سه شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴
۱۱:۲۲ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۹۰۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

نگرانی‌های «بیل گیتس» از فناوری بدون نظارت و خطر پارک‌های فناوری

بیل گیتس,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
«بیل گیتس» بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت در گفت‌وگویی جدید نسبت به خطرات بالقوه انحصار دانش و فناوری در برخی مراکز خاص در پارک‌های فناوری ابراز نگرانی کرده و خواستار اعمال نظارت‌های بیشتری در این رابطه شد.

به گزارش سیناپرس، بیل گیتس به‌عنوان بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت، با دنیای فناوری و تکنولوژی غریبه نیست و خود یکی از پیشگامان این حوزه محسوب می‌شود. بااین‌حال او در گفت‌وگویی جدید با «Axios»، به‌عنوان یک بازرگان و از نگاهی بشردوستانه نگرانی‌های خود را در مورد تأثیر منفی بالقوه‌ای که این پیشرفت‌ها و فناوری‌ها می‌تواند روی تمدن بشری داشته باشد، اعلام کرد. این مسائل و نگرانی‌ها در گزارش سالانه بنیاد بیل و ملیندا گیتس نیز ذکر شده است.

 

گیتس در این گفت‌وگو اعلام کرد: «همیشه این سؤال وجود دارد که چگونه فناوری‌های جدید می‌تواند موجب قدرت گرفتن گروهی کوچک از مردم شود و به بسیاری دیگر، آسیب برساند.»

 

او در توضیح این مسئله گفت که سخنان او در درجه اول به شرکت‌های بزرگ فناوری نظیر اپل که در حال حاضر بازارها را قبضه کرده‌اند، اشاره دارد و افزود: «انحصار فناوری و علم در حیطه گروه‌های خاصی از مردم تنها مربوط به حوزه‌هایی مانند کامپیوتر و تلفن‌های همراه هوشمند نیست و می‌تواند دایره‌ای بسیار وسیع‌تر و مشتمل برساخت سلاح‌های اتمی را شامل شود که جان میلیون‌ها انسان را به خطر می‌اندازد؛ یا سلاح‌های تروریستی بیولوژیکی و زیستی که می‌تواند بالقوه برای میلیاردها نفر خطر ایجاد کند. این موضوع مرا به‌شدت نگران کرده است.»

 

این هشدار به‌طور خاص مشمول شرکت‌ها و افرادی است که در پارک‌های فناوری مانند سیلیکون‌ولی فعالیت می‌کنند. بیل گیتس نگران این موضوع است که فعالی این شرکت‌ها می‌تواند مانع از اقدامات نظارتی و بررسی‌های کافی از سوی دولت‌ها شود و به‌این‌ترتیب، فرصت مناسب برای انجام اقدامات خطرناک به وجود آید.

 

یکی دیگر از نگرانی‌های مهم بیل گیتس درزمینه پارک‌های فناوری، بحث دسترسی به اطلاعات است. او با اشاره به غول‌های فناوری مانند فیس‌بوک، گوگل و اپل، اعلام کرد که ممکن است اشتیاق به انجام معاملات مالی ناشناس و غیرقابل ردیابی عواقب ناگواری در پی داشته باشد. از سوی دیگر، دیدگاه این شرکت‌ها درباره مخفی نگه‌داشتن اطلاعات حتی در مواردی مانند جنایات و ... بسیار خطرناک است، زیرا این شرکت‌ها اعتقاد دارند اطلاعات کاربران نباید تحت هیچ شرایطی در اختیار دولت‌ها قرار داده شود.

 

گیتس در این مورد پیشنهاد می‌دهد که شرکت‌ها با ارزیابی خود، بررسی کنند که آیا مسائل مربوط به آن‌ها با استفاده از نظارت دولتی حل می‌شود یا خیر. او همچنین اعلام کرد که اگر ابرشرکت‌های نام‌برده‌شده به این اخطار توجه کنند، ممکن است از آنچه او با عنوان «کابوس مداخله دولت» یاد می‌کند و شخصا در شرکت مایکروسافت با آن روبه‌رو بود، اجتناب کنند.

 

باید در نظر داشت که هیچ‌کدام از اهداف، ارزش‌ها و ایده‌های شرکت‌ها بالاتر از قوانین نیست و شرکت‌ها نباید خارج از چارچوب‌های قانونی حرکت کنند.

 

او در خاتمه توضیحات خود تأکید کرد: «شرکت‌ها و کمپانی‌های بزرگ در حوزه فناوری باید در این مورد بیشتر دقت کنند و نباید این موضوع را باور داشته باشند که نظرات آن‌ها از نظرات دولت و قانون بالاتر است. در غیر این صورت، دولت‌ها ناگزیر به انجام برخی وظایف در بخش‌های کلیدی می‌شوند و به این موضوع ورود می‌کنند.»

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش