شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۹ - ۱۷ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۴۰۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

نگاهی به برترین جست‌وجوی کاربران در سال ۲۰۱۸

برترین جست‌وجوی کاربران در سال 2018,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

با ورود به سال نو میلادی، شاید بد نباشد که نگاهی به عقب داشته باشیم و با مروری بر حوزه‌های مختلف دریابیم که درطول یک سال چه اتفاقی در این بخش‌ها افتاده یا اینکه به‌عنوان مثال برترین اقتصادهای جهان، برترین فوتبالیست‌ها، آسیب پذیرترین کشورها از نظر سایبری و... در سال ۲۰۱۸ کدام‌یک بوده‌اند. در این میان خالی از لطف نیست که نگاهی به برترین جست‌وجوهای کاربران در فضای مجازی داشته باشیم و ببینیم مردم جهان بیش از همه به چه کلیدواژه‌هایی علاقه داشته‌اند و برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آن به سرچ در موتورهای جست‌و‌جوی قدرتمند جهان پرداخته‌اند.

 

جای خالی فناوری در واژه‌های جست‌و‌جو

بـــرای بررســــی پرطـــرفدارترین جست‌و‌جوها در فضای مجازی ابتدا باید گفت که اکنون چندین موتور جست‌وجو در جهان از جمله بینگ، یاهو، Ask.com، AOL.com، Baidu و DuckDuckGo فعال است که البته گوگل از نظر محبوبیت در صدر قرار دارد. گوگل با دراختیار داشتن سهم ۷۳درصدی از جست‌و‌جوی بازار در صدر موتورهای جست‌و‌جو قرار گرفته و محبوب‌ترین در جهان محسوب می‌شود چرا که کاربران به آن توجهی ویژه دارند. جالب است بدانید که سهم گوگل در جست‌و‌جوهای تلفن‌های هوشمند و تبلت از این رقم نیز فراتر رفته و به ۸۱درصد می‌رسد. اما در محبوب‌ترین موتور جست‌و‌جوی جهان کدام یک از واژه‌ها در سال ۲۰۱۸ میلادی بیشتر مورد جست‌وجو قرار گرفته‌اند؟ پاسخ این سؤال در گزارش «سیمون راجرز» یک ویرایشگر داده (Data Editor) نهفته است که در آزمایشگاه گوگل نیوز فعالیت دارد.

 

«سیمون راجرز» در بررسی‌های خود به نتایج جالب توجهی دست یافت و موضوع را در یک پست وبلاگی گوگل اعلام کرد. وی در این پست یادآور شده است با وجود تمام وقایع تراژیک که در سال ۲۰۱۸ رخ داد و با اینکه در این سال اخبار بد زیادی به گوش مردم رسید، کاربران در سراسر جهان، واژه خوب(good) را بیش از همیشه مورد جست‌و‌جو قرار داده‌اند.

 

وی که جست‌وجوی گوگل در امریکا و جهان را به‌صورت جداگانه مورد بررسی قرار داده، یادآور شده است: با بررسی برترین نتایج جست‌وجو در سال ۲۰۱۸ مشخص شد برخلاف سال‌های گذشته که اخبار مربوط به فناوری در صدر جست‌وجوها قرار داشت، امسال خبری از این عناوین نبود. درمقابل، امسال انتخابات، جام قهرمانی، سلبریتی‌ها و حوادث غیرمترقبه در صدر جست‌وجوهای گوگل جای داشتند.

 

در پست وبلاگی«سیمون راجرز» همچنین آمده است: اگر لیست برترین جست وجوهای گوگل را به دسته‌های متفاوت تقسیم کنیم، می‌توان دید که در میان شخصیت‌ها و سلبریتی‌ها، «مگان مارکل» عروس خانواده سلطنتی و همسر شاهزاده «هری» بیشترین میزان جست‌وجو را در سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص داده است. از دیگر سلبریتی‌هایی که در گوگل بسیار مورد توجه بوده‌اند می‌توان به «تریستان تامپسون» بسکتبالیست کانادایی اشاره کرد.

 

«سیلوستر استالونه» بازیگر امریکایی که در ایران با نقش‌های «رمبو» و «راکی» شناخته می‌شود هم یکی دیگر از شخصیت‌های معروفی است که بیشترین میزان جست‌وجو را در گوگل به خود اختصاص داده است. از دیگر شخصیت‌هایی که در گوگل بیشترین جست‌وجو را در سال ۲۰۱۸ میلادی داشته‌اند می‌توان به «دمی لواتو» (Demi Lovato) یکی از برترین موزیسین‌ها اشاره کرد. Avicii موزیسین سوئدی و آنتونی بورداین سرآشپز و مجری امریکایی هم بخش دیگری از سلبریتی‌هایی هستند که در لیست جست‌وجوی گوگل در ردیف برترین‌ها قرار دارند.شخصیت‌هایی که در سال ۲۰۱۸ چشم از جهان فرو بسته‌اند ازجمله «استن لی»، «استفان هاوکینگ» و «مک میلر» خواننده و رپر امریکایی نیز در لیست جست‌وجوهای برتر گوگل قرار دارند.

 

وقتی هم که نوبت به اخبار می‌رسد طوفان «فلورانس» و همچنین طوفان «مایکل» در صدر جست‌وجوهای گوگل مردم در جهان قرار گرفته است. عروسی سلطنتی، بخت آزمایی و نتایج انتخابات در امریکا و سایر کشورها همچون پاکستان نیز بخش دیگری از موضوع‌هایی بوده است که در لیست گوگل بیشترین جست‌وجو را به خود اختصاص داده است.

 

کاربران به فیلم‌ها هم بی‌توجه نبوده‌اند و با نگاهی به واژه‌های جست‌وجو شده می‌توان دریافت که مردم جهان به کدام یک از فیلم‌ها علاقه بیشتری داشته‌اند یا برایشان جذاب‌تر بوده است. در سال ۲۰۱۸ فیلم‌هایی همچون پلنگ سیاه(Black Panther ‏)، Deadpool 2 و Venomدر این زمینه در صدر جست‌وجوهای کاربران در موتور جست‌وجوی گوگل قرار داشته است.

 

اما لیست واژه‌های پرطرفدار در گوگل در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال ۲۰۱۷ چه تفاوتی داشته است؟ در پاسخ باید گفت که در سال ۲۰۱۷ میلادی آیفون ۸، آیفون ایکس و بیت کوین در لیست جست‌وجوهای برتر گوگل جایگاه ویژه‌ای داشتند. البته این بدان معنا نیست که تمام رتبه‌های برتر لیست جست‌وجوهای گوگل در اختیار حوزه فناوری قرار داشته است بلکه شاهد واکنش مردم به موضوع‌های سیاسی، جغرافیایی و... نیز بودیم. به‌عنوان مثال در سال ۲۰۱۷ علاوه بر فناوری شاهد بودیم که کلید واژه طوفان «ایرما» و همچنین طوفان «هاروی» دیگر جست‌وجوهای برتر گوگل را به خود اختصاص دادند. طوفان هاروی یکی از خسارت بارترین طوفان‌های تاریخ امریکا محسوب می‌شود و خسارتی بیش از یک میلیارد دلار به جای گذاشت. گفتنی است در این طوفان بیش از یک میلیون نفر مجبور شدند که خانه‌های خود را ترک کنند. طوفان «ایرما» نیز که در اوایل سپتامبر ۲۰۱۷ در فلوریدا و کارائیب رخ داد سرعتی معادل ۱۸۵متر بر ساعت داشت و منجر به مرگ حداقل ۸۴نفر شد.

 

برترین‌های ۲۰۱۷

در سال ۲۰۱۷ ماجرای تیراندازی در لاس وگاس هم بسیار مورد توجه مردم جهان بود چرا که یکی از واژه‌های برتر مورد جست‌وجو در گوگل، تیراندازی لاس وگاس بود. در این حادثه که اول اکتبر ۲۰۱۷ رخ داد، یک مرد مسلح به یک جشنواره موسیقی که در لاس وگاس در حال برگزاری بود حمله کرد و حادثه‌ای را رقم زد که درنهایت ۵۸کشته و بیش از ۵۰۰ زخمی به جا گذاشت. خورشیدگرفتگی کامل در امریکا که پس از ۹۹ سال در این کشور قابل مشاهده بود نیز یکی دیگر از موضوع‌های مورد توجه کاربران جهان بویژه امریکایی‌ها در سال ۲۰۱۷ بود و به همین دلیل این واژه جزو جست‌وجوهای برتر قرار گرفت.

 

جالب است بدانید اسپینرهایی که امروزه بیشتر ما با آن آشنا هستیم و برای آرامش گرفتن، آن را در دست می‌گیریم و می‌چرخانیم در سال ۲۰۱۷ تا این حد در جهان شناخته شده نبود و به‌همین دلیل هم کاربران برای آشنایی هرچه بیشتر با اسپینر، این واژه را در موتور جست‌وجوی گوگل سرچ کردند تا یکی از پرجست‌وجوترین کلیدواژه هارا رقم بزنند. گفتنی است که در سال ۲۰۱۶ نیز بازی«پوکمون گو» و آیفون ۷ غالب جست‌وجوهای گوگل را به خود اختصاص دادند.

 

جست‌و‌جوی کاربران و یاهو

یکی دیگر از موتورهای جست‌وجو «یاهو» است. گفتنی است که «یاهو» نگاه ویژه‌ای به تکنولوژی داشته و یک لیست از برترین جست‌وجوها در این موتور جست‌وجو را در سال ۲۰۱۸ ارائه داده است. در این لیست مشخص است که کاربران به گوشی‌های هوشمند علاقه مندند و می‌خواهند از آن اطلاعات بیشتری به دست بیاورند چرا که نام گوشی شیائومی Redmi Note 5 در میان برترین جست‌وجوهای یاهو دیده می‌شود. ساعت‌های هوشمند و اپلیکیشن SHAREit هم بخش دیگری از جست‌وجوهای برتر یاهو در سال ۲۰۱۸ محسوب می‌شوند. همچنین واژه اینستاگرام، واتس اپ و Amazon Prime در صدر جست‌وجوهای یاهو بخش فناوری قرار دارند.

 

اما اگر به‌طور کلی به جست‌وجوها بنگریم می‌بینیم که برگزیت، جام جهانی و بازی رایانه‌ای Fortnite از برترین جست‌وجوهای یاهو محسوب می‌شود. «مگان مرکل» و «دونالد ترامپ» نیز از شخصیت‌هایی هستند که به نظر می‌رسد مردم جهان نسبت به آنها کنجکاوند چرا که از واژه‌هایی محسوب می‌شوند که بیشترین میزان جست‌وجو را در یاهو داشته‌اند. از دیگر واژه‌های پرجست‌وجو در یاهو در سال ۲۰۱۸ نیز می‌توان به عروسی سلطنتی پرنس هری و مگان مرکل، تنش‌های روسیه و دوشس کمبریج «کیت میدلتون» اشاره کرد. البته المپیک زمستانی که سال ۲۰۱۸ در پیونگ یانگ کره جنوبی برپا شد و Ken Dodd کمدین بریتانیایی که در سال ۲۰۱۸ چشم از جهان فرو بست نیز از دیگر واژه‌های پرجست‌وجوی یاهو محسوب می‌شوند. گفتنی است در سال ۲۰۱۷ «دونالد ترامپ» در صدر جست‌وجوهای یاهو قرار داشت و پس از آن برگزیت، تروریسم، کره شمالی، بازی تاج و تخت، «مگان مرکل» و «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هندوستان در لیست برترین جست‌وجوها قرار گرفتند.

 

میترا جلیلی

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش