سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۰۰۰۰۷۵

دلایل روشن شدن چراغ چک و راهکارهای رفع این مشکل

چراغ چک,چشمک زدن چراغ چک,روشن و خاموش شدن چراغ چکچراغ چک در واقع چراغ نشان دهنده عیب خودرو است
یکی از چراغ های مهم پشت آمپر و کیلومترسنج خودرو، چراغ چک می باشد که به علل مختلفی امکان دارد روشن شود. وقتی چراغ چک موتور خودروی شما روشن می شود ناراحتی عمیقی شما را فرا می گیرد.

چراغ چک

چراغ کوچکی بر روی صفحه نمایشگر خودروی شما وجود دارد که نقش بسیار عمده و مهمی را در اطلاع شما از وضعیت خودروی شما ایفا می کند که همه انرا با عنوان چراغ چک میشناسیم. روشن شدن این چراغ ممکن است به معنای یک مشکل پر هزینه، مثل خرابی کاتالیزور باشد یا امکان دارد دلیل روشن شدن آن یک مشکل جزئی مثل شل بودن در باک بنزین باشد ولی در اکثر موارد با روشن شدن این چراغ حداقل برای یافتن عیب و خاموش کردن چراغ باید سری به نمایندگی بزنید. چراغ چک موتور که بطور رسمی تر چراغ نشان دهنده عیب نامیده می شود، نشانه ای از سوی ECU یا کامپیوتر خودرو است که نشان می دهد خطایی رخ داده است یا بعبارتی ECU برای نشان دادن این خطا به راننده، از چراغ چک خودرو استفاده کرده و با روشن نمودن آن به راننده می فهماند که مشکلی در نحوه کارکرد خودرو بوجود آمده است. یک تعمیرکار مجاز میتواند با گرفتن مبلغی خطای ایجاد شده را تشخیص دهد، ولی راهی برای پیش بینی احتمالی خطای مذکور وجود دارد.

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو

دلایلی وجود دارد که امکان دارد سبب روشن شدن چراغ چک شود و شما را از یک خطا و یا کارکرد نادرست در خودرو مطلع سازد. بهرحال بهتر است در موقع رویارویی با چنین مسئله ای اول نسبت به چک کردن دلایل ذکر شده اقدام نموده و در صورت حل نشدن مشکل، به یک متخصص مراجعه نمایید که در ادامه عبارتند از:

۱. سنسور اکسیژن:

نخستین و مرسوم ترین علت روشن شدن چراغ چک خودرو، سنسور اکسیژن است. سنسور اکسیژن وظیفه آنالیز گازهای خروجی از اگزوز و محاسبه غلظت اکسیژن در آن ها را برعهده دارد. این سنسور اطلاعات خود را به ایسیو جهت تنظیم مصرف سوخت و کنترل آلایندگی ارسال می کند. طول عمر این قطعه محدود بوده و در اثر کثیفی ناشی از دوده، آب و روغن و غیره تحت‌تأثیر قرار می گیرد. در صورتیکه بعد از کنترل دسته سیم و سوکت مربوطه و پین های ایسیو مشکل هم چنان باقی بود، باید نسبت به تست این سنسور در دستگاه دیاگ اقدام کرد و در صورت نیاز قطعه معیوب تعویض شود.

دلایل روشن شدن چراغ چک,چراغ چک,روشن بودن چراغ چکروشن شدن چراغ چک می‌تواند از علل مختلفی نشات بگیرد

۲. مشکل در وایر شمع:

وایر شمع، متصل کننده ی کوئل و شمع ها است و همان طور که مشکل در کوئل میتواند باعث روشن شدن چراغ چک شود، مشکل در این قطعه هم روشن شدن چراغ چک ماشین را در پی خواهد داشت. البته میتوان گفت که خرابی وایر شمع در موارد اندکی میتواند علل روشنی چراغ چک باشد به دلیل آن که واقعاً کمتر راننده ای وجود دارد که شمع ها و قطعات آنرا آن قدر به حال خود بگذارد که دچار خرابی شوند. به یاد داشته باشید که خرابی شمع ها و موارد مربوط به آن اگر مدتی دراز به طول بینجامد میتواند باعث خرابی کوئل و از آن بدتر باعث خرابی کاتالیزور نیز شود.

۳. بسته نبودن درب باک خودرو:

بی خطرترین عامل روشن شدن چراغ چک نسبت به سایر عوامل، بسته نبودن درب باک خودرو است. برایتان جالب است درصورتی که بدانید که گاه چراغ چک خودرو روشن می شود اگر درب باک یا همان درپوش باک بدرستی بسته نشده باشد. بدین ترتیب بهتر است هر موقع که این چراغ را روشن شده دیدید نخستین کاری که انجام دهید چک کردن درب باک خودرو باشد. به یاد داشته باشید که در صورت شل بودن درب باک و البته سفت کردن آن توسط شما باز هم چند دقیقه ای طول میکشد تا چراغ چک خودرو خاموش شود و بدین ترتیب نباید انتظار داشته باشید که فورا بعد از بستن و سفت کردن درب باک خودرو چراغ چک نیز خاموش شود.

۴. چراغ چک شارژ کردن باتری:

این هشدار به علت گرمای بیش از حد یا فشار کم نیست، ولی باید هرچه زودتر بررسی شود. چراغ هشدار باطری بروز می دهد که باتری شما موقع حرکت روی آمپر یا ولتاژ حرکت می کند. آمپلی فایر برای راه اندازی ماشین لازم است، در حالیکه ولت های چراغ جلو، رادیو و یا سایر لوازم جانبی هنگام حرکت روشن نمی شود. این چراغ هشدار نیز میتواند خطای سیستم شارژ کننده را نشان دهد مثل اینکه آداپتور سیستم شارژ آسیب دیده است. هنگامی که این چراغ روشن می شود، باید بدون خاموش کردن وسیله نقلیه رانندگی کنید. اگر باتری کم است احتمال دارد که ماشین شما روشن نشود تا این که مسئله حل شود. پس با یک مکانیک تماس بگیرید تا چراغ چک را بررسی کند.

رفع مشکل روشن شدن چراغ چک,علت روشن شدن چراغ چک ماشین,چراغ چکاکثر عواملی که سبب بروز نقص در کارکرد عادی موتور شوند، علت روشن شدن چراغ چک هستند

۵. اشکال در مبدل کاتالیستی:

یکی دیگر از دلایل روشن شدن چراغ چک، ایراد در مبدل کاتالیستی است. مبدل کاتالیستی در سیستم اگزوز قرار دارد و وظیفه دارد که کربن مونواکسید تولید شده در موتور را به کربن دی اکسید تبدیل کند. البته این قطعه پیچیدگی خاصی ندارد و همینطور میتوان به آسانی از خراب شدن سریع آن جلوگیری کرد. تعویض بموقع روغن مهم ترین عامل جلوگیری از خراب شدن مبدل به شمار می آید. همچنین توجه داشته باشید که مبدل کاتالیستی مسدود نشده باشد و هر صدای مشکوکی که از اگزوز می شنوید و دود غیرعادی که خارج می شود را مورد بررسی قرار دهید.

۶. سنسور جریان هوا:

از دیگر دلایل روشن شدن چراغ چک، میتوان به سنسور جریان هوا اشاره کرد. این سنسور که معمولاً روی منیفولد هوا نصب می شود، وظیفه سنجش فشار و دمای هوای ورودی به موتور را برعهده داشته و اطلاعات اندازه گیری شده را بطور پیوسته به ایسیو ارسال می کند. در اثر تغییر فشار هوا، مقاومت داخلی و ولتاژ تولیدی توسط سنسور تغییر می کند و از طرف ایسیو جهت محاسبه جرم هوای ورودی، تعیین میزان پاشش سوخت و آوانس جرقه مورد استفاده قرار می گیرد. سنجش دمای هوای ورودی به موتور نیز طی فرآیندی مشابه انجام می شود. در صورت وجود خطای مپ سنسور در دستگاه دیاگ، اول بایست از صحت اتصال آن به بدنه منیفولد هوا و شل نبودن پیچ متصل کننده اطمینان حاصل شود؛ بعد سوکت و سیم‎های آن مورد بازرسی قرار گیرد. در صورت عدم وجود نقص در موارد ذکر شده، بعد از تست مپ سنسور توسط دستگاه دیاگ و حصول اطمینان از خرابی آن باید نسبت به تعویض قطعه معیوب اقدام کرد.

۷. کوئل:

بی توجهی به تعویض بموقع شمع و وایرِ شمع ها، به کوئل آسیب خواهد زد و در نتیجه چراغ چک روشن میشود. مشکلی که برایتان هزینه ای مضاعف خواهد آورد. تعویض کوئل به تنهایی بیش از ۳.۵ درصد تعمیرات خودرو را در بر می گیرد.

۸. سیستم چرخش گاز اگزوز (ERG):

این سیستم که وظیفه چرخش گاز اگزوز را برعهده دارد و با کاهش دما میزان گاز نیتروژن مونو اکسید خروجی را از اگزوز کاهش می دهد و  باعث بازدهی موتور میشود که البته در صورت معیوب بودن شیر این سیستم گرفته میشود و یا به صورت کلی از کار می افتد در اینصورت باید این شیر را بازکرده تا دیگر شاهد این مشکل و روشن شدن چراغ چک نباشیم.

چراغ چک,روشن شدن چراغ چک,آرم چراغ چک روشن شدن چراغ چک احتمال دارد به معنای یک مشکل پر هزینه، مانند خرابی کاتالیزور باشد

۹. ترموستات:

این قطعه بر دمای محیط نظارت کرده و با فرستادن جریانی سرد به سمت موتور، دمای موتور را تنظیم می کند. برای این که ترموستات بدون نقص کار کند باید مایع خنک کننده درون ترموستات بموقع تعویض شود چون این مایع در طول زمان، گرد و غبار را بخود جذب می کند و کارایی خود را از دست می دهد که این یکی از دلایل روشن شدن چراغ چک می باشد.

۱۰. انژکتور سوخت:

مشکل انژکتور نیز میتواند چراغ چک خودروی شما را روشن کند. برای جلوگیری از خرابی انژکتور باید عادات بد رانندگی خود مانند رانندگی طولانی با سوخت کم، تعویض دیر به دیر صافی بنزین و مواردی از این قبیل را ترک کنید.

۱۱. نصب کردن دزدگیر:

اگر سیستم دزدگیر به خوبی نصب نشود، امکان دارد باعث خالی شدن باتری، روشن شدن چراغ چک و حتی جلوگیری از روشن شدن خودرو شود. درصورتی که حس می کنید که سیستم دزدگیرتان دچار مشکل شده است، حتماً به یک تعمیرکار باتجربه مراجعه کنید. حتی امکان دارد که کل سیستم دزدگیر نیاز به تعویض داشته باشد. هرچند این فرآیند کمی هزینه بر خواهد بود، ولی حداقل نگرانی خاصی بابت روشن شدن ناگهانی سیستم دزدگیر در نیمه های شب بطور اتفاقی نخواهید داشت.

روشن و خاموش شدن چراغ چک,چراغ چک,دلایل روشن شدن چراغ چکروشن شدن چراغ چک که در پشت آمپر قرار داد، نشان از یک یا چند مشکل اساسی در خودروست

۱۲. نشتی خلأ:

نشتی خلا یکی از سایر علل روشن شدن چراغ چک می باشد. به صورت کلی هر خودرویی چند سیستم مختلف خلا دارد که کارهای مختلفی را انجام میدهد مثلا در بوستر ترمز این سیستم اهمیت فراوانی دارد و اگر این سیستم معیوب باشد در زمان کارکردن خودرو باعث درجا زدن آن شده و دور موتور بالا باقی میماند و البته اگر شلنگ خلا هم خشک و شکننده باشد ترک های ریزی در آن بوجود می آید که امکان دارد سبب نشتی شود و البته چک کردن محل اتصالات نیز نباید فراموش شود.

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش