به گزارش شرق، رگولاتوری ایران، قصد دارد با تعریف پروژهای و استفاده از متخصصان، شمارهتلفن اعضای شبکههای اجتماعی را بیابد. این در حالی است که اردیبهشت امسال نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، بیان کرده بود: «ظرفیت شناسایی ادمین پیجها و کانالهای شبکههای اجتماعی از لحاظ فنی برای نهادهای نظارتی و مراجع قانونی وجود دارد، اما نیازمند شاکی خصوصی یا عمومی و اثبات جرم و انجام سایر فرایندهای قانونی است».
پیش از آن نیز مرتضی موسویان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد، از آمادهشدن زیرساخت لازم برای اجرای مصوبه شورایعالی فضای مجازی در احراز هویت دارندگان کانالهای تلگرامی خبر داده بود.
بااینحال سایت خبری ایتنا گزارش داده، مطابق خبری که بهتازگی در سایت رسمی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر شده، این سازمان درصدد کشف شمارهتلفن اعضای شبکههای اجتماعی است. در این خبر، با اعلام رسمی این پروژه، از پیمانکاران نرمافزاری دعوت شده برای مشارکت در این پروژه و ارائه نرمافزار ویژه این امر، به رگولاتوری مراجعه کنند.
البته موضوع شناسایی هویت کاربران شبکههای اجتماعی، هماکنون جزء موضوعات حساس و مناقشهبرانگیز فضای مجازی در جهان است، بهویژه اینکه با مسئله حریم خصوصی کاربران نیز تداخل دارد. از جمله جدیدترین تحولات در این زمینه، اقدام اخیر دولت جدید آمریکاست که در ادامه سختگیری بر مهاجران، از آنها خواست که تمامی فعالیتهای خود در شبکههای اجتماعی را رسما به دولت این کشور گزارش کنند.
گفتنی است در فراخوان رگولاتوری، تنها دو شبکه پیامرسان «تلگرام» و «واتساپ» بیان شدهاند. براساس آخرین آمار ارائهشده از سوی ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی، بین ١٥٠ تا ١٦٠ هزار کانال تلگرامی به زبان فارسی وجود دارد که ١١ هزار مورد از این کانالها بالای پنج هزار عضو دارند و حدود ٢٤ میلیون ایرانی در تلگرام عضویت دارند.
او بیان کرده بود: «درحالحاضر استفاده از شبکههای اجتماعی در ایران در حوزه سرگرمیها کمی نگرانکننده است، درحالیکه ١٠ میلیارد دلار گوشی و ٢٠ میلیارد دلار تجهیزات ارتباطی در کشور موجود است».
- 16
- 12