یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۴۸ - ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۶۴۹
اخبار بازار خودرو

تیبا ۲ یا ۲۰۶ تیپ۲!؟

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,تیبا 2 و 206
خودروهای هاچ­بک همواره از جذابیت خاص در بازار خرید و فروش خودرو بوده و هستند. این خودروها با ظاهر زیبا و اسپرت در لیست انتخاب بسیاری جوانان اسپرت پسند قرار می­گیرد.

به گزارش جام جم آنلاین، خرید خودرو آن‌هم از نوع هاچبک با تنوعی که در بازار وجود دارد، کاری چندان ساده نیست و نیاز به آگاهی کافی در مورد خودروها دارد.

 

دو خودرو هاچ­بک وطنی یعنی ۲۰۶ (تیپ۲) و تیبا ۲ موردبررسی و مقایسه قرارگرفته است.

 

ازآنجاکه سایپا ۱۱۱ توانایی مقابله با پژو ۲۰۶ نداشت، تیبا ۲ به‌نوعی برای به دست گرفتن بازار هاچ­بک توسط سایپا عرضه شد که با توجه به قیمت پایین­ تر و ظاهر تکراری ۲۰۶ امری امکان‌پذیر به نظر می­ رسد.

 

نمای بیرونی

نمای جلو تیبا هاچ‌­بک همانند تیبا صندوق‌دار از چراغ­‌های کشیده اما کوچک به‌علاوه جلوپنجره کوچک تشکیل‌شده است که شکل ناهماهنگی را با بدنه حجیم خودرو که به‌واسطه خطوط و انحناهای زیاد روی سپر، گلگیر و کاپوت اتومبیل به وجود آمده‌اند، ایجاد کرده است. نمای جانبی هم که بر اساس همان معیارهای نمای جلو طراحی‌شده، شکل نسبتاً خوبی دارد. اما در نمای عقب تغییرات زیادی نسبت به تیبا صندوق‌دار به وجود آمده است. سقف، قسمت عقب بدنه جانبی، چراغ­‌های عقب، درب پنجم و سپر ازجمله تغییرات ایجادشده هستند.

 

قطعاً یکی از دلایل مهم در موفقیت پژو ۲۰۶ در بازار پرتنوع خودروها، ظاهر جذاب و به‌­خصوص اسپرت آن هست، که بعد ۱۸ سال از تولید این خودرو، همچنان زیبایی خود را در بین تولیدات جدید شرکت‌­های مختلف حفظ کرده است. چراغ‌های جلو کشیده ۲۰۶، همراه با کاپوت شیب‌دار و طراحی خاص آئرودینامیکی، باعث جذابیت این خودرو شده است. در قسمت عقب خودرو چراغ‌ترمز روی اسپویلر قرار دارد. از تفاوت‌های بیرون خودرو بین تیپ‌های ۲ و ۵ می‌توان به قاب آیینه بغل‌ها اشاره کرد، که در تیپ ۵ قاب سفیدرنگ بر روی آیینه‌ها نصب‌شده است، که در تیپ ۲ وجود ندارد. هرچند باید به این نکته اشاره نمود که ۲۰۶ پس از ۱۸ سال حضور در بازار، تقریباً تبدیل به خودرویی تکراری و ملال ­آور شده است و شاید یکی از دلایل اقبال تیبا نیز همین موضوع است.

 

فضای داخلی

اگرچه گفته‌شده است که قطعات زیادی در داخل تیبا۲ تغییر کرده است، اما تفاوت محسوسی در نمای داخلی خودرو نسبت به تیبا صندو‌‌ق‌د‌ار مشاهده نمی‌شود. طراحی داخلی نه‌چندان مطلوب در کنار کیفیت نامطلوب مواد به‌کاررفته برای داشبورد ممکن است مشتری را در نگاه اول دلسرد کند.

 

کنسول میانی خودرو که معمولاً سیاه‌رنگ است به ترتیب از بالا به پایین ساعت، دریچه کولر یا بخاری، ردیفی شامل کلید چراغ‌خطر و ۴ کلید دیگر، پخش‌کننده صوت و درنهایت کلیدهای تنظیم بخاری، کولر و وضعیت تهویه مطبوع روی آن قرار دارند. همچنین سعی شده رنگ داشبورد با صندلی هماهنگی باشد.

 

داخل کابین پژو ۲۰۶ از یک طراحی کاملاً اروپایی برخوردار است. این خودرو به لطف طراحی خوب داشبورد توانسته است رضایت مشتریان خود را در به‌کارگیری از امکانات و تجهیزات جلب نماید. ضعف پژو ۲۰۶ در داشتن فضای کم داخل اتاق هست. به‌خصوص اینکه ردیف عقب فضای پای کمی دارد، و درصورتی‌که سرنشین جلو صندلی خود را به عقب بکشد، عملاً فضای پایی برای سرنشین عقب باقی نمی‌ماند. یکی دیگر از مشکلات پژو ۲۰۶ عدم محل مناسب کلیدهای شیشه‌بالابر است که بهتر بود همچون بقیه خودروها این کلیدها بر روی درب خودرو قرار می‌گرفت. پژو ۲۰۶ از نوع خودروهای هاچ‌بک بوده و دارای صندوق‌عقب کوچک‌تری نسبت به خودروهای سدان هست. اما با داشتن قابلیت تا شدن صندلی‌های عقب، می‌توانید فضای صندوق‌عقب بیشتری در اختیار داشته باشید.

 

رانندگی

سواری تیبا۲ قطعاً از پراید بهتر است. صندلی‌های این خودرو کمی سفت است اما نه آن‌قدر که راننده و سرنشینان را اذیت کند. شتاب خودرو هم هرچند از ریو کمتر است اما نسبتاً خوب است و جعبه دنده خودرو نرم بوده و کار را برای تعویض دنده راحت می‌کند، البته انتقاداتی به دنده یک خودرو و شروع به حرکت آن وارد است.

 

خودروی پژو ۲۰۶ به خاطر داشتن وزن کم، نسبت به خودروهای سدان مانند پژو ۴۰۵، سواری خشکی دارد. که این مشکل به همت کمک‌فنرهای گازی خوب و وزن سرنشین‌های عقب تا حد قابل‌توجهی مرتفع می‌شود. از دیگر نکات منفی ۲۰۶، جلوبندی ضعیف این خودرو است که در سرعت‌گیرها باید مواظب این موضوع باشید. این خودرو در جاده سواری راحتی دارد و قدرت این خودرو به‌راحتی جوابگوی نیاز روزانه شما هست. اما اگر بخواهید از کولر استفاده کنید، خودتان به‌طور آشکار افت قدرت موتور را احساس می‌کنید.

 

ایمنی

تیبا المان‌های اولیه ایمنی ازجمله کیسه هوا، ترمز ABS را داراست و فرمان آن نیز هیدرولیک است اما سیستم ترمز آن یکی از نقاط ضعف این خودرو است و انتقادهای زیادی از آن شده است. فرمان خودرو نیز در سرعت‌های بالاکمی تیز می‌شود و شرایط خطرناکی را ایجاد می‌کند. سیستم ضد سرقت یا همان ایموبلایزر یکی دیگر از تجهیزاتی است که برای امنیت بیشتر این خودرو در نظر گرفته‌شده است.

 

پژو ۲۰۶ توانسته در تست تصادف Euro Ncap ۴ ستاره از ۵ ستاره را به دست آورده است (فول‌ترین مدل)، که در مقایسه با دیگر خودروهای موجود در این رده قیمت، برای ۲۰۶ امتیاز خوبی به‌حساب می‌آید. از دیگر تجهیزات ایمنی در مدل‌های جدید این خودرو می‌توان به کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، ترمز ABS، کمربندهای ایمنی جلو باقابلیت تنظیم ارتفاع، سیستم قطع خودکار سوخت و سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر اشاره کرد. پژو ۲۰۶ در تیپ‌های ۵،۴،۳ و ۶ در کلیه مدل‌های تولیدی ۲ ایربگ هست. ولی تیپ ۲ در مدل‌های ۹۰ به بالا به‌صورت تک ایربگ یا دو ایربگ موجود هست، اما در مدل‌های ۹۲ و بالاتر تماماً دو ایربگ هست.

 

قیمت

هر دو خودروی تیبا۲ و ۲۰۶ تقریباً از هاچ­بک‌­های ارزان ­قیمت بازار محسوب می ­شوند و قیمت خودروها برای سه سال اخیر به‌صورت زیر است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,تیبا 2 و 206

 

 

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش