و به خصوص رکود بازار به وضعیتی دامن زده که قیمت‌ها به صورت یک فنر جمع‌شده درآمدند و این فنر به زودی رها می‌شود؛ وضعیتی که متعاقب آن جهش قیمتی در بازار خودرو رخ خواهد داد. 

وفایی رهایی فنر قیمت‌ها را نگران‌کننده دانست و گفت: به موازات این امر، خبرهای خوبی درباره نرخ ارز به گوش نمی‌رسد و بازار منتظر افزایش نرخ ارز است. اگر نرخ ارز هم افزایش پیدا کند قیمت‌ها در بازار خودرو افزایش خواهند داشت. 

او تاکید کرد: شورای رقابت قیمت انجمن خودروسازان را تصویب کند یا نکند، احتمالا در پاییز افزایش قیمت خودروها جهشی خواهد بود. اما احتمالا شورای رقابت نه با ۳۸ درصد اعلامی انجمن بلکه کمتر با افزایش قیمت‌ها موافقت می‌کند و علت این امر تورم ذاتی اقتصاد ایران است و این تورم بر قیمت خودرو اعمال می‌شود.

شورای رقابت ابزارهای  لازم برای بهبود بازار را ندارد

این کارشناس‌ ارشد بازار خودرو در خصوص نحوه قیمت‌گذاری شورای رقابت گفت: در وضعیت فعلی قیمت‌گذاری دست شورای رقابت و در پشت پرده دست سازمان حمایت از مصرف‌کننده است. شورای رقابت فرمول‌هایی برای تعیین قیمت اعلام کرده هرچند که اکثرا این فرمول‌ها غیرقابل فهم است. این فرمول چند عامل دارد که مهمترین آن تورم بخشی لحاظ شده در آن است؛ یعنی اگر قیمت نهاده‌های تولید افزایش داشته باشد، شورا می‌تواند قیمت خودرو را افزایش دهد. این فرمول مدنظر انجمن خودروسازان نیز هست. انجمن اکنون با توجه به افزایش هزینه‌ها از جمله افزایش هزینه دستمزد، مواد اولیه، تامین مالی و ... خواستار افزایش قیمت خودرو است.

وفایی درباره تاثیر شورای رقابت در بازار توضیح داد: همه‌ کشورها و حتی اقتصادهای پیشرفته در همه‌ بخش‌های اقتصاد نهادهای تنظیم‌کننده دارند. یعنی این نهادها باید بر بازار نظارت کنند. وظیفه شورای رقابت هم چنین است. در اصل شورای رقابت بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی تاسیس شد. در قانون وظیفه این شورا بررسی بازار و ورود به آن در صورت رقابتی نبودن بازار تبیین شده است.

وی عملکرد شورای رقابت را فراقانونی دانست و ادامه داد: در قانون این حجم از ورود به بازار توسط شورای رقابت و قیمت‌گذاری ذکر نشده و این کار تفسیر خود شورا از قانون است. تمام دولت‌های حاکم بر ایران در همه‌ سال‌ها چرخه عرضه و تقاضا را به هم ریختند که اکنون ضرورت وجود چنین شورایی حس شده. حتی اکنون دولت در قیمت‌گذاری‌ کالاهای مصرفی و اساسی هم ورود می‌کند. در شأن نظام نیست که سران آن درخصوص مرغ جلسه بگذارند!

این کارشناس‌‌ ارشد صنعت خودرو با تأکید بر عدم توانایی شورای رقابت در ساماندهی بازار، گفت: بازار خودرو به انحای مختلف دستکاری شده و دچار مشکل است و در این مشکلات شورا باید نظارت کند. حال آنکه شورای رقابت ابزار کافی برای بهبود بازار ندارد. کار شورای رقابت بر اساس مدل چانه‌زنی است و این روش در اقتصاد کلان جواب نمی‌دهد. تاثیر شورای رقابت بر اساس چارچوب کل اقتصاد تعیین می‌شود و به همین دلیل قادر به انجام کاری نیست و هر کاری انجام دهد دو طرف عرضه و تقاضا ناراضی خواهند بود.

اقتصاد ایران حتی دستوری هم نیست

اکثر کارشناسان اقتصادی، اقتصاد ایران را دستوری قلمداد می‌کنند اما سخت بتوان نام این اقتصاد را دستوری گذاشت. در اقتصادهای دستوری دولت ابزارهای لازم برای مداخله در بازار را دارد و یکی از آن ابزارها برنامه‌ریزی اقتصادی است؛ اما در ایران نه ابزار اقتصادی مشاهده می‌شود نه چیزی به نام برنامه‌ریزی.

ورود دولت و نهادهای دولتی به اقتصاد بدون داشتن ابزارهای لازم به فاجعه‌ای می‌انجامد که نمونه بارز آن هم‌اکنون در بازار خودرو عیان است. شاید سخت بتوان چنین بحران و رکودی را در تاریخ اقتصادی جهان مشاهده کرد.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش