سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۷۰۰۰۴۰

نحوه گرم کردن خودرو در سرما به چه صورت است؟

گرم کردن خودرو در سرما,نحوه گرم کردن خودرو در سرما,علل گرم کردن خودرو در سرمامهم ترین علل گرم کردن خودرو در سرما خوب عمل کردن روغن در اتومبیل است
گرم کردن موتور خودرو در یک روز سرد نخستین گام هر راننده ای برای راه اندازی خودرو می باشد. فهمیدن نحوه گرم کردن خودرو در سرما به صورت اصولی یکی از ابتدایی ترین مسائلی است که هر راننده باید آنرا یاد بگیرد تا از رساندن هرگونه آسیب احتمالی به خودروی خود پرهیز کند.

گرم کردن خودرو در سرما

مبحث گرم کردن خودرو در سرما از آنجا نشات گرفته که یک خودروی سرد آمادگی حرکت ندارد. چگالی سیالات درون خودرو مانند روغن موتور یا گریس در فصل سرد افزایش یافته و سفت تر می شوند؛ در نتیجه هر وسیله ای در فصل زمستان احتیاج دارد کمی گرم شود تا فعالیت مناسب تری داشته باشد. باور عمومی بر این است که باید چند دقیقه بعد از استارت زدن اجازه دهید دمای این سیالات اندکی افزایش یابد تا از فرسایش موتور کاهش و بر عمر آن اضافه شود. این در حالیست که متخصصین میگویند خودرو متوقف با موتور روشن نه تنها دردی را دوا نمی کند، که مشکل سازتر هم خواهد بود. موتور ماشین به وسیله ی مخلوطی از هوا و بنزین به گردش می افتد، در هوای سرد مصرف بنزین موتور افزایش می یابد. با ورود حجم زیاد سوخت به محفظه ی احتراق، خودرو به روغن ریزی می افتد. هر چقدر که روغن بیشتری از خودرو دفع شود روغن سوزی موتور بیشتر و کارایی آن کم تر می شود.

از مهم ترین علل گرم کردن خودرو در سرما یکی خوب عمل کردن روغن در اتومبیل است و دیگری اشتعال مناسب بنزین که هر کدامیک به نوبه خود برای سالم ماندن خودرو و محیط ضروری است.

باور گرم کردن خودرو در فصل سرد از کجا نشات می گیرد؟

در گذشته های نه چندان دور، پیش از ورود کامپیوترها به عرصه خودرو، مهندسین برای طراحی سیستم سوخت رسانی از کاربراتور استفاده می کردند. کاربراتورها عموماً مجهز به امکاناتی برای تشخیص بعضی شرایط خاص کاری مانند هوای سرد محیط و به دنبال آن اتخاذ تصمیم مناسب با این شرایط نبودند. در نتیجه احتیاج به سوخت بیشتر برای راه اندازی و گرم کردن خودرو در سرما، به صورت خودکار به وسیله سیستم سوخت رسانی حس نمی شد. برای غلبه بر این مشکل، خودروها مجهز به مدار ساسات شدند.

دلایل گرم کردن خودرو در سرما,گرم کردن خودرو در سرما,گرم کردن خودرو در زمستانگرم کردن خودرو در سرما باعث طولانی تر شدن عمر موتور و افزایش بازده آن خواهد شد

راننده با کشیدن اهرم ساسات، مانع از ورود هوای زیاد به پیشرانه می شد و از این روش با تبخیر مقدار معینی از سوخت، مخلوط غنی تری از سوخت و هوا به محفظه احتراق وارد شده و راه اندازی پیشرانه آسان تر انجام می گرفت. حال این که مدار ساسات با جلوگیری از ورود هوای زیاد به پیشرانه سبب افت توان خروجی می شد؛ در نتیجه پدران ما ناچار بودند دقایقی را درون خودروی سردشان خیره به نشانگر دمای آب سپری کنند! با گرم شدن پیشرانه، آنها مدار ساسات را غیرفعال نموده و اکنون می توانستند با فشردن پدال گاز، توان مورد نیاز برای حرکت خودرو را تأمین کرده و به جاده بزنند. همچنین برای اتومبیل خویش از کفپوش های مناسب گرمایشی و عایق ضد سرما استفاده کنید که این امر به گرم کردن خودرو در سرما کمک بسزایی خواهد کرد.

نحوه ی گرم کردن خودرو

در روزهای سرد خودرو نیازی به درجا کار کردن زیاد ندارد، ولی باید از شتاب گیری های سریع و فشردن پدال گاز تا انتها پرهیز کرد. قبل از فشار آوردن به خودرو و رانندگی سریع، بهتر است اجازه دهید مایعات و مواد سیال به دمای بهینه برسند. همچنین کارکرد آرام موتور و گرم کردن خودرو در سرما در لحظاتی که شما مشغول یخ زدایی شیشه های اتومبیل هستید، سبب گرم شدن کابین هم خواهد شد و همینطور فرصت لازم برای گرم شدن روغن گیربکس و دیفرانسیل را نیز فراهم می آورد ولی چنانچه خودرو صرفا به صورت درجا کار کند هیچ کدام از اجزای فوق به دمای مطلوب کاری نمی رسند.

روش گرم کردن خودرو در سرما,نحوه گرم کردن خودرو در سرما,گرم کردن خودرو در سرمااستفاده از کف پوش های گرمایشی و عایق ضد سرما به گرم کردن خودرو در سرما کمک میکند

برترین و مناسب ترین روش برای گرم کردن خودرو در سرما این است که از قانون آهستگی و پیوستگی بهره ببرید. پس از این که خودروی خود را روشن کردید پس از ۱۰ الی ۲۰ ثانیه شروع به حرکت کنید و با دنده یک شروع به حرکت کنید و به مرور سرعتتان را افزایش دهید. پیشنهاد می شود که رسیدن سرعت شما به حوالی ۶۰ تا ۹۰ کیلومتر در ساعت، بایستی با فاصله لااقل ۳ الی ۵ دقیقه صورت بگیرد که در این مدت موتور خودرو کاملاً گرم شده و آماده گاز دادن شماست. آرام حرکت کردن باعث گرمای رادیاتور می شود و خود موتور به چرخش در می آید و سبب می شود تا با گرم شدن تدریجی سنسور ارسال سوخت میزان تزریق سوخت را به تدریج کم کند. در ابتدای حرکت اما نباید فشار متعددی به موتور وارد کنید و سعی کنید حرکت آرام داشته باشید تا همه چیز برای موتور عادی شود. 

در نهایت برای راه اندازی صحیح و گرم کردن خودرو در سرما چه باید کرد؟

با توجه به این که پیشرانه در وضعیت شروع بکار در هوای سرد کیفیت کاری پایینی دارد، گرمایش سریع برای دستیابی به مصرف سوخت کم و جلوگیری از سایش قطعات اصطکاکی ضروری است. همچنین بخش مهمی از آلایندگی خودروها که در فصل سرد با پدیده واژگونی هوا نیز همراه می شود و سلامت تمامی افراد جامعه را تهدید می کند، ناشی از عادت نادرست گرم کردن خودرو در سرما است. با وجود این که ما فرزندان همان پدران دوست دار ساسات هستیم، باید بدانیم که سریع ترین روش برای گرم کردن پیشرانه، زیر بار قرار دادن آن و نه کارکرد درجا در دور آرام است. بر همین مبنا فورا بعد از روشن شدن خودرو حرکت کنید. البته به دلایلی مانند احتراق و روان کاری ضعیف در این وضعیت، بهتر است تا پیش از گرم شدن پیشرانه خشن و اسپرت رانندگی نکنید.

گرم کردن خودرو در سرما,علل گرم کردن خودرو در سرما,گرم کردن خودرو در زمستانبهترین روش گرم کردن خودرو در سرما اینست که بعد از استارت، خرامان خرامان طیِ مسیر کنید

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش