پریدن آنتن گوشی
انواع مختلفی از مشکلات مربوط به آنتن دهی گوشی وجود دارد که شما باید با مشکلات زیر به منظور رفع مشکل پریدن آنتن گوشی اشنا شوید:
وجود مشکل یا خرابی در سیم کارت
یکی از موارد قابل بررسی در زمان قطع شدن آنتن موبایل، سیم کارت میباشد و از این دلایل می توان به پرداخت نکردن بدهی و … سیم کارت مسدود یا یک طرفه شدن سیم کارت اشاره کرد. گاهی اوقات نیز بخاطر خراش یا شیارهای موجود بر روی سیم کارت، محل قرارگیری سیم کارت درست نیست. درصورت درست قرار نگرفتن سیم کارت در جایش، توسط گوشی شناسایی نمیشود و در نتیجه گوشی بدون آنتن است. یکی دیگر از دلایل عدم جا گیری درست سیم کارت در جای مخصوصش، کثیف بودن محل قرار گرفتن سیم کارت می باشد.
بنابراین نخستین اقدام در زمان مواجه شدن با مشکل پریدن آنتن گوشی اینست که پس از بررسی محل قرار گیری سیم کارت، اگر کثیف بود نسبت به تمیز کردنش اقدام کنید، سپس سیم کارت را به درستی در محل خود قرار دهید. در این زمان ، سیم کارت خود را به منظور سالم بودنش بررسی کنید، یعنی از یک سیم کارت دیگر استفاده کنید و یک سیم کارت دیگری را در گوشی خود جایگزین کنید؛ درصورت وصل شدن آنتن گوشی می فهمید که سیم کارت شما مشکل ندارد و در غیر این صورت، مراحل زیر را انجام دهید:
> تغییر در تنظیمات شبکه گوشی و عوض کردن شبکه های ۲G, 3G و ۴G:
یکی دیگر از دلایل کاهش آنتن گوشی و پرش آنتن، بهم خوردن تنظیمات شبکه گوشی یا انتخاب یک شبکه نامناسب می باشد. بهترین راه حل برای جلوگیری از این مشکل اینست که اجازه دهید تا گوشی موبایل، بهترین شبکه و نزدیکترین سیگنال های آنتن موجود را به صورت خودکار پیدا کند. بنابراین در قسمت تنظیمات گوشی، گزینه ی Mobile Networks را انتخاب کنید و روی یکی از اپراتورها تب بزنید و گزینه ی Select Automatically را انتخاب کنید.
> قرار گفتن در نقطه جغرافیایی که از نظر آنتن دهی دچار مشکل است:
همیشه هم مشکل قطع و وصل شدن آنتن همراهاول، ایرانسل و... به خاطر گوشی شما نیست و اگر به نقاطی بروید که آنتن دهی ضعیف است؛ مشکل از سوی اپراتور موردنظر میباشد و به همین خاطر، سیگنال دریافت آنتن، قطع یا بسیار ضعیف میشود و گوشی شما در حالت رومینگ داده قرار می گیرد و یا بر روی شبکه های ۲G، ۳G یا ۴G سوئیچ میشود.
> ریستارت کردن گوشی:
ریستارت کردن گوشی، از روش های مورد استفاده ی کاربران در هنگام قطع شدن آنتن موبایل میباشد و در اکثر مواقع باعث رفع این مشکل میشود، سیستم عامل و گوشی شما در زمان ریستارت کردن، Refresh میشود و شبکه مناسب را پیدا می کند. با این که مشکل قطع شدن آنتن گوشی با ریستارت کردن به صورت موقتی رفع میشود اما روش مناسب و ساده ای برای مواقع ضروری می باشد. برای این که گوشی خود را ریستارت کنید باید دکمه پاور را بدون باز کردن قفل گوشی، فشار دهید و دست خود را بمدت چند ثانیه بر روی آن نگه دارید؛ بعد از نمایش منوی پاور، گزینه ریستارت را انتخاب کنید.
گوشی شما با انتخاب ریستارت، خاموش و بطور خودکار روشن می شود، گاهی اوقات هنگام فشردن دکمه پاور براساس مدل گوشی و نسخه اندروید شما چنین گزینه ای برایتان ظاهر نمیشود که در چنین شرایطی باید گوشی را به جای ریستارت کردن، خاموش و روشن کنید چرا که احتمال کمی وجود دارد که آنتن با خاموش و روشن کردن گوشی برای مدتی وصل شود. علاوهبراین درصورت خراب بودن دکمه پاور و یا عدم نمایش گزینه ی ریستارت در منوی پاور میتوانید برای رفع مشکل قطعی آنتن موبایل، از روش ریستارت کردن با رایانه استفاده کنید، به شرطی که گزینه usb debugging روی گوشیتان فعال باشد.
> قرار دادن گوشی در حالت پرواز:
درصورت عدم رفع مشکل پریدن آنتن گوشی با ریستارت کردن تلفن همراهتان، باید از روش های دیگری استفاده کنید. بنابراین قرار دادن گوشی در حالت پرواز، یکی از بهترین و موثرترین روش هاست. حالت پرواز معمولا برای مواقعی که قصد سفر با هواپیما را دارید؛ مناسب است. در زمان نشستن داخل هواپیما، خدمه آن جا از همه مسافران می خواهند که گوشی هایشان در حالت پرواز باشد، چون که گوشی شما در سیگنال های ارسالی و دریافتی هواپیما به دلیل اتصال به شبکه های نزدیک، اختلالی بوجود نیاورد. باتوجه به زیاد بودن تعداد مسافران، اگر هر گوشی روشن باشد و نخستین شبکه نزدیک را پیدا کند باعث ایجاد اختلالات زیادی میشود.
پس از قرار گرفتن مجدد گوشی در حالت عادی، گوشی در تلاش است تا سریعا به نخستین شبکه نزدیک وصل شود. چنین روشی برای کشف علت پریدن آنتن گوشی مؤثر است؛ به این دلیل که گوشی هوشمند شما به دلایل ساده ی مذکور، مشکل پیدا میکند.
> رجیستری نبودن گوشی:
برای ثبت گوشی های دارای سیم کارت باید از طرح رجیستری استفاده کرد که بیشتر بر روی گوشی های هوشمند ، متمرکز است. در واقع وزارت صنعت معدن و تجارت، طرح رجیستری را برای جلوگیری از قاچاق گوشی اجرا کرده است ، از این رو طرح رجیستری باید برای تمام گوشی های بازار اجرا شود در غیر این صورت، قانونی نیستند و قابلیت استفاده از سیم کارت و سرویس اینگونه گوشی ها بعد از مدتی، غیر فعال میشود. شما میتوانید درصورت قطع شدن آنتن موبایل خود به سامانه همتا مراجعه کنید و با وارد اطلاعات گوشی خود، از رجیستری بودن آن مطمئن شوید. شما با سه روش میتوانید وارد سامانه همتا شوید:در روش اول، کد ussd را به صورت # ۷۷۷۷* شماره گیری کنید. در روش دوم می توانید اپلیکیشن همتا را دانلود کنید و در روش سوم به سایت همتا مراجعه کنید.
> مشکلات سخت افزار آنتن دهی مانند مدار آنتن گوشی و قطعات آن:
آنتن گوشی در اثر مشکلات سخت افزاری، قطع و وصل میشود. درصورت عدم استفاده از محافظ گوشی، اگر فکر می کنید که گوشی شما ضربه دیده، احتمالا آنتن اصلی گوشی، مشکل پیدا کرده است.
جذب و دفع امواج و فرکانس ها، یکی از وظایف اصلی آنتن گوشی است و از اصلی ترین نشانه های خرابی آنتن گوشی می توان به ضعف شدید آنتن و عدم آنتن دهی گوشی اشاره کرد. البته سالم بودن قطعاتی مانند آی سی PF، آی سی RF و VCO به منظور آنتن دهی درست الزامیست. شما میتوانید به منظور اهمیت سلامت قطعات سخت افزاری، نزد تعمیرکاران متخصص و حرفه ای مطمئن بروید.
> درآوردن سیم کارت و نصب مجدد آن:
اگر سیم کارتتان را به تازگی در گوشی تان گذاشته اید؛ آنتن گوشی به همین دلیل، قطع شده است. شما باید برای کشف علت پریدن آنتن گوشی خود، سیم کارتتان را مجددا دربیاورید و داخل گوشی خود نصب کنید.
گاهی اوقات اشتباه قرار دادن سیم کارت در جایش باعث پریدن آنتن گوشی میشود. بنابراین شما باید سیم کارت را مجددا دربیاورید و به درستی در جایش قرار دهید؛ در غیر این صورت، اگر در جای حافظه جانبی بگذارید گوشی تان هیچ آنتی نخواهد داشت.
> بازگشت به تنظیمات کارخانه:
تمامی تنظیمات با انتخاب بازگشت به تنظیمات کارخانه، به حالت اولیه اش برمیگردد. درصورت نادرست بودن تنظیمات می توانید این روش را انجام دهید وگرنه برای رفع مشکل آنتن دهی گوشی باید نزد نمایندگی تعمیرات بروید.
انواع مشکلات مرتبط با آنتن گوشی
> آنتن دهی لحظه ای :
آنتن دهی در زمانیکه گوشی شما روشن میشود؛ وجود دارد ولی با گذشت زمان قطع می شود و موبایلتان آنتن نمی دهد. در چنین شرایطی مشکل به آی سی PF مربوط میشود. موقعیت آی سی PF در برد و نقشه شماتیک گوشی است.
> آنتن دهی ظاهری:
اکثر افراد به آن، آنتن دهی کاذب میگویند. گوشی موبایل در این حالت به ظاهر، آنتن دارد ولی مجوز تماس گرفتن و یا دریافت تماس با گوشی را ندارید. اغلب در گوشی های برند سامسونگ، شاهد مشکل آنتن دهی کاذب هستیم که در چنین مواقعی باید آی سیPF را تعویض کنید و گاهی اوقات مشکل آی سی با گرفتن هیتر برطرف میشود.
> وضعیت بدون آنتن:
عبارت No SIM به معنای خوانده نشدن سیم کارت توسط گوشی است. عبارت Searching به این معنیست که تنظیم زمان و تاریخ، درست نیست و یا به هم ریخته است. یکی از علائم خرابی آی سی Base Band، تغییر بین Searching و No service است. در اینصورت باید از تیم تعمیرات موبایل برای رفع مشکل آنتن دهی گوشی کمک بگیرید.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 18
- 5