چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۲۰۰۰۵۳

چند نکته برای خرید خودروی دست دوم

بررسی موتور خودرو خودروی دست دوم قبل از خرید,کارکرد و عمر خودروی دست دوم,خودروی دست دوم

بعد از افزایش قیمت خودروهای نو و دست اول، بازار خریدوفروش خودروی دست دوم رونق گرفت. اگرچه افزایش قیمت‌ها روی نرخ خودروهای دست دوم هم تأثیر زیادی داشت اما هرچه که بود، بازار این خودرو‌ها حسابی داغ شد و حالا با توجه به نزدیکی‌ سال نو، مشتریان زیادی خواهان خرید خودرو‌های دست دوم هستند. به همین دلیل لازم است هنگام انتخاب و خرید خودروی دست دوم نکات مهمی را مدنظر داشته باشیم. هنگام خرید خودروی دست دوم حواستان هم باشد که تمامی مدارک شناسایی فروشنده به‌عنوان مالک، کارت شناسایی خودرو و سند برای قولنامه باید حاضر باشد و شماره شاسی و شماره موتور هم منطبق با مدارک باشد.

کارکرد و عمر خودرو

کارکرد یک خودروی معمولی هر‌سال ۱۲ تا ۱۵‌هزار کیلومتر است و کارکرد خودرویی که در اختیار شرکت باشد، تقریبا ۴۰‌هزار کیلومتر است. توجه کنید اگر عمر خودروی مورد نظر شما در محدوده خرید پرریسک قرار دارد، به احتمال زیاد باید خرج زیادی بابت تعمیرات خودرو بپردازید و اگر عمر خودرو در خرید سیاه قرار دارد، بهتر است به سراغ آن نروید.

بررسی خودرو از نظر تصادف

بدنه خودرو باید از نظر رنگ‌شدگی و تصادف بررسی شود. رنگ‌شدگی کاپوت و سقف باعث افت قیمت می‌شود. در بررسی اولیه برای تشخیص رنگ شدگی خودرو ، حتما در نور روز و ترجیحا نور آفتاب باید خودرو را دید. قسمت رنگ‌شده کمی اختلاف رنگ با سایر قسمت‌ها دارد و در نور آفتاب کمی زردتر از سایر قسمت‌های بی‌رنگ است. نگران نباشید یک قطعه رنگ‌شده توسط یک صافکار یا مکانیک قابل تشخیص است. درها و حاشیه درها را هم حتما چک کنید. اگر درها به راحتی باز و بسته نمی‌شوند و اگر حاشیه درها یکسان نیستند، نشانه تصادف خودرو است. حتما دقت کنید که پیچ‌های اتصال گلگیر و کاپوت آچار نخورده باشد و شوره‌های رنگ بر روی آنها نباشد. در غیراین صورت باید بدانید که گلگیر یا کاپوت باز شده یا حتی تعویض شده است! چپی‌بودن خودرو، ضربه‌خوردن ستون‌ها و شاسی خودروها و وجود تعداد زیاد قطعات تعویضی و... در بدنه ایرادات اساسی محسوب  می‌شوند.

بررسی پوسیدگی خودرو

مانند بررسی رنگ‌شدگی،‌ بدنه خودرو را هم در هوای روشن و آفتابی نگاه کنید. در روز، پوسیدگی‌های موجود در زیر سپرها و رکاب‌ها به خوبی قابل مشاهده هستند. اگر دیدید که بخش‌هایی از بدنه زنگ زده است، به آرامی با انگشت روی آن فشار دهید تا ببینید صدا می‌دهد یا خیر. اگر صدایی شنیدید، مطمئن باشید که در آن بخش پوسیدگی وجود دارد. معمولا زیر گلگیرها، اگزوز و گوشه در‌ها زنگ‌زدگی‌های متعددی به چشم می‌خورد. درصورتی که در این قسمت‌ها زنگ‌زدگی دیدید، بهتر است از یک متخصص بخواهید تا قطعیت یا عدم قطعیت پوسیدگی در این بخش‌ها را بررسی کند. بررسی باتری کار دیگری است که باید انجام دهید. خودرو باید با اولین استارت روشن شود، سپس کولر، چراغ‌ها، سیستم صوتی و فندک را امتحان کنید. با یک‌جا روشن‌کردن همه اینها، نباید فشاری به خودرو وارد شود.

بررسی موتور خودرو

معمولا کثیف و به هم‌ریخته‌بودن موتور، نشان‌دهنده عدم سرویس مناسب خودرو در زمان‌بندی‌های خاص است. البته دقت داشته باشید که گاهی اوقات تمیز و مرتب‌بودن بیش از حد نیز می‌تواند اشکال داشته باشد، زیرا در این حالت این احتمال نیز وجود دارد که به منظور پنهان‌کردن اشکالات چنین تمیزکاری صورت گرفته باشد. در موتور و اتصالات نباید نشتی روغن وجود داشته باشد. حتما دقت داشته باشید زمانی که خودرو را روشن می‌کنید، چراغ روغن به سرعت خاموش شود و هیچ صدای غیرمعمولی از موتور خودرو به گوش نرسد. در ادامه، دور موتور را با فشاردادن پدال گاز بالا ببرید. زمانی که دور موتور بالا می‌رود، نه‌تنها دمای موتور نباید بیش از حد بالا برود، بلکه هیچ نوع دود سیاه یا آبی‌رنگی نیز نباید از اگزوز خارج شود. این موارد در واقع از نشانه‌های ناسالم‌بودن موتور است.

shahrvand-newspaper.ir
  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش