به گزارش ایسنا، واردات خودرو حدود سه سالی است که ممنوع شده و امکان ورود آن به علت تغییر در ضوابط واردات خودرو و ممنوعیت ثبت سفارش وجود ندارد ولی صادرات خودرو از ایران صورت می گیرد. این در حالی است که تازه ترین اعلام مسوولان گمرک ایران از وضعیت صادرات خودرو از این حکایت دارد که در سال پیش حدود ۱۳۰۰ دستگاه خودرو به ارزش ۵ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۷ دلار به ۹ کشور صادر شده است.
بر اساس اعلام سید روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران، وزن خودروهای صادراتی حدود ۱۵۷۳ تن به کشورهای هنگ کنگ، تایوان، سوریه، امارات، اسپانیا، چین، عراق و ترکیه بوده است.
عراق با ۳ میلیون و ۱۲۲هزار و ۹۰۰ دلار، آذربایجان با یک میلیون و ۱۵۹هزار و ۴۰۰ دلار، سوریه با ۹۸۱ هزار و ۸۲۵ دلار سه مقصد اول خودروهای ایرانی بودند، همچنین هنگ کنگ با ۱۱۶ هزار و ۸۶۲ دلار، اسپانیا با ۹۶ هزار و ۳۶۲ دلار، تایوان با ۷۹ هزار و ۵۲۱ دلار، چین با ۳۶هزار و ۶۰۰ دلار، ترکیه با ۷ هزار دلار و امارات با ۴ هزار و ۶۶۲ دلار دیگر خریداران خودرو از کشورمان بودند.
خودروی ساینا بیش از ۹۰ درصد سبد صادرات خودرو در سال گذشته را بخود اختصاص داده است و پراید، تیبا، کوئیک، سمند، پارس، ۲۰۷، هایما، دنا و... مابقی سهمی کم تر از ۱۰درصد را دربرمی گیرند. این در حالیست که بیشترین تنوع صادرات خودرویی با خودروهای تیبا، ساینا، کوئیک، وانت آریسان، پژو پارس، پراید۱۳۱ و رهام به مقصد اسپانیا تعلق دارد.
صادرات خودرو از ایران و محصولات ایران خودرو و سایپا در حالی صورت ميگیرد که مسئولان مربوطه به ویژه در شورای رقابت بارها تأکید کرده اند که از مهم ترین دلایل نابسامانی بازار خودرو کمبود عرضه در مقابل تقاضاست و تا هنگامی که تولید افزایش نیافته و عرضه بیشتر نشود وضعیت بازار چندان بهبود پیدا نخواهد کرد.
این در شرایطی است که حتی شیوا رئیس شورای رقابت چندي پیش پیشنهاد واردات خودروهای وارداتی را مطرح کرد که بتوانند با واردات بدون انتقال ارز و خودروهایی که امکان خرید آن برای مردم وجود داشته باشد تا حدودی به وضعیت بازار سامان دهند.
- 17
- 3