یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۰۷ - ۲۲ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۱۱۰۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

چگونه رونمایی از آیفون، گوگل را در یک دهه تغییر داد

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,شرکت اپل
استیو جابز ۱۰ سال پیش در ۹ ژانویه ۲۰۰۷ از آیفون رونمایی کرد و این آغاز موجی تازه در دنیای فناوری بود که نه‌تنها اپل، بلکه کمپانی‌های دیگری نظیر گوگل را نیز تغییر داد.

به گزارش  زومیت، استیو جابز در ۹ ژانویه ۲۰۰۷ به روی سن رفت تا کنفرانس سالیانه‌ی مک‌ورلد را در سان‌فرانسیسکوی آمریکا برای رونمایی از آخرین محصولات اپل برگزار کند. به‌جرئت می‌توان این کنفرانس را بزرگ‌ترین و مهم‌ترین سخنرانی اپل در طول حیاتش خواند، چراکه استیو جابز به‌عنوان مدیرعامل وقت اپل مهم‌ترین محصول کمپانی و دنیای فناوری یا همان آیفون را رونمایی کرد که پیش از آن شایعات بسیاری در رابطه با این محصول منتشر شده بود.

 

از ابتدای امر کاملا روشن بود که آیفون یک محصول بسیار مهم و تعیین‌کننده، نه‌تنها برای اپل برای بلکه کل صنعت گوشی‌های همراه خواهد بود. نسل اول آیفون که در ژوئن سال ۲۰۰۷ میلادی راهی بازار شد، یک موفقیت بزرگ برای اپل به ارمغان آورد. ترکیب یک گوشی موبایل با نمایشگر لمسی و سیستم‌عامل iOS و همچنین قابلیت گوش دادن به موسیقی که از آیپاد محبوب به عاریه گرفته شده بود، همگی امکاناتی پیشرفته را در پیش روی کاربران قرار داد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

 

آیفون منجر به ایجاد تغییرات بسیار گسترده‌ یا به بیان بهتر، انقلابی در صنعت گوشی‌های موبایل شد. به‌جرئت می‌توان گفت آیفون به دوران سلطنت نوکیا و بلک‌بری که تا آن روز عنان بازار را در اختیار داشتند، پایان داد. در یک دهه‌ی اخیر که آیفون به بازار وارد شد، هر دو کمپانی که روزگاری بخش بزرگی از بازار را در اختیار داشتند، تولید گوشی‌های موبایل را متوقف کردند، چراکه قواعد بازی تغییر کرده بود و هیچ یک از این دو کمپانی قادر به برابری با رقبای نوپا نبودند. مایکروسافت نتوانست در برهه‌ی این انقلاب نسخه‌ی موبایل ویندوز را آن‌چنان که باید مقبول کاربران و به ترندی همپای آیفون تبدیل کند. در این بین که کمپانی‌ها با اشتباهات استراتژیک خود روز به روز منفعل‌تر می‌شدند، گوگل وجود داشت که بیشترین تأثیر را از آیفون گرفت.

 

در ۷ نوامبر سال ۲۰۰۷، گوگل به همراه کمپانی‌های دیگری نظیر اچ‌تی‌سی، موتورولا و کوالکام کنسرسیوم Open Handset Alliance را بنیان گذاشتند. همکاری کمپانی‌های مورد نظر بر پایه‌ی سیستم‌عامل اندروید بود که گوگل دو سال پیش از آن و در سال ۲۰۰۵ تصاحب کرده بود. سیستم عامل اندروید که تصاحب آن، اندی رابین را نیز راهی گوگل کرده بود، سیستم عامل متن بازی بود که برای استفاده در گجت‌های موبایل توسط گوگل توسعه یافت. اندروید بزرگ‌ترین چالش برای اکوسیستم اپل بود که به‌عنوان پلتفرمی بسته، تنها توسط خود اپل در محصولاتش مورد استفاده قرار می‌گرفت. گوگل برخلاف اپل در نظر داشت کمپانی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری متعددی را برای تولید اپلیکیشن و گوشی‌های هوشمند مبتنی بر اندروید جذب کند. اولین گوشی هوشمند اندروید با نام HTC Dream در اکتبر سال ۲۰۰۸ میلادی، یک سال پس از عرضه‌ی آیفون به بازار، رونمایی و عرضه شد.

 

هرچند گوگل توسعه‌ی اندروید را دو سال زودتر از عرضه‌ی آیفون به بازار آغاز کرده بود، اما بی‌شک عرضه‌ی آیفون و اکوسیستم iOS تأثیر بی‌بدیلی در پشت صحنه روی گوگل و اکوسیستم این کمپانی داشت. موفقیت آیفون نشان داد که گوشی‌های هوشمند پتانسیل خوبی در بازار دارند و می‌توانند موفق شوند، اما مزیت اندروید این بود که تولیدکنندگان می‌توانستند محصولات بسیار ارزان‌تری در مقایسه با اپل راهی بازار کنند که البته ویژگی گوشی‌های هوشمند را نیز در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌داد. در کنار تولید گوشی‌های هوشمند ارزان‌تر، تولیدکنندگان آزاد بودند ویژگی‌های خلاقانه‌ای به محصولات خود اضافه کنند که این موضوع باعث ایجاد رقابت در پلتفرم اندروید بین برند‌های مختلف شد و بعضی از این ویژگی‌ها به استاندارد در گوشی‌های هوشمند تبدیل شدند.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,شرکت اپل

برای مثال استفاده از نمایشگر با سایز بزرگ از جمله‌ی ویژگی‌هایی است که اندرویدی‌ها وارد دنیای گوشی‌های هوشمند کردند، به‌طوری‌که بالاخره اپل نیز در آیفون ۶ نسخه‌ای جدید از گوشی هوشمندش را با نمایشگر بزرگ‌تر راهی بازار کرد.

 

البته اندروید گوگل در همان ابتدای راه و زمانی که هنوز سهم زیادی از بازار در اختیار نداشت، با چالش‌هایی از سوی رقبا روبرو بود و سیستم‌های سیمبین نوکیا، سیستم عامل بلک‌بری و ویندوز موبایل مایکروسافت هنوز گزینه‌های خوبی برای جلب نظر کاربران داشتند. متن‌باز بودن اندروید در کنار شباهت‌های این سیستم‌عامل به iOS اپل باعث شد تولیدکنندگان سخت‌افزار و توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های بسیاری به سمت این پلتفرم جذب شوند. تقویت روزافزون اندروید باعث شد گوگل علاوه بر در اختیار داشتن بزرگ‌ترین موتور جستجوی اینترنت، به بزرگ‌ترین پلتفرم گوشی‌های هوشمند نیز تبدیل شود. در حال حاضر اندروید بزرگ‌ترین پلتفرم مورد استفاده در گوشی‌های هوشمند در سراسر جهان و نزدیک‌ترین رقیب این پلتفرم، iOS اپل است.

 

گوگل از نفوذ اندروید میان کاربران بهره‌برداری کرد و وارد حوزه‌های جدیدی نیز شد. این کمپانی سری محصولات نکسوس را که شامل گوشی‌های هوشمند و تبلت است، رونمایی کرد و اخیرا با تغییر استراتژی خود، این سری را با نام پیکسل عرضه کرد تا مستقیما در فرایند طراحی نیز حاضر باشد. همچنین باید به استفاده از سیستم‌عامل اندروید در سایر گجت‌های دیجیتال نیز اشاره کرد، به‌طوری‌که گوگل استفاده از اندروید را گسترش داد و سایر سیستم‌عامل‌های این کمپانی نظیر اندروید ور، اندروید تی‌وی و اندروید اتو نیز توسعه یافتند. گوگل در سال ۲۰۱۶ و در جریان کنفرانس توسعه‌دهندگانش، پلتفرم Daydream را به‌عنوان پلتفرمی برای توسعه‌ی هرچه بیشتر هدست‌های واقعیت مجازی رونمایی کرد. گوگل اخیرا فعالیت‌هایی نیز برای یکپارچه‌سازی سیستم عامل کروم و اندروید و ایجاد امکانی برای استفاده از اپلیکیشن‌های اندروید در Chrome OS آغاز کرده است.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,شرکت اپل

نباید این موضوع را نیز فراموش کرد که این روزها بسیاری از سرویس‌های گوگل در قالب اپلیکیشن‌های متنوع در پلتفرم iOS اپل و گوشی‌های هوشمند آیفون نیز در دسترس کاربران قرار دارد. سرویس نقشه‌ی گوگل با وجود Apple Maps هنوز گزینه‌ی مورد ترجیح کاربران برای مسیریابی ودسترسی به نقشه است. جی‌میل، یوتیوب و جستجوی گوگل نیز از جمله‌ی دیگر اپلیکیشن‌های مورد استفاده و محبوب در سیستم‌عامل iOS و گوشی‌های آیفون و آیپد هستند.

 

البته با وجود موقعیت کنونی گوگل و سیستم‌عامل اندروید، این کمپانی همچنان با چالش‌هایی در حوزه‌ی گوشی‌های هوشمند روبرو است که بدون شک ریشه در سیاست‌های این کمپانی دارد. پلتفرم اندروید یکپارچه نیست و یکدست کردن این پلتفرم نیازمند یک قدرت بزرگ است تا وضعیت بهبود یابد. با توجه به متن باز بودن اندروید و همچنین جامعه‌ی کاربران گسترده‌ی آن در برابر iOS، این پلتفرم تهدیدات امنیتی بیشتری نظیر بدافزار‌ها به خود می‌بیند. برای مثال کاربران می‌توانند به‌راحتی اپلیکیشن‌هایی از منابعی غیر از گوگل پلی استور دانلود کنند که همین موضوع خطراتی برای کاربران ایجاد می‌کند.

 

به نظر نمی‌رسد پلتفرم‌های دیگر بتوانند به‌راحتی گوگل را از سلطنت بر دنیای گوشی‌های هوشمند به زیر بکشند. با وجود اینکه انقلاب گوشی‌های هوشمند توسط اپل به جریان افتاد، اما گوگل نیز از موقعیت ایجادشده نهایت استفاده را برد و توانست با الهام گیری از اپل، پلتفرمی با رنگ و بوی خود ایجاد کند. البته با وجود سلطه‌ی گوگل بر دنیای گوشی‌های هوشمند، بخش بزرگی از درآمد این حوزه به واسطه‌ی محصولات گران‌تر نصیب اپل می‌شود.

 

 

 

 

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش