به گزارش مهر، سروش باقری مدیرعامل یک شرکت بنیان با بیان اینکه دستگاه ضبط حرکت، ضمن شناسایی حرکت انسان، آنرا اندازه گیری و تحلیل می کند خاطر نشان کرد :این دستگاه، در توان بخشی و بازتوانی، ارتوپدی، تربیت بدنی، علوم ورزشی و ساخت انیمیشن نیز استفاده می شود.
وی گفت:دریافت معیارهای مکانیک حرکت مانند سرعت و شتاب زاویه ای مفاصل یا سرعت و شتاب خطی اندام های بدن، در ساخت انیمیشن و سایر حوزه های مرتبط بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل با محاسبه پارامترهای کینماتیکی میتوان معیارهای حرکت انسان را محاسبه کرد. بدین ترتیب ابزارهای موشن کپچر از جمله تجهیزات ضروری آزمایشگاه ها نیز است.
به گفته باقری، در روند ساخت انیمشن یا فیلم ها شاهد هستیم که شخصیت های آن بر روی بدن خود توپ های سفید رنگی را چسبانده اند؛ این توپ ها، سنسورهای منعکس کننده نوری هستند که حرکات آن ها توسط دوربین های مخصوص که نسبت به حرکات آنها حساس هستند، ضبط شده و به محیط سه بعدی انتقال پیدا می کند.
مدیر شرکت افزود:معمولاً این توپ ها در مفاصل و دستان شخص، جایگزین می شوند تا حرکات به صورت کامل و طبیعی به رایانه منتقل شود ولی بعد از اینکه حرکات فرد توسط دوربین ها به رایانه منتقل شد، نوبت به آن میرسد این حرکات بر روی کاراکتر موردنظر در دنیای مجازی تطبیق داده شود. مفاصل فرد بازیگر بر روی کاراکتر ساخته شده برده شده و سرعت حرکات تنظیم شود.
وی با بیان اینکه سامانه ثبت حرکت از دو بخش اصلی سخت افزار و نرم افزار تشکیل شده است، بیان کرد:بر حسب نوع نیاز مشتری تعداد ۵ الی ۱۹ عدد حسگر خمشی در هر دستکش قرار گرفته است.
باقری افزود:وظیفه این حسگرها ثبت زاویه مفاصل انگشتان دست و یا هر عضو دیگر بدن است. هر حسگر بر روی یک مفصل قرار گرفته و تغییر زوایه مفصل سبب تغییر در خروجی حسگر می شود و این تغییرات توسط یک مدار الکترونیکی ثبت می شود.
او گفت:اطلاعات جمع آوری شده از حسگرهای خمشی، بعد از پردازش نخست توسط کابل و یا بصورت بی سیم به رایانه منتقل می شود.
- 16
- 5