به گزارش ایرنا از شبکه خبری زی نیوز، این عینک می تواند به طور خودکار فاصله کانونی آنچه را انسان به آن نگاه می کند، چه در دور و یا نزدیک، تنظیم کند.
این عینک که توسط محققان دانشگاه یوتا در آمریکا ابداع شده، دارای لنزهایی از جنس گلسیرین، یک مایع ضخیم بی رنگ است که غشاهای لاستیک مانند در جلو و عقب آن را احاطه کرده است.
غشای عقبی هر لنز به یک سری از سه عملگر (اکچوئیتور) مکانیکی متصل می شود که مانند یک پیستون شفاف غشا را جلو و عقب می برد و به این صورت انحنای لنزهای مایع و فاصله کانونی میان لنزها و چشم را تغییر می دهد.
کارلوس ماسترانگلو استاد مهندسی کامپیوتر در دانشگاه یوتا گفت: بیشتر افرادی که از عینک مطالعه استفاده می کنند، مجبورند دائم آنها را به چشم بزنند و از چشم بردارند. اما با استفاده از این عینک هوشمند همه چیز همیشه شفاف است و دیگر نیازی گذاشتن و برداشتن عینک نیست.
چشم انسان نیز در درون یک لنز دارد که فاصله کانونی را براساس آنچه فرد به آن نگاه می کند، تنظیم می کند.
اما این لنزها با مسن شدن افراد، توانایی خود را برای تغییر کانون از دست می دهند و به همین دلیل است که افراد در نهایت به استفاده از عینک های مطالعه و یا عینک های دو کانونی 'بیوفوکال' برای مشاهده اشیاء نزدیک روی می آورند.
این عینک همچنین دارای ابزارهای الکتریکی و یک باتری برای کنترل و تامین انرژی عملگرهاست.
در پل این عینک، یک فاصله سنج قرار دارد که فاصله عینک از شیء را از طریق ارسال پالس های مادون قرمز اندازه می گیرد.
زمانی که کاربر به یک شیئی نگاه می کند، فاصله با آن اندازه گرفته می شود و میزان خمش لنزها به عملگرها انتقال داده می شود.
اگر کاربر به شی ء دیگری نگاه کند که نزدیک تر باشد، این فاصله سنج بی درنگ فاصله را تنظیم می کند و به عملگرها می گوید تا لنزها را برای فاصله نزدیک تر تغییر شکل دهد.
به گفته محققان، این لنزها می توانند فاصله های کانونی اشیای متفاوت را در عرض ۱۴ میلی ثانیه تغییر دهند. یک باتری قابل شارژ نیز در فریم این عینک قرار دارد که با هر بار شارژ بیش از ۲۴ ساعت کار می کند.
همچنین تمام افراد قبل از اولین استفاده از این عینک، باید آن را به یک اپ گوشی هوشمند مجهز کنند که سپس لنزها را به طور خودکار از طریق یک اتصال بلوتوث تنظیم می کند.
- 19
- 5