به گزارش آنا از کمبریج، یک استارتاپ از دانشگاه کمبریج نوعی گجت پوشیدنی مقرون بهصرفه مخصوص قلب ساخته است که بر عملکرد قلبی عروقی نظارت میکند. این گجت پیشرفته از هوش مصنوعی برای تشخیص مشکلات تنفسی و اختلال در ریتم قلب استفاده میکند.
این استارتاپ که کمبریج هارتور نام دارد و در پارک فناوری کمبریج مستقر است، امیدوار است از این گجت بیسیم برای تشخیص ریتمهای خطرناک و بیقاعده قلب استفاده کند تا خطر سکته قلبی و نرخ مرگومیر ناشی از آن کاهش یابد. بیماریهای مرتبط به سکته قلبی سالانه ۱۲۰ هزار نفر در بریتانیا را دچار مشکل میکند.
این گجت هوشمند هارتسنس نام دارد و شامل سنسور اکسیژن، حسگر حرارتی و یک دستگاه ردیاب میشود. تمام این سنسورهای در یک محفظه ضدآب قرار دارند. همچنین این گجت دارای چند سنسور مستقل است، به همین دلیل به نسبت دستگاههای فعلی از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است. بیماران میتوانند بهراحتی این گجت را برای غربالگری به تن کنند.
اطلاعات بیدرنگ از طریق جریان وایرلس به فضای ابری منتقل میشود، بدین ترتیب الگوریتم هوش مصنوعی میتواند ریتمهای بیقاعده و خطرناک را مانند یک پزشک شناسایی کند.
به گفته تیم تحقیقاتی، هدف آنها جایگزین کردن متخصصان قلب و عروق با هوش مصنوعی نیست؛ بلکه این دستگاه میتواند روند تشخیص بیماری را سریعتر کند.
- 18
- 3