دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۷ - ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۱۷۱۳
اخبار بازار خودرو

واردات خودروهای دست دوم، اساسا خبردرمانی بود

واردات خودروهای دست دوم,خرید خودروهای برقی وارداتی

دولت مدعی است واردات خودرو به سرانجام رسیده و اکنون خریداران می‌توانند منتظر تأثیر این واردات در بازار داخل باشند.

دیروز علاوه بر اینکه اعلام شد متقاضیان خرید خودروهای برقی وارداتی می‌توانند ۱۰۰ میلیون تومان پول در حساب خود بلوکه کنند، رئیس سازمان توسعه تجارت هم به ایلنا گفت: تعداد خودروهای وارداتی در آخرین عرضه صورت گرفته به بیش از ۶۰۰۰ دستگاه رسید و در هفته آینده باز هم عرضه خودروهای بنزینی وارداتی صورت می‌گیرد.

مهدی ضغیمی مدعی شد که وزارت صمت در امر واردات خودرو عملکرد خوبی دارد و شاهد درستی این ادعا خودروهای وارداتی است که فهرست آنها در سامانه یکپارچه واردات خودرو آمده است.

اما نکته جالب توجه این است که قرار بود این خودروها، خودروهای اقتصادی و قابل‌ خریداری توسط عموم مردم باشند؛ اما مشاهده لیست قیمت‌ها نشان می‌دهد که ارزان‌ترین این خودروها، ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان قیمت خورده است!

 نکته دیگر اینکه ضیغمی اشاره‌ای به طرح واردات خودروهای دست دوم نکرد؛ طرحی که کارشناسان اما و اگرهای بسیاری درمورد آن داشتند و معایب و تبعات آن را گوشزد کرده بودند. آیا دولت خود به این معایب واقف شده یا توقف طرح دلیل دیگری دارد؟

رویای خودروی اقتصادی را فراموش کنیم

تحلیلگر و کارشناس ارشد خودرو در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی»، درباره گرانی خودروهای وارداتی عنوان کرد: اولین دلیل گران شدن خودروها، کاهش ارزش پول ملی است. ارزانترین ماشین جهان هم وارد شود، در بهترین حالت که دولت هم هیچ تعرفه‌ای از آن نگیرد، ۶۰۰ میلیون تومان قیمت می‌خورد.

بابک وفایی درمورد واردات خودروی اقتصادی با بیان اینکه فاطمی امین، وزیر سابق صمت، این ایده را مطرح کرد و هیچ‌گاه درمورد آن پاسخگو نبود، افزود: واردات خودروی اقتصادی نقض غرض است. دولت می‌گوید می‌خواهد خودروی اقتصادی وارد کند، اما از طرفی نظام تعرفه‌ای برای واردات خودرو تعریف می‌کند. تمام این تعرفه‌ها قانونی است اما در این حالت نمی‌توان گفت قصد دولت، واردات خودروی اقتصادی است.

    اگر خودروهای دست دوم وارد کشور شوند، تازه اول مشکلات بازار است. طبیعتا اگر در تعداد بالایی وارد شوند بازار را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند، اما مشکل اصلی خدمات پس از فروش است. خودروی دست دوم شرایطی از قبیل اصلاح نظام تعرفه‌ای دارد، کل سیستم روند واردات را دولت به هم زده و خود قیمت‌گذار و واردکننده و فروشنده شده و بقیه حق‌العمل‌کار شده‌اند 

او تصریح کرد: قیمت بسیاری از خودروها با تعرفه‌های دولتی بیش از دوبرابر شده است. همان ارزانترین خودروی جهان که بدون تعرفه ۶۰۰ میلیون تومان قیمت داشت با تعرفه‌ها به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان می‌رسد. این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: واردکنندگان هم قیمت واقعی خرید خود را اعلام نمی‌کنند. برای مثال واردکننده می‌تواند خودرویی که ۱۵ هزار دلار قیمت دارد را به دلایلی ۳ هزار دلار ارزانتر خریداری کند؛ اما قیمت واقعی را به دولت اعلام نمی‌کند و دولت بر اساس قیمت خرید و هزینه‌ها قیمت‌گذاری می‌کند. وفایی خاطرنشان کرد: عمده دلیل گرانی خودروهای وارداتی، پولی است که دولت از واردات دریافت می‌کند.

او همچنین اظهار کرد: برخی از این خودروها در کشورهای خارجی خودروهای اقتصادی هستند. باید به درآمد سرانه کشورها نیز در این میان دقت کرد. با درآمد سرانه برخی کشورها، خودروی اقتصادی را با حقوق ۴ ماه می‌توان خرید اما در ایران برای آن خودرو باید ۴ سال کار کرد. این کارشناس تاکید کرد: رویای خودروی وارداتی ارزان‌قیمت را باید فراموش کرد. ایده‌ای مطرح شد، اما بسترهای تحقق آن فراهم نشد.

دولت راهکاری برای واردات خودروی دست دوم ارائه نمی‌دهد

وفایی درباره علت وارد نشدن خودروهای دست دوم نیز گفت: در مسیر واردات خودرو، اولین چالش دولت این است که ارز ندارد. ارز موجود هم صرف واردات کالاهای اساسی می‌شود.

او اضافه کرد: دولت برای انجام هیچ کار عام‌المنفعه‌ای پول ندارد و از آغاز سال جدید، ارز جدیدی برای واردات ماشین صفر هم اختصاص نداده است.

به گفته این کارشناس ارشد بازار خودرو، دولت از ابتدا برنامه‌ای برای واردات خودروهای دست دوم نداشت و طرح این موضوع فقط و فقط برای خبر درمانی و آرام کردن بازار بود.

 بابک وفایی در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی»: دولت از ابتدا برنامه‌ای برای واردات خودروهای دست دوم نداشت و طرح این موضوع فقط و فقط برای خبر درمانی و آرام کردن بازار بود. اساسا دولت برای انجام هیچ کار عام‌المنفعه‌ای پول ندارد و از آغاز سال جدید، ارز جدیدی برای واردات ماشین صفر هم اختصاص نداده است

او عنوان کرد: درحال‌حاضر خودروی تجاری دست دوم وارد می‌شود؛ اما دولت برای خودروی سواری دست دوم هیچ راهکاری ارائه نداده زیرا برنامه‌ای برای آن ندارد و طرح موضوع فقط برای آرام کردن بازار بوده است.

وفایی ادامه داد: دولت برای هیچکدام از این چالش‌ها پاسخی ندارد، شاید اگر چالش‌ها پاسخ داده می‌شد اکنون می‌توانستیم تنها به مشکل ارز در مسیر واردات خودروی دست دوم اشاره کنیم.

احتمال سرقتی بودن خودروهای دست دوم

این کارشناس ارشد خودرو در ادامه به چالش‌های خودروهای دست دوم اشاره کرد و گفت: خودروی دست دوم چالش قیمت‌گذاری دارد زیرا مشخص نیست خودرو به چه قیمتی خریداری شده است. رنج قیمت خودروی دست دوم بسیار بالا و پایین دارد و همچنین مرجعی برای اعلام قیمت واقعی آن وجود ندارد.

رویای خودروی وارداتی ارزان‌قیمت را باید فراموش کرد. ایده‌ای مطرح شد، اما بسترهای تحقق آن فراهم نشد

وفایی افزود: خودروی دست دوم چالش‌هایی در زمینه قطعات و خدمات پس از فروش دارد. مشکل خرابی نیز که همواره مطرح است. حتی احتمال سرقتی بودن خودروها نیز وجود دارد زیرا خودروهای سرقتی می‌توانند در بازارهایی مانند ایران وارد شوند، در آفریقا هم چنین اتفاقی عادی است. 

این کارشناس صنعت خودرود اضافه کرد: مشکل گارانتی نیز وجود دارد، یک خودرو ۱۰ هزار کیلومتر کار کرده و دیگری ۲۰ هزار کیلومتر، به کدام باید گارانتی داد؟ 

ورود خودروهای دست دو تازه اول مشکلات است

وفایی درباره تاثیرگذاری خودروهای دست دوم بر بازار اظهار کرد: میزان تاثیرگذاری متأثر از حجم واردات است. نفس قضیه تاثیرگذار است، اما تاکنون حدود ۴۰۰ هزار خودرو وارد شده؛ حتی اگر ۱۰ هزار خودرو هم وارد شود باز مشکلی حل نمی‌کند زیرا هنوز کم است. طبیعتا اگر این خودروها در تعداد بالایی وارد شوند بازار را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند اما مشکل اصلی خدمات پس از فروش است.

این کارشناس با عنوان اینکه اگر خودروها وارد شوند، تازه اول مشکلات بازار است، بیان کرد: خودروی دست دوم شرایطی از قبیل اصلاح نظام تعرفه‌ای دارد، کل سیستم روند واردات را دولت به هم زده و خود قیمت‌گذار و واردکننده و فروشنده شده و بقیه حق‌العمل‌کار شده‌اند و کسی تمایلی به کار ندارد.

وفایی ادامه داد: شرکت‌هایی که خودروهای صفر هم آورده‌اند چالش خدمات پس از فروش دارند. برای خودروهای دست دوم این مشکلات بیشتر می‌شود زیرا خودروها از لحاظ کارکرد و غیره متفاوت هستند. در ضمن به یک شرکت گمنام اجازه واردات داده می‌شود و این شرکت‌ها ضمانت مشخصی برای خدمات ندارند.

این کارشناس ارشد صنعت خودرو همچنین اذعان کرد: مردم باید حق انتخاب داشته باشند. کسی که نمی‌تواند از خودروی دست دوم کارکرده استفاده کند، نباید آن را خریداری کند اما باید حق انتخاب بین خودروی دست دوم و صفر وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: در شرایط ایده‌آل کسی تمایلی برای خرید خودروی دست دوم ندارد. در سال‌های ۹۵ تا ۹۶، اجرای این طرح مورد تمسخر واقع می‌شد زیرا کسی خودروی صفر را هم خریداری نمی‌کرد.

وفایی در نهایت خاطرنشان کرد: دولت بازار را به هم ریخته‌ است و دائم برای آن راه‌حل معرفی می‌کند. نیازی به این کارها نیست و نباید طرحی به نام واردات خودروی دست دوم یا واردات خودروی جانبازان وجود داشته باشد.

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش