یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۲۸ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۴۲۲۱
فناوری اطلاعات و ارتباطات

ترندهای برنامه‌نویسی سال ۲۰۱۹ چه خواهند بود؟

ترندهای برنامه‌نویسی سال ۲۰۱۹,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

بنابر رسم هرساله که از یکسری برنامه‌نویس حرفه‌ای و منتخب که در کمپانی‌های بزرگ و معتبر تکنولوژی فعالیت می‌کنند سوالاتی درباره سال جدید پرسیده می‌شود، امسال هم این کار انجام شده البته با این تفاوت که امسال مدیران ارشد برخی از این شرکت‌ها هم در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند.

 

در این گزارش از این افراد خواسته شده که نظراتشان را درباره تغییراتی که قرار است در سال جدید در زمینه دنیای برنامه‌نویسی به وجود بیاید اعلام کنند. همچنین از آنها پرسش شده ترندهای برنامه‌‌نویسی ۲۰۱۹ بیشتر به چه سمتی خواهد رفت. از مدیران تکنولوژی و برنامه‌نویسان شرکت‌های مختلفی چون Slack و Twilio در این باره پرسش شده است. با ارزیابی پاسخ‌ها می‌توان گفت بدهی فنی (Technical Debt)، نرم‌افزار اجاره و برنامه‌نویسان سیتی‌زن از جمله ترندهای مورد توجه این افراد در سال ۲۰۱۹ خواهند بود.

 

زمان پرداخت بدهی‌های فنی فرا رسیده

Deep Varma مدیر ارشد بخش مهندسی سرویس جست‌وجوی املاک Trulia معتقد است که برای بسیاری از برنامه‌نویسان، سال ۲۰۱۹ سالی خواهد بود که بیشتر به دنبال پرداخت کردن «بدهی‌های فنی» خواهند رفت. بدهی فنی (Technical Debt) یک مفهوم تخصصی در دنیای برنامه‌نویسی است که در آن برنامه‌نویس یک کد را برای حل مشکل در کوتاه مدت انتخاب می‌کند و این راه‌حل را به یک راه‌حل کلی ترجیح می‌دهد.

 

برنامه‌نویسان با این کار کمی از آینده زمان قرض می‌گیرند تا بتوانند در ادامه روی حل کلی این مشکل زمان صرف کند. استفاده از بدهی‌های فنی در طول سالیان گذشته باعث شده اکثر برنامه‌نویسان زمان کافی برای آپدیت و کامل کردن اپلیکیشن‌هایشان نداشته باشند. صنعت تکنولوژی در یک دهه گذشته با سرعت سرسام‌آوری پیشرفت کرده و در نتیجه این تغییرات شرکت‌های تکنولوژی صاحب حجم عظیمی از بدهی‌های فنی شده‌اند.

 

او در این باره گفت: «صنعت تکنولوژی در یک دهه گذشته با سرعت سرسام‌آوری پیشرفت کرده و در نتیجه این تغییرات شرکت‌های تکنولوژی صاحب حجم عظیمی از بدهی‌های فنی شده‌اند.» حال راه‌حلی که او در این‌باره پیشنهاد کرده این است که شرکت‌های بدهکار فنی بیشتر به سمت «میکروسرویس‌ها» بروند. این کار با تبدیل و تقسیم پروژه‌های بزرگ به وظایف کوچک و جزئی انجام می‌گیرد و در نتیجه آن برنامه‌نویسان می‌توانند با سرعت و تمرکز بالاتر روی وظایف بیشتری کار کنند.

 

سال اپلیکیشن‌های مبتنی بر پلت‌فرم

یکی از برنامه‌نویسان معروف که با نام مستعار «AI Cook» شناخته می‌شود، در Twilio Flex به‌عنوان مدیر ارشد و مدیر تولید و مهندسی فعالیت می‌کند. این پست‌های مدیریتی باعث شده او یک تصویر کلی و بی‌نظیر از نحوه تحول صنعت تکنولوژی و برنامه‌نویسی در سال جدید داشته باشد. کوک یک پیش‌بینی جالب درباره آینده دارد. او معتقد است که سال ۲۰۱۹ همه چیز به اپلیکیشن‌های مبتنی بر پلت‌فرم (Application Platform) ختم خواهد شد.  او می‌گوید که در سال جدید سرویس‌های کلاد و پلت‌فرم‌های برنامه‌نویسی پرکاربرد، در پیشرفت قابل‌توجه اپلیکیشن‌های بر پایه وب و توسعه و همه‌گیر شدن هرچه بیشتر پلت‌فرم‌های اپلیکیشنی نقش خواهند داشت.

 

کوک در مصاحبه خود در این‌باره گفت: «با وجود پلت‌فرم‌های اپلیکیشنی، برنامه‌نویسان می‌توانند از سرویس‌های کلاد با هزینه پایین‌تر و دسترسی بیشتر بهره‌مند شوند و دیگر به نرم‌افزارهای «SaaS» که برای یکسری نیازهای به‌خصوص طراحی شده‌اند محدود نخواهند شد. انتظار داریم امسال با انفجاری از ایده‌ها از سمت برنامه‌نویسان روبه‌رو شویم.»

 

نرم‌افزار به‌عنوان سرویس (SaaS) گسترده‌تر می‌شود

در صحبت‌هایی که با برنامه‌نویسان و مدیران ارشد داشتیم، متوجه شدیم که از نظر بسیاری از آنها نرم‌افزارهای SaaS خیلی بیشتر از گذشته برای برنامه‌نویسان قابل دسترس خواهند بود و افراد می‌توانند با دست بازتری از این نرم‌افزارها استفاده کنند. «پائول لدوون» مدیر ارشد تکنولوژی شرکت Pusher در این باره نظرات جالبی ارائه کرد. او در مصاحبه خود گفت: «طی چند سال گذشته شرکت‌ها متوجه فواید استفاده از نرم‌افزارهای SaaS شده‌اند. راه‌حل‌های مدیریت شده می‌توانند به مقدار قابل ملاحظه‌ای زمان عرضه ویژگی‌های جدید برای یک برنامه را کاهش دهد و در مقایسه با نرم‌افزارهای بومی، این نرم‌افزارهای SaaS می‌توانند کاهش هزینه قابل‌توجهی را به همراه داشته باشند.»

 

«بیر داگلاس» مدیر بخش برنامه‌نویسی سرویس اسلک (Slack) می‌گوید که تجارت اپلیکیشن‌ها در حال حاضر یک بازار ۴۰۰ میلیارد دلاری دارد که بعید به نظر می‌رسد افزایش ارزش این بازار به همین زودی متوقف شود. بنابراین علاوه بر اینکه نرم‌افزارهای مبتنی بر سرویس باید بیش‌از‌پیش گسترده شوند، باید برنامه‌نویسان هم برای برنامه‌نویسی در این بخش بیش از پیش تشویق شوند.

 

«شهروند برنامه‌نویسان» برمی‌خیزند

در سطح سازمانی، تیم‌های برنامه‌نویسی باید با حجم عظیمی از داده‌ها، کدها و مشکلات روبه‌رو شوند و آنها را در کمترین زمان ممکن مدیریت کنند و همچنین به نیازهای کاربران در لحظه نیز پاسخ دهند. از همین رو شرکت‌ها برای جلوگیری از درگیری بیش از حد تیم‌های برنامه‌نویسی خود بیشتر به دنبال راهکار و خدمات بدون نیاز به کدنویسی یا دارای کدنویسی محدود می‌روند و از این طریق پای شهروند برنامه‌نویسان بیش از پیش به میدان باز می‌شود. این مساله باعث می‌شود فشار از روی تیم‌های اصلی برنامه‌نویسی شرکت تا حدودی برداشته شود.

 

واژه شهروند برنامه‌نویس (CItizen Developer) کاربری را توصیف می‌کند که اپلیکیشن‌های کسب و کار مختلف را برای دیگر کاربران طراحی و برنامه‌نویسی می‌کند که البته این کار با اجازه مستقیم شرکت انجام می‌گیرد.

 

این اپلیکیشن‌ها عموما توسط زبان‌های برنامه‌نویسی نسل چهارم که اکثرا به کدنویسی آن‌چنانی نیاز ندارند تولید می‌شوند و برای طراحی و ساخت آنها به درگیر کردن تیم‌های تخصصی برنامه‌نویسی شرکت‌ها نیازی نخواهد بود. «آنی دلسانتو» مدیر ارشد سلزفورس هروکو در این‌باره می‌گوید: «آنچه در سال ۲۰۱۹ شاهد آن خواهیم بود، تمایل سازمان‌های آی‌تی به برپایی بسترهای لازم جهت استفاده از شهروند برنامه‌نویسان است و در نتیجه این اطمینان حاصل می‌شود که برای ساخت این دسته از اپلیکیشن‌ها دیگر به تیم‌های برنامه‌نویسی تخصصی نیازی نخواهد بود و برنامه‌نویسان شهروند یا عادی ابزار لازم و مسیر درست جهت موفقیت و پیشبرد اهداف شرکت‌ها را در اختیار خواهند  داشت.

 

  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش