دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۰۸۹

دلایل گردش نکردن آب در رادیاتور خودرو

گردش نکردن آب در رادیاتور خودرورادیاتور ماشین یکی از مهم‌ترین بخش‌های فنی ضمیمه‌شده به موتور اتومبیل است
دلایل زیادی باعث گردش نکردن آب در رادیاتور خودرو میشود که از آن ها می توان به انسداد رادیاتور، نشتی، خرابی ترموستات، مشکلات شیلنگ، پایین بودن مایع خنک کننده یا مشکلات پمپ آب اشاره کرد. عدم گردش آب در رادیاتور ماشین باعث میشود که مشکلات جدی نظیر گرفتگی موتور، اتفاق بیوفتد. در این مطلب از سرپوش دلایل گردش نکردن اب در رادیاتور ماشین آورده شده است.

گردش نکردن آب در رادیاتور خودرو

از قطعات مرتبط با موتور خودرو می توان رادیاتور آب را نام برد که دارای وظایفی ازجمله خنک کنندگی و تعدیل دمای موتور ناشی از احتراق آن می باشد. این قطعه حرارت را توسط مایع رادیاتور جذب می کند و از این طریق، تأثير به سزایی در کارکرد صحیح موتور دارد. محل نصب رادیاتور در جلوی خودرو میباشد و آب داغی بازگشته از موتور را با تبادل هوا خنک می کند تا دوباره بسوی موتور، توسط واترپمپ هدایت شود. این قطعه در معرض اسیب های مختلفی نظیر نشتی قرار دارد که در اثر چنین آسیبی آب آن کم می شود.

اجزای رادیاتور خودرو

رادیاتور ماشین متشکل از سه بخش اصلی به شرح زیر میباشد :

- مخزن بالایی:

بخشی که مایع خنک کننده پس از گردش در موتور با حرارت بالا وارد آن میشود.

- مخزن پایینی:

مخزن پایینی به بخشی گفته میشود که مایع خنک کننده پس از خنک شدن به آن وارد میشود و بعد از آن به موتور بر میگردد.

- دلوله های رابط رادیاتور:

آب رادیاتور در درون لوله های موجود در رادیاتور ماشین در طی اتصال منبع بالایی به پایینی جریان داشته و به کمک هوا خنک میشود. اصلی ترین جزء رادیاتور خودرو، لوله های رابط می باشند.

گردش نکردن آب در رادیاتور خودرو,انواع رادیاتور ماشینشکستن پروانه پمپ یکی از علل گردش نکردن آب در رادیاتور خودرو میباشد

انواع رادیاتور ماشین

جنس رادیاتور خودروها از فلز مس و یا آلومینیوم می با شد. مسیر لوله ها و راستای پره ها در این بین به صورت موازی( همراستا) یا عمود بر هم است. لوله ها و پره های رادیاتورهای اکثر خودروهای موجود در بازار، هم راستا هستند که این راستا میتواند به صورت عمودی یا افقی باشد.

آب در رادیاتورهای افقی به صورت افقی حرکت می کند و پره هایی که موجب اتصال این لوله ها به یکدیگر به شکل زیگزاگ شده اند نیز راستای افقی دارند. مخازن ورودی و خروجی آب در این رادیاتورها در سمت چپ و راست رادیاتور نصب میشوند درحالیکه مخازن ورودی و خروجی آب در رادیاتورهای عمودی، در قسمت بالا و پائین نصب شده است و آب از بالا به پائین حرکت میکند.

مهمترین علل گردش نکردن آب در رادیاتور ماشین

دلایل زیادی باعث عدم گردش مایع خنک کننده در رادیاتور ماشین میشود. بنابراین ابتدا باید به بررسی شکسته یا خورده شدن پروانه پمپ آب بپردازید و سپس تسمه دینام را چک کنید. یکی از دیگر دلایل نچرخیدن آب در رادیاتور ماشین، خرابی ترموستات رادیاتور است. بنابراین این باید این مسائل را قبل از انجام هر کاری مورد بررسی قرار دهید تا بدانید مشکلش چیست و چه کاری میتوانید در مورد آنها انجام دهید.

- از اصلی ترین دلایل کم کردن آب رادیاتور می توان به خراب شدن قطعات رادیاتور اشاره کرد. رایج ترین مشکلات قطعات رادیاتور، نظیر معیوب شدن و از کار افتادن فن رادیاتور، گیرکردن ترموستات، خرابی واتر پمپ، سوراخ بودن بدنه رادیاتور، خراب شدن قمقمه رادیاتور و … میباشد که باعث نشت آب و کاهش سطح آن میشود.

- از دیگر دلایل کم شدن آب، مواردی همچون فرسودگی، زنگ زدگی و رسوب گرفتن شلنگ های رادیاتور میباشد که در اثر گذشت زمان رخ می دهد.

- درب منبع رادیاتور، متشکل از دو سوپاپ فشار و خلا می باشد. این سوپاپ ها موظفند که از تبخیر آب داخل رادیاتور، ممانعت کنند. اگر این سوپاپ ها یا درب منبع به هر دلیلی خراب شوند، باعث کاهش سطح آب داخلی بطور محسوس می گردند.

- یکی از مشکلاتی که در اثر داغ شدن موتور اتفاق می افتد ترک خوردن بلاک سیلندر یا دفرمه شدن سرسیلندر می باشد. در اثر این اتفاق، آب رادیاتور کم می شود.

- سطح آب رادیاتور در اثر بروز مشکلاتی همچون نشتی آب از لوله و اتصالات رادیاتور، نشت آب از بخاری، هواگیری نکردن رادیاتور و عدم استفاده از ضدیخ، کاهش می یابد.

چرا باید آب رادیاتور را تعویض کرد؟

آب رادیاتور از ترکیب آب مقطر و مایع خنک کننده به دست آمده و صرفا آب لوله کشی شهری نیست. به همین دلیل طبیعی است که کیفیت اولیه خود را بعد از مدتی از دست بدهد و نتواند موتور را به خوبی خنک نگه دارد. درصورت عدم تعویض بموقع آب رادیاتور، موتور خودرو پس از گذشت مدت کوتاهی از کار کردن، داغ می کند و اسیب های قابل توجهی می بیند. بنابراین برای پیشگیری از بروز این مشکل باید آب رادیاتور خودرو را در فواصل زمانی معین تعویض کنید.

چرا آب در رادیاتور ماشین گردش نمی کندخرابی ترموستات رادیاتور هم می‌تواند دلیل نچرخیدن آب در رادیاتور ماشین باشد

عمر مفید رادیاتور ماشین

عموما طول عمر رادیاتور خودروها حدود ۸ تا ۱۰ سال میباشد ولی عمر مفید رادیاتور خودروی شما بسته به نحوه ی رانندگی شما و اب و هوای محل زندگیتان تعيين میشود. همچنین نگهداری، مراقبت و تعویض آب بموقع ، تاثیر به سزایی در عمر رادیاتور ماشین دارد.

راه های جلوگیری از خرابی رادباتور ماشین

برای پیشگیری از خرابی رادیاتور اتومبیل خود باید به صورت دوره ای به بررسی وضعیتش بپردازید. اگر در زمینه تعمیرات خودرو تخصص ندارید، بهتر است که از یک متخصص تعمیرات خودرو کمک بگیرید.

توصیه می شود که رانندگان، آب داخل رادیاتور را بر اساس کارکرد خودروی خود سالی یک مرتبه عوض کنند. مایع خنک کننده ، ضد یخ یا حتی آب موجود در رادیاتور آب، با گذشت زمان فاسد می شود و دیگر خاصیت خنک کنندگی ندارد؛ به همین خاطر، بهتر است که نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

از عوامل موثر در افزایش عمر این سیستم خنک کننده می توان به بازدید هفته ای یک بار از آب رادیاتور و اضافه کردن مقداری آب به آن اشاره کرد.

توصیه های ایمنی

اگر آب رادیاتور، جوش بیاورد نباید تا قبل از سرد شدن ، در رادیاتور را باز کنید؛ به این خاطر که بخار تحت فشار با دمای بسیار بالایی وجود دارد که ممکن است دست و صورت شما در اثر پاشیده شدن آب داغ، اسیب جدی ببیند و دچار سوختگی شدید شوید.

وقتی که خودرو جوش آورد؛ باید سریعا آنرا بدون خاموش کردن ، متوقف کنید و اجازه دهید تا چند لحظه ای در حالت درجا کار کند. بنابراین پس از متوقف کردن خودرو، باید آب بر روی بدنه رادیاتور بریزید تا دمای آن کاهش یابد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که آب را باید روی بدنه رادیاتور بریزید، نه روی موتور؛ اگر آب بر روی موتور بریزد احتمال دارد که بدنه آن دچار ترک خوردگی شود. در این مرحله پس از خنک کردن بدنه رادیاتور باید با استفاده از دستمال، درب رادیاتور را نیم دور چرخاند تا در صورت وجود بخار داخل آن، به تدریج تخلیه شود. پس از آن میتوانید با باز کردن در رادیاتور، آب به آن اضافه کنید.

تعویض آب رادیاتور,راه های جلوگیری از خرابی رادباتور ماشین,خراب شدن قطعات رادیاتور یکی از اصلی‌ترین دلایل کم کردن آب رادیاتور است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش