جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۷:۵۲ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۰۴۶۵
فناوری اطلاعات و ارتباطات

واکنش به اینترنت خاص گردشگران خارجی

بی‌احترامی به مردم ایران توسط ؛ وزیر غریب‌نواز!

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات,ادعاهای عیسی زارع پور وزیر ارتباطات
کیوان نقره‌کار کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: زمانی که این خبر را شنیدم اولین حسی که از این خبر گرفتم شهروند درجه ‌دو بودن، بود. آیا امکان‌پذیر است که به این شکل فضای مجازی را تقسیم کنیم و به خودمان اجازه‌ دهیم که هرکس به روشی که می‌گوییم به اینترنت دسترسی داشته باشد.

روزنامه «جهان‌صنعت»: وزیر ارتباطات با اعلام اینکه توریست‌ها و گردشگران خارجی در سفر خود به ایران به‌خاطر فیلتر شدن «اینستاگرام» و «واتساپ» با مشکلاتی همراه شده‌اند، از طراحی یک «سیم‌کارت خاص» برای این دسته از افراد خبر داد. جزئیاتی از ویژگی‌های این سیم‌کارت اعلام نشده اما به نظر می‌رسد این سیم‌کارت بدون فیلتر است تا گردشگران بتوانند از این دو پلتفرم استفاده کنند.

عیسی زارع‌پور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری میراث فرهنگی (‌میراث آریا‌) از این سیم‌کارت گردشگران خارجی خبر داده است. او در پاسخ به این پرسش که توریست‌ها و گردشگران خارجی به دلیل فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام در داخل کشور دچار مشکل شده‌اند گفت: در نظر داریم با توجه به محدودیت استفاده از این دو پلتفرم برای گردشگران خارجی که به کشورمان سفر کرده‌اند سیم‌کارت‌های خاصی طراحی کنیم که این افراد بتوانند در مدت حضور خود در ایران راحت‌تر و بهتر از فضای مجازی استفاده کنند.

آذر امسال بود که اعلام شد ۸۵ درصد از گردشگران خارجی از سفر به ایران منصرف شده‌اند. جمشید حمزه‌زاده رییس جامعه هتلداران این خبر را اعلام کرده بود و رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز این میزان کاهش را تا نود درصد تخمین زده بود.

همچنین به نظر می‌رسد سیم‌کارتی که وزارت ارتباطات از آن صحبت کرده در دسته‌بندی اینترنت با سطوح دسترسی متفاوت جای می‌گیرد که این روزها از آن زیاد صحبت می‌شود.

چندی پیش اعلام شد اینترنت بدون فیلتر برای اساتید دانشگاه نیز ارائه خواهد شد و شنیده‌ها حکایت از این دارد که برخی مقامات و شرکت‌ها نیز از اینترنتی با سطح دسترسی متفاوت نسبت به سایر مردم استفاده می‌کنند. کارشناسان این موضوع را «اینترنت طبقاتی» می‌دانند، هرچند وزیر ارتباطات بارها تاکید کرده که این نامگذاری درست نیست و آنها کاری می‌کنند تا اقشار بتوانند بنا به نیاز خود، از اینترنت استفاده بهتری داشته باشند.

واکنش به اینترنت خاص گردشگران خارجی

ارائه سیم‌کارت خاص به گردشگران خارجی با واکنش‌های مختلفی روبه‌رو شد، از جمله حسین سلاح‌ورزی نایب‌رییس اتاق بازرگانی که در توئیتر نوشت: وزیر محترم ارتباطات! متوجه‌ایم که تصور می‌کنید سیم‌کارت ویژه توریست‌ها ایده‌ای هوشمندانه برای کمک به صنعت گردشگری است. در عالم واقع اما این رویکرد آمیخته به وهن و تحقیر نسبت به جامعه فهیم ایران به ویژه جوانان شایسته کشور است.

محدودیت‌های اینترنتی در چند ماه گذشته درصد بسیار زیادی از کاربران و کسب‌وکارهای اینترنتی را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است؛ خسارت‌ها و ضررهایی که کارشناسان و فعالان این حوزه بارها به آن انتقاد کردند و خواستار بازگشت شرایط به حالت عادی بوده‌اند. با این حال کاربران همچنان با محدودیت‌ها روبه‌رو هستند و شرایط نه‌تنها بهتر بلکه هر روز بدتر هم می‌شود؛ محدودیت‌هایی که باعث شده استفاده از فیلترشکن‌ها افزایش پیدا کند و امنیت بسیاری از دستگاه‌ها به‌خاطر استفاده از این ابزار‌ها در خطر قرار بگیرد.

شرایط بسیار ناراحت‌کننده است

در همین خصوص کیوان نقره‌کار کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات به «جهان‌صنعت» گفت: زمانی که این خبر را شنیدم اولین حسی که از این خبر گرفتم شهروند درجه ‌دو بودن، بود. آیا امکان‌پذیر است که به این شکل فضای مجازی را تقسیم کنیم و به خودمان اجازه‌ دهیم که هرکس به روشی که می‌گوییم به اینترنت دسترسی داشته باشد. ایرانیان مهمان‌نواز هستند و قدم هر مهمان داخلی و خارجی روی چشم است و باید بهترین خدمات مهیا شود، اما نباید از مال، جان، زبان و کسب‌و‌کار افراد چشم‌پوشی کنیم تا شرایطی برای گردشگران خارجی مهیا شود. این کارشناس در ادامه بیان کرد: با توجه به صحبت‌هایی که با بسیاری از متخصصان این حوزه داشتیم شاهد ناراحتی این دوستان بودیم.

اگر قرار است شرایط مهیا باشد باید برای همه این اتفاق رخ دهد و اگر هم دسترسی به شبکه‌های اجتماعی مسدود و اینترنت آزاد، فیلتر است باید برای همه این قانون اجرا و در هر دو مدل جای بحث وجود دارد.

زیرساخت‌های گردشگری فقط توجه به زیرساخت‌های فناوری نیست

او در ادامه خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های گردشگری ما فقط زیرساخت‌های فناوری و یک سیم‌کارت نیست؛ بسیاری از موضوعات دیگری وجود دارد که مسوولان بلند‌پایه کشور می‌دانند موانع اصلی عدم ورود گردشگران خارجی چیست و باید آن موانع را برطرف کنند. سیم‌کارت مساله دوم است. زمانی که اولویت‌ها را تغییر می‌دهیم و به سمت سیم‌کارت می‌رویم و روی همین سیم‌کارت برای مردم و جامعه‌مان تبعیض قائل می‌شویم، یک بی‌احترامی به تمام کابران عزیز ما در سراسر کشور است.

بی‌احترامی به مردم ایران

وی در ادامه افزود: همچنین خود این موضوع نمونه یک اینترنت طبقاتی است. گاهی این طبقه می‌تواند براساس شغل، درآمد‌، جایگاه و میزان تحصیلات افراد تقسیم‌بندی‌ شود.

حتی همین هم برای مردم یک کشور نباید اتفاق بیفتد. قبلا هم صحبت کرده‌ام که اینترنت طبقاتی از لحاظ فنی هم می‌تواند چالش‌هایی را برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به وجود آورد. به این دلیل که هر لحظه ممکن است افراد از یک گروه به گروه دیگری حرکت کنند. به عنوان مثال، یک استاد دانشگاه می‌تواند یک کسب‌و‌کار خصوصی هم داشته باشد. بنابراین تفکیک افراد بسیار کار سختی است و در اینجا هم یک تبعیض را شاهد هستیم.

نقره‌کار در پایان گفت: حالا وقتی شاهد هستیم که این امکان با ارائه یک سیم‌کارت می‌تواند برای گردشگران و سایر افراد تمایز ایجاد کند به نظر می‌رسد که عملا فضای اینترنت طبقاتی در کشور وجود دارد. موضوعی که به هیچ‌وجه احترام را برای مخاطب در نظر نگرفته‌اند.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش