واشنگتن پست در گزارش جدیدی به روایت داستان یک کپی رایتر ۲۵ ساله به نام« ولیویا لیپکین» پرداخته که در یک استارتاپ فناوری کار می کرد. او می گوید هنگامی که ChatGPT عرضه شد، چندان به این هوش مصنوعی فکر نمی کرد، ولی رفته رفته متوجه شد که مدیران این استارتاپ از او با عنوان اولیویا/ChatGPT یاد می کنند و درنهایت وی را اخراج کردند.
لیپکین می گوید مدیران این استارتاپ هرگز به او نگفتند که چرا اخراج شده، اما او خودش متوجه شده است آن ها باور داشتند استفاده از ChatGPT بسیار کم هزینه تر از پرداخت حقوق یک نویسنده است. لیپکین می گوید: «هرگاه بقیه درباره ChatGPT حرف می زدند، احساس ناامنی و اضطراب داشتم که مبادا این فناوری جای من را بگیرد. حالا حقیقت این امر برایم اثبات شده است که آن اضطراب ها واقعی بودند و من به خاطر هوش مصنوعی بیکار شده ام.» او حالا به شغل سگ گردانی روی آورده است.
اوضاع اقتصادی بی ارتباط با گرایش به هوش مصنوعی نیست
یکی از مهم ترین موضوعات در ماجرای لیپکین، شرایط اقتصادی زمانه ای است که در آن زندگی می کنیم. با توجه به این شرایط، مصرف کنندگان کم تر پول خرج می کنند و شرکت ها هم باید هزینه های خود را کاهش دهند تا قادر به ادامه کار باشند.
«اریک فاین» محتوانویس دیگری است که در ۱۰ سال گذشته کسب وکار خوبی در حوزه خود به راه انداخته بود و از طریق قراردادهای مختلف با شرکت های گوناگون درآمد مناسبی برای خانواده و فرزند خود به ارمغان آورده بود. بااین حال ، در ماه مارس یکی از بزرگ ترین مشتریان او اعلام کرد که دیگر به همکاري با فاین ادامه نمی دهد و به سراغ استفاده از ChatGPT خواهد رفت.
سایر مشتریان او هم یک به یک به سمت استفاده از هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) رفتند. فاین می گوید به طرف های قرارداد خود هشدار داده بود که ChatGPT نمی تواند خلاقیت و دقت انسان ها را داشته باشد، اما آن ها ترجیح می دادند که ریسک کار با این فناوری را بپذیرند تا هزینه کمتری بپردازند. درنتیجه کسب وکار فاین تعطیل شد و او حالا می خواهد لوله کش و متخصص تأسیسات ساختمانی شود.
مجمع جهانی اقتصاد پیش تر پیش بینی کرده بود که تا ۵ سال دیگر حدود ۸۳ میلیون شغل از بین برود.
- 19
- 5