شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۵۰۰۰۷۹

اشکودا چطور موفق شد؟

شرکت خودروسازی اشکودا,صنعت خودرو,جمهوری چک
 تا به حال درباره شرکت خودروسازی اشکودای چک در ایران حرف زیادی زده نشده است. این شرکت اروپایی که توانسته ظرف یک دهه به فروشی ۱میلیون دستگاهی در بازارهای جهان دست یابد، در اروپا چیزی بیش از تویوتا و هیوندای فروش داشته و برنامه‌های وسیعی را برای افزایش تولید تا سقف ۱.۵ میلیون دستگاه در دست اجرا دارد.

اشکودا که هم‌اینک به مرز تولید ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۲۰۱۷ در اروپا نائل آمده، با فروش سالانه ۱.۲ میلیون دستگاه خودرو در ۱۱۰ کشور جهان یکی از گزینه‌های اصلی ورود به بازار ایران جهت تولید خودرو ارزان پس از برجام بود که پس از رصد وضعیت نامناسب کسب و کار در ایران، عطای ورود به کشور را برای دومین بار پس از انقلاب به لقایش بخشید. در گزارشی جالب به بررسی مهمترین نکات پیرامون وضعیت گذشته و امروز این شرکت، و نیز چشم‌انداز آینده پرنده پراگ می‌پردازیم.

 

تاریخ چک؛ تاریخ زوال کمونیسم

جمهوری چک همیشه یکی از خاص‌ترین کشور‌های اروپای شرقی بوده که از قبل درگیری و سپس گذر از بحران‌های سیاسی اقتصادی ملی و بین المللی، هم‌اینک به مدلی موفق در جهان برای طی کردن راه توسعه یافتگی بدل شده است. کشور تا خرخره درگیر در کمونیسم که طی قرن بیستم ۴ بار با کمونیسم گلاویز شد، سرانجام با فروپاشی شوروی سابق و آزادی از دستان چدنی کمونیسم، نخستین گام‌ها برای تبدیل شدن به قطب صنعتی اروپای شرقی را به سرعت پیمود.

 

در این راه، شاید شرکت خودروسازی اشکودا را بتوان نمونه بارزی از رشد سریع طی کمتر از دو دهه دانست که باپیوستن به زنجیره جهانی فولکس‌واگن در سال ۱۹۹۹، پس از چند سال به یک مدعی بزرگ در بازار خودرو اروپا تبدیل شد.

 

تاسیس؛ از دوچرخه سازی تا خودروسازی

درست ۱۲۲ سال و ۷ ماه پیش در چنین روزهایی، بنگاه صنعتی کلمنت اند کلاین در قلب پراگ دست به تاسیس برند اشکودا زد. این کار که با هدف تولید خودرو‌های سواری و تجاری صورت پذیرفته بود، خیلی سریع اشکودا را به یکی از مدعیان جدی تولید اتومبیل در شرق و مرکز اروپا بدل ساخت.

 

شرکت خودروسازی اشکودا,صنعت خودرو,جمهوری چک

نام اشکودا از مهندس خلاق شرکت کلمنت اند لورین یعنی امیل اشکودا برگرفته شده که نقش مهمی در طراحی و تولید خودرو‌های این برند دارد. لوگو شرکت هم تیرکوچک با بال‌های پرنده در حال پرواز است که در مرکز یک دایره جا خوش کرده است.

 

اولین‌ها؛ پیشرو‌ها

در اوائل تولید این برند، نام دو مالک شرکت یعنی واسلاو لورین و واسلاو کلمنت روی خودرو‌ها نصب می‌شد، ولی از اوایل سال ۱۹۱۵ دیگر اشکودا تنها با نام خود خودرو تولید می‌کرد. اولین خودرو کاملا مستقل شرکت اشکودا هم مدل ۴۲۲ ساخت ۱۹۲۹ بود.

 

شرکت خودروسازی اشکودا,صنعت خودرو,جمهوری چک

 

فروش خوب، اوضاع مالی ردیف

مجموع فروش اشکودا در یک دهه اخیر در بازار اروپا به مرز ۵.۵ میلیون دستگاه سر می‌زند ضمن اینکه سود سالانه این شرکت بیش از ۱.۶ میلیارد یورو بوده ضمن اینکه سود عملیاتی این بنرد سال ۲۰۱۷ حدود ۳۴ درصد رشد داشته است. فروش این شرکت در بازار چین سال گذشته به مرز ۳۳۵ هزار دستگاه رسید که باعث شد اشکودا بالاتر از رنو، پژوسیتروئن و بسیاری برند‌های مشهور دیگر، خود را در مقام یک اتومبیل‌ساز پیشرو اروپایی به خریداران چینی معرفی کند.

 

ژن‌های فولکس، جاذبه آئودی

پنج اتومبیل محبوب و موفق این شرکت به مدد استفاده از پلتفرم جهانی فولکس واگن و نیز موتور و گیربکس‌های فوق العاده بادوام آئودی توانسته‌اند خود را رد بین ۱۰۰ اتومبیل پرفروش بازار قاره سبز جا کنند. موفق‌ترین خودرو این شرکت البته هنوز هم هاچ‌بک فابیا و سدان بزرگ و مجلل سوپرب است ضمن اینکه دو شاسی بلند کاروک و کودیاک هم جزو موفق‌ترین اتومبیل‌های رده خود در اروپا و البته بازار‌های جهانی هستند. موفق‌ترین خودرو‌های اشکودا در چین هم سوپرب و کودیاک هستند که در ۱۸ ماه اخیر به ترتیب ۶۵ و ۷۵ هزار دستگاه در این کشور فروش داشته‌اند.

 

چشم‌انداز؛ برقی‌های ارزان

اشکودا یکی از عناصر حیاتی در نقشه ۲۰۳۰ گروه خودروسازی فولکس است. بر این مبنا قرار است بخشی از سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری فولکس‌واگن به طراحی و تولید خودرو‌های ارزان بردبلند و برقی در شرکت اشکودا اختصاص یابد که کراس‌اوور اسپورت ویژن‌ای (VISION E) نخستین محصول از یان برنامه ده ساله است.

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش