به گزارش ایسنا، اکنون بسیاری از کارهای مهم و ضروری از طریق اینترنت انجام میشود. خریدهای اینترنتی، انتقال وجه، رد و بدل کردن اطلاعات و تصاویر خصوصی و غیره. بنابراین هک شدن حسابهای اینترنتی میتواند زیانهای بزرگ و غیرقابل جبرانی را برای کاربران در پی داشته باشد.
با ورود بستر اینترنت به زندگی روزمره ما امنیت دیگر معطوف به دنیای واقعی نمیشود. در گذشته امنیت سفر معطوف به نگهداری منزل در سفر بود، اما امروزه در صورت عدم رعایت نکات امنیتی میتواند خطرات جبرانناپذیری برجای بگذارد.
امروزه با یک اسکن ساده متوجه میشوید که در اطراف شما دهها و گاهی صدها دستگاه وایفای روشن است، اما امنیت مهمترین شرط برای استفاده از این فناوری بوده و بدون در نظر گرفتن نکات امنیتی این کار امکانپذیر نیست.
به همین دلیل در مواقع غیرضروری و هنگام خروج از منزل دستگاه مودم خود را خاموش کنید، سعی کنید در اماکن عمومی از دستگاههای وایفای ناشناس استفاده نکنید زیرا هر دستگاه وایفای ناشناس میتواند دامی از طرف سودجویان اینترنتی باشد؛ سعی کنید برای انتخاب گذرواژه از ارقام و اعداد متداول (۱۲۳۴، ۱۱۱۱۱ و غیره) استفاده نکنید و حتما از گذرواژههای ترکیبی، استفاده (اعداد، ارقام و سمبل) کنید، به تنظیمات مودم رفته قابلیت پنهانسازی wep/wep را فعال کنید و همچنین نام کاربری و رمز عبور خود را که غالبا admin/admin است، تغییر کنید.
هنگام سفر برای لپتاپ، تبلت و تلفنهمراه خود از رمزهای ترکیبی و پیچیده مانند حروف، علائم و عدد استفاده کنید تا در صورت سرقت یا جا ماندن، کسی نتواند به اطلاعات خصوصی شما دست یابد.
در صورت عدم استفاده از اینترنت تلفن همراه در سفر گزینه وایفای را غیرفعال کنید، پیش از انجام سفر و قبل از خرید بلیط از جعلی نبودن درگاه پرداخت اینترنتی اطمینان حاصل کنید، مراقب باشید در دام تورهای مسافرتی جعلی با پیشنهادهای اغواکننده گرفتار نشوید و همچنین در طول سفر دستگاه بلوتوث و GPS تلفن همراه خود را خاموش کنید.
در این ایام با توجه به اینکه شهروندان برای تهیه بلیت ممکن است از بستر اینترنت استفاده کنند، نیاز است تمامی پارامترهایی که برای این امر نیاز هست را رعایت کنند تا گرفتار سایتهای فیشینگ نشوند.
کارشناسان به شهروندان توصیه میکنند آدرس درگاههای بانکی همیشه با پروتکل امن https//شروع میشود و کد امنیتی درگاههایبانکی با هر بار رفرش کردن تغییر میکند ولی معمولا در اکثر صفحات فیشینگ کد امنیتی به صورت عکس بوده وبا رفرش کردن تغییر نمیکند.
همچنین کاربران باید از سایتهای معتبر که دارای نماد اعتماد الکترونیک هستند، خرید کنند و همواره توجه داشته باشند از سایتهای ناشناس و غیرمعتبر و سایتهایی که پیشنهادات اغواگرانه برای خرید مطرح میکنند، خرید نکنند.
بر اساس اطلاعات سایت پلیس فتا، مسافران باید هنگام استفاده از اینترنت رایگان هتلها و مراکز خدماتی و رفاهی مراقب هکرها و کیلاگرها باشند و در طول سفر اگر مسافران خواستند از اینترنت مراکز عمومی استفاده کنند، حتیالامکان وارد اینترنت بانک خود نشوند، در صورت استفاده حتما پس از پایان به تعویض رمزهای کارت بانکی خود اقدام کنند.
لازم است مسافران هنگام استفاده از پایانههای فروشگاهی(POS) رمز عبور کارت را خودتان وارد کنند و از ذخیره کردن اطلاعات خصوصی نظیر فیلم و عکس بر روی تلفن همراه، تبلت و لپتاپ در حین سفر جدا پرهیز شود، چون این وسایل به راحتی قابل سرقت هستند.
- 13
- 4