دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۲۰۱۳۸

مهمترین دلایل خلاص نشدن دنده خودرو چیست؟

دلایل خلاص نشدن دنده خودرو چیستکم شدن واسکازین گیربکس یکی از دلایل خلاص نشدن دنده خودرو میباشد
در هنگام رانندگی با خودرو های گیربکس دستی ممکن است با مشکلاتی نظیر جا نرفتن دنده یا بد جا رفتن آن مواجه شوید یا جا رفتن دنده همراه با صدای گوش خراشی باشد. معمولاً دلیل بروز چنین مشکلی، اشتباه راننده یا وجود اشکال در گیربکس خودرو است. شما باید مشکل جا نرفتن دنده را جدی بگیرید و برای رفع چنین مشکلی اقدام کنید تا خودرو عملکرد درستی داشته باشد. در این مطلب از سرپوش در مورد دلایل خلاص نشدن دنده ماشین توضیح داده شده است.

دلایل خلاص نشدن دنده خودرو

یکی از عناصر انتقال قدرت در خودرو، دنده ماشین نام دارد. به مجموعه ای از چرخ دنده و محور که درون یک جعبه قرار گرفته است؛ جعبه دنده می گویند. دنده ی ماشین، وظیفه ی انتقال گشتاور تولید شده به چرخ ها و تنظیم آنرا بر عهده دارد .با توجه به این که گیربکس خودرو در انتقال قدرت از پیشرانه خودرو به چرخ ها نقش بسزایی دارد، نگهداری و پایش و بهینه سازی عملکرد آن میتواند کارکردش را بهبود دهد و همچنین باعث افزایش عمر مفید آن، کاهش مصرف سوخت و تولید آلاینده های مخرب محیط زیست شود.

بررسی رایج ترین علت خلاص نشدن دنده ماشین

در ادامه با مهم ترین دلایل جا نرفتن دنده ماشین اشنا شوید:

- کم شدن واسکازین گیربکس:

حتماً باید به بررسی واسکازین یا روغن گیربکس بپردازید. طول عمر چنین روغنی بیشتر از روغن موتور میباشد و معمولاً به دلیل نشتی و کم شدن آن با مشکلات مربوط به واسکازین مواجه میشوید. درصورتی که دنده ماشینتان در زمستان، سفت تر جا برود احتمالا عملکرد آن با یک واسکازین مناسب، نرمال میشود. در صورت کم یا خالی شدن واسکازین، احتمال آسیب دیدن کامل جعبه دنده وجود دارد ، پس این مسأله را خیلی جدی بگیرید. بهترین راه اینست که روغن گیربکس را هر چند سال یکبار، مخصوصاً در زمان تعویض صفحه کلاچ، عوض کنید. البته باید به متناسب بودن روغن مصرفی با خودروی خود توجه کنید. زمان توصیه شده برای تعویض روغن در گیربکس های اتوماتیک، کوتاه تر است.

رایج ترین علت خلاص نشدن دنده ماشیناختلال در عملکرد دنده ها از دلایل خلاص نشدن دنده خودرو میباشد

واسکازین جعبه دنده، یکی از دلایل جا نرفتن دنده یا بد جا رفتن دنده است که باید به بررسی پآن بپردازید؛ به این دلیل که کمبود آن میتواند بر روی سیستم انتقال، اثر بدی بگذارد و عملکردش را مختل کند. برای مثال ، احتمال نشتی در قسمتی وجود دارد که باید فوراً جلوی آنرا بگیرید.

- عملکرد نادرست دنده ها:

اختلال در عملکرد دنده ها از دیگر دلایل جا نرفتن دنده ها به شمار می رود. گاهی اوقات تنظیم چرخدنده ها بر هم می خورد. باید بدانید که درصورت شنیدن صدای عجیب در زمان جابجایی دنده ها، احتمالا دنده ها به صورت اشتباه، روی هم قرار گرفته است. بنابراین به صدای جا رفتن دنده در هنگام رانندگی و تعویض دنده ها گوش دهید و چنانچه صدای عجیبی شنیدید، حتماً به تعمیرگاه بروید.

گاهی اوقات ممکن است که دنده خودرو بعد از جا رفتن به دلیل اشکال در گیربکس مانند سابیدگی دنده و غلاف کشویی، دوباره به حالت خلاص درآید. همچنین احتمال خراب شدن بلبرینگ ها و بوش های داخلی وجود دارد. درصورت خراب شدن اهرم دنده، ممکن است که دنده بد جا بیافتد و صدای بدی بدهد.

از دیگر دلایل بد جا رفتن دنده می توان به عملکرد نادرست ماهک دنده اشاره کرد که وظیفه ی آن جابجایی کشویی دنده است. وظیفه ی صفحه سلکتور، جابجایی دنده ها است که اگر خراب شود باعث بروز این مشکل می گردد؛ به همین خاطر، حتماً شکستگی و یا روغنی بودن آنرا چک کنید. همچنین عدم عملکرد صحیح فلایون موجب سخت جا رفتن دنده شما میشود که باید شکستگی و یا فرسودگی آن را در نظر بگیرید.

- خرابی سنسور الکترونیکی:

سیستم های رایانه ای پیشرفته، وظیفه ی کنترل بیشترین انتقال در خودروهای مدرن را بر عهده دارند. هنگامی که پس از فشردن پدال گاز در خودرو نتوانید دنده را جا بیاندازید، احتمالا سنسور الکترونیکی موجود در خودرو خراب شده است. مکانیک گیربکس های اتوماتیک برای رفع این مشکل از تجهیزات تشخیصی کامپیوتری استفاده می کنند و قادر به تشخیص هرگونه خرابی سنسور الکترونیکی هستند.

- روغن گیربکس نامناسب:

حتما از فروشنده روغن برای استفاده از واسکازین، بعداز تعویض دیسک صفحه یا بروز مشکل در گیربکس، مشاوره بگیرید.

- اختلال در اهرم دنده:

خراب شدن اهرم دنده باعث بد جا رفتن دنده میشود که در این لحظه نیز صدایی به گوشتان میرسد.

- تمام شدن دیسک صفحه کلاچ:

صفحه کلاچ در زمان تمام شدن دیسک صفحه کلاچ به سختی درگیر می شود و دنده به سختی جا می افتد. علاوه‌براین ، از دیگر عوامل مؤثر در بد جا رفتن دنده، روغنی یا چرب شدن صفحه کلاچ می باشد.

چرا دنده ماشین خلاص نمی شودیکی از دلایل خلاص نشدن دنده خودرو، اختلال در اهرم دنده میباشد

- وجود مشکل در سیستم کلاچ:

گاهی اوقات سفت یا خشک شدن سیم کلاچ ماشین شما باعث اشکال در سیستم انتقال قدرت میشود و دنده جا نمی رود. البته احتمال دارد که سیم کلاچ شما دارای کیفیت لازم نباشد.

اگر با افزایش کارکرد ماشین، مایع هیدرولیک دچار نشتی شود؛ کلاچ و دنده دچار مشکل میشود. اگر دنده ی ماشین در زمان خاموش بودنش، راحت تر از موقعی که ماشین روشن است جا میرود ، کلاچ خودرو خراب شده است.

- خرابی حلقه همگام ساز:

حلقه همگام ساز، نام یکی از قطعات موجود در جعبه دنده میباشد و وظیفه اش اینست که چرخدنده ها را هرچه بهتر و راحت تر درگیر کند. این قطعه بگونه ای طراحی شده است که بخاطر داشتن دندانه های متعدد میتواند با آستین توپی درگیر شود و پس از آن درون دنده اصلی جای گیرد. درصورت خراب شدن این قسمت از جعبه دنده، دنده ی ماشین جا نمی رود و باید برای رفع آن سریعا نزد مکانیک بروید.

اشتباهات رایج رانندگی

گاهی اوقات، عادت های اشتباه در رانندگی شما باعث جا نرفتن دنده خودرو میشود که در ادامه با چند مورد از این اشتباهات رایج اشنا میشوید:

>> درگیری کلاچ:

صفحات کلاچ با قرار دادن پایتان بر روی پدال کلاچ در حین رانندگی دچار فرسودگی و لیزخوردن دنده ها میشود.

>> بارگذاری بیش از حد خودرو:

حمل وزن بیش از حد ، موجب تحت فشار قرار دادن موتور و گیربکس میشود و به این ترتیب، دنده بد جا می رود.

>> تعویض ناگهانی دنده:

تعویض سریع دنده همراه با کوبش، باعث اسیب به گیربکس میشود و مشکلاتی در تعویض دنده بوجود می آورد.

>> نادیده گرفتن علائم هشدار دهنده :

اگر صداها یا بوی های عجیب و غریبی را در هنگام رانندگی متوجه شدید، نباید بی اعتنایی کنید؛ به این دلیل که بیانگر مشکلاتیست که میتواند منجر به خرابی انتقال شود.

حتما به علائم هشداردهنده خودروی خود برای جلوگیری از این اشتباهات، توجه کنید و نسبت به یادگیری عادات درست رانندگی اقدام کنید. درصورت بروز مشکل جا نرفتن دنده ماشین باید به یک مکانیک واجد شرایط ، مراجعه کنید.

دلایل خلاص نشدن دنده خودرو,علت خلاص نشدن دنده ماشینروغن گیربکس نامناسب از عوامل خلاص نشدن دنده خودرو میباشد

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش