چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۳۰۱۰۰۱۹

خداحافظی با کندی اینترنت، سلام به دنیای مودم فیبر نوری

مودم فیبر نوریمودم فیبر نوری
مودم فیبر نوری دروازه‌ای به دنیای جدیدی از سرعت و پایداری در اینترنت است. این نوع مودم با استفاده از کابل‌های فیبر نوری، سیگنال‌های نوری را دریافت و به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند که قابل استفاده برای کامپیوتر و سایر دستگاه‌ها هستند. در این مقاله از سرپوش به بررسی مودم فیبر نوری، مزایا و معایب آن، نحوه انتخاب آن می‌پردازیم.

مودم فیبر نوری

اینترنت به جزء جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره ما تبدیل شده است. از وبگردی ساده گرفته تا تماشای فیلم با کیفیت بالا، انجام بازی‌های آنلاین و دورکاری، همه و همه به داشتن یک اینترنت پرسرعت و باثبات نیاز دارند. اما دسترسی به چنین اینترنتی با مودم‌های قدیمی ADSL به راحتی امکان‌پذیر نیست. اینجا است که تکنولوژی فیبر نوری و مودم فیبر نوری به میدان می‌آیند. مودم فیبر نوری با استفاده از کابل‌های فیبر نوری که از رشته‌های باریک شیشه یا پلاستیک ساخته شده‌اند، اینترنت را با سرعتی بسیار بالا و باثباتی بی‌نظیر به ارمغان می‌آورد. در این مقاله قصد داریم به بررسی مودم فیبر نوری و مزایای آن نسبت به مودم‌های ADSL بپردازیم.

مودم فیبر نوری چیست؟

یک مودم فیبر نوری (FOM) به عنوان یک رابط اتصال بین یک دستگاه الکترونیکی و یک شبکه اینترنتی عمل می کند. این مودم ها با مودم های ADSL معمولی متفاوت هستند زیرا انتقال سیگنال از طریق کابل های مسی انجام نمی شود. از یک شبکه کابل فیبر نوری برای انتقال سیگنال استفاده می کند. این سیگنال های ارتباطی الکترونیکی را از طریق یک شبکه فیبر نوری تبدیل می کند. مودم‌های فیبر نوری (FOM) امروزه در کاربردهای متعددی مانند سیستم‌های شبکه ارتباط داده، سیستم‌های ارتباط بین شبکه‌ای و... مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نکات زیر به شما در درک بهتر آن کمک می کند:

- سیگنال اینترنت از طریق کابل های فیبر نوری به مودم های فیبر نوری منتقل می شود.

- مودم سیگنال های اینترنت را به داده های الکترونیکی تبدیل می کند.

- این انتقال یک گیربکس فول دوبلکس است. این بدان معناست که داده ها را می توان از منبع اینترنتی به دستگاه الکترونیکی و بالعکس منتقل کرد.

ظاهر مودم فیبر نوریدرباره مودم فیبر نوری

تکنولوژی فیبر نوری چگونه کار می‌کند؟

در تکنولوژی فیبر نوری، اطلاعات به صورت پالس‌های نوری منتقل می‌شوند. این پالس‌های نوری با سرعت نور در کابل‌های فیبر نوری که از رشته‌های باریک شیشه یا پلاستیک ساخته شده‌اند، حرکت می‌کنند. از آنجایی که نور تقریباً هیچ‌گونه اتلافی را در کابل فیبر نوری تجربه نمی‌کند، اطلاعات با سرعت و کیفیت بسیار بالا منتقل می‌گردند.

انواع مودم فیبر نوری

مودم فیبر نوری ONT:

Optical Network Terminal یا به اختصار ONT اولین نمونه موم فیبر نوری بود که به واسطه شرکت های معتبر تولید و راهی بازار شد. این مودم ها غالبا برای مصارف خانگی یا شغل های کوچک استفاده می شد، زمانی که کابل فیبر نوری به محل مورد نظر کشیده شود، می توان از مودم های فیبر نوری ONT استفاده کرد.

این نوع مودم های فیبر نوری نسل جدیدی از فناوری های ارتباطی هستند که دارای سرعت بالاتری نسبت به  adsl و vdsl می باشند و گزینه مناسبی نیز برای تماشای استریم های ویدیویی و دانلود فایل های پرحجم هستند. 

کابل های مورد استفاده از مودم های فیبر نوری به دلیل ظرفیت بالایی که در انتقال داده به کاربر دارند، انقلاب بزرگی در صنعت ارتباطات جهانی ایجاد کرده اند. 

یکی از رایج ترین مدل های ONT در بازار، HG8245H است که دارای ۴ پورت اترنت نوع GE و ۲ پورت تلفن POTS آنالوگ است و همچنین به عنوان یک نقطه دسترسی بی سیم (وایرلس) از پروتکل ۸۰۲.۱۱a/b/g/n پشتیبانی می کند.

مودم فیبر نوری ONU:

Optical Network Unit یا به اختصار ONU یکی دیگر از نمونه های مودم فیبر نوری هستند که شرکت های معتبر به تولید و عرضه آن می پردازند. این نوع مودم ها کارایی شبیهی به مودم های  ONT دارند و قابلیت مدیریت از راه دور را نیز دارا هستند. از این نوع مودم ها برای مجتمع های اداری و مسکونی بزرگ استفاده می کنند زیرا مقاومت خوبی در برابر شرایط آب و هوایی دارند. 

مودم های فیبر نوری ONU سیگنال های نوری ارسال شده را از طریق فیبر به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند، سپس این سیگنال های الکتریکی برای مشترکین جداگانه ارسال می شود.

مودم های ONU انواع مختلفی از داده های دریافتی را از مشتریان را ارسال، مرتب و جمع آوری می کنند، سپس آنها را به بالادست ماژول OLT ارسال می کنند. ONU را می توان با روش ها و انواع کابل ها مانند کابل شبکه، کابل کواکسیال، کابل فیبر نوری یا از طریق وای فای متصل کرد.

مودم فیبر نوری برای استفاده در منزلنحوه کارکرد مودم فیبر نوری

ویژگی های مودم های فیبر نوری

مودم های کابل نوری به دلیل ویژگی های مفیدشان نسبت به مودم های ADSL و انتقال کابلی محبوبیت بیشتری پیدا می کنند. مودم های فیبر نوری مزایای زیر را ارائه می دهند:

- این نوع مودم در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون است.

- این سیستم در برابر از دست دادن اطلاعات مصون است. بنابراین، کاربر انتقال داده بدون وقفه را دریافت می کند.

- این مودم ها با انتقال تک پورتال یا چند پورتال سازگار هستند.

- با توجه به انتقال بی وقفه اطلاعات، از این مودم ها می توان برای ارتباطات تلفنی از راه دور استفاده کرد. از آنجایی که این مودم ها می توانند در برابر تداخل الکترومغناطیسی مقاومت کنند، بنابراین، سیگنال صوتی را به صورت واضح منتقل می کنند.

- آنها به کاهش تأخیر شبکه های قدیمی کمک می کنند و پهنای باند زیادی را حتی برای تماس های VoIP، کنفرانس های ویدیویی، بایگانی فایل های حجیم و غیره ارائه می دهند.

- به طور کلی، فیبر نوری همراه با این مودم‌ها و سایر دستگاه‌های شبکه، مقیاس‌پذیری کافی را در شبکه کسب‌وکار شما فراهم می‌کند، بنابراین فضا را برای توسعه‌های آینده، تغییرات پیکربندی و انعطاف‌پذیری برنامه‌ها باقی می‌گذارد.

مودم فیبر نوری برای استفاده در محل کارویژگی های مودم فیبر نوری

مزایای مودم فیبر نوری

سرعت بالا:

مهم‌ترین مزیت مودم فیبر نوری، سرعت فوق‌العاده بالای آن است. با مودم فیبر نوری می‌توانید به سرعت‌هایی در حدود چند گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کنید. این سرعت بسیار بالاتر از سرعت قابل دسترسی با مودم‌های ADSL است که معمولاً ده‌ها مگابیت بر ثانیه است. با این سرعت دیگر نگران کندی اینترنت، لود شدن طولانی صفحات وب، بافرینگ هنگام تماشای ویدیو و یا قطعی در بازی‌های آنلاین نخواهید بود.

پایداری بالا:

کابل‌های فیبر نوری در مقایسه با کابل‌های مسی که در ADSL استفاده می‌شوند، کمتر در معرض اختلالات الکتریکی و آب و هوایی قرار می‌گیرند. این موضوع باعث می‌شود اینترنت شما با مودم فیبر نوری از پایداری بسیار بالایی برخوردار باشد و کمتر دچار قطعی و افت سرعت شود. دیگر نگران بر هم خوردن کار و زندگی‌تان به خاطر قطعی‌های ناگهانی اینترنت نخواهید بود.

امنیت بالا:

برخلاف کابل‌های مسی که برای انتقال سیگنال در مودم‌های ADSL استفاده می‌شوند، در کابل‌های فیبر نوری اطلاعات به صورت پالس‌های نوری منتقل می‌گردند. این موضوع باعث می‌شود نفوذ به شبکه و سرقت اطلاعات با مودم فیبر نوری بسیار سخت‌تر باشد.

مناسب برای مصارف خانگی و اداری:

مودم فیبر نوری نه‌تنها برای مصارف خانگی مانند وبگردی، تماشای فیلم و سریال آنلاین و بازی‌های آنلاین، بلکه برای مصارف اداری نیز بسیار مناسب است. با مودم فیبر نوری کسب و کارها می‌توانند از سرعت و پایداری بالای اینترنت برای انجام امور اداری مختلف، برقراری ارتباطات ویدیویی با کیفیت بالا، آپلود و دانلود سریع فایل‌های حجیم و بهره‌مندی از سرویس‌های ابری به بهترین شکل استفاده کنند.

معایب مودم فیبر نوری

قیمت بالا:

هزینه خرید و راه‌اندازی مودم فیبر نوری نسبت به مودم‌های ADSL بالاتر است. همچنین ممکن است برای استفاده از مودم فیبر نوری نیاز به پرداخت هزینه اشتراک جداگانه‌ای به شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت داشته باشید.

محدودیت در پوشش فیبر نوری:

در حال حاضر فیبر نوری در همه مناطق و شهرها قابل دسترس نیست. بسته به محل زندگی یا کار شما، ممکن است امکان استفاده از مودم فیبر نوری را نداشته باشید.

انتخاب مودم مناسب

انتخاب بین مودم فیبر نوری و مودم ADSL به نیازها و بودجه شما بستگی دارد. اگر به دنبال سرعت و پایداری بالا هستید، مودم فیبر نوری گزینه مناسب‌تری برای شما خواهد بود. اما اگر بودجه محدودی دارید و سرعت‌های پایین‌تر برای شما قابل قبول است، مودم ADSL می‌تواند نیاز شما را برآورده کند. 

ویژگی های مودم فیبر نوریمزایا و معایب مودم فیبر نوری

سخن پایانی درباره مودم فیبر نوری

مودم فیبر نوری با سرعت و پایداری بالای خود می‌تواند انقلابی در تجربه شما از اینترنت ایجاد کند. اگر به دنبال بهترین راه برای دسترسی به اینترنت هستید، مودم فیبر نوری گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش