هارد اکسترنال، وسیله ای برای ذخیره اطلاعات ما
هارد اکسترنال الان دیگه یکی از مهمترین گجت هایی هست که باید بخرید. بهترین وسیله برای ذخیره اطلاعات مهم و محرمانه شما همین هارد اکسترنال هست که هم قیمت معقولی داره وهم ظرفیت بالایی.
شرکت های معتبر فعال در صنعت ذخیره سازی اطلاعات روز به روز بر شمار مدل های عرضه شده خود می افزایند. مدل های جدید هارد اکسترنال که علاوه بر افزایش ظرفیت و سرعت ذخیره سازی اطلاعات ، به انواع و اقسام امکانات شامل بدنه فلزی ، ضد خش بودن بدنه ، قابلیت ضد آب و ضد ضربه بودن ، توانایی کار با درگاه های گوناگون رایانه ، توانایی مقاومت در برابر شوک الکتریکی و توانایی انتقال اطلاعات با فناوری وایرلس مجهز گشته اند تا دل هر مشتری را برای خرید هارد اکسترنال بربایند!
چرا به حافظه اکسترنال نیاز دارید
اطلاعات مهم در کامپیوتر شما ممکن است از دست بروند. بنابراین اگر این اطلاعات برای شما با اهمیت هستند و تنها یک نسخه از آنها را در حافظه کامپیوتر خود ذخیره کرده اید، به شما توصیه می کنیم یک نسخه پشتیبان از این اطلاعات روی یک هارد اکسترنال تهیه کنید. علاوه بر این اگر سیستم شما پر از اطلاعات، عکس ها و آهنگ هایی است که قصد ندارید آنها را پاک کنید، بهتر است به فکر خرید یک هارد اکسترنال باشید تا بتوانید به همه این اطلاعات به صورت یکجا، دسترسی داشته باشید.
انواع هارد اکسترنال
هارد های اکسترنال دو نوع اصلی دارند و هاردهای عرضه شده به بازار Portable یا Desktop هستند. هاردهای Portable یا قابل حمل، همان دسته از هاردهای کوچک هستند که از طریق پورت USB به رایانه اتصال پیدا
میکنند و دقیقا مانند یک فلش با حجم بالا کار می کنند و کار کردن با آن ها بسیار ساده است. اما هارد های Desktop در اندازه های بزرگتری به بازار عرضه می شوند و به دلیل این که بسیار سنگین هستند و حجم زیادی هم دارند، کمتر توسط کاربران معمولی استفاده می شوند.
کاربرد این هارد های اکسترنال بیشتر در زمینه ذخیره سازی اطلاعات محلی و پشتیبان گیری است. البته این دسته از هارد ها و از آن ها برای انتقال اطلاعات در دفعات زیاد استفاده نمی شود. به دلیل ظرفیت زیادی که دارند بیشتر توسط سازمان های خاص برای پشتیبان گیری از حجم زیادی از اطلاعات به کار گرفته می شوند. البته از جمله مزیت های این دسته از هارد ها می توان به سرعت بسیار بالای آن ها در انتقال داده ها اشاره کرد .
مزایای هارد های اکسترنال
۱- به راحتي نصب شده و مورد استفاده قرار مي گيرند، یعنی Plug & Play بوده و بر خلاف هارد های اینترنال نیازی به استفاده از کابل های SATA یا IDE جهت انجام عملیات "هارد به هارد " و یا برای اتصال مستقیم به کامپیوتر ندارند.
۲- بهترين روش براي تهيه بك آپ استفاده از هارد هاي اكسترنال مي باشد زيرا استفاده از CD يا DVD بسيار زمان بر بوده و احتمال خرابي و صدمه ديدن CD یا DVD در دراز مدت بسیار بيشتر از نگهداری اطلاعات بر روی هارد اکسترنال مي باشد.
۳- مي توانيد فايل هايي كه از اينترنت مي گيريد را مستقیما" بر روي ز ذخيره كنيد تا سيستم عامل و هارد اصلي سيستم شما از حملات احتمالي ويروس ها و خطرات حتمالی دیگر در امان باشد.
۴- با استفاده از هارد اکسترنال مخصوص شبكه به جای NAS,DAS,… مي توان در شبكه هاي كامپيوتري فضاي بزرگي را به سادگی میان تمام کاربران شبکه به اشتراك گذاشت که هزینه نصب و راه اندازی هارد های اکسترنال مخصوص شبکه بسیار پایین تر از نصب NAS,DAS,… در شبکه های کامپیوتری است.
چه ظرفیتی برای شما مناسب تر است
این مورد بستگی به ظرفیت اطلاعاتی دارد که قصد دارید در حافظه ذخیره سازی خارجی نگه دارید. اگر بیشتر اطلاعات شما، فایل های Word و اطلاعات اینچنینی هستند که حجم زیادی ندارند، می توانید هارد ۲۵۰ یا ۳۲۰ گیگابایتی تهیه کنید و اگر بیشتر فایل های شما را موزیک و عکس و فیلم تشکیل می دهند، می توانید هارد ۵۰۰ گیگابایتی ، ۱ و یا ۲ ترابایتی تهیه کنید.
سرعت هارد اکسترنال
زمانی که سرعت نوشتن و خواندن از درایو برای شما اهمیت دارد، باید به پورت های دستگاه توجه کنید. بیشتر درایور ها از USB 2.0 یا eSATA پشتیبانی می کنند ولی پورت USB 3.0 هنوز کاملا جا نیافتاده و ممکن است همه درایو ها از آن پشتیبانی نکنند. در هر حال وجود USB 3.0 در درایو یک مزیت بزرگ است. دستگاه های MAC از eSATA پشتیبانی نمی کنند.
اگر از Mac استفاده می کنید، به قابلیت اتصال درایو از طریق FireWire نیز توجه کنید. سرعت eSATA از USB 2.0 بیشتر است. ولی معمولا نیاز به یک منبع انرژی خارجی دارد بنابراین برای استفاده از این پورت برای جا به جایی فایل های بزرگ مانند فیلم های HD، معمولا باید از درایوهای اکسترنال با آداپتور استفاده کنید.
قابلیت اتصال به شبکه
اگر تصمیم ندارید از از این درایو در یک شبکه خانگی یا اداری استفاده کنید، نیازی به بررسی قابلیت شبکه در درایو خود ندارید. ولی اگر قرار است از این درایو در شبکه خانگی یا شبکه کوچک اداری خود استفاده کنید باید قابلیت Network-Attached Storage یا اصطلاحا NAS را بررسی کنید. این درایو ها مانند هارد های اکسترنال بزرگی می باشند که می توانند به طور اتوماتیک از چند کامپیوتر نسخه پشتیبان تهیه کنند و یا کامپیوترهای موجود در شبکه برروی آنها اطلاعات بنویسند و یا بخوانند.
این درایو ها از HDDهای معمولی گران تر می باشند. گاهی اوقات قیمت این هارد ها بر اساس تعداد کامپیوتری که می توانید به آنها متصل کنید و ظرفیت آنها، خیلی زیاد می شوند. این درایو ها در یک شبکه، ابزار بسیار مفیدی می باشند.
از میان برند های مختلفی که در بازار موجود است می توان به Maxtor و Seagate و Western Digital و ... اشاره کرد که این کمپانی ها طیف وسیعی از محصولات را تولید کرده و در واقع تمام نیازهای کاربران را در حیطه ذخیره سازی اطلاعات بر آورده ساخته اند.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 15
- 5