شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۱ - ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۱۵۱۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

چرا نابغه‌ها همیشه لباس یکسانی می‌پوشند؟

انتخاب لباس نوابغ,لباس نابغه‌ها
شاید برایتان جالب باشد بدانید که بسیاری از باهوش‌ترین افراد دنیا، وقت‌شان را برای انتخاب لباس صرف نمی‌کنند و همیشه لباس یکنواختی به تن دارند. اما چه رازی پشت این رفتار مشترک وجود دارد؟

 آیا تابه‌حال به این نکته توجه کرده‌اید که برخی از نوابغ، همه‌روزه انگار فقط لباس خاصی به تن دارند؟ از لباس یقه‌اسکی مشکی نمادین استیو جابز گرفته تا هودی خاکستری‌رنگ مارک زاکربرگ؛ شاید برایتان این سؤال مطرح شود که دلیل انتخاب این لباس‌های به‌ظاهر یکنواخت چیست؟ واقعیت آن است که همه‌چیز به علم تصمیم‌گیری برمی‌گردد.

بار روانی سنگین انتخاب‌های روزانه

به گزارش خبرآنلاین، انتخاب لباس شاید بی‌اهمیت به نظر برسد، اما در حقیقت تصمیمی است که می‌تواند انرژی ذهنی زیادی از افراد بگیرد. باب پوزن، مدرس دانشگاه MIT و نویسنده کتاب بهره‌وری فوق‌العاده، به این نکته اشاره می‌کند که ما روزانه بین ۱۰ هزار تا ۴۰ هزار تصمیم می‌گیریم که شامل تصمیمات بی‌اهمیت و تصمیمات حیاتی می‌شود؛ درنتیجه هر چه انرژی بیشتری برای تصمیمات و کارهای روزمره صرف کنیم، برای انجام کارهای مهم، انرژی کم می‌آوریم.

انتخاب لباس نوابغ,لباس نابغه‌ها

خستگی ناشی از تصمیم‌گیری و گزینه‌های لباس

رویارویی با این رگبار انتخاب‌ها، در ذهن ما نوعی خستگی ایجاد می‌کند که به گفته روانشناسان «خستگی تصمیم‌گیری» نام دارد و نوعی فرسایش ذهنی ناشی از تصمیم‌گیری مداوم است. روان‌شناسی اجتماعی به نام «روی اف بائومیستر» این نظریه را توسعه داده و معتقد است که هرچه بیشتر تصمیم می‌گیریم، انرژی ذهنی ما تحلیل می‌رود. درست مثل ماهیچه‌ای که در اثر استفاده بیش‌ازحد خسته می‌شود، ظرفیت تصمیم‌گیری مغز هم به‌مرورزمان از بین می‌رود.

سال ۲۰۱۶ مقاله‌ای در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد مبنی بر آنکه افراد پس از ساعت‌ها تصمیم‌گیری، برای انتخاب عاقلانه به دردسر می‌افتند. اسکن‌های مغزی این افراد، کاهش فعالیت در قشر جلوی پیشانی جانبی (ناحیه‌ای که برای تصمیم‌گیری حیاتی است) را نشان داد که خبر از تخلیه انرژی ذهنی افراد می‌داد.

سلاطین لباس‌های یکنواخت

یکی از نوابغی که هرگز برای انتخاب لباس زمان نمی‌گذاشت، «استیو جابز» بود. او در اکثر مواقع در انتخاب لباس، به سراغ لباس یقه‌اسکی مشکی می‌رفت و بدین ترتیب تمرکزش را روی کارهای مهم‌تری مثل رهبری اپل و پیشگامی در فناوری‌های جدید می‌گذاشت. جابز در بیوگرافی‌اش چنین گفته است: «نمی‌خواهم درباره لباسی که به تن می‌کنم تصمیم بگیرم. من چندین شلوار جین و بلوزهای یقه‌اسکی مشکی مشابه هم دارم.»

آلبرت اینشتین، دانشمند سرشناس علم فیزیک که با نظریه نسبیت شناخته می‌شود، تقریباً همیشه کت‌وشلوار خاکستری ساده‌، پیراهن سفید و کفش‌های خاصی می‌پوشید و این لباس‌ها به شاخصه پوشش او تبدیل شده بودند. برخی دیگر از چهره‌های شناخته‌شده دنیا، از زاکربرگ و باراک اوباما گرفته تا پپ گواردیولا، سرمربی اسپانیایی دنیای فوتبال هم معمولاً از سبک یکنواخت لباس پیروی می‌کنند تا بار تصمیم‌گیری ذهنی‌شان را در انتخاب لباس به حداقل برسانند.

انتخاب لباس نوابغ,لباس نابغه‌ها

درس گرفتن از بزرگان درمقابله با نظریه خستگی

متخصصان پیشنهاد می‌کنند که در راستای مبارزه با خستگی تصمیم‌گیری، بهترین کار آن است که انتخاب‌های روزانه را تا حد امکان ساده‌تر ساخته و انرژی ذهنی‌مان را به‌طور مؤثرتری مدیریت کنیم. بسیاری از نوابغ و رهبران خلاق دنیا، برای به حداقل رساندن این خستگی ذهنی و رهاسازی ذهن‌شان برای رسیدن به دستاوردهای مهم‌تر، هرروز لباس‌های یکسانی می‌پوشند.

انتخاب لباس نوابغ,لباس نابغه‌ها

بنابراین، دفعه بعد که برای انتخاب لباستان جلوی کمد مشغول فکر کردن هستید، سعی کنید انتخاب‌هایتان را ساده کنید. این شاید تنها راهکار برای داشتن روزی پربارتر و متمرکزتر باشد. شاید انتخاب لباسی ساده و همیشگی، اولین گام شما برای رسیدن به موفقیت‌های بیشتر باشد.

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش