جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
۱۰:۴۳ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۲۱۷۰
فناوری اطلاعات و ارتباطات

کارشناسان حوزه اینترنت مطرح کردند؛

تنظیم دوباره قیمت راه حل گرانی اینترنت تلفن همراه

تعرفه بسته های اینترنتی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

کاربران در فضای مجازی از گران بودن بسته‌های اینترنتی تلفن همراه شکایت دارند و این در حالی است که شرکت‌های FCP (دارندگان پروانه ارتباطات ثابت) معتقد هستند بسته‌های اینترنتی تلفن همراهی که اپراتورها ارائه می‌دهند ارزان است وبه همین علت مردم چندان رغبتی به استفاده از اینترنت ثابت ندارند و همین مسأله کسب و کار آنها را دچار چالش جدی کرده است تا آنجا که این شرکت‌ها نگران از ورشکستگی هستند. از سوی دیگر وزیر ارتباطات نیز اعلام کرده است برای حل گرانی اینترنت تلفن همراه از اپراتورها خواسته تا تبلیغات تلویزیونی که ۲۰۰ میلیارد تومان گزارش شده است ، کنترل کنند.

 

حال این سؤال پیش می‌آید که آیا اینترنت تلفن همراه گران است؟ از آنجایی که سازمان رگولاتوری افزایش قیمت اینترنت را تصویب کرده، آیا درخواست کنترل هزینه‌های تبلیغاتی از سوی اپراتورها نیز منطقی است؟ آیا این درخواست امکان عملیاتی شدن از سوی اپراتورها را دارد؟ راه حل اصلی کاهش قیمت اینترنت از سوی اپراتورها چیست؟ روزنامه ایران به سراغ کارشناسان این حوزه رفت تا نظر آنها را در این زمینه جویا شود.

 

یک ورود غیرقانونی

یکی از کارشناسان اپراتور اول که نخواست نامش فاش شود درباره اظهارنظر وزیر مبنی بر کنترل هزینه‌های تبلیغاتی برای کاهش قیمت اینترنت تلفن همراه به «ایران» گفت: تعرفه‌های اپراتورها طبق قانون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) دارای قیمت کف و سقف است و اپراتورها نیز طبق آن در حال قیمت‌گذاری هستند و به کاربران خود اینترنت می‌فروشند. به‌عنوان مثال اگر اپراتوری هر کیلوبایت اینترنت را ۴ ریال و اعتباری را ۶ دهم قیمت می‌فروشد، این مطابق قانون است.

 

از سوی دیگر بسته‌های اینترنتی نیز بر اساس تعرفه آزاد به فروش می‌رسند که آن را نیز سازمان رگولاتوری وزارتخانه تعیین کرده است. به‌عنوان مثال اگر یک گیگ اینترنت طبق تعرفه آزادسازی ۲۰ هزار تومان باشد، کف قیمت باید یک چهاردهم، کمتر محاسبه نشود و اپراتورها این کف قیمت که همان یک چهاردهم است را رعایت می‌کنند. چون اگر رعایت نکنند سازمان رگولاتوری با اپراتورها برخورد می‌کند.

 

این کارشناس با بیان اینکه به نظر می‌رسد وزیر ارتباطات در گران بودن قیمت اینترنت تحت فشار است، گفت: وزیر می‌خواهد توپ را به زمین اپراتورها بیندازد تا با صرفه‌جویی در تبلیغات اینترنت را ارزان ارائه دهند.

 

وی درباره مبلغ هزینه‌های تبلیغاتی نیز گفت: مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومانی که وزیر ارتباطات برای تبلیغات به آن اشاره کرده‌اند مربوط به هزینه‌های هر سه اپراتور است. یعنی سهم اپراتور اول و دوم ۸۰ میلیارد تومان و سهم اپراتور سوم ۴۰ میلیارد تومان است و این رقم‌ها در برابر افزایش قیمت‌ها عددی به حساب نمی‌آید.

 

این کارشناس با اشاره به اینکه اپراتورها جزو شرکت‌های بخش خصوصی محسوب می شوند بنابراین منطقی نیست که دولت بخواهد در خصوص نحوه تبلیغات این بخش ورود کند به «ایران» گفت: طبق قانون تبلیغاتی و بازاریابی هزینه کرد اپراتورها در بخش تبلیغات منطقی است، چرا که شرکت‌ها یا اپراتورها باید یک درصد درآمد خود را صرف هزینه‌های تبلیغاتی خود کنند از آنجایی که درآمد اپراتور اول در سال ۱۲ هزار میلیارد تومان است باید سالی ۱۲۰ میلیارد تومان در این زمینه هزینه کند ولی اپراتور اول مبلغی کمتر از این عدد یعنی ۸۰ میلیارد تومان در بحث تبلیغات هزینه کرده است.

 

وی درباره تعرفه بسته‌های اینترنتی تلفن همراه نیز گفت: اگر ما اینترنت را بیش از این ارزان کنیم اعتراض شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت ثابت را به همراه خواهد داشت چرا که این شرکت‌ها بر این اعتقاد هستند که اپراتورهای همراه اینترنت را به کاربران خود ارزان می‌فروشند بنابراین اینترنت ثابت در حال نابودی است و به اپراتورها معترض هستند. از سوی دیگر با توجه به رکود اقتصادی در کشور چون اپراتورها نسبتاً وضع بهتری دارند به روزنامه‌ها، صدا و سیما و... آگهی می‌دهند و اگر این موضوع نیز حذف شود بخش‌های دیگر از این قضیه دچار آسیب خواهند شد از این‌رو باید همه جانبه به این موضوع نگاه کرد.

 

این کارشناس در ادامه افزود: البته دستور وزیر مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی به حجم بسته‌های اینترنتی با همان قیمت قبلی را فقط اپراتور اول اجرایی کرد. البته وزیر پیشنهاد داده است تا نظام تعرفه‌گذاری که دو سال پیش انجام شده، تغییر یابد. قطعاً اپراتورها از این اقدام استقبال می‌کنند و هر تعرفه‌ای را برای کف و سقف فروش اینترنت و بسته‌های اینترنتی در نظر بگیرند و مصوب کنند، اجرایی خواهند کرد.

 

سیاستگذاری؛ وظیفه دولت

«اصولاً دخالت دولت در نرخ‌گذاری موضوعیت ندارد و درخواست صنف فعال در این حوزه، آزادسازی است چرا که دولت وظیفه دارد طبق قوانینی که موجود است از دامپینگ جلوگیری کند.»

 

علی توسلی کارشناس حوزه اینترنت با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: همان‌طور که خود وزیر ارتباطات هم پیش از این به آن اذعان داشته و دارند اینترنت در کشور ارزان است و در هیچ جای دنیا اینترنت تلفن همراه مانند کشور ما ارزان نیست به همین دلیل اپراتورها بازار را قبضه کرده‌اند بنابراین باید اصل موضوع را حل کنند.

 

توسلی در ادامه افزود: اگر هدف دولت ارائه اینترنت با حداقل قیمت به مردم است، باید دو تا سه گیگ اینترنت را ارزان محاسبه کنند و برای بیشتر از آن افزایش قیمت در نظر بگیرند. به‌عنوان مثال قیمت اولیه را برای تلفن همراه هزار تومان درنظر بگیرند و برای بیشتر از آن را با افزایش قیمت محاسبه کنند.

 

وی درباره هزینه تبلیغاتی اپراتورها نیز گفت: اپراتورها از سهم خود چند هزار میلیارد دلار از فروش اینترنت را به دولت پرداخت می‌کنند و در این میان ۲۰۰ میلیارد تومان هم به صدا و سیما کمک کرده‌اند، اتفاق خاصی نیفتاده است.

 

رضا اسدی دیگر کارشناس حوزه اینترنت نیز به «ایران» گفت: آخرین آمارها نشان می‌دهد که ۹۰ میلیون سیم کارت فعال در کشور وجود دارد و هزینه تبلیغات آنها روی هر سیم کارت سالانه ۲هزار و ۲۰۰ تومان است و این عدد بالایی به حساب نمی‌آید که بخواهند در این زمینه هزینه‌ها را کنترل کرده و صرفه‌جویی کنند.

 

اسدی با بیان اینکه بالا رفتن هزینه اپراتورها باعث شده است آنها هزینه‌های خود اعم از هزینه‌های تبلیغاتی را کنترل کنند، افزود: همیشه اپراتورها اثربخشی هزینه‌ها را اندازه‌گیری می‌کنند. با توجه به اینکه بازار اشباع شده است به همین دلیل اپراتورها احساس کنند که هزینه‌هایی که در تبلیغات انجام می‌دهند اثربخشی لازم را ندارد و خود برای کاهش هزینه‌های تبلیغاتی اقدام می‌‌کنند.

 

این کارشناس در ادامه گفت: از سوی دیگر بخش دولتی نباید در بحث تجاری شرکت‌ها و اپراتورها دخالت کند چرا که وظیفه دولت سیاستگذاری است و نباید در این زمینه‌ها ورود کند.

 

وی افزود: همان‌طور که وزیر هم به آن اذعان می‌کند هزینه‌های اپراتورها افزایش یافته است، ولی اگر بخش دولتی و حاکمیتی قصد دارد بیش از این اینترنت مشترکان ارزان شود، منطقی این است درآمدی که از اپراتورها دریافت می‌کند را به نحوی کاهش دهد و هزینه‌ها را از دوش مردم بردارد نه اینکه به طور مستقیم از اپراتورها بخواهد تا هزینه‌های تبلیغاتی خود را کاهش دهند.

 

سوسن صادقی

 

iran-newspaper.com
  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش