به جز برندهای مشهوری مثل اپل و سامسونگ، در بازار تلفن های هوشمند می تواند به تعدادی شرکت مشهور اشاره کرد. هواوی از مدت ها قبل توانسته بعنوان دومین تولیدکننده بزرگ گوشی در جهان مطرح شود. ولی بر اساس تازه ترین آمارهای منتشر شده، مجموع سهم بازار گوشی های برندهای زیرمجموعه کمپانی BBK بیشتر از هواوی محسوب می شود.
BBK یک کمپانی چینی بسیار بزرگ است که چندین برند معروف در حوزه هایی مثل گوشی های هوشمند ، پلیرهای Blue- ray و هدفون ها زیر نظر این شرکت مشغول فعالیت هستند. در میان برندهای مربوط به گوشی های هوشمند ، مطمئنا با نام های اوپو، ویوو، ریلمی و وان پلاس آشنا هستید.
معرفی کمپانی BBK
BBK Electronics از دهه ۹۰ میلادی در صنایع الکترونیک کشور چین مشغول فعالیت است.« دوان یونگ پینگ»( Duan Yongping) در دهه ۹۰ به لطف ساخت کنسول گیمینگ Subor که رقیب نینتندو بود، موفق شد بیش از ۱ میلیارد یوان درآمد کسب کند. وی در سال ۱۹۹۵ از این شرکت خارج شد و در مقابل کمپانی Bubugao را که بعدها به BBK تبدیل شد، پایه گذاری کرد. اکنون ، بیش از ۱۷ هزار نفر برای این کمپانی مشغول به کار هستند.
شرکت BBK کار خود را با ساخت DVD پلیر و MP3 پلیر و دیگر لوازم خانگی شروع کرد که این محصولات با برندهای مختلفی روانه ی بازار شدند. در سال ۲۰۰۴، آقای دوان به همراه « تونی چن»( Tony Chen) شرکت اوپو را پایه گذاری کرد. اوپو هم در ابتدا در زمینه ی پلیرها کار خود را شروع کرد و بعد از آن وارد حوزه گوشی های هوشمند شد.
آشنایی با برندهای زیرمجموعه کمپانی BBK
ویوو در کنار اوپو از جمله مهم ترین زیرمجموعه های کمپانی BBK محسوب می شود. این شرکت به وسیله دوان و« شن وی»( Shen Wei) در سال ۲۰۰۹ تأسیس شد. نخستین گوشی های این شرکت در سال ۲۰۱۱ روانه ی بازار شدند و برای جلب توجه کاربران، سلبریتی های مختلف مورد استفاده قرار گرفتند. ویوو طی سال های گذشته، بعنوان شرکت سازنده گوشی های مقرون به صرفه جذاب شهرت پیدا کرده ولی به لطف گوشی های نوآورانه ای مثل سری Apex و Nex هم توانسته سروصدای زیادی راه بیندازد.
ریلمی برند دیگری است که عمر متعددی ندارد و از اوپو جدا شده است. البته سابقه این برند به سال ۲۰۱۰ باز میگردد که در کشور چین بعنوان Oppo Real پدیدار شد. ولی در سال ۲۰۱۸، برند ریلمی فعلی به وجود آمد و با عرضه گوشی های جذاب مبتنی بر قیمت های مناسب، در بازار کشورهایی مثل هند مورد توجه گسترده کاربران قرار گرفته است.
در این بین نباید برند مهم وان پلاس را از قلم بیندازیم که در سال ۲۰۱۳ توسط« پیت لاو»( Pete Lau)، نایب رئیس سابق اوپو و« کارل پی»( Carl Pei)، هم بنیان گذار اوپو، تأسیس شد. باآنکه وان پلاس شناخته شده ترین برند BBK محسوب می شود ، ولی همچنان زیر نظر اوپو فعالیت می کند. برخلاف اوپو و ویوو که مثل برندهای سنتی بیشتر بر فروش آفلاین متمرکز هستند، وان پلاس و ریلمی متکی بر فروش آنلاین هستند و روی هم رفته وان پلاس شناخته شده ترین برند BBK در بازار اروپا و آمریکا محسوب می شود.
وضعیت برندهای BBK در بازار جهانی
در کل، در زمینه تلفن های هوشمند شرکت BBK یک غول بسیار قدرتمند است ولی بسیاری از کاربران حتی نام آن را هم نشنیده اند. اوپو و ویوو نه تنها در بازار کشور چین حضور گسترده ای دارند، بلکه در کشورهای مختلف هم توانسته اند میلیون ها محصول خود را به فروش برسانند. وان پلاس و ریلمی هم برندهایی هستند که توانسته اند در کشورهای مختلف حضور موفقی داشته باشند.
در کشور چین، اوپو و ویوو حضور گسترده ای دارند و درصد زیادی از سهم بازار را از آن خود کرده اند. بر اساس آمار منتشر شده به وسیله شرکت CounterPoint، طی سه ماهه دوم و سوم ۲۰۱۹، گوشی های ساخت برندهای BBK از لحاظ سهم بازار جهانی در مقام دوم قرار گرفته اند. اما اگر آمار مربوط به برندهای BBK بطور مستقل در نظر گرفته شود، با اطلاعات آشنایی روبرو می شویم و می بینیم که همچنان سامسونگ، هواوی و اپل بزرگ ترین سازندگان گوشی های هوشمند محسوب می شوند. در میان برندهای این شرکت، اوپو همچنان بزرگترین زیرمجموعه به حساب می آید و به تنهایی پس از اپل در رتبه چهارم قرار گرفته است.
طی چند سال قبل ، بازارهای مهمی مثل کشور چین و هند رشد بسیار زیادی داشته اند و در این میان برندهای چینی به لطف گوشی های باکیفیت ارزان قیمت مورد توجه میلیون ها کاربر قرار گرفته اند. شیائومی که در بازار هند در رتبه اول بازار قرار دارد، اکنون از جانب کمپانی BBK بصورت گسترده تحت فشار قرار گرفته است. در این میان، برندهای مهم اپل و سامسونگ برای رشد در این بازارها با چالش های زیادی دست و پنجه نرم می کنند.
روی هم رفته، در برآوردهای مربوط به بازار موبایل شاهد رقابت شانه به شانه هواوی و شرکت BBK هستیم و هر دو آن ها فاصله چندان زیادی با رتبه اول این بازار یعنی سامسونگ ندارند. باید ببینیم در سال ۲۰۲۰ آیا هرکدام از آن ها می توانند سامسونگ را پشت سر بگذارند یا نه.
آینده پیش رو
کمپانی BBK تنها به تسلط بر بازار کشور چین راضی نیست و در آتی نزدیک قصد دارد با کنار زدن شیائومی در هند، رتبه نخست این بازار را از آن خود کند. در همین بین، برندهای وان پلاس و ریلمی هم قرار است روانه ی کشورهای بیشتری شوند. این شرکت با تأسیس برندهای مختلف که هرکدام از آن ها رویکردهای متفاوتی را اتخاذ کرده اند ، موفق شده محصولات مناسب انواع سلیقه ها را تولید کند. این رویکرد هوشمندانه تا اینجا در کشورهایی مانند کشور چین و هند بسیار موفقیت آمیز بوده و در ادامه قرار است این گوشی ها بصورت گسترده در بازارهای مهمی مثل کشورهایی اروپایی عرضه شوند.
- 16
- 0