هدفون
کاربرد هدفون فقط برای گوش دادن به موسیقی است و چون میکروفون ندارد، قابلیت مکالمه ندارد.اتصال هدفون به منبع صوتی میتواند به صورت سیمی و یا بی سیم( بلوتوثی) انجام شود. هدفون ها بر روی هر دو گوش جای می گیرند و اصطلاحاً on- ear هستند. هدفون دارای دوپایه اسپیکر میباشد که به هم متصل هستند وجود یک اسپیکر برای گوش سمت راست و یک اسپیکر برای گوش سمت چپ موجب می شود که اشخاص تجربه خوبی در دریافت صدای استریو هنگام استفاده از هدفون، داشته باشند. معمولاً اتصال هدفون به سه صورت جک ۵/۳ و ۲.۵ میلی متری، پورت USB و یا به صورت بلوتوث انجام می شود.
هدست
هدست نوعی هدفون است که دو گوشی برای گوش دادن میکروفونی برای ارسال صدا هم دارد به عبارت دیگر با هدست برخلاف هدفون میتوان یک ارتباط دو طرفه بر قرار کرد. میکرفون در هدست ها نسبت به هندزفری و هدفون از لحاظ راحتی استفاده توسعه پیدا کرده به اینصورت که میکروفون در هدست به صورت چرخشی حرکت می کند و هرکس میتواند موقعیت و فاصله آنرا باتوجه به نیازش با صورت و بدن خود تنظیم کند.
انواعی از هدست هستند که مستقیماً به کامپیوتر یا تلفن وصل میشوند ، به همین خاطر مناسب ترین وسیله ای که برای استفاده در مراکز تماس و همین طور سیستم های تلفنی و پاسخگویی مبتنی بر VoIP هستند هدست ها نام دارند. بعضی از کاربرد هدست ها شامل ضبط فیلم آموزشی و همینطور بازی های کامپیوتری آنلاین که شرکت کنندگان در آن با هم ارتباط گفتاری دارند و در حین بازی با هم صحبت می کنند، است. در واقع اگر هدست داشته باشید، با دستگاه ارتباطیتان چه تلفن چه کامپیوتر یکپارچه می شوید و به مرور بعد از استفاده از آن تأثیر آنرا در بهبود وضعیت کاری و همچنین صرفه جویی در مصرف زمان احساس می کنید.
انواع هدفون از لحاظ اتصال
هدفون ها از نظر نوع اتصال شامل دو نوع باسیم و بی سیم تقسیم هستند. هدفون ها در نوع باسیم با یکی از رابط های پورتUSB، جک ۳.۵ میلی متری صدا و جک۶.۳ میلی متری به منبع صوتی متصل می شوند. البته رابط های باسیم دیگری مانند رابط اپتیکال، ورودی RCA و جک ۲.۵ میلی متری صدا هم وجود دارند که شرکتهای تولیدکننده ی تجهیزات صوتی کم تر از آنها استفاده می کنند.
معمولاً برای اتصال از فن آوری بلوتوث، NFC و شبکه ی رادیویی( وایرلس) از انواع هدفون بی سیم بهره می برند و فراوانی هدفون های بی سیمی که برای اتصال در آنها از فن آوری بلوتوث استفاده شده، بیشتر است. در صورت متصل کردن هدفون به رایانه، تلفن همراه یا پخش کننده ی صوتی، هدفون های باسیم به خصوص مدل هایی که از رابط ۳.۵ میلی متری صدا استفاده می کنند، برای شما انتخاب خوبی خواهند بود، ولی اگر از وجود سیم ها و گره خوردن آنها رضایت ندارید، بهترین مدل برای شما هدفون های بی سیم هستند مخصوصا مدل هایی که رابط بلوتوث دارند.
انواع هدست از لحاظ قرارگیری میکروفون
هدست از نظر نوع قرارگیری میکروفون به دو نوع تقسیم می شود که در ادامه آن ها را شرح می دهیم:
- میکروفون داخلی:
میکروفون در این مدل هدست، در بالای محفظه میکروفون قرار دارد و وظیفه ی این بازو( همان مسیری که از گوش تا نزدیک دهان کشیده شده است) انتقال صداست یعنی سنسور میکروفون کنار دهان نیست بلکه اندکی عقبتر قرار گرفته و بعد از این که صدا در داخل مسیر بازو طی شد، به میکروفون میرسد و ضبط می شود.
- میکروفون خارجی:
میکروفون در این مدل هدست، در انتهایی ترین قسمت بازوی میکروفون قرار دارد. مدلهای جدیدتر این هدست ها نویز گیر Noise- cancelling دارد. این سیستم که مربوط به میکروفون هدست است، این قابلیت را دارد تا نزدیک ترین صدا به میکروفون( که همان صدای شما باشد) ضبط شود، به عبارتی در این میکروفون ها میدان پذیرش صدا ۳۶۰ درجه نیست. این نوع میکروفون ها صدا ها را از میدانی به شکل ۸( انگلیسی)، از دو جهت( مستقیم و دقیقا برعکس) جمع آوری می کند. این ویژگی صداهایی که از جهات دیگر به سمت میکروفون می آیند را دریافت نمی کند بدین ترتیب نویز بسیار کمی در هنگام صحبت کردن یا ضبط صدا، از محیط اطراف، مزاحم کارتان خواهد شد.
انواع هدفون از لحاظ قرارگیری
انواع هدفون از لحاظ قرارگیری در گوش به ۴ دسته تقسیم می شود که عبارتست از:
* هدفون های این ایر( داخل گوش):
این مدل هدفون در داخل گوش قرار می گیرد و کوچکترین نمونه های هدفون به شمار میرود. هدفون های این ایر به علت وزن کم و قابلیت حمل آسانی که دارند، بسیار پر طرفدار هستند. معمولاً ایرفون ها( یا همان هدفون های این ایر) ایربادی( پوشش نرمی که در انتهای هدفون های این ایر وجود دارد ) در اندازه های مختلف دارند که هر کاربر با ایر باد مناسب گوش خود را توجه به سایز کانال گوش خود انتخاب می کند.
این نوع از هدفون به علت این که به لاله گوش بسیار نزدیک است، کیفیت صدای خوبی دارد و از ورود نویز و صدای اطراف به داخل گوش جلوگیری می کند. هدفون های این ایر، به علت کوچک بودن برای ورزشکارانی که هنگام ورزش به موسیقی گوش میدهند ، گزینه مناسبی می باشند. ورزشکاران از نمونه های مقاوم در برابر آب میتوانند استفاده کنند که در برابر تعریق در زمان ورزش نیز مقاوم هستند و آسیب نمی بینند. هدفون های این ایر به علت این که درایورهای کوچکی دارند کیفیت صدای کمتری نسبت به هدفون های آن ایر و اُور ایر دارند. گره خوردن مکرر سیم های هدفون های این ایر یکی از مشکلات آن میباشد که برای کم تر شدن این مشکل میتوانید از کیف های مخصوص حمل این هدفون ها استفاده نمایید.
* هدفون های آن ایر( روی گوش):
هدفون های آن ایر( On- ear) نسبت به ایرفون ها اندازه ی بزرگ تری دارند و روی لاله ی گوش قرار می گیرند. توسط این دسته از هدفون ها صدا بطور مستقیم به داخل کانال گوش هدایت می شوند. با این حال هدفون های روی گوش، به خوبی صدای محیط را ایزوله نمی کنند و صدای موسیقی در حال پخش عموم مواقع نیز به محیط بیرون نشت پیدا می کند.
بسیاری از کاربران هدفون های آن ایرها را راحت تر از هدفون های این ایر می دانند و همچنین این دسته از محصولات حرارت کمتری در داخل گوش ایجاد می کنند که در نتیجه به سیستم شنوایی در دراز مدت آسیب کمتری وارد می شود. با این حال هدفون های آن ایر به دلیل این که روی گوش ها قرار می گیرند، اگر طولانی مدت استفاده شوند منجر به آزار لاله ی گوش می شوند. خرید نمونه ی مناسب و مطابق با گوش، نکته ی بسیار مهمیست که هر کاربری باید آنرا هنگام خرید رعایت کند. هدفون های روی گوش ترکیب مناسبی از کیفیت صدای عالی، عدم آسیب به سیستم شنوایی و قابلیت حمل بالا هستند.
* هدفون های اُور ایر( دور گوش):
هدفون های اور ایر از نظرحجم جزء بزرگترین است به دلیل اینکه گوش شما در داخل گوشی های آن به صورت کامل قرار می گیرد و بلندگوها و قسمت نرم هدفون، کاملاً گوش شما را می پوشاند. به همین علت برای جلوگیری از ورود نویز و صدای محیط از بهترین انواع Headset به شمار می رود. اگرچه از نظر قابلیت حمل به علت حجم و وزن بالاتر نسبت به سایر انواع هدفون، امتیاز خوبی نمی گیرد ولی هدفون های دور گوش طبق آمارهای فروش، همچنان گزینه ی اول کاربران حرفه ای هستند. با وجود ابعاد بزرگ، تعجبی ندارد که این دسته از محصولات به حجیم ترین باتری ها در میان انواع Headphone ها مجهز هستند. هدفون های Over- the- Ear در کنار تقسیم بهتر وزن، به علت قرارگیری ابرهای Headset دور لاله ی گوش و عدم تماس آنها ، در استفاده ی طولانی مدت راحتی بیشتری را به ارمغان می آورند.
* هدفون پشت گردنی( Neck Band Headphone):
نوعی هدفون که بدنه آن مانند گردن بند به دور گردن قرار گرفته و گوشی هایش توسط سیم یا دستک های ثابت، در داخل گوش قرار می گیرد، هدفون پشت گردنی نام دارند. این نوع از هدفون از لحاظ حجم و وزن از هدفون های داخل گوش و هدفون های گیره ای بزرگ تر و از هدفون های روی گوشی و دور گوشی کوچکتر است. هدفون پشت گردنی گزینه ی مناسبی برای فعالیت های پر تحرک و جابجایی هستند.
افرادی که تمایل ندارند بدنه هدفون روی سرشان قرار بگیرد و آرایش موهای آن ها را خراب کند، این نوع هدفون گزینه ای ایدهال محسوب می شود. هدفون پشت گردنی با وزن و حجم بسیار کمی که دارد برای کاربردهای هنگام حرکت و جابجایی مناسب است و هنگامی که روی گردن قرار می گیرند نیز ظاهر مناسبی دارند. بعضی از انواع این هدفون، قابلیت تاشدن هم دارند. پشت گردن توسط بدنه این نوع هدفون ها پوشانده میشود و معمولاً زیر یقه لباس مخفی می شود. بدین ترتیب اطرافیان متوجه وجود آن بر روی گردنتان نخواهند شد و از طرف دیگر، چون بدنه هدفون روی سر قرار نمی گیرد، سبب به هم ریختگی موهایتان نیز نمی شود.
مقایسه قیمت هدست و هدفون
قیمت هدفون همیشه در مقایسه با هدست های مشابه کم تر است به دلیل این که هدست جهت دریافت صدا نیز یک میکروفون دارد که قیمت را افزایش می دهد.
نکات کلیدی در خرید هدفون و هدست
>> بودجه:
ابتدا برای خرید هدفون یا هدست بودجه مدنظرتان را مشخص کنید تا به طرز شگفت انگیزی بازه جستجوی خود را محدودتر کرده و برای خود انتخاب را ساده تر کنید.
>> طراحی :
از فاکتورهای بسیار مهم برای خرید هدست و یا هدفون می توان به نحوه طراحی آن اشاره کرد که در طولانی مدت کاربر حس راحتی بیشتری می کند همچنین طراحی مناسب و به روز آن ها کم ترین آسیب را به شنوایی کاربر وارد می کند.
>> نحوه اتصال:
انواع هدست و هدفون ازنظر نوع اتصال به دو گروه باسیم و بی سیم تقسیم می شوند. هدست در نوع باسیم معمولاً توسط رابط تلفنی RJ9 و یا جک ۲.۵ و ۳.۵ میلی متری و یا USB به منبع صوتی متصل می شوند. هدست های بی سیم برای اتصال به منبع صدا از فن آوری بلوتوث استفاده می کنند. امن ترین کانال ارتباطی، بلوتوث میباشد ولی بهترین کیفیت صدا را ارائه نمی دهد.
>> آینده نگر:
در انتخاب هدفون یا هدست آینده نگر باشید و به کاربرد امروز فقط فکر نکنید. آیا ممکن است چند ماه پس از همین هدفون بخواهید علاوه بر گوش دادن به کتاب صوتی و هنگامی که در رختخواب هستید، در باشگاه بدنسازی و موقع دویدن روی تردمیل هم استفاده کنید؟
>> قابلیت ضدنویز:
در این فن آوری، صداهای محیط تحلیل شده و نویز با فرکانس مخالف به کمک میکروفون های فعال موجود در هدست تولید می شود تا با خنثی کردن اثر صداهای بیرونی آرامش و سکوت بیشتری در اختیار شنونده قرار بگیرد. البته این فناوری قادر نیست صداهایی که تغییرات زیادی دارند را دفع کند ولی این نوع هدست ها برای محیط شلوغی که صداهای تکراری و یکسانی دارد، مناسب است.
>> عمر باتری:
انواع هدست و هندزفری بلوتوثی ناچارند از باطری استفاده کنند و هرچقدر این باطری قوی تر باشد، می تواند ساعات مکالمه و استندبای بالاتری را ارائه دهد و برای کاربر موجبات رضایت بیشتری را فراهم کند.
>> سیستم آکوستیک:
سیستم آکوستیک به نوع طراحی بسته یا باز بودن گوشی های هدفون اطلاق می گردد. هدفون ها دارای ساختار محرمانه ای هستند که نخستین بخش از آن ساختار تمایز بین مدل هایی با پشت باز یا بسته است. هیچ عایقی بین گوش شما و دنیای بیرون در هدفون های پشت باز وجود ندارد یا اگر عایقی هم باشد بسیار کم است و موزیکی که از این جهت پخش می شود را هم شما و هم دیگرانی که نزدیک شما هستند، می شنوند. پوسته ای در هدفون های پشت بسته وجود دارد که قابلیت نفوذش بسیار کم تر است و دیوار ضخیمی بین شما و دنیای اطراف و سروصداهایش می کشد. اکثر افراد اولین تجربه ی هدفونی خویش را با مدل های پشت بسته دارند چونکه محبوبیت بیشتری دارند. البته مدل های پشت باز هم وجود دارند و محبوبیت آن ها هم هم چنان برقرار است به دلیل آن که کیفیت صدای بهتری دارند. یک طراح هدفون پشت باز در مورد پژواک صداهایی که داخل گوش می پیچد، نیازی نیست نگرانی داشته باشد.
>> برد بلوتوث:
مسافتی در هدست بلوتوث مانند دیگر لوازم وایرلس وجود دارد که شما در محدوده آن قادرید با تلفن همراه یا پخش کننده دیجیتالی خویش ارتباط برقرار کنید. این مسافت در هدست های بلوتوثی جدیدتر بیشتر شده و به ۲۰ الی ۳۰ متر هم رسیده است.
>> مشاوره از افراد متخصص:
از راهنمایی و کمک افراد متخصص و حرفه ای برای خرید هدفون یا هدست استفاده کنید. تجربه و دانش این افراد به اگاهی شما می افزاید و در نتیجه، خرید شما موفق تر و رضایت از خرید شما را بیشتر کند.
>> امپدانس:
این قابلیت بیانگر اینست که هدست با کدام دستگاه ها برای استفاده مناسب است. هدست هایی که امپدانس پائین دارند برای کار کردن با گوشی، پلیر یا سایر دستگاه های قابل حمل که توان خروجی محدودی دارند مناسبتر هستند. درحالی که امپدانس بالا یعنی به آمپلی فایر برای بهره بردن از تمام توان هدفون و یا هدست نیاز است. بنابراین در کارهای حرفه ای این هدفون ها مناسبتر هستند.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 13
- 2