فرادید/ شش ماهه نخست سال ۲۰۱۸ تمام شد تا در هفتمین ماه بتوان با دقت بیشتر برندگان و بازندگان امسال بازار اروپا را معرفی کرد. قبل از هر چیز، بایستی از فروش بالای خودرو در ۳بازار بزرگ فرانسه، اسپانیا و آلمان ستایش کرد که عامل اصلی رونق تولید خودرو در قاره سبز به شمار میروند. در عین حال، با عبور از ششمین ماه سال ۲۰۱۸ میلادی، بایستی فولکس، پژو و ب.ام.و را برندگان نیم فصل اول بازار خودرو اروپا دانست در حالی که مرسدس بنز، فورد و اوپل بیشترین افت فروش را در نیمه نخست سال تجربه کردهاند.
سه بازار فرانسه، اسپانیا و آلمان به ترتیب در ژوئن ۲۰۱۸ با ۹.۲، ۸ و ۴.۱ درصد رشد موفق شدهاند عوامل اصلی رشد ۵.۵ درصد تحویل خودرو در این ماه باشند. اروپاییها که در این ماه ۱.۶ میلیون دستگاه خودرو فروختهاند بدترین عملکرد را در ایتالیا و انگلستان تجربه کردهاند گرچه رشد ۷۲.۹ درصدی فروش خودرو در سوئد هم از عجایب آماری این ماه از سال به حساب میآید.اما در بین خودروسازان، بازهم این فولکسواگن بوده که با رشد ۱۶.۵ درصدی فروش محصولاتش مواجه شده و مجموعا موفق به تحویل بیش از ۱۹۰ هزار دستگاه خودرو در این ماه شده است.
آئودی، سئات، اشکودا، پورشه، بنتلی و لامبورگینی هم به ترتیب در این ماه ۷۸.۷ هزار دستگاه، ۷۲.۸ هزار دستگاه ، ۴۷.۴ هزار دستگاه، ۸.۱ هزار دستگاه، ۳۷۹ دستگاه و ۱۵۹ دستگاه فروش داشتهاند تا مجموع فروش گروه هم در نیم فصل به بیش از ۲.۲۸۰ میلیون دستگاه رسیده و رسما فولکسواگن بتواند رشد خود را در نیمه نخست سال به حدود ۷.۵ درصد برساند.رنو که دومین خودروساز اروپا است، با رشد ناچیز ۱.۹ درصدی روبرو شده تا کل فروش خودروهای رنو در این ماه به کمی بیش از ۱۳۴ هزار دستگاه محدود شود. کل فروش رنو در شش ماهه اول سال در اروپا به ۱.۱۴میلیون دستگاه رسیده تا این شرکت فرانسوی رشدی ۱.۱ درصدی را به ثبت برساند.
پژو که روند موفقی به لحاظ فروش خودرو دارد، در این ماه هم بر فورد غلبه کرده و با کسب نرخ رشد ۶.۹ درصدی توانسته بیش از ۹۸.۵ هزار دستگاه اتومبیل به مشتریانش در سرتاسر قاره سبز بفروشد. این موفقیت پژو در حال رقم خورده که سیتروئن هم به همین میزان رشد کرده و با نرخ ۶.۹درصد افزایش فروش، حدود ۶۹ هزار دستگاه اتومبیل تحویل مشتریان داد. اوپل-واکسهال اما افت چشمگیری را تجربه کرده و با نزول ۴.۱ درصدی در ماه ژوئن، کمی بیش از ۸۵ هزار دستگاه فروش عاید کنسرسیوم PSA نموده است.
جالب است که زیربرند لوکسساز دیاس هم با رشد ۲۷.۱ درصد در این ماه موفق شده بیش از ۵۷۰۰ دستگاه خودرو تحویل دهد تا در کل بتوان توجیه مناسبی برای رشد ۶۹ درصدی آمار فروش شش ماهه این کنسرسیوم پیدا کرد. ورود اوپل-واکسهال به این گروه در کنار افزایش چشمگیر فروش سه برند پژو، سیتروئن و دیاس موجب شده تا این گروه را با فروش ۱.۴ میلیون دستگاه دومین خودروساز موفق بازار اروپا در نیم فصل اول سال دانست.
فورد که مجموعا سومین خودروساز اروپا است، در ماه ژوئن بازهم روند افت فروش را ادامه داده و علیرغم عرضه بیش از ۹۵.۳دستگاه افتی ۴.۳درصدی را به ثبت رسانده است. فورد مجموعا در این مدت ۵۷۵ هزار دستگاه فروش داشته تا به این ترتیب افتی ۱درصدی را در آمار فروش خود به ثبت رساند.
اما در رتبههای بعدی هم عناوین بزرگی نظیر ب.ام.و، مرسدس بنز و فیات قرار دارند که به ترتیب با قرار گرفتن در رتبههای ششم، هفتم و نهم موفق شدهاند ۸۷، ۸۰ و ۷۸ هزار دستگاه خودرو در ماه ششم سال به فروش رسانند. بنز که برای دومین ماه متوالی در زمینه آمار فروش از ب.ام.و در اروپا عقب مانده، هنوز هم بزرگترین خودروساز لوکس اروپا است و مجموعا ۴۵۸ هزار دستگاه در نیم فصل نخست فروش داشته است. این آمار برای ب.ام.و تنها حدود ۴۲۸ هزار دستگاه بوده که حتی از آئودی هم کمتر است.
- 13
- 3