چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۵۰۰۰۷۹

دلایل بالا رفتن آمپر آب اتومبیل چیست؟

بالا رفتن آمپر,علت بالا رفتن آمپر اب در خودرو,بالا رفتن آمپر بعد از خاموش کردنیکی از دلایل بالا رفتن آمپر، وجود هوا در چرخه رادیاتور است
بالا رفتن آمپر و داغ کردن موتور ماشین میتواند ریشه در مسدود بودن خروجی اگزوز و یا کثیف بودن بیش از حد بدنه موتور داشته باشد برای جلوگیری از آن معاینه فنی خودرو را بطور مرتب انجام دهید. بروز این مشکل در خودرو امکان دارد به دلایلی پیچیده یا پیش پا افتاده باشد. گاهی تشخیص مشکل کار آسانی است و گاهی باید حتماً به متخصص این حوزه مراجعه شود.

بالا رفتن آمپر

داغ کردن موتور یا بالا رفتن آمپر آب اتفاقی است که هر سال با آغاز فصل گرما رانندگان فراوانی را آزار داده و سبب نگرانی آن ها میشود.

بالا رفتن آمپر آب اتومبیل علل متعددی دارد که تصمیم داریم در این مقاله به بررسی علل و راهکار های آن بپردازیم، در این جا اتومبیل هایی مورد نظر هستند که در شرایط خاص (سربالایی و ترافیک) داغ می کنند.

اقدامات لازم حین بالا رفتن آمپر ماشین

گاهی وقت ها با بالا رفتن آمپر آب روبرو هستیم؛ در این چنین مواقعی نخستین کاری که باید بکنید، توقف کامل خودرو و خنک کردن آن است. گاهی اوقات هم امکان دارد مشکل، پایین نیامدن آمپر ماشین باشد. یعنی با وجود این که خودرو را متوقف نموده اید و مدت زمانی هم از توقف شما می گذرد، هم چنان آمپر بالاست. در چنین مواقعی اقدامات زیر را انجام دهید:

۱. کاپوت را بالا دهید تا گرمای آن خارج شود. هیچگاه در رادیاتور و مخزن را باز نکنید چون فشار سیستم بالاست و امکان دارد در اثر پاشیدن آب بسوزید.

علت های بالا رفتن آمپر ماشین,بالا رفتن آمپر,دلایل بالا رفتن آمپر آببالا رفتن آمپر دمای آب نزدیک شدن آن به آخر صفحه مدرن و بخش قرمز است

۲. در صورتیکه فن رادیاتور کار نمی کند، بررسی کنید که تسمه یا اتصالات برقی فن در محل خود قرار دارند یا نه. در قدم بعدی سعی کنید با روشن کردن کولر خودرو، دستور افزایش سرعت فن را ارسال نمایید. چنانچه این کار هم نتیجه نداد، با ریختن آب روی رادیاتور تلاش کنید دمای آنرا تقلیل دهید. در صورتیکه نمی توانید دمای موتور را کم تر کنید، آنرا خاموش کنید تا از بالاتر رفتن دما جلوگیری شود.

۳. برای کاهش دمای موتور خودروهایی که فن مکانیکی دارند و با کمک موتور به گردش در می آیند بایستی در حالت درجا گاز بدهید و دور موتور را به ۲۰۰۰ برسانید.

۴. در صورت عملکرد صحیح فن ها و بالا بودن دمای موتور این احتمال وجود دارد که آب در سیستم کم است. به همین جهت کافی است برای خنک کردن موتور آنرا خاموش کرده و هر چند ثانیه یک بار استارت کوچکی بزنید. به این معنی که اتومبیل روشن نشود ولی پیستون ها بالا و پایین شوند.

۵. اگر فن ها در حال چرخش بودند و از عدم کمبود آب در سیستم نیز مطمئن بودید و حتی با ریختن آب روی رادیاتور باز هم دما پایین نیامد مشکل از چیست؟ در چنین شرایطی ۳ حالت پیش می آید:

>> وجود هوا در سیستم

>> قفل کردن ترموستات و عملکرد نادرست آن

>> مسدود شدن جریان آب در رادیاتور یا عملکرد نادرست واترپمپ

علل بالا رفتن آمپر آب ماشین

 علت داغ کردن موتور میتواند دلیلی بسیار ساده و یا دلایلی گوناگون داشته باشد که در ادامه به علت بالا رفتن آمپر آب در خودرو و راهکار آن می پردازیم.

- قفل کردن ترموستات خودرو:

در صورتی که رادیاتور خودرو سرد ولی آمپر آب بالا باشد احیانا ترموستات قفل کرده است.

دلایل بالا رفتن آمپر آب,بالا رفتن آمپر,علت بالا رفتن آمپر خودروبرای پیشگیری از بالا رفتن آمپر آب باید از سلامت کامل سیستم خنک کننده مطمئن شوید

- وجود هوا در سیستم از علل بالا رفتن آمپر آب:

همان طور که می دانید در صورتیکه در سیستم خنک کننده هوا وجود داشته باشد جلوی گردش آب را می گیرد و سبب بالا رفتن آمپر می شود. برای رفع این مشکل موتور را خاموش کرده و بعد از سرد شدن موتور باید عمل هواگیری به وسیله مکانیک ماهر انجام شود تا مشکل برطرف شود.

- عملکرد نادرست واتر پمپ و بالا رفتن آمپر آب:

واتر پمپ یکی از قطعات اصلی سیستم خنک کننده می باشد و عدم کارکرد درست آن سبب داغ کردن موتور اتومبیل در شرایط سخت می شود. واتر پمپ دارای پروانه ای است که وظیفه چرخاندن آب را بعهده دارد، گاهی در حالت گرم شدن موتور این پروانه روی شفت خود هرز میگردد و باعث بالا رفتن آمپر آب میشود چون در موقع هرز بودن پروانه روی شفت سر میخورد و به دور لازم برای چرخاندن کامل مایع سیستم خنک کننده نمیرسد. در خودرو هایی که واتر پمپ به وسیله تسمه دینام، هیدرولیک، یا تسمه جداگانه ای غیر از تسمه تایم میچرخد شل بودن تسمه مربوطه سبب هرز چرخیدن و در نتیجه داغ کردن اتومبیل می شود.

در برخی از موارد پره های داخلی واترپمپ که وظیفه چرخاندن آب را بعهده دارند خرده شده و یا رسوب میگیرند. این وضیت هم سبب بالا رفتن آمپر آب در حالت درجا و ترافیک میشود که با بالا بردن دور موتور یا حرکت اتومبیل آمپر آب پایین می آید.

- مسدود شدن مجاری عبور آب در رادیاتور یا کثیفی پره های رادیاتور:

چنانچه میخواهید اطمینان یابید که درون رادیاتور شما جرم ندارد یا مسدود نشده است به رادیاتور ساز مراجعه نمایید تا سیستم را بررسی کند. در صورتیکه رادیاتور مسدود شود آب نمی تواند راحت گردش کند و خنک شدن موتور مختل می شود. این مشکل در مواقعی که موتور در فشار است مثل حرکت در بلندی و روشن بودن کولر و ... خود را نشان می دهد. در‌صورتی‌که در بین پره های رادیاتور برگ و گل و لای و حشرات گیر کند از بازدهی آن شدیداً می کاهد.

- سر سیلندر و واشر دلیل بالا رفتن آمپر آب ماشین: 

تشخیص این ایراد کار ساده ای نیست و باید از افراد متخصص کمک گرفته شود. علائمی مثل بالا رفتن آمپر آب، سفتی بیش از اندازه شیلنگ های رادیاتور به هنگام گرم بودن موتور، کاهش مداوم آب رادیاتور، عملکرد بد موتور به هنگام استارت اول صبح و به گوش رسیدن صدایی مانند باز کردن در نوشابه به هنگام باز کردن در رادیاتور را میتوان بوجود مشکل در سر سیلندر و واشر ربط داد.

بیشتر بخوانید:

- کم بودن خلاصی سوپاپها (سفت بودن سوپاپها):

یکی از علل بالا رفتن آمپر آب اتومبیل کم بودن خلاصی سوپاپها است. در اتومبیل های گوناگون خلاصی یا لقی سوپاپها به اشکال گوناگون تنظیم میشود. در برخی از انواع موتورها خلاصی سوپاپ به صورت دستی توسط تعمیرکار اتومبیل انجام میشود که به آن فیلترگیری میگویند. در برخی از اتومبیل ها تنظیم خلاصی سوپاپ به وسیله واشر های تنظیمی با ضخامت های مختلف توسط تراشکار انجام میشود و در اکثر اتومبیل های مدرن قطعات هیدرولیکی مسئول تنظیم لقی سوپاپها به صورت اتوماتیک هستند که به آن ها لیفتک یا استکان تایپیت اتوماتیک گفته میشود.

در هر یک از این موارد اشتباهات فردی، اشکال در قطعات و یا عدم استفاده از روغن موتور با ویسکوزیته مناسب می تواند سبب کم بودن خلاصی سوپاپ و در نتیجه بالا رفتن آمپر آب اتومبیل بشود. سفت بودن سوپاپ ها سبب کم شدن توان موتور اتومبیل و داغ کردن موتور علی الخصوص در سربالایی و دور بالای موتور میشود. از علائم سفت بودن سوپاپها می توان به خروجی پرتابی و پر صدای اگزوز و صدای غیر عادی موتور در دور بالا اشاره نمود.

علت بالا رفتن آمپر خودرو,بالا رفتن آمپر,علت های بالا رفتن آمپر ماشیناولین چیزی که هنگام بالا رفتن آمپر آب یاید مورد بررسی قرار گیرد ، سالم بودن واشر سرسیلندر است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 21
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
باتشکر از مطالب خوب تان.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش