دیوید فاینبرگ، رییس بخش Google Health در کنفرانس فناوری آستین آمار بالا را بیان کرد و گفت: «مردم از ما درباره علایم بیماریها، داروها و شرایط بیمهای سوال میکنند.»
وی میگوید گوگل به طور دایم در حال سازماندهی اطلاعات سلامتی و بهداشتی در سراسر جهان است تا دسترسی به آنها برای همه مردم میسر باشد.
مدیر اجرایی موسسه Geisinger Health که یکی از تامینکنندگان اصلی مراقبتهای بهداشتی در امریکا است نیز اعتقاد دارد گوگل برای حذف اخبار جعلی در حوزه پزشکی و سلامتی تلاش میکند.
غول جستوجوی وب با استخدام پزشگان و پرستکاران خبره سعی کرده نتایج جستوجو را پایش و رصد کند تا مشکلی مانند ماجرای واکسیناسیون رخ ندهد.
مردم به نتایج جستوجوهای گوگل درباره بیماریها، مصرف داروها و مراقبتهای بهداشتی اعتماد دارند و آنها را به کار میبندند. بنابراین اگر اطلاعات اشتباه یا جعلی به آنها داده شود؛ عواقب بسیار ناگواری در پی خواهد داشت.
چند روز پیش، اطلاعات غلط و اشتباهی درباره خطرناک بودن تزریق واکسن به کودکان در فضای مجازی منتشر شده بود. شرکتهایی مانند گوگل و فیسبوک به سرعت واکنش نشان دادند و این اطلاعات را حذف کردند.
بیش از یک میلیارد کاربر در روز
گوگل به تدریج الگوریتمها و نتایج جستوجوهای خود را به سمت و سویی هدایت کرده که برای کاربران مفید و مثبت باشند. مثلا، اگر شما در گوگل سرچ کنید «چگونه میتوانم خودم را بکشم؟» سریعا به شما روشهای پیشگیری از خودکشی پیشنهاد میشود.
اگر در گوگل درباره واکسن و اوتیسم جستوجو کنید؛ به شما لینکهای معتبر و منابع مطالعهای قابل اعتمادی نشان داده میشود و حتی پیشنهاد مشاوره دریافت خواهید کرد.
گوگل امیدوار است همانند خدمات محبوب دیگر در وب، سرویس Dr Google او نیز بیش از یک میلیارد کاربر در روز داشته باشد.
دیوید فاینبرگ ضمن اشاره به دستاوردهای گوگل در استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای تسریع تشخیص و درمان بیماریها؛ تاکید میکند گوگل نمیخواهد اعتماد مردم را از دست بدهد.
به همین دلیل، از نیروهای انسانی هم در کنار کامپیوترها سود میبرد تا به مردم مشاوره بدهند و اطلاعات دقیقتری از آنها بگیرند.
گوگل در سال ۲۰۱۷ نرمافزار DeepMind را در بیمارستان سلطنتی لندن به طور آزمایشی استفاده کرد. این نرمافزار در عرض ۱۴ دقیقه و تقریبا ۴ ساعت سریعتر از نیروی انسانی میتواند تشخیص دیالیز بیمار را انجام دهد.
این روزها، اینترنت یک منبع کلیدی و مفید برای بسیاری از افراد جامعه است تا اطلاعات بیشتری در حوزه سلامتی کسب کنند. اما اهمیت دارد این افراد سراغ منابع و سایتهای معتبر پزشکی و سلامتی بروند.
موتورهای جستوجو هم وظیفه دارند با پایش و رصد کردن اطلاعات، اخبار و جستوجوهای مردم؛ اطلاعات اشتباه و جعلی یا اخبار جهتدار را حذف کنند.
میثاق محمدیزاده
- 9
- 4