نتیجه نظرسنجی های گوناگون نشان می دهد کاربران اینترنت در ایالات متحده آمریکا، سرویس اینترنت ماهواره ای استارلینک شرکت اسیپس ایکس را به اینترنت خانگی ۵G ترجیح می دهند. در یک بررسی که از سوی مرکز weBoost صورت گرفت، ۵۳ درصد از پاسخ دهندگان اعلام کردند که طی ۶ ماه اخیر با مشکلاتی در اتصال به اینترنت مواجه بوده اند و ۴۸ درصد از آنها نیز گفتند که به دنبال این اختلالات، مجبور به استفاده از اینترنت سلولار یا همان سیم کارت خود برای استفاده خانگی شدند.
در پژوهش دیگری که توسط شرکت AllConnect.com صورت گرفت، معلوم گردید که تنها ۷/ ۱۷ درصد از آمریکایی ها خواستار اینترنت خانگی ۵G بعنوان گزینه جایگزین سرویس فعلی خود هستند. همینطور در این بین، ۷۷/ ۳۵درصد از افراد عنوان کردند که در انتخاب سرویس ۵G برای اینترنت خانگی خود مردد هستند.
این درحالی است که نظرسنجی مرکز Reviews.org نشان داد که ۵۱ درصد از مصرف کنندگان اینترنت در آمریکا، به دنبال سوئیچ کردن به سرویس اینترنت ماهواره ای استارلینک هستند. حتی اگر تما می این افراد مردد را هم به جمع کاربران خواهان اینترنت خانگی ۵G اضافه کنیم، می بینیم که اختلاف بسیار کمی میان علاقه مندان به این دو سرویس اینترنت وجود دارد.
اینترنت ماهواره ای استارلینک بعنوان یکی از برترین مورد ها برای منطقه های روستایی و حاشیه ای محسوب می شود. بر اساس آخرین گزارش ها ، حدود ۵/ ۱۹ درصد از آمریکایی ها در این مناطق زندگی می کنند و حال اگر اسپیس ایکس، درهای اینترنت ماهواره ای خود را به روی این مناطق باز کند، شاهد هجوم میلیون ها کاربر به استفاده از این سرویس و کنار گذاشته شدن سرویس های اینترنت کابلی خواهیم بود.
درحال حاضر، اینترنت ۵G به رغم وعده ووعیدهای بسیار، هنوز نتوانسته انتظارات را برآورده کند. در آمریکا، شرکت ورایزن در اواخر سال ۲۰۱۸، طرح آزمایشی عرضه اینترنت خانگی ۵G را شروع کرد، ولی این سرویس فعلاً در اختیار کاربران چند شهر محدود قرار گرفته و پیشرفت زیادی حاصل نشده است.
البته باید به این نکته نیز توجه داشت که هزینه های نصب و راه اندازی تجهیزات مورد نیاز و همچنین حق اشتراک استفاده از اینترنت ماهواره ای استارلینک، به مراتب بیشتر از اینترنت خانگی ۵G است. درحال حاضر، کاربران خواهان اینترنت استارلینک باید ۴۹۹ دلار برای خرید تجهیزات اولیه، ۵۰ دلار برای ارسال و راه اندازی و همچنین ۹۹ دلار را به صورت ماهانه پرداخت کنند.
این درحالی است که برای استفاده از اینترنت خانگی ۵G، ماهانه ۷۰ دلار کافی است و هیچ نیازی به نصب تجهیزات و دستگاه های جانبی ندارد. البته این اعداد و ارقام ممکن است در آینده دستخوش تغییرات زیادی شوند و تحولاتی نیز در نحوه عرضه سرویس های ۵G و استارلینک رخ دهد. بدین ترتیب، باید منتظر ماند و اتفاقات را دنبال کرد.
- 14
- 4