چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۱۴ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۷۶۳۲
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

ایجاد توازن بین حفظ ویدئوها با ارزش خبری و مقابله با محتوای نامناسب

چالش یوتیوب در برابر محتوای خشونت‌آمیز

چالش یوتیوب,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

فیلم حمله به مسجدی در نیوزیلند و کشتن فجیع انسان‌ها یکی از تکان‌‌دهنده‌ترین صحنه‌های نمایش داده شده روی شبکه‌های اجتماعی بود. ماجرا فقط مربوط به یک فیلم نبود بلکه این فیلم بارها و بارها توسط افراد مختلف آپلود و پخش شد. حالا این پرسش مطرح است که چرا یوتیوب به‌طور خودکار جلوی آپلود دوباره فیلم‌های زننده را نمی‌گیرد؟ استفاده مردی که به‌طور آنلاین حمله خود به دو مسجد در نیوزیلند را روی فیس‌بوک قرار داد سوالات دیجیتالی جدیدی را به وجود آورده است.

 

این مرد روز جمعه در حمله به دو مسجد در نیوزیلند ۴۹ نفر را کشت و ده‌ها نفر دیگر را زخمی کرد و در نهایت سبعیت کل اقدام خود را به‌صورت زنده روی فیس‌بوک منتشر کرد.فیلم او سپس بارها و بارها توسط دیگران روی یوتیوب و دیگر شبکه‌های اجتماعی آپلود و البته حذف شد. بازبین‌ها (Moderators) بارها و بارها نسخه‌های کپی این فیلم را از روی یوتیوب حذف کردند. با این حال تکرار انتشار این فیلم شنیع عملا پرسش‌های زیادی را در مورد ابزارهای نظارت بر محتوای خشونت‌آمیز روی شبکه‌های اجتماعی مثل یوتیوب ایجاد کرده است.

سیستم یوتیوب در شناسایی محتوای خشونت‌آمیز

یوتیوب دارای ابزاری برای شناسایی خودکار محتوای دارای کپی رایت است؛ چرا به‌طور خودکار قادر به شناسایی و حذف این محتوا نبود؟ نکته این است که یوتیوب از بازانتشار اصل این فیلم در یوتیوب با همین ابزار جلوگیری می‌کند اما ویدئوهایی که حاوی فیلم‌های کوتاه از همین ویدئو هستند برای بازبین‌ها فرستاده می‌شوند. به این ترتیب اطمینان به وجود می‌آید که ویدئوهای خبری که حاوی صحنه‌هایی از این حادثه هستند در این فرآیند حذف نمی‌شوند. به گفته یک منبع آگاه در داخل یوتیوب تیم امنیت یوتیوب به دنبال ایجاد موازنه‌ای در مواجهه با چنین مواردی است. وی می‌گوید یوتیوب برای رویدادهای مهمی مانند حمله به مساجد نیوزیلند از ابزارهایی مشابه ابزار مقابله با فیلم‌های دارای کپی‌رایت استفاده می‌کند. این سیستم به دنبال نسخه‌های دوباره آپلود‌شده آن فیلم می‌گردد و برای این کار از متادیتا و تصاویر فیلم اصلی استفاده می‌کند. در صورتی که فیلم مورد نظر بدون ویرایش دوباره آپلود شده باشد آن فیلم به‌صورت خودکار حذف می‌شود.

 

در صورتی که فیلم (از نسخه اصلی) ویرایش شده باشد آن را برای بازبین‌ها می‌فرستد. بازبین‌ها در یوتیوب افرادی تمام وقت در داخل یوتیوب یا تحت قرارداد این شرکت هستند که ویدئوها را از نظر موازین مورد نظر یوتیوب بررسی می‌کنند. یوتیوب همچنین از سیستمی برای حذف فوری پورنوگرافی کودکان و محتوای مربوط به تروریسم برخوردار است که با استفاده از سیستم هشینگ تصویر را به هم می‌ریزد یا به نوعی سانسور می‌کند. اما آن سیستم برای رویدادهایی مانند حمله به دو مسجد نیوزیلند مورد استفاده قرار نمی‌گیرد دلیل آن هم این است که پتانسیل وجود ارزش خبری در محتواست. در واقع یوتیوب تاکید زیادی روی حذف نکردن مطالبی دارد که پتانسیل خبری شدن دارند. البته یوتیوب فیلم‌هایی را که موجب شوک یا تنفر بینندگان می‌شود یا پیامدهای یک حمله را در بر دارد ممنوع کرده است. (برخورد با اصل فیلم حمله به مساجد از این نوع است)  با این حال اگر یک فیلم برای اهداف خبری از تصاویر یک فیلم خشونت‌آمیز استفاده کرده باشد با رعایت محدودیت سن قانونی بینندگان آن را مجاز می‌شمرد.

 

 یوتیوب و مشکل با ویدئوهای خبر فوری

مشکل دیگر این است که سیستم Content ID یوتیوب قابلیت تعامل با محتواهای خبر فوری  (Breaking News) ندارد. رستی تورک (Rasty Turek) مدیرعامل شرکت Pex یک پلت‌فرم تحلیل ویدئو که روی ابزاری برای شناسایی محتواهای دوباره آپلود شده سرقتی کار می‌کند به Verge می‌گوید که مشکل در نحوه اجرای محصول است. این تحلیلگر که به خصوص روی سیستم Content ID یوتیوب مطالعات زیادی داشته معتقد است برای سیستم حدود ۳۰ ثانیه زمان می‌گیرد که متوجه شود فیلمی با محتوای یکسان دوباره آپلود شده است. به گفته وی، یوتیوب اساسا قصد نداشته ابزاری برای مواجهه با چنین رویدادهایی تولید کند و حتی اگر Susan Wojcicki مدیرعامل یوتیوب همین امروز دستور تولید آن را بدهد اجرای آن ممکن است ماه‌ها به طول بینجامد.

 

این تحلیلگر می‌گوید که بین چند دقیقه تا حتی چند ساعت مشخص شدن نوع ویدئو برای یوتیوب طول می‌کشد. این برای فیلمی که مثلا دارای کپی رایت است اشکالی ایجاد نمی‌کند (چراکه بعد از چند ساعت حذف می‌شود ) اما برای یک واقعه مهم خبری که دارای صحنه‌های زننده است آسیب‌زننده است.

 

نکته بعدی اما در مورد پخش زنده یک رویداد منزجر‌کننده است. به گفته متخصصان تقریبا غیر ممکن است با محتوای زنده بلافاصله مقابله کرد، چراکه در پخش زنده محتوای استریم مرتبا در حال تغییر است. به همین دلیل هم هست که به گفته رستی تورک پخش زنده یوتیوب یک محیط پرریسک برای یوتیوب است و این شرکت نمی‌تواند آن را به طور کامل و صحیح انجام دهد. گفته می‌شود یوتیوب در حال کار روی تحلیل محتوای پخش زنده است اما حرکت در این بخش بسیار دشوار است. این متخصص و تحلیلگر می‌گوید: می‌توانید یوتیوب را برای اینکه جلوی پخش زنده این تصاویر فجیع را نگرفته سرزنش کنید اما واقعیت این است که هیچ کس فعلا در جهان قادر به حل این مشکل پخش زنده نیست. یوتیوب هم‌اکنون روی یافتن ویدئوهای مشابه با استفاده از تصاویر و متادیتای مشترک متمرکز است و فعلا به دنبال این است که محتوای دارای ارزش خبری را حذف نکند.

 

این چیزی است که فعلا آنها می‌توانند آن را مدیریت کنند اما برای منتقدان این کافی نیست. رستی تورک می‌گوید: اصلاح این موضوع نیاز به اولویت‌بندی در بالاترین سطوح یوتیوب دارد. اگر آنها به آن اولویت بدهند برایش منابع و تیم اختصاص خواهند داد.

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش