تفاوت بین ۵G و LTE
با وجود رایج بودن شبکه های ۴G LTE در دنیای دیجیتال، نسل جدید ۵G در پی فراهم کردن قابلیت های جدید و توسعه یافته است. کاربر میتواند با نسل پنجم شبکه اینترنت، یک اتصال یکنواخت و یکپارچه را تجربه کند. فناوری جدید ۵G انقلاب جدیدی به شمار میرود که به رفع کمبودهای ۴G LTE می پردازد.
فناوری LTE
مخفف عبارت« Long Term Evolution»، LTE میباشد و به معنای تکامل دراز مدت ، یک استاندارد بالفعل برای دنیای ارتباطات موبایل و فناوری پهن باند دستگاه های تلفن همراه است. LTE به منظور ارائه شبکه پهن باند موبایل به عنوان یک فناوری کلیدی محسوب می شود که سازمان جهانی ۳GPP( پروژه مشارکتی نسل سوم)، مشخصات فنی LTE را تعریف کرده است. در کم تر از ۲۰ سال، تعداد مشترکین موبایل به بیش از یک میلیارد کاربر رسید و مفاهیم جدیدی را در دنیای ارتباطات بوجود آورد.
LTE به جای مدولاسیون تک کاربر، از OFDM استفاده می کند که یک فناوری چند کاربر است. LTE ارائه دهده ی یک پهنای باند انعطاف پذیر میباشد که قابلیت پشتیبانی حداکثر ۲۰ مگاهرتز را دارد و همچنین اوج داده های بسیار بالاتری را ارائه میکند.
فناوری ۵G
فناوری ۵G در فناوری های ارتباطات بی سیم به مجموعه نوآوری های بعدی اطلاق میشود که هدف از طراحی آن ها افزایش سرعت و قابلیت اطمینان شبکه های بی سیم است. این نسل بعدی فناوری سلولی نسبت به شبکه های تلفن همراه ۴G LTE امروزی، فراتر است و انتظار میرود که اتصالی یکپارچه و یکنواخت را صرف نظر از موقعیت جغرافیایی کاربر و دستگاهی که از طریق آن متصل می شود؛ فراهم کند.
سیستم ۵G برای ارتقاء معیار های عملکردی فراتر از توانایی ۳G/4G در حال برنامه ریزی است که از این معیار ها می توان به پوشش، سرعت اوج، راندمان طیفی و تأخیر اشاره کرد. انتظار میرود که شبکه ۵G قابلیت پشتیبانی دسترسی های متعدد رادیویی مانند ۳G/4G/5G، WiFi و WiGig را داشته باشد. نسل پنجم اینترنت همراه، توانایی فراهم کردن ارتباطی همه گیر را دارد.
تفاوت بین ۵G و LTE
- تکنولوژی:
از LTE به عنوان یک فناوری ۴G یاد میشود که با استفاده از مدولار OFDM و تکنولوژی چند کاربر میتواند به پشتیبانی یک معماری پهنای باند انعطاف پذیر تا حداکثر ۲۰ مگاهرتز بپردازد. همچنین ۵G به عنوان نسل بعدی فناوری سلولی فراتر از شبکه های همراه ۴G LTE به شمار می رود. ۵G یک اصطلاح چتری میباشد که بیانگر فناوری های مورد استفاده مختلفی است و انتظار میرود که قابلیت پشتیبانی تا ۳۰ گیگاهرتز پهنای باند را داشته باشد.
- تاخیر:
۵G نسبت به استاندارد های فعلی ارتباطات تلفن همراه ۴G LTE، تأخیر برتری دارد و همین امر به بهبود کیفیت تجربه از نرمافزار های real- time مانند VoIP، بازی های آنلاین و سایر برنامه های تعاملی کمک میکند. ۵G از قابلیت تأخیر کم تر از یک ثانیه برخوردار است که تاثیر به سزایی در IoT گسترده، اینترنت تاکتیکی و سایر برنامه های پیشرفته روباتیک دارد.
تاخیر کم، یک تجربه پهنای باند خوب در موبایل را فراهم میکند. تأخیر LTE بسته به شبکه حامل تعیین میشود.
- عملکرد:
انتظار می رود که ۵G در محدوده ۳۰ گیگاهرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز از باند های فرکانس راديويي استفاده کند ، درحالی که عملکرد شبکه های فعلی ۴G LTE تا حداکثر فرکانس ۶ گیگاهرتز می باشد. از ویژگی دیگر ۵G میتوان به امکان فعال سازی اتصال با قابلیت اطمینان بسیار بالا اشاره کرد. شبکه های ۵G احتمالا قابلیت پشتیبانی از یک معماری شبکه چند لایه را دارند و لایه ماکرو برای کاربرانی پوشش دهی را فراهم می کند که از سرعت های بسیار بالا استفاده می کنند. بنابراین سرعت بارگیری و بارگذاری داده ها توسط کاربران، ۱۰۰۰ برابر بسیار بالاتر از فناوری ۴G LTE فعلی است و می تواند در هر ثانیه حداقل ۲۰ گیگا بیت را ارائه دهد.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 10
- 2