چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۵:۱۴ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۰۹۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

حمله باج افزارها به سرورهای ویندوزی

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,باج‌افزار
 مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای ضمن هشدار مجدد به کاربران برای به روز رسانی سیستم عامل های خود اعلام کرد که حمله باج افزارها به سرورهای ویندوزی از جمله چندین بیمارستان در هفته های اخیر خسارت های جبران ناپذیری به بار آورده است.

به گزارش ایرنا، باج‌افزارها (Ransomware) گونه‌ای از بدافزارها هستند که دسترسی به سیستم را محدود کرده و ایجادکننده آن برای برداشتن محدودیت درخواست باج می‌کند. برخی از انواع آنها روی فایل‌های هارددیسک رمزگذاری انجام می‌دهند و برخی دیگر ممکن است به سادگی سیستم را قفل کنند و پیام‌هایی روی نمایشگر نشان دهند که از کاربر می‌خواهد مبالغی را واریز کنند.

 

باج‌افزارها نخست در روسیه مشاهده شدند اما در ماه های اخیر تعداد حمله های باج‌افزارها به کشورهای دیگر از جمله استرالیا، آلمان و ایالات متحده آمریکا افزایش یافته است.

 

مرکز ماهر اعلام کرد: بررسی‌های فنی نشان داده که در بسیاری از این حمله ها مهاجمان با سوء استفاده از دسترسی‌ به سرویس دسترسی از راه دور که در سیستم‌ عامل ویندوز مبتنی بر پروتکل آر.دی.پی( RDP)است وارد شده، آنتی ویروس نصب شده را غیرفعال می ‌کنند و با انتقال فایل باج افزار، اقدام به رمزگزاری فایل‌های سرور می‌ کنند و حتی در مواردی، مشاهده شده است که مهاجمان، با صرف زمان کافی و پس از کسب شناخت و انجام انواع دیگری از سوء استفاده‌های ممکن، زمان و الگوی انجام پشتیبان‌گیری از اطلاعات را نیز شناسایی کرده و موفق به انجام حمله های باج‌افزاری بی‌نقص شده‌اند.

 

مهاجم در این حمله ها، با سوء استفاده از نسخه‌های آسیب‌پذیر سرویس( Remote Desktop‌) رمز عبور ضعیف، تنظیم های ناقص یا بی‌احتیاطی در حفاظت از رمز عبور، وارد سرورها می‌شوند.

 

مرکز ماهر اعلام کرد: برای جلوگیری از وقوع این حمله ها لازم است که تا حد امکان، نسبت به مسدود کردن سرویس ‌های غیر ضروری Remote Desktop روی سرورهای در دسترس از طریق شبکه اینترنت اقدام کرد و در صورت ضرورت و غیرقابل اجتناب بودن ارایه این امکان در بستر اینترنت، به دقت موارد زیر را رعایت کرد.

 

فعال بودن دسترسی Remote Desktop ‌به صورت حفاظت نشده در سطح اینترنت، سرور و داده‌های شما را به جددر معرض خطر قرار خواهد داد.

 

*اقدام های پیشگیرانه

سیستم‌عامل مداوم به روز رسانی شده و هوشیاری در خصوص احتمال رخ دادن حمله های جدید و شناسایی آسیب‌پذیری‌های جدید افزایش یابد.

 

انجام منظم و سخت‌گیرانه پشتیبان‌گیری از اطلاعات روی تعداد کافی از رسانه‌های ذخیره‌سازی اطلاعات و آزمایش نسخ پشتیبان پس از هر مرتبه پشتیبان‌گیری ضروری است.

 

استفاده نکردن از کاربر Administratorبرای دسترسی از راه‌دور و تعریف یک کاربر جدید با دسترسی محدود شده برای این منظورضروری است.

 

تنظیم کردن سرورها به شکلی که برای ورود موفق، سقف مشخص و محدودی از تلاش‌های ناموفق تعیین شود، سطح قابل قبولی از پیچیدگی برای رمز عبور را الزام کرده و تغییر رمز عبور در بازه زمانی معقولی را اجبار کنید.

انجام این فرآیند در سیستم‌عامل‌های مختلف متفاوت بوده و بسیار ساده اما تاثیر گذار است و سبب پیشگیری از موفقیت بسیاری از حمله ها بر پایه دیکشنری یا دزدیدن رمز عبور می‌شود.

 

محدود کردن اجازه استفاده از خدمات دسترسی از راه‌دور در فایروال به آدرس آی‌پی‌های مشخص در صورت امکان ضروری است همچنین، ایجاد لایه‌های دفاعی بیشتر با تکیه بر خدماتی چون VPN نیز توصیه می شود.

 

محدود کردن زمان و ساعت استفاده از خدمات دسترسی از راه‌دور با استفاده از Group Policy Managerویندوز (محدود کردن دسترسی به ساعت های اداری) یا حتی فعال کردن دسترسی از راه دور فقط در زمان نیاز و غیر فعال نمودن آن پس از رفع نیاز ضرورت دارد.

 

بررسی مداوم و روزانه گزارش‌های امنیتی (به خصوص گزارش مربوط به Log-inدر Event-viewerویندوز)، گزارش آنتی ویروس و فایروال، جهت آگاه شدن از مواردی همچون زمان ورود هر کاربر و توجه و واکنش متناسب به موارد غیر متعارف همچون ورود در روزهای یا ساعت‌های تعطیل و تلاش‌های ناموفق بدافزارها برای دسترسی و آلوده سازی.

دقت مضاعف در زمان استفاده از نام کاربری و گذرواژه برای دسترسی از راه دور، به خصوص در زمانی که برای اتصال از رایانه دیگران استفاده می‌شود. انواع Key logger از تروجان‌ها می‌توانند با دزدیدن مخفی اطلاعات تایپ شده، دسترسی مهاجمان به سرورها را ممکن کنند، این نوع از حملات به این دلیل که در ناآگاهی کاربر یا مدیر، تمام فرآیند ورود را می‌بینند، بسیار خطرناک بوده و منشاء اغلب حمله ها با میزان خسارت درشت در ماه‌های اخیر هستند.

به گزارش ایرنا، درماه های گذشته حمله های سایبری بی سابقه ای در کل جهان با سوءاستفاده از نشت اطلاعات از آژانس امنیت ملی آمریکا آغاز شده است.

 

بنا بر اعلام بیزینس اینسایدر، ماجرا از آنجا آغاز شد که چند ماه قبل یک گروه هکری روش های مورد استفاده آژانس امنیت ملی آمریکا برای نفوذ به رایانه ها و سرقت اطلاعات از آنها را افشا کردند.

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش