یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۳ - ۱۱ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۵۷۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

دولت آمریکا چگونه از تصویر مردم کسب درآمد می‌کند؟

تشخیص هویت,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
اسناد منتشر شده مرتبط با «قانون آزادی اطلاعات» نشان میدهد دولت فدرال آمریکا قصد دارد بانک اطلاعاتی مربوط به تصویر صورت مردم خود را با دریافت هزینه‌های مشخص در اختیار شرکت‌های خصوصی بگذارد و از این طریق به کمپانی‌های مختلف اجازه دهد به پایگاه داده دسترسی داشته باشند.

به گزارش ایران آنلاین، ولی آیا به نظر شما تصویر صورت هر کاربر جزء حریم شخصی او محسوب نمی‌شود و تصاویر دیجیتالی تهیه شده از آن نمی‌تواند به عنوان داده‌های شخصی محسوب شود؟

 

اسنادی که به صورت جزئی اصلاح شده‌اند و نسخه نهایی آنها توسط رسانه‌های آمریکایی منتشر شده است نشان می‌دهد اداره کل دادگستری این کشور مذاکرات گسترده‌‌ای را با شرکت‌های فعال در حوزه مخابرات و ارتباطات آغاز کرده است تا این طرح را به صورت آزمایشی به اجرا برساند و در سال ۲۰۱۸ میلادی با دسترسی گسترده به تصویر دیجیتالی صورت مردم، امکان تشخیص هویت آنها از روی صورت فراهم شود.

 

این اسناد همچنین به این مسئله اشاره کرده است که مراکز مالی از داشتن چنین پایگاه اطلاعاتی بسیار استقبال کرده‌اند و تمایل دارند با پرداخت هزینه قابل ملاحظه بانک اطلاعاتی حاوی عکس صورت همه مردم را در اختیار داشته باشند.

 

صورت‌های دیجیتالی

دولت آمریکا بر این مسئله تاکید دارد که استفاده از سیستم‌های هوشمند تشخیص چهره برای تقویت امنیت ملی این کشور لازم است و این اتفاق می‌تواند میزان جرایم اجتماعی از جمله سرقت هویت را کاهش دهد. با این وجود منتقدان اعلام کرده‌اند که انتشار بانک اطلاعاتی حاوی تصاویر دیجیتالی صورت مردم ناامنی‌های فراوانی راهم در پی دارد و می‌تواند امکان سوءاستفاده از این تصاویر برای انجام سرقت‌های اینترنتی را فراهم آورد. دادستان کل آمریکا در بیانیه اخیر خود در این زمینه اعلام کرد شرکت‌های خصوصی تنها می‌توانند در صورتی به این بانک اطلاعاتی دسترسی داشته باشند که پیش از داشتن عکس هر کاربر، موافقت او را جلب کنند.

 

با این وجود کارشناسان امنیتی و مدافعان جامعه مدنی نگرانی‌های فراوانی در این زمینه دارند و مسئله را به این سادگی نمی‌بینند. آنها می‌گویند که نبود شفافیت و مشخص نبودن نحوه اجرای طرح جامع تشخیص مردم از روی تصویر دیجیتالی باعث خواهد شد مشکلات فراوانی در این زمینه به وجود آید.

 

«مونیک من» مدیر بنیاد حفظ حریم شخصی در استرالیا که از اساتید دانشگاه فناوری کوئینزلند هم محسوب می‌شود در این خصوص گفت جلب رضایت مردم برای اجرای چنین طرح بزرگی کفایت نمی‌کند و دولت آمریکا موظف است پیش از انجام آن تمام خطرات و مشکلات پیرامون این طرح را بررسی کند و به خوبی بداند که اطلاعات بیومتریک تا چه اندازه می‌توانند خطرناک باشند و مورد سوءاستفاده قرار بگیرند. آمریکا این روزها شرکت‌های خصوصی را تشویق می‌کند با در اختیار گرفتن فناوری‌های جدید حجم گسترده‌تری از اطلاعات بیومتریک کارمندان خود از جمله تصویر صورت، اثر انگشت، گروه خونی و ... را جمع‌آوری کنند.

 

دکتر «مونیک من» در این خصوص توضیح داد: «در مورد سوالات مهمی مطرح شده است. اینکه آیا مردم این امکان را دارند که به صورت انفرادی در مورد انتشار تصاویر خود در بانک اطلاعاتی نظر مثبت یا منفی خود را اعمال کنند، و اینکه مردم آمریکا تا چه اندازه از جزییات این طرح مطلع هستند تا بخواهند با آن موافقت کنند».

 

 او در ادامه تصریح کرد: «اگر برخی افراد برحسب موقعیت جغرافیایی خود به سرویس‌های مهم از جمله باز کردن حساب بانکی دسترسی نداشته باشند، آیا باز هم می‌توان گفت که آنها به صورت آزادانه رضایت خود را اعلام کرده‌اند؟»

 

در حالت عملی این طرح می‌تواند شرکت‌های خصوصی را تشویق کند تا برای خود پایگاه داده حاوی اطلاعات چهره کارمندان را راه‌اندازی کنند. زمانی که این اطلاعات در هر سازمان به طور دقیق ایجاد می‌شود، این مسئله بسیار دشوار خواهد بود که هر فرد بداند اطلاعات شخصی او در چه سطح امنیتی نگهداری می‌شود و تا چه اندازه این احتمال وجود دارد که اطلاعات چهره او با دیگر شرکت‌ها یا سازمان‌های تبلیغاتی به اشتراک گذاشته نشود.

 

نگرانی‌های امنیتی

دولت آمریکا ماه گذشته مذاکره‌ای را با تمام فرمانداران ایالت‌های مختلف به انجام رساند و در پایان به این توافق رسید تا در هر ایالت پایگاه داده ملی دیجیتالی تشخیص چهره راه‌اندازی شود. براساس اسناد منتشر شده که بر توافقات صورت گرفته در این زمینه تاکید دارد، دولت آمریکا ادعا می‌کند ۵۰ درصد مردم این کشور تا کنون برای انتشار تصویر دیجیتالی صورت خود در این پایگاه داده اعلام موافقت کرده‌اند.

 

دولت آمریکا با کمک گرفتن از مقامات محلی و فرمانداران ایالتی تصمیم دارد این فرآیند را سرعت بخشد و در این میان وزارت دادگستری آمریکا پیش‌بینی کرده است که تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی موافقت ۸۵ درصد مردم کشور خود را برای اجرای چنین طرح بزرگی جلب می‌کند.

 

بر اساس اسنادی که با اندکی اصلاحیه به تایید رسیده‌اند، وزارت دادگستری آمریکا هم‌اکنون با مدیران بزرگترین شرکت‌های مخابراتی و اپراتورهای موبایلی این کشور مذاکرات خود را آغاز کرده است تا به کمک آنها بتواند «سرویس تایید چهره» را برای مردم ارایه کند.

 

بر اساس این طرح گفته شده است که شرکت‌های خصوصی مذکور با استفاده از «سرویس تایید چهره» می‌توانند عکس دیجیتالی صورت تک‌تک کاربران خود را جمع‌آوری کنند و آنها را به «مرکز همگام‌سازی بیومتریک آمریکا» بفرستند. این آژانس دولتی سپس داده‌های اطلاعاتی محلی استفاده می‌کنند تا عکس‌های به دست آمده را با تصاویر دولتی که پیش‌تر ذخیره شده بود از جمله پاسپورت، گواهینامه رانندگی و ... مقایسه کند و در نهایت اصالت فرد ثابت شود.

 

این مرکز قرار است با الگوریتم هوشمند خود در مورد تاییده چهره هر فرد بر اساس اطلاعات قبلی آنها پاسخ «بله» یا «خیر» بدهد و البته در این زمینه گفته شده است که هیچ یک از این عکس‌ها توسط فرد دیده نمی‌شوند و سیستم‌های نرم‌افزاری مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی و قابلیت‌های یادگیری ماشینی آنها را بررسی می‌کند.

 

این فرآیند مشابه «سرویس تایید سند» در آمریکا دنبال می‌شود که از سال ۲۰۱۴ به بعد توسط شرکت‌های خصوصی این کشور به انجام می‌رسد و برای تایید اطلاعات کاربران حین صادر کردن گواهینامه رانندگی، گذرنامه، کارت سلامت، روادید، تاییدیه اقامت آمریکا، کارت مهاجرت و ... به کار می‌رود.

 

با همه این توضیحات، هنوز به درستی مشخص نشده است چه شخص، گروه یا سازمان‌هایی می‌توانند به این تصاویر دسترسی داشته باشند و نحوه نگهداری از این اطلاعات چگونه است. دولت آمریکا هنوز این مسئله را تایید نکرده است که تصویر دیجیتالی صورت کاربران هم می‌تواند حریم شخصی آنها باشد و استفاده از چنین اطلاعاتی تاییدیه رسمی از هر شخص را لازم دارد.

 

میثم لطفی

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش