دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۹ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۱۳۹۵
فناوری اطلاعات و ارتباطات

آغاز به‌کار رسمی در توییتر فیلترشده؛ وزیر ارتباطات بالاخره کوتاه آمد/ تعلیق حساب کاربری زارع پور توسط توئیتر

توییتر وزیر ارتباطات,وزیر ارتباطات توییتر
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در ۹ ماه زمان وزارتش در توییتر حضور نداشت و علتش را خط قرمز بودن پلتفرم‌هایی که طبق قانون جمهوری اسلامی فیلتر شده‌اند عنوان کرده بود، در نهایت برای تعاملات بین‌المللی به این شبکه اجتماعی فیلترشده پیوست.

به گزارش ایسنا، موضوع حضور عیسی زارع‌پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در شبکه‌های اجتماعی، پیش از وزیر شدن هم محل بحث بود و حتی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمان گرفتن رای اعتماد، در مخالفت با زارع‌پور عنوان کردند که او اعتقادی به پلتفرم‌های موجود نداشته و در شبکه‌های اجتماعی حضور ندارد، هرچند زارع‌پور پس از نشستن بر مسند وزارت اظهار کرد اینکه گفته می‌شود وزیر ارتباطات با شبکه‌های اجتماعی بیگانه است، درست نیست. پیش از این نیز عضو شبکه‌های اجتماعی داخلی بوده‌ام اما اعلام عمومی در مورد اکانت‌هایم به تازگی اتفاق افتاده است.

البته پیش از آن؛ در روزهای آغازین نشستن بر مسند وزارت، او در ابتدا تلفن همراه و پیامک را وسیله ارتباطی خود با مردم اعلام کرده و گفته بود فرصت زیادی برای حضور در شبکه‌های اجتماعی ندارد و نباید توقع داشت که در همه ساعت‌ها در شبکه‌های اجتماعی حضور داشته باشد و پاسخ دهد. با وجود این، گفته بود که نگاه منفی به شبکه‌های اجتماعی ندارد و روزانه پیام‌های بسیاری از اکانت‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی حضور دارد دریافت می‌کند. اما همچنان نسبت به حضور در شبکه‌های اجتماعی خارجی مقاومت کرده بود.

پس از گذشت چند ماه در آذرماه ۱۴۰۰، او تصمیم گرفت علاوه بر شبکه‌های اجتماعی داخلی و پیامک و تماس، در اینستاگرام هم حضور داشته باشد و حتی اسفندماه گذشته که اکانت او برای مدتی از دسترس خارج شده بود، انتقاد روابط عمومی این وزارتخانه را هم به دنبال داشت، هر چند حساب او پس از یک روز بازگردانده شد. با وجود این، همچنان درباره حضور در شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده مانند توییتر معتقد بود که باید از شبکه‌های اجتماعی استفاده کند که در دسترس همه مردم است.

تا همین اواخر هم از میان شبکه‌های اجتماعی خارجی تنها اینستاگرام را که فیلتر نیست انتخاب کرده و حتی درباره حضورش در توییتر که سال‌هاست فیلتر شده اما میزبان بسیاری از مسوولان است، گفته بود درباره پلتفرم‌هایی که طبق قانون جمهوری اسلامی فیلتر شده‌اند، مانند تلگرام و توییتر، خط قرمز دارد و در جایگاه وزیر ارتباطات باید مقید به قانون باشد و از پلتفرم‌های خارجی فیلترنشده استفاده می‌کند. زیرا نمی‌شود از طرفی برای پلتفرمی محدودیت اعمال کرد و از طرف دیگر در آن بازارگرمی داشت.

با وجود این به نظر می‌رسد اکنون آقای وزیر مواضعش را درباره حضور در شبکه‌های اجتماعی تغییر داده و همزمان با حضورش در اجلاس جامعه اطلاعاتی ژنو، بالاخره فعالیت در توییتر را آغاز کرده است، البته به نظر می‌رسد زارع‌پور در صفحه توییتر خود، تنها مخاطبان انگلیسی‌زبان را مخاطب قرار داده است. مهدی سالم -سخنگوی وزارت ارتباطات- در پاسخ به یکی از کاربران توییتر درباره حضور زارع‌پور در این شبکه اجتماعی نوشت: هر وزارتخانه‌ای در مجامع بین‌المللی هم فعالیت دارد، آقای زارع‌پور برای مخاطبان داخلی از تمام پیام‌رسان‌های داخلی و همینطور اینستاگرام استفاده می‌کنند و برای مخاطبان مجامع بین‌المللی مرتبط مثل ITU از توییتر.

درنهایت سالم بار دیگر در توجیه حضور وزیر مخالف توییتر در این شبکه اجتماعی، در یک توییت جداگانه نوشت: وزیر ارتباطات جهت تعاملات بین‌المللی این وزارتخانه، از محل اجلاس WSIS 2022 اقدام به انتشار مطالب خود به زبان انگلیسی برای مخاطبان کرد. ایشان از ابتدای دوره وزارت در تمامی پیام رسان های داخلی با کاربران داخلی در ارتباط بوده‌اند و صفحه شخصی ایشان در اینستاگرام نیز همچنان فعال است.

توییتر وزیر ارتباطات,وزیر ارتباطات توییتر

راه‌اندازی اکانت زارع‌پور به سال ۲۰۱۲ بر می‌گردد؛ کماینکه سالم هم اشاره کرده، «آقای وزیر سال‌ها پیش و قبل از وزیر شدن توییتر داشتند و الان مجددا برای ارتباطات بین‌المللی آن را فعال کردند». اینکه وزیر ارتباطات بالاخره در توییتر که مخاطبان زیادی هم دارد حضور یافته را می‌توان به فال نیک گرفت، اگر چه این پرسش هم مطرح می‌شود که چطور آقای وزیر پیش از این و به تابعیت از همتای پیشین خود، حضور در شبکه‌ اجتماعی توییتر را لازم ندیده بود.

حال باید دید آیا همان‌طور که در توجیه حضور زارع‌پور در توییتر گفته شده و او با گذشت ۹ ماه از حضور در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تنها برای ارتباطات بین‌المللی در توییتر حضور یافته، این بار بر سر مواضعش خواهد ماند، یا بار دیگر با کوتاه آمدن از مواضعش، که نه تنها از طریق پیامک و تلفن، بلکه در شبکه‌های اجتماعی داخلی و حتی شبکه اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام حضور فعالی دارد، در توییتر هم تعامل با مخاطب فارسی‌زبان را دنبال خواهد کرد.

در عین حال زارع‌پور در مورد موضع وزارت ارتباطات برای رفع فیلتر پلتفرم‌هایی مانند توئیتر و یوتیوب، گفته بود که «این یک تصمیم‌گیری جمعی است و وزارت ارتباطات در کمیته فیلترینگ از میان ۱۳ عضو، تنها یک رأی دارد و هر زمان که از ما بخواهند، نظر خودمان را در قالب این رأی اعلام می‌کنیم. اعتقاد من این است که هر پلتفرم خارجی که قواعد ما را بپذیرد، اجازه فعالیت در کشور را دارد و این شاه‌بیت نظر ما در مورد طرح حمایت از حقوق کاربران است.» و اکنون که او در توییتر حضور یافته باید دید مواضعش درباره فیلتر این شبکه اجتماعی در آینده چطور خواهد بود.

***

توییتر حساب کاربری وزیر ارتباطات را تعلیق کرد

توییتر حساب کاربری چند ساله وزیر ارتباطات دولت سیزدهم را تعلیق کرد. دلیل تعلیق حساب کاربری زارع‌پور فعلا مشخص نیست.

پیش از این نیز، حساب کاربری اینستاگرام زارع‌پور برای مدت کوتاهی از دسترس خارج شده بود.

توییتر وزیر ارتباطات,وزیر ارتباطات توییتر

  • 19
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش