چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۴۵ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۰۹۹۰
بازی ها

قابلیت‌های احتمالی در پلی استیشن ۵ پرو چه خواهد بود؟

پلی استیشن ۵ پرو,قابلیت‌های احتمالی در پلی استیشن ۵ پرو
۳ قابلیت جدید که احتمالا در پلی استیشن ۵ پرو شاهد حضورشان خواهیم بود.

بر اساس شایعات کنسول پلی استیشن ۵ پرو – PlayStation 5 Pro اواخر امسال معرفی خواهد شد. در ادامه برخی قابلیت های احتمالی این کنسول میان نسلی سونی را بررسی خواهیم کرد.

به گزارش گجت نیوز، بر اساس جدیدترین اخبار و شایعات منتشر شده پیرامون دنیای بازی های ویدیویی، سونی در حال کار روی کنسول قدرتمند و مورد انتظار پلی استیشن ۵ پرو است و تصمیم دارد آنرا در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ روانه بازار کند. بر این اساس، مدل Pro کنسول پلی استیشن ۵ حدودا چهار سال پس از آغاز نسل نهم نبرد کنسول های ویدیویی به بازار خواهد آمد که باتوجه به فاصله سه ساله بین انتشار PS4 Pro و مدل قبلی اش، منطقی به نظر می رسد !

بسیاری صاحب نظران از مدت ها قابل معتقد بودند که معرفی مدل پرو پلی استیشن ۵ تصمیمی غیرمنطقی از سوی سونی خواهد؛ چراکه اولا خود کنسول PS5 به اندازه کافی قوی ست و ثانیا به نظر نمی رسد قرار باشد بازی کردن با رزولوشن ۸K در این نسل از بازی های ویدیویی محقق شود! با این وجود، عدم توانایی بازی های جدید در ارائه نرخ فریم ثابت ۶۰ FPS روی PS5 باعث شده که برخی از همین صاحب نظران موضع خود در خصوص نسخه حرفه ای تر پلی استیشن ۵ را تغییر داده و اکنون چشم انتظار معرفی آن باشند!

از طرف دیگر سونی به تازگی هم از کنسول پلی استیشن ۵ اسلیم رونمایی کرده و نشان داده که قادر است سخت افزاری قدرتمند را در بدنه ای سبک و باریک جا دهد. بنابراین نگرانی بسیاری افراد در خصوص اندازه بیش از حد بزرگ PS5 Pro از این طریق از بین خواهد رفت.

قابلیت های احتمالی پلی استیشن ۵ پرو

با افزایش شایعات پیرامون کنسول PS5 Pro و جدی تر شدنن احتمال رونمایی از این کنسول در ادامه قصد داریم به بررسی تعدادی از قابلیت هایی بپردازیم که احتمالا در پلی استیشن ۵ پرو حضور خواهند داشت. البته طبیعتا حضور هیچ یک از این موارد در PS5 Pro تضمین شده نیست؛ اما در صورتی که شاهد بهره مندی پلی استیشن ۵ پرو از آنها باشیم، ارزش خرید این کنسول بطور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد یافت.

در دو سال اول حیات کنسول پلی استیشن ۵ اکثر بازی های آن دو مد گرافیکی مختلف را پیش روی کاربران قرار می دادند که یکی نرخ فریم بالاتری ارائه می کرد و دیگری باعث می شد جزئیات بصری بهتر و بیشتری در آن نمایش داده شود. دلیل اصلی این مساله آن بود که بازی های سال های نخست عمر PS5 اساسا عناوین نسل پیشین کنسول های ویدیویی بودند که برای نسل نهم کنسول های بهینه سازی شده بودند!

با این وجود با گذر زمان و انتشار عناوین اختصاصی نسل نهم مثل Gotham Knights یا Star Wars Jedi:Survivor شاهد افت فریم عمومی و محسوس بازی ها هستیم؛ به طوری که برخی عناوین حتی قادر به ارائه نرخ فریم ثابت ۶۰ فریم هم نیستند. از طرف دیگر تعداد بازی هایی که از قابلیت رهگیری پرتو پشتیبانی می کنند هم روز به روز در حال کاهش است.

البته کسی انتظار ندارد که پلی استیشن ۵ پرو قدرتی هم تراز با بهترین لپ تاپ ها یا کامپیوترهای گیمینگ داشته باشد؛ اما حداقل انتظار از این کنسول آن است که امکان انتخاب مدهای مختلف عملکردی نظیر آنچه در بازی های جدید اینسامنیاک مثل Marvel’s Spider- Man 2 یا Ratchet& Clank:Rift Apart شاهدش بودیم را در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین ارائه نرخ ثابت ۶۰ فریم بر ثانیه در رزولوشن ۱۴۴۰p و فعال بودن قابلیت های مختلف گرافیکی مثل رهگیری پرتو نیز بدون شک مورد استقبال گیمرهای پلی استیشن ۵ پرو قرار خواهند گرفت.

در نسل گذشته کنسول پلی استیشن ۴ پرو موفق شد پیشرفت بصری و عملکردی قابل توجهی در مقایسه با مدل استاندارد PS4 ارائه کند. در صورتی که سونی بتواند چنین پیشرفتی را در پلی استیشن ۵ پرو هم ارائه دهد قطعا افراد زیادی به خرید این کنسول قدرتمند میان نسلی ترغیب خواهند شد.

بازي هایی که از توان سخت افزاری کنسول بهتر استفاده کنند

پلی استیشن ۵ پرو,قابلیت‌های احتمالی در پلی استیشن ۵ پرو

توسعه بازی هایی انحصاری که بتوانند از سخت‌افزار قدرتمند پلی استیشن ۵ پرو استفاده کنند نیز یکی دیگر از قابلیت های جذابی است که می تواند تضمین کننده موفقیت این کنسول باشد. دوره بازی های بین نسلی که هم روی PS4 و هم PS5 قابل اجرا بودند سر آمده و توسعه دهندگان دیگر نیازی به تضمین اجرای بازی های خود روی کنسول نسل قبلی سونی ندارند. به این ترتیب بازي سازها میتوانند انرژی خود را روی استفاده از قابلیت های شگفت انگیز سخت افزاری کنسول نسل نهمی سونی مثل حافظه بسیار سریع SSD یا کارت گرافیک بسیار قدرتمند متمرکز کنند.

پیش بینی های قبلی پیرامون کنسول PlayStation 5 Pro حاکی از تجهیز آن به پردازنده گرافیکی جدیدی هستند که ویژگی هایی باورنکردنی مثل تکنولوژی تولید فریم شبیه به DLSS، مد عملکردی ۸K و پشتیبانی از رهگیری پرتو شتاب یافته را به ارمغان خواهد آورد. البته دسترسی به رزولوشن ۸K واقعی در پلی استیشن ۵ پرو همچنان دور از ذهن به نظر می رسد؛ اما فناوری های جدید تولید فریم و رهگیری پرتو شتاب یافته از جمله قابلیت های جذابی هستند که این کنسول می تواند ارائه دهد. این دو فناوری چند سال است که باعث روان تر و پرجزئیات به نظر رسیدن بازی های PC شده اند و می توانند همین تاثیرات را روی عناوین پلی استیشن ۵ هم داشته باشند!

علاوه بر کارت گرافیک، خواسته دسته بزرگی از گیمرهای پلی استیشن ۵ نیز استفاده بازی های انحصاری این کنسول از حافظه فوق العاده اس اس دی آن است. تجهیز به این حافظه ها باعث شده که سرعت لود شدن بازی های PS5 در مقایسه با PS4 پیشرفتی باورنکردنی داشته باشد. با این وجود تا به امروز تنها Insomniac Games به طور جدی از این حافظه ها استفاده اختصاصی کرده و امکان جابجا شدن بین دنیاها و مکان های مختلف در کسری از ثانیه را در اختیار گیمرهای بازی های Ratchet& Clank:Rift Apart و Spider- Man 2 قرار داده است! بنابراین یکی از قابلیت های کلیدی پلی استیشن ۵ پرو هم می تواند عناوین انحصاری باشد که از حافظه SSD این کنسول استفاده خلاقانه می کنند.

طراحی ساده تر

با وجود تمام تحسین ها و تمجیدهایی که پلی استیشن ۵ در بخش های مختلف با آن رو به رو شده، نمی توان منکر ظاهر نه چندان زیبا و دلچسب این کنسول شد! البته سونی خیلی زود متوجه این عدم محبوبیت طراحی کنسولش شد و سعی کرد با ارائه قاب هایی رنگی، کمی از زمخت بودن طراحی PS5 بکاهد و حتی پلی استیشن ۵ اسلیم را هم با طراحی باریک و جمع و جورتر روانه بازار کرد. این موارد توانستند تا حدی فشار را از روی دوش طراحان سونی بردارند؛ اما ظاهر کلی پلی استیشن ۵ هنوز تا تبدیل شدن به یک کنسول ایده آل جای کار بسیاری دارد.

البته طراحی ایکس باکس سری ایکس هم چندان جذاب نیست؛ اما کنسول مایکروسافت حداقل طراحی ساده تری دارد که قرار دادنش روی هر میزی را به سادگی امکان پذیر می کند. البته طبیعتا کسی انتظار ندارد سونی طراحی کنسول رقیب را کپی کرده و عینا در PS5 به کار گیرد؛ اما ارائه یک زبان طراحی ساده و واحد که تمامی مدل های مختلف PS5 از آن تبعیت کنند، حداقل خواسته گیمرهای پلی استیشن از سونی است! به عقیده بسیاری طراحان صنعتی سرشناس، دوره استفاده از خطوط خمیده و پیچ و تاب های ظریف در طراحی دستگاه ها و گجت ها به سر رسیده و طرح های ساده عموما با استقبال گسترده تری روبرو می شوند. بنابراین شاید بهتر باشد سونی در کنسول میان نسلی PS5 Pro تغییراتی را در طراحی کنسول هایش ایجاد کند.

پلی استیشن ۵ پرو؛ شایعه یا واقعیت؟

سونی البته هنوز هیچ اطلاعاتی در خصوص کنسول PS5 Pro منتشر نکرده است. با این وجود بسیاری افراد منتظرند که تا پایان سال ۲۰۲۴ خبرهایی در خصوص این کنسول منتشر شود. این مساله با در نظر گرفتن این نکته که برخی شایعات به احتمال رونمایی از کنسول پلی استیشن ۶ در سال ۲۰۲۷ اشاره دارند منطقی بنظر می رسد. در صورتی که این شایعه صحت داشته باشد، رونمایی از PS5 Pro در سال ۲۰۲۴ می تواند یک آپگرید میان نسلی واقعی برای پلی استیشن ۵ باشد.

البته این احتمال هم کاملاً وجود دارد که سونی اصلا برنامه ای برای معرفی یک کنسول میان نسلی نداشته باشد! با این وجود در صورتی که واقعا پلی استیشن ۵ پرو در کار باشد، قابلیت های اشاره شده در این متن می تواند به محبوبیت آن به شدت اضافه کند.

  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش