جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۲ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۱۱۸۶
فناوری اطلاعات و ارتباطات

درآمد ۳ تریلیون دلاری اینترنت اشیا تا سال ۲۰۲۵

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,اینترنت اشیا
اینترنت اشیا(IOT) فناوری نوظهوری است که زمینه ساز توسعه بسیاری از بخش‌های تکنولوژی شده است .

به‌عنوان مثال بازار فناوری‌های پوشیدنی به مدد ظهور اینترنت اشیا و توسعه آن، رشد بسیار مناسبی در سطح جهان داشته است و حالا دیگر در بسیاری از نقاط دنیا سیستم محاسبات ابری که بر پایه اینترنت اشیا کار می‌کند تحولات گسترده‌ای در بخش‌های سلامت، حمل و نقل و...ایجاد کرده و البته استقبال گسترده کاربران جهان از تلفن‌های هوشمند و اینترنت همراه نیز تأثیری مثبت در این زمینه داشته است. از سوی دیگر محققان عنوان می‌کنند که کل درآمد بازار اینترنت اشیای جهان تا سال ۲۰۲۵ به حدود ۳تریلیون دلار خواهد رسید و با توجه به اهمیت فناوری اینترنت اشیا، سالانه نمایشگاه‌های متعددی در این زمینه در گوشه و کنار جهان برپا می‌شود که مهم‌ترین آن، نمایشگاه جهانی اینترنت اشیا در لندن (۲۰۱۷ IOT   tech expo   global)است.

 

یک نمایشگاه و ۷ کنفرانس

دومین نمایشگاه جهانی اینترنت اشیا هفته گذشته در لندن برگزار شد و بیش از ۶۰۰ کمپانی و استارتاپ حوزه صنعت و فناوری نوظهور اینترنت اشیا(IOT) از سراسر جهان در بخش‌های انرژی، دولت، آموزش، حمل و نقل، سلامت، ساخت و ساز و...در این رویداد حضور یافتند. در این نمایشگاه دو روزه، ۱۵۰ غرفه برپا شد و بیش از ۶هزار نفر از تجهیزات و گجت‌های فناورانه ارائه شده در این رویداد بازدید کردند.

در این نمایشگاه همه گجت‌هایی که به نوعی می‌توانند با اینترنت اشیا ارتباط برقرار کنند حضور داشتند وکاربران می‌توانستند از پهپادها و پرینترهای سه بعدی گرفته تا روبات‌ها، قلم‌های سه بعدی، هوش مصنوعی و نیز فناوری‌های پوشیدنی و ارتباط آنها با حوزه اینترنت اشیا را مشاهده کنند.

 

در نمایشگاه جهانی اینترنت اشیا ۲۰۱۷، علاوه بر نمایش آخرین یافته‌ها و دستاوردهای دنیای فناوری و اینترنت اشیا، ۷ کنفرانس ویژه با عناوین«شهرهای هوشمند»، «زندگی هوشمند»، «فناوری‌های پوشیدنی»، «داده‌ها و امنیت»، «سرویس‌های متصل به اینترنت»، «صنایع متصل به اینترنت» و«توسعه و تکنولوژی‌های اینترنت اشیا» نیز برگزار شد و مرتبط با هریک از این کنفرانس‌ها سخنرانانی نیز در این رویداد حاضر شدند و آخرین یافته‌ها و تحقیقات و نیز نرم افزار، سخت افزار یا گجت‌های کمپانی‌های خود را ارائه کردند. سخنرانان این نمایشگاه از میان کمپانی‌های بزرگی همچونShell, Rolls-Royce, SSE, Maersk  

و ... انتخاب شده بودند که آخرین تحقیقات و یافته‌های خود را درباره توسعه اینترنت اشیا در اختیار همگان قرار دادند.

 

در یکی از تحقیقات ارائه شده توسط مؤسسه تحقیقاتی فناوریMachina، عنوان شد که تعداد اشیای متصل به اینترنت از ۶میلیون عدد در سال ۲۰۱۵ به ۲۷میلیون عدد در سال ۲۰۲۵ خواهد رسید که این رقم نشان می‌دهد میزان استفاده از اینترنت اشیا حدود ۵برابر خواهد شد. همچنین ارائه دهندگان این مقاله در نمایشگاه لندن عنوان کردند که میزان اتصال اینترنت تلفن همراه از ۳۳۴میلیون در پایان سال ۲۰۱۵ به بیش از ۲/۲میلیارد اتصال تا پایان سال ۲۰۲۵ می‌رسد که هرچند اکنون بسیاری از اتصال‌ها از طریق وای فای انجام می‌گیرد ولی در سال ۲۰۲۵ بخش عمده این اتصال‌ها از نوع نسل چهارم شبکه تلفن همراه(۴G) خواهد بود که از سرعت بالایی برخوردار است. به این ترتیب احتمال ایجاد اختلال در عملکرد گجت‌های مختلف از طریق اینترنت اشیا را به حداقل می‌رساند.

 

در بخش دیگری از این گزارش عنوان شد که بخش زیادی از این افزایش اتصال تلفن همراه به اینترنت در نتیجه ورود خودروهای هوشمند به بازار است و همین موضوع زمینه ساز ورود سخنرانانی از کمپانی‌های خودروسازی به این بحث شد. سخنرانان کمپانی‌هایی همچون Ford، Rolls-Royce و نیزJaguar Land Rover درباره آینده خودروهای هوشمند و متصل به اینترنت(خودروهای خودران) به بحث و گفت‌و‌گو پرداختند و بخش عمده این جهش در صنعت خودروسازی را در نتیجه تقویت و توسعه فناوری نوظهور اینترنت اشیا عنوان کردند.

 

چین پیشتاز حوزه اینترنت اشیا

مؤسسه تحقیقاتیMachina در بخش دیگری از گزارش خود آورده است که چین و امریکا تا سال ۲۰۲۵ با یکدیگر رقابت تنگاتنگی خواهند داشت تا سهم عمده بازار اینترنت اشیا را از آن خود کنند.چین در حال حاضر ۲۱درصد اتصالات اینترنت اشیای جهان را در اختیار دارد و امریکا با ۲۰ درصد کل درآمد جهان در این حوزه، از چین عقب افتاده است و این موضوع در زمینه اتصالات اینترنت تلفن همراه نیز صدق می‌کند.البته وقتی پای درآمدزایی به میان می‌آید فعلاً امریکا با ۲۲درصد نسبت به چین با ۱۹درصد پیشتاز است و پس از آن نیز ژاپن با ۷درصد کل اینترنت اشیای جهان و نیز ۷درصد کل اتصالات اینترنت تلفن همراه و نیز ۶درصد کل درآمد جهان در رتبه سوم جای گرفته است.

 

طبق تحقیقات این مؤسسه که در نمایشگاه ارائه شد، کل درآمد بازار اینترنت اشیای جهان تا سال ۲۰۲۵ به حدود ۳تریلیون دلار خواهد رسید درحالی که این رقم درسال ۲۰۱۵ حدود۷۵۰میلیارد دلار بوده است. همچنین عنوان شد که تا سال ۲۰۲۵ فناوری اینترنت اشیا بیش از ۲زتابایت دیتا(اطلاعات) تولید خواهد کرد که بیشتر آن هم از محل وسایل الکترونیکی و دیجیتالی مصرفی متصل به اینترنت است.

 

«مری بث» از کمپانی ارتباطی وریزون نیز درباره استراتژی‌های این شرکت برای استفاده راحت‌تر از اینترنت اشیا سخنرانی کرد و به معرفی ابزاری همچون ThingSpace برای رسیدن به این مقصود پرداخت. ThingSpace پلتفرم جهانی وریزون است که برای تولیدکنندگان و سازندگان اپلیکیشن‌ها و نیز والدین برای نظارت بهتر بر فعالیت فرزندانشان در فضای مجازی طراحی شده است.

 

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود از استراتژی این کمپانی در شتاب بخشیدن به ابتکار و نوآوری در اینترنت اشیا خبر داد. وی ادامه داد: از اکتبر سال ۲۰۱۵ که پلتفرم ThingSpace ارائه شد تاکنون بیش از ۱۳هزار تولیدکننده از آن برای اجرای طرح‌های مبتکرانه خود در بستر اینترنت اشیا بهره گرفته و از فضای امن آن، نهایت استفاده را برده‌اند.در این کنفرانس کمپانی‌های مسترکارد، nest و...نیز حضور داشتند تا آخرین دستاوردهای اینترنت اشیا را در زمینه انتقال‌های مالی از طریق اینترنت اشیا و نیز نظارت هوشمند بر خانه و محل کار ارائه دهند.

علاوه بر کنفرانس‌های متعدد و نمایشگاهی از آخرین دستاوردها و گجت‌ها، یک پنل با عنوان «آینده توسعه اینترنت اشیا» نیز برگزار شد.

 

همچنین مسابقات دو روزه با نام «هکاتون» توسط کمپانی آمازون و نیز شرکت تایوانی QNAPبرگزار شد و در آن تولیدکنندگان با آخرین پلتفرم‌های توسعه، سخت افزار و... کار کردند و تلاش شد تا حفره‌های ایمنی آن توسط هکرهای زبده شناخته شود. سخنگوی آمازون در این کنفرانس، مطالعاتی نیز در زمینه خانه‌های هوشمند و اینترنت اشیا ارائه داد و درباره اینکه صدا چگونه می‌تواند در کنترل وسایل خانه از طریق اینترنت اشیا تأثیرگذار باشد صحبت کرد.

 

نمایشگاه در اروپا و آسیا

امروزه فناوری اینترنت اشیا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار شده و به همین دلیل اتحادیه اروپا نیز امسال بزرگترین نمایشگاه اینترنت اشیا(IOT) را در روزهای اول و دوم ژوئن سال‌جاری میلادی(۲۰۱۷) در برلین برگزار خواهد کرد. این رویداد دوروزه صنایع فناوری کلیدی در بخش‌های مختلف را از سراسر اروپا  گردهم جمع می‌کند تا به بحث و گفت‌و‌گو با یکدیگر در این زمینه بپردازند. صنایعی همچون حمل و نقل، صنایع تولیدی، سلامت، لجستیک، دولت، ‌انرژی و نیز خودرو مجهز به اینترنت اشیا، تصمیم سازان حوزه‌ آی تی در اروپا، اپراتورها، سرمایه‌گذاران و....در این رویداد حضور خواهند داشت و درباره آخرین ابتکارات و یافته‌های حوزه اینترنت اشیا به بحث می‌نشینند. انتظار می‌رود این نمایشگاه ۴هزار نفر را از سراسر اروپا به خود جذب کند.

 

گفته می‌شود در این نمایشگاه نیز بیش از ۲۰۰ سخنران حضور خواهند یافت و ۱۰۰غرفه برپا می‌شود. در این نمایشگاه نیز موضوع‌هایی همچون شهر هوشمند، زندگی مرتبط با اینترنت، توسعه برای اینترنت اشیا، صنایع متصل به اینترنت، سرویس‌های متصل به اینترنت، دیتا و امنیت و همچنین تکنولوژی‌ها و ابتکارات اینترنت اشیا مورد توجه قرار خواهد گرفت.مشابه چنین نمایشگاهی، تا پایان سال‌جاری در «سیلیکون ولی» امریکا هم برگزار خواهد شد.

 

فناوری اینترنت اشیا در آسیا نیز پیشرفت نسبتاً مناسبی داشته است و به همین دلیل هم مشابه نمایشگاه اینترنت اشیای اروپا و لندن در این قاره نیز برگزار خواهد شد. قرار است در ۲۹و ۳۰ مارس سال‌جاری میلادی(۲۰۱۷) یک نمایشگاه اینترنت اشیا با شعار «دنیای متصل به اینترنت را لمس کن» در سنگاپور برگزار شود. انتظار می‌رود نمایشگاه اینترنت اشیای آسیا در سال ۲۰۱۷ حدود ۴ هزار و ۵۰۰ بازدیدکننده داشته باشد و در این رویداد علاوه بر موضوع‌های ذکر شده، بر علم روباتیک، امنیت سایبری، آنالیز دیتای اینترنت اشیا و... نیز بحث و بررسی کارشناسانه انجام شود.

 

چنین نمایشگاهی در سال ۲۰۱۴ و نیز سال ۲۰۱۶ در سنگاپور برگزار شد و با توجه به افزایش توجه به اینترنت اشیا، در سال ۲۰۱۶ این رویداد حضور ۳هزار و ۸۰۰ بازدیدکننده داشت و از ۳۵کشور آسیایی نیز دست اندرکاران حوزه فناوری اینترنت اشیا غرفه‌هایی در اختیار داشتند.

 

مؤسسه تحقیقاتیNestor نیز در گزارش خود عنوان کرد که آسیا تا سال ۲۰۲۳ بخش عمده‌ای از بازار اینترنت اشیا را در اختیار خواهد داشت چرا که تعداد زیادی مصرف‌کننده علاقه‌مند به استفاده از گجت‌های مختلف در این قاره وجود دارد.منطقه آسیا پسیفیک(آسیا -اقیانوسیه) با در اختیار داشتن کمپانی‌های بزرگی همچون سامسونگ و فیلیپس این قابلیت را دارد که در حوزه فناوری اینترنت اشیا بسیار موفق عمل کند.  حال باید منتظر ماند و دید آسیا چه روشی را در این زمینه در پیش خواهد گرفت.

 

 

iran-newspaper.com
  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش