ساعت هوشمند
ساعت هوشمند (به انگلیسی: Smartwatch) نوعی ساعت مچی غیرشماته ای است که علاوه بر نشان دادن زمان، قابلیت انجام بعضی پردازش ها از نوع دستیار دیجیتال شخصی را هم دارد.
پخش رادیو، موقعیت یابی جی پی اس، تلفن همراه، دوربین، ترمومتر، پخش موزیک و صوت، صفحه لمسی، بازی های رایانه ای و سیستم عامل از جدید ترین نوآوری ها در دنیای محصولات ساعت هوشمند برشمرده می شود.
ساعت های هوشمند مدرن نیز به موبایل های هوشمند متصل شده و با یکدیگر همگام می شوند و شما می توانید خیلی از کارهای موبایلتان را از طریق ساعت هوشمند انجام دهید.
حتماً کلمه اسمارت واچ یا به فارسی ساعت هوشمند به گوشتان خورده است. این نسل از ساعت تقریباً همه کاری می کنند جز وظیفه اصلیشان یعنی نشان دادن ساعت و دقیقه ای که در آن هستیم. جدیداً شرکت های تولیدی تیمهای بزرگی را برای ایده پردازی و تولید این ساعت ها استخدام می کنند تا خود را در این فناوری رو به بالا کشیده و بتوانند مشتری های خود را جذب کنند و کاری کنند که مشتریان از آنها رضایت کامل داشته باشند.
کلمه اسمارت واچ به معنای لفظی ساعت هوشمند نامیده می شود. اما این واژه هوشمند از کجا می آید و چه چیزی را به ما می فهماند؟ این واژه هوشمند مانند سایر وسایل الکترونیکی هوشمند به ما می گوید که این دیوایس ها مثل تلفن های هوشمند قابلیت اتصال به اینترنت و بازی و نشان دادن تقویم و کلی ابزار دیگر را دارا هستند که شما با استفاده از گوشی هوشمند خود هر روز با آن ها سر و کار دارید ولی از حالا به بعد میتوانید بدون زحمت با ساعت خود آن کار ها را انجام داده و خاطرجمع شوید که این کار ها درست و به موقع انجام شده است.
تاریخچه ساعت هوشمند
نخستین ساعت هوشمند را می توانیم همان ساعت هایی دیجیتالی که در زمان کودکی به دور دست خود می بستیم بدانیم. این ساعت ها دیجتالی بودند و روی خیلی از آنها ماشین حساب وجود داشت. ساعت های دیجیتالی ای بودند که می توانستید با آن بازی کنید. ولی احتمالا بتوانیم نخستین ساعت هوشمند به معنای واقعی را ساعت هوشمند سیکو بدانیم.
Pulsar یکی از برندهایی است که سیکو آن را سال ۱۹۷۸ خرید. با نگاه به NL C01 یک گجت اولیه را می بینیم که تقریباً هیچ چیز برای ارائه ندارد ولی این ساعت در زمان خود حرفهای زیادی برای گفتن داشته است. این ساعت قادر به ذخیره ۲۴ رقم اطلاعات بود و بعد از بازه زمانی کمی از حضورش در سال ۱۹۸۲، سال ۱۹۸۴ مدلهای UC- 2000 و ۱۹۸۵ مدل UC- 3000 جای آنرا گرفتند. هر دوی این ساعت ها با ایده های جاه طلبانه آمده بودند و یک داک آن ها را همراهی میکرد که مجهز به یک پرینتر حرارتی و شکاف حافظه نواری بود.
pulsar را میتوان نخستین ساعت با قدرت برنامه نویسی بالا دانست. در ادامه روند پیشرفت ساعت هوشمند شرکت ژاپنی Seiko در سال ۱۹۸۳ ساعت Data 2000 را به بازار معرفی کرد. این ساعت به همراه کیبوردی که به وسیله ی میدان الکترومغناطیسی به ساعت متصل می شد توانایی ذخیره ۲۰۰۰ کاراکتر را دارا بوده است. نام این ساعت هوشمند هم از همین قابلیت گرفته شده است.
ساعت هوشمند به عنوان جایگزین ساعت های مچی سنتی
ساعت مچی سنتی برای خیلی از اشخاص، بیش از یک ساعت مچی با ارزش است. بسیاری از افراد حدود چند ده هزار دلار بابت خرید یک ساعت مچی پرداخت می کنند تا یک ساعت مچی گرانبها داشته باشند. در این حالت ساعت مچی بیش از این که کارایی نشان دادن ساعت را داشته باشد، کارایی زیور را خواهد داشت. در چنین شرایطی هیچوقت یک ساعت هوشمند نمی تواند جایگزین ساعت مچی سنتی باشد ولی در صورتیکه ساعت مچی برای شما چنین ارزشی ندارد و بعنوان یک زیور و یا دستبند ارزشمند استفاده نمی کنید میتوانید ساعت هوشمند را جایگزین ساعت مچی سنتی کنید.
طراحی و شخصی سازی ساعت هوشمند
زمان خرید بهترین ساعت هوشمند موجود در بازار، امکانی در اختیار شما گذاشته می شود که طبق آن میتوانید بند ساعت یا صفحه ی نمایشگر را خودتان انتخاب کنید یا از بین گزینه های تولیدشده توسط یک شرکت ثالث یکی را بخرید. چنانچه موضوع سفارشی سازی ساعت هوشمند برایتان اهمیت دارد، پس این قابلیت میتواند در تصمیم شما مؤثر باشد.
اکثر ساعت های هوشمند امروزی قابلیت های سفارشی سازی زیادی را قبل از خرید نهایی در اختیار شما می گذارند. مثلا میتوانید رنگ و جنس بند، رنگ صفحه نمایش، جنس و کیفیت ساخت و اندازه ساعت را هم خودتان انتخاب کنید. ساعت هوشمند موتو ۳۶۰ (Moto 360) موتورولا و اپل واچ نمونه های خوبی برای این موضوع هستند.
سازگاری ساعت هوشمند با گوشی
نخستین چیزی که باید موقع خرید ساعت هوشمند در نظر بگیرید، سازگاری آن با گوشی شما است. بسیاری از دستگاه های موجود از سیستم عامل Wear OS گوگل که سابقاً Android OS نام داشت، استفاده می کنند. برخی از اسمارت واچ هایی که از Wear OS استفاده می کنند، با گوشی های اپل هم سازگار هستند ولی بعضی خصوصیت های آنها در این گوشی ها قابل استفاده نیست.
در سوی دیگر، کاربران اندروید ساعت هوشمند اپل را دوست نخواهند داشت، به دلیل آن که آنها تنها با iOS کار می کنند. در واقع علاوه بر آیفون، افرادی که از گوشی های سامسونگ استفاده می کنند، امکان دارد که حتی مثلاً ساعت های مدل گیر را با سیستم عامل تایزن به سیستم های Wear OS ترجیح بدهند.
میزان شارژدهی و عمر باتری ساعت هوشمند
یکی از مهمترین مواردی که باید موقع خرید ساعت هوشمند در نظر داشته باشید طول عمر باتری و میزان شارژدهی آن است. اغلب ساعت های هوشمندی که از نمایشگر رنگی بهره می برند بسته به نوع کاربری خود با هر بار شارژ بین یک تا دو روز به صورت مداوم کار می کنند.
بی تردید ساعت هایی که به قابلیت برقراری تماس صوتی مجهز شده اند، نمی توانند به اندازه ی کافی شارژدهی داشته باشند. ساعت هوشمند با یک بار شارژ میتواند به صورت ترکیبی حدود ۱۸ ساعت بی وقفه کار کند. بسیاری از ساعت های هوشمند شامل اپل واچ و سامسونگ گیر اسپرت از سیستم شارژ بی سیم استفاده می کنند که عملکرد بسیار آسانی دارد.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 19
- 1