دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۶ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۱۱۶۳
اخبار بازار خودرو

اخذ مالیات از خودروهای گران قیمت امکان پذیر است؟

مالیات خودروهای گران قیمت,مالیات سالانه خودرو
 اخذ مالیات از خودروهای گران قیمت از وعده های نمایندگان مجلس یازدهم بود که بنظر میرسد این ایام با تصویب بودجه ۱۴۰۰ شکل عینی بخود پیدا کرده و قرار است شاهد اخذ مالیات از آن ها باشیم، ولی بنظر کارشناسان، این طرح ایراداتی دارد که اجرایی شدن آنرا در هاله ای از ابهام فروبرده است.

به گزارش ایرنا، طبق بند الحاقی ۷ تبصره ۶ ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، همه مالکان حقیقی و حقوقی انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین که در پایان هر سال مجموع ارزش آنها بیش از ۱۰ میلیارد ریال( یک میلیارد تومان) باشد مشمول مالیات سالانه خودرو هستند. موضوعی که از دیدگاه برخی کارشناسان قابلیت اجرایی نخواهد داشت.

" امیرحسن کاکایی" استاد دانشگاه و کارشناس صنعت خودرو یکی از منتقدان این طرح است که در این زمینه به ایرنا بیان کرد:در ماه های گذشته مجلس جدید نشان داده که می خواهد کارهایی انجام دهد و در برخی موارد حرف های قشنگی هم می زند، ولی از آنجایی که نمایندگان بر کل قوانین و مقررات مسلط نیستند کارهایی که انجام می شود ممکن است بسیار خطرناک باشد.

او گفت:وقتی در یک نظام اقتصادی به تدریج موانعی ایجاد می شود ، به طور مثال صحبت های زیبای پوپولیستی مثل اینکه ما مالیات می گیریم به نفع فقیران زده می شود و در نهایت مالیات هم اخذ می شود، ولی این افراد پولدار که معمولاً بزرگ و تولیدکننده یا تاجر هستند، این هزینه ها را از جیب مردم جبران می کنند.

کاکایی اعلام کرد :بنظر میرسد آقایان در حل معضلات اصلی و زیربنایی کشور مانده اند و فقط مسائل روبنایی را به صورت منفی دست کاری می کنند، در این زمینه به نظر میرسد در صورتیکه دولت الکترونیک هرچه زودتر در همه ارکان به صورت کامل راه اندازی شود و نظام بانکی و پرداختی ها شفاف شده و سپس مالیات گرفته شود، بهتر باشد تا این راه کارهای مقطعی.

او به کشور گرجستان اشاره نمود که تا همین چند سال قبل جزو فاسدترین کشورهای دنیا به شمار می رفت، ولی طی هشت سال توانست این فساد را به حداقل برساند، همچنین نمونه مشابه آن کشور بنگلادش است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اخذ مالیات باید اصولی باشد، متذکر شد :امروز شاهدیم افراد پولدار جامعه به انواع و اقسام شیوه ها از مالیات دادن طفره میروند و در عوض ، نمایندگان مجلس به دنبال آن هستند تا از آنچه در جلوی چشم است مالیات بگیرند.

او تأکید کرد:چنین شیوه هایی فقط هزینه های مردم را افزایش خواهد داد، هر چند درآمد مختصری هم برای دولت کسب می شود که آن هم ارزش لازم را ندارد، این در حالیست که کارهای مهمتری هنوز روی زمین باقی مانده است.

کاکایی به اخذ مالیات از مصرف بنزین، مالیات بیشتر در معامله خودروها، همچنین اخذ عوارض پارکینگ و رفت و آمد در شهرهای بزرگ و غیره بعنوان برخی تجارب موفق سایر کشورها اشاره کرد.

وی ادامه داد :اکنون فقط طرح مالیات بر خودروهای میلیاردی خالی از اشکال نیست، بلکه طرحی نظیر ساماندهی صنعت خودرو نیز که ماه هاست نمایندگان مطرح کرده اند ، پر از اشکال و تناقض است.

این استاد دانشگاه بیان کرد:شاید نیت نمایندگان مجلس خوب باشد، ولی از آن جایی که طرح هایشان بدون مطالعه و بدون بررسی تبعات است و از طرفی شجاعت اجرا را نیز ندارند، وارد یک دور باطل می شویم، به طوریکه امروز بسیاری مسائل جزئی نیز در کشور با مشکل مواجه است.

وی یادآور شد :نحوه و چگونگی قیمت گذاری خودرو برای این بند از لایحه بودجه ۱۴۰۰ نیز خود محل فساد است که چرا یک میلیارد تومان بعنوان شاخص در نظر گرفته شده و چرا خودروهای کمتر از یک میلیارد تومان که شاهدیم در همین قرعه کشی خودروها بسیاری از دلالان و واسطه ها سودهای چند صد میلیون تومانی کرده اند نباید مشمول مالیات باشند؟ اما کسی که شاید ۱۰ سال پیش روی خودروی خارجی میلیاردی خریده امروز باید مالیات بپردازد؟

این کارشناس صنعت خودرو اظهار داشت :اگر بخواهیم از پولدارها بیشتر مالیات بگیریم در وهله اول باید نظام بانکی مان بسیار شفاف باشد، همچنان که امروز در بسیاری کشورها حمل پول نقد بالای ۱۰۰ دلار قاچاق محسوب می شود و با افراد به شدت برخورد می شود.

وی افزود:در این کشورها افراد به جای پول نقد، آن را در شبکه بانکی جابه جا می کنند تا میزان تراکنش های مالی هر فرد به روشنی مشخص باشد، آن گاه بحث دریافت عادلانه مالیات معنی می یابد.

کاکایی اضافه کرد:این روزها شاهد راه افتادن چک صیاد هستیم که اتفاق خوب و مبارکی در راستای شفافیت بانکی است.

او معتقد است:وقتی مسائل مالی در کشور شفاف شود منجر به توسعه کسب وکارها نیز خواهد شد، اما با این شیوه هایی که مجلس دنباله گیری می کند فقط ذهنیت ها بدتر شده و البته بعید است چنین موضوعی که مبنایی هم ندارد در داخل خود مجلس رای بیاورد.

این استاد دانشگاه با اشاره به پایه گذاری اشتباه اقتصاد ایران بر درآمدهای نفتی از اواسط دهه ۵۰ که در حدود ۲۰ سال گذشته سعی بر اصلاح آن شده، تأکید کرد:در دو دهه گذشته سعی شده از بودجه نفتی جدا شویم و دولت از محل هایی همچون گمرک، مالیات، عوارض و غیره کسب درآمد کند که مکانیسم خوبی است و موجب رفاه کشور می شود.

وی تصریح کرد :اما آنچه که مهم است مالیات ها و عوارض باید بر مبنای واقعیت ها اخذ شود، به طور مثال خانواده ای که یک خودرو در اختیار دارد بتواند آزادانه آن را در هر کجا پارک کند، ولی وقتی تعداد خودرو به دو دستگاه و بیشتر برسد باید عوارض برای پارک و همچنین عوارض برای رفت و آمد خودرو در نظر گرفته شود.

مالیات خودروهای گران قیمت,مالیات سالانه خودرو

کاکایی بیان کرد:مشابه این مسئله، اخذ عوارض زیباسازی و همچنین عوارض بازیافت و دفع زباله است که عوارض بسیار خوبی در جهت توسعه شهرهاست، تا اینکه شهرداری بخواهد با فروش تراکم شهر را نابود کند.

وی در خصوص خودروهای خارجی یادآور شد :وقتی فردی خودروی خارجی خریداری می کند آن را از مرز عبور می دهد، تعرفه گمرکی به عنوان مالیات و برگه اسقاط چند خودرو از وی مطالبه می شود که در مجموع نزدیک به ۱۰۰ درصد قیمت خودرو به عنوان مالیات برای واردات در نظر گرفته شده است.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد :اگر قرار است عوارض از خودروها گرفته شود باید از همه خودروها اخذ شود نه اینکه فقط برای خودروهای خارجی باشد، به طور مثال هر چه خودرو بزرگتر باشد عوارض پارک بیشتری باید پرداخت کند، این موضوع در خصوص آلودگی هوا برعکس باشد و انتظار می رود با توجه به مدرن تر بودن خودروهای خارجی و کمتر بودن آلایندگی آنها، عوارض کمتری در این زمینه بپردازند.

وی گفت:مساوات در اخذ عوارض در سال های گذشته سبب شده تعداد خودروهای فرسوده روز به روز در حال افزایش باشد.

کاکایی تأکید کرد:اخذ مالیات خودرو آن هم به صورت سالانه معنی ندارد، اینکه برخی در سال های گذشته اقدام به خرید خودروهای خارجی نموده اند و بر اساس این طرح باید هرسال مالیات بدهند موضوعی غیر منطقی است و تبعات منفی به دنبال خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، با توجه به امکان آسیب خودرو و همچنین مباحث تورمی و افزایش قیمت آن، ممکن است قیمت خودرو چندین بار در طول سال دستخوش تغییر شود و به بالا یا پایین این قیمت برسد. همچنین برخی می پرسند که یک مالک خودرو چند بار باید مالیات بدهد؟ در حالیکه در زمان خرید یک مالیات و موقع فروش هم مالیات و عوارض به شهرداری پرداخت می کند، آنگاه اضافه شدن مالیات سالیانه چه توجیهی دارد؟ اینها مسائلی است که در بحث مالیات خودروهای بالای یک میلیارد تومان مبهم است و باید دید نمایندگان چه پاسخی برای آنها دارند؟

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش