جمعه ۲۹ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۸۰۰۰۳۷

آموزش رمزگذاری روی پوشه در انواع ویندوزها

رمزگذاری روی پوشه,رمزگذاری روی پوشه ها,رمزگذاری روی پوشه در ویندوز 10با رمزگذاری روی پوشه، داده هایتان برای احزاب غیرمجاز غیرقابل خواندن میشود
برای رمزگذاری روی پوشه در کامپیوتر، نرم افزارهای مختلفی وجود دارد. قفل كردن فولدر در ویندوز قابلیتی جذابی است تا دسترسی اشخاص ناخواسته از اطلاعات محدود شود. افرادی که فایل های مهمی روی کامپیوتر خود دارند می توانند اطلاعات موردنظر را رمزنگاری کنند. 

رمزگذاری روی پوشه

کاربران استفاده کننده از کامپیوتر، معمولاً پوشه هایی را در فضای ذخیره سازی سیستم خود دارند که مایل اند از آنها به دلایل شخصی محافظت و مراقبت کنند. برخی از کاربران به پنهان کردن این پوشه ها رضایت می دهند. در صورتی که پنهان کردن پوشه به تنهایی روش قابل اطمینان و اعتمادی به منظور جلوگیری از دسترسی به پوشه ی مورد نظر نمی تواند باشد. بهترین روش برای مراقبت و ایجاد امکان عدم دسترسی به پوشه های شخصی، رمزگذاری روی پوشه است. بسته به نسخه ویندوز کامپیوتر، چند روش برای نحوه رمزگذاری روی فولدر وجود دارد. در ادامه ی این مطلب قصد داریم تا همراه شما عزیزان روش های قفل گذاری پوشه ها را در سیستم عامل ویندوز مرور کنیم.

انواع رمزگذاری روی پوشه 

برای رمزگذاری روی پوشه در ویندوز، میتوانید از دو قابلیت رمزگذاری داخلی استفاده کنید.

۱. BitLocker روش ترجیحی و ایمن ترین روش رمزگذاری روی پوشه است، ولی به شما امکان نمی دهد پرونده ها و پوشه ها را جداگانه انتخاب و رمزگذاری کنید) میتوانید این کار را با ایجاد یک ظرف پرونده رمزگذاری شده با استفاده از VHD انجام دهید.)

۲. رمزگذاری فایل سیستم (EFS) روش دیگر رمزگذاری روی پوشه است برای داده های فوق العاده حساس توصیه نمی شود.

نکته ای قبل از شروع رمزگذاری روی پوشه

همیشه در صورت گم شدن گذرواژه ها، از فایلهای خود نسخه پشتیبان تهیه نکنید. آن ها را در مکان ایمن و ترجیحاً آفلاین ذخیره کنید. چنانچه یک فایل رمزگذاری شده EFS داشته باشید رمزگذاری خود را از دست می دهد اگر آنرا به درایو Fat 32 یا exFAT منتقل کنید، یا آنرا از طریق شبکه یا ایمیل ارسال کنید، همینطور از حذف پرونده ها محافظت نمی کند مگر این که از مجوزهای Windows برای محافظت از آن استفاده کرده باشید. شما نمی توانید یک پرونده یا پوشه فشرده شده را با EFS رمزگذاری کنید. اول باید محتویات را استخراج کنید.

معرفی روش های رمزگذاری روی پوشه 

برای رمزگذاری روی پوشه در ویندوز چند روش ارائه شده که در ادامه با آنها آشنا می شوید:

۱- رمزگذاری روی پوشه از طریق ZIP کردن

اگر تمایل دارید پوشه ای را در ویندوز سیستم تان رمز گذاری کنید، باید آن را ZIP یا فشرده کنید. برای این منظور نرم افزار ۷zip را نصب کنید. سپس برای رمزگذاری روی پوشه، کافیست بر روی فولدر مورد نظر راست کلید کنید. در این مرحله از منویی که باز می شود قسمت ۷- zip را انتخاب کرده و گزینه Add to Archive را فعال کنید.

برنامه رمزگذاری روی پوشه,رمزگذاری روی پوشه,رمزگذاری روی پوشه با ایکس پیبرای رمزگذاری روی پوشه میتوانید از نرم افزار ۷zip استفاده کنید

در مرحله ی بعدی رمزگذاری روی پوشه، برای گذاشتن پسورد به قسمت Encryption که در قسمت راست پنجره قرار دارد توجه کنید. پسورد دلخواه خود را در فیلد بالا و پایین وارد کرده و گزینه OK را برای آغاز فرآیند فشرده سازی انتخاب کنید. فایل فشرده ای در کنار محل فولدر موردنظر با پسوند ۷z.* ایجاد می شود. میتوانید فولدر اصلی را با خیال راحت پاک کنید تا دیگر در دسترس نباشد.

نرم افزار رمزگذاری روی پوشه ها,رمزگذاری روی پوشه در ویندوز7,رمزگذاری روی پوشهبرای رمزگذاری روی پوشه، در این قسمت پسورد دلخواه را وارد میکنید

۲- رمزگذاری روی پوشه در Windows XP:

برای رمزگذاری روی پوشه در ویندوز xp روی فایل یا پوشه راست کلیک کرده و بر روی Properties کلیک کنید. روی تب Sharing کلیک کنید. " Encrypt contents to secure data" را علامت بزنید این پوشه را خصوصی کنید. روی Apply کلیک کنید و بعد OK را بزنید.

اگر گزینه Encrypt contents to secure data غیرفعال باشد: برای کار با این گزینه در نسخه خانگی Microsoft Windows XP، باید شرایط زیر را رعایت کنید.

- هارد دیسک باید در فرمت NTFS شود و نه سیستم FAT32 File.

- پوشه ای که می خواهید رمزگذاری کنید، پوشه شخصی شما است. مثلا، اگر نام شما باب است، باید پوشه زیر یا یک پوشه را داخل آن رمزگذاری کنید.                     C:\Documents and Settings\Bob\

- چنانچه میخواهید پوشه های خارج از این پوشه را رمزگذاری کنید نمی توانید پوشه هایی را در خارج از این پوشه رمزگذاری کنید.

۳- رمزگذاری روی پوشه در ویندوز ۷:

برای رمزگذاری روی پوشه در ویندوز ۷، در Windows Explorer، به پوشه موردنظر برای محافظت بروید. بر روی پوشه راست کلیک کنید. سپس Properties را از فهرست انتخاب کنید. در کادر ظاهر شده، بر روی General کلیک کنید.

در این مرحله از رمزگذاری روی پوشه، بر روی دکمه Advanced کلیک کرده و بعد از آن Encrypt content to secure data را انتخاب کنید. OK را کلیک کنید نام کاربری و رمزعبور Windows شما استفاده خواهد شد.

رمزگذاری روی پوشه,رمزگذاری روی پوشه در Windows XP,رمزگذاری روی فولدربرای رمزگذاری روی پوشه در ویندوز ۷، باید به سربرگ General در Properties بروید

۴- رمزگذاری روی پوشه در ویندوز ۸.۱ و ۱۰ با استفاده از EFS

سیستم عامل ویندوز به صورت اتوماتیک راهی برای قفل گذاری پوشه ها ارائه نمی دهد ولی کاربران قادر خواهند بود با استفاده از خصوصیت Encrypt در این سیستم عامل دسترسی دیگران را به پوشه های مدنظر خود محدود کنند. برای رمزگذاری روی پوشه میتوانید مراحل زیر را به ترتیب گفته شده انجام دهید:

برای رمزگذاری روی پوشه، ابتدا روی هر فایل یا پوشه ای که میخواهید در سیستم عامل ویندوز خود رمزگذاری کنید، کلیک راست کنید. اینک روی properties  کلیک کنید، کادر گفتگو ظاهر می شود.

رمزگذاری روی فولدر, رمزگذاری روی پوشه,روش های رمزگذاری روی پوشهبرای رمزگذاری روی پوشه، ابتدا روی هر فایل راست کلیک کرده و گزینه ی Properties را میزنیم

پس از انتخاب گزینه ی Properties، برای رمزگذاری روی پوشه به انتهای همان زبانه ی اول (General) بروید و روی دکمه ی Advanced کلیک کنید.

روش های رمزگذاری روی پوشه,رمزگذاری روی پوشه ها,رمزگذاری روی پوشهدر این مرحله از رمزگذاری روی پوشه به سربرگ General بروید

اینک برای رمزگذاری روی پوشه در کادر نمایش داده شده باید گزینه "Encrypt contents to secure data" را انتخاب و بعد بر روی دکمه ok کلیک کنید.

رمزگذاری روی پوشه,رمزگذاری روی پوشه در Windows XP,برنامه رمزگذاری روی پوشهبرای رمزگذاری روی پوشه باید گزینه Encrypt contents to secure data را انتخاب کنید

در این مرحله از رمزگذاری روی پوشه، با یک سؤال روبرو می شوید. ویندوز از شما می پرسد که آیا مایلید این رمزگذاری صرفا برای این پوشه ذخیره شود (با انتخاب گزینه ی اول) یا برای این پوشه و تمام زیرپوشه ها و فایل های آن (با انتخاب گزینه ی دوم). پس از انتخاب یکی از گزینه ها OK کنید.

رمزگذاری روی پوشه با ایکس پی,رمزگذاری روی پوشه,نرم افزار رمزگذاری روی پوشه هادر این مرحله از رمزگذاری روی پوشه در ویندوز ۱۰، با انتخاب یکی از گزینه ها OK کنید

توجه داشته باشید در این روش رمزگذاری روی پوشه، تنها دسترسی دیگر کاربران ویندوز به فایل های شما محدود می شود. چنانچه از اکانت خود با شخص دیگری به صورت مشترک استفاده می کنید یا درصورت این که شخص دیگری به هر طریقی وارد اکانت شما شود، بدون نیاز به واردکردن پسورد میتواند هم چنان به تمام اطلاعات شما دسترسی کامل داشته باشد.

نرم افزار های رمزگذاری روی پوشه برای کامپیوتر

برنامه هایی وجود دارند که به وسیله آن ها میتوان رمزگذاری روی پوشه را انجام داد که کار شما را ساده تر می کنند. از جمله آنها میتوان به برنامه های رمزنگاری زیر اشاره نمود:

۱. نرم افزار وراکریپت (VeraCrypt)

۲. نرم افزار Folderlock

۳. نرم افزار SysTools Folder Key

۴. سیکرت فولدر (SecretFolder)

هر کدام از برنامه های بالا شیوه خاص خود را برای رمزگذاری روی پوشه دارند و کار کردن با آنها بسیار راحت است.

گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش