یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۱۴ - ۱۸ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۳۲۲
موبایل و تبلت

قیمت‌های نجومی گوشی‌های پرچمدار در ایران / سقف قیمتی موبایل به ۹۰ میلیون تومان رسید !

قیمت‌ گوشی‌های پرچمدار, قیمت گوشی های جدید
با رونمایی اخیر اپل از آی فون های یک ترابایتی، اکنون پای گوشی های ۹۰ میلیون تومانی نیز به بازار ایران باز شده است. گوشی هایی که طرفداران خاص خود را دارد و تنها تعرفه گمرکی آن ها، معادل خرید یک گوشی هوشمند با امکانات متعارف از برندی مثل شیائومی است.

به گزارش دنیای اقتصاد، گوشی های پرچم دار برندهای مختلف، معمولاً قیمتی بین ۸۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار دارند، ولی نرخ بالای ارز در ایران باعث شده این گوشی های جدید، بسیار فراتر از توان خرید عموم جامعه قرار  بگیرند و به کالایی نسبتا لوکس تبدیل شوند. البته قیمت دلاری این گوشی ها تنها علت گران تمام شدن آن برای مصرف کننده نیست؛ برخی از این گوشی ها بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان گران تر از معادل ارزش دلاری شان در بازار ایران فروخته می شوند.

قیمت‌ گوشی‌های پرچمدار, قیمت گوشی های جدید

حضور آی فون ۱۳ در بازار ایران

اواخر شهریور بود که اپل از سری جدید آی فون های خود یعنی آی فون ۱۳ رونمایی کرد. هر ساله بعد از رونمایی مدل های جدید آی فون، تا اواسط آبان‌ماه واردات مدل های گوناگون این گوشی ها شروع می شود و این آی فون های تازه در سطح انبوه در اختیار خریداران قرار می گیرند.با این حال برای پاسخ به تقاضای طرفداران پروپاقرص اپل که برای رونمایی از مدل های جدید و خرید فوري آن لحظه شماری می کنند، همیشه تعداد معدودی در فاصله کوتاهی از رونمایی به بازار کشور وارد می شود و با قیمتی اندکی بالاتر در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. حالا آی فون های ۱۳ هم در بازار ایران چنين وضعیتی دارند و برخی فروشندگان با وارد کردن تعدادی کم، آن ها را عرضه می کنند. حتی گمرک هم با اگاهی از چنين تقاضایی، هزینه تعرفه گمرکی این گوشی های تازه را رسماً اعلام کرد.

بر اساس اعلام شرکت اپل ، آی فون های۱۳، بسته به مدل و ظرفیتی که دارند بین ۷۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار قيمت‌گذاري شده اند. آی فون ۱۳ پرومکس با ظرفیت یک ترابایت، امسال گران ترین مدل آی فون ۱۳ به حساب می آید. اکنون قیمت یک گوشی آی فون ۱۳ با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایتی در بازار ایران، چیزی در حدود ۳۶ میلیون تومان است و آی فون ۱۳ پرومکس یک ترابایتی که احتمالا انگشت شمار در بازار موجود باشد، بیش از ۹۰میلیون تومان قیمت گذاری می شود.

پرچمداران ديگر برندها

برندهای ديگر مثل سامسونگ، شیائومی و هواوی هم با چند مدل گوشی پرچم دار در بازار ایران حضور دارند. پرچمداران فعلی سامسونگ را میتوان گوشی های گلکسی زد فولد ۲، گلکسی زد فلیپ ۲ و گلکسی S21 Ultra به حساب آورد. زد فولد۲ که گران ترین گوشی حال حاضر سامسونگ است و بسته به ظرفیت و مشخصات، بین ۱۱۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار قیمت دارد، با قیمت حدود ۴۵ میلیون تومان در بازار ایران به فروش می رسد. گوشی اس ۲۱ اولترا نیز حدود ۳۴ میلیون تومان در بازار ایران قیمت دارد.

پرچمداران برند شیائومی را میتوان MiMixFold و  Xiaomi Mi 11 Ultra به حساب آورد. گوشی اول که در رده گوشی های تاشو این برند است و در بازار ایران بسیار کم تعداد است، حدود ۴۱میلیون تومان قیمت دارد و دومی با قیمت حدود ۴۳ میلیون تومان به فروش می رسد. حضور برند هواوی در مدت اخیر نسبت به گذشته کمی کم رنگ تر شده است. پرچم دار فعلی برند هواوی در ایران را میتوان گوشی  P40 Pro 5G  به حساب آورد. این گوشی با قیمتی حدود ۲۳میلیون تومان در بازار ایران به فروش می رسد.

قیمت واقعی گوشی ها

با وجود آنکه اضافه شدن عوارض و تعرفه های گمرکی، درصدی به قیمت نهایی گوشی مصرفی ایرانیان می افزاید، اما قیمت های فعلی گوشی های موبایل( خصوصا آی فون های جدید) در بازار ایران، بیش از چیزی است که انتظار می رود. هزینه تعرفه های گمرکی و مالیات ارزش افزوده را میتوان معقول ترین سربار قیمت موبایل  در بازار ایران به حساب آورد. در محاسبه تعرفه واردات، به میزان ۴ درصد قیمت ثبت شده گوشی در سامانه گمرک بابت حقوق و عوارض گمرکی لحاظ می شود و یک درصد اضافه نیز حق هلال احمر در نظر گرفته می شود؛ یعنی در مجموع ابتدا یک هزینه معادل ۵ درصد قیمت دلاری گوشی بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی لحاظ می شود.

از سوی ديگر، برای محاسبه ۹ درصد ارزش افزوده نیز باید مجموع قیمت دلاری گوشی و هزینه نقل و انتقال ثبت شده در فرم ها را در نظر گرفت و بعد بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی محاسبه کرد. برای بعضی واردکنندگان تازه کار ، ممکن است هزینه ۲ تا ۴ درصدی دیگری هم به جهت مالیات کارت بازرگانی لحاظ شود، ولی واردکنندگان باسابقه از این درصد معاف هستند. در مجموع بر اساس اعلام واردکنندگان گوشی موبایل، تمامی هزینه های سرباری که به قیمت یک گوشی اضافه می شود، حداکثر به ۱۶ درصد قیمت دلاری گوشی می رسد. این هزینه با ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می شود.

قرار بود از ابتدای سال جاری ، ۵ درصد عوارض گمرکی( یا به بیان بهتر همان ۴ بعلاوه یک درصد) به ۱۲ درصد افزایش پیدا کند ولی این امر هنوز عملی نشده است. از طرف ديگر هم قرار بود مبنای محاسبه قيمت، قيمت ارز ثبت شده در سامانه خاصی قرار گیرد و این طرح هم هنوز عملی نشده و واردکنندگان علی الحساب به روال گذشته واردات را انجام میدهند و احتمالا اختلاف این موارد از آن ها اخذ شود.

اختلاف قابل توجه هزینه واقعی با قيمت بازار

همان طور که در بالا ذکر شد، حداکثر هزینه سرباری که امکان دارد به یک گوشی موبایل وارد شود ۱۶ درصد است که این هزینه بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردکنندگان اخذ می شود. مشاهده می شود حتی اگر هزینه سربار را با قيمت ارز روز محاسبه و به قيمت دلاری گوشی اضافه کنیم، باز هم عدد به دست آمده چیزی بسیار پایین تر از قیمت فروش در بازار ایران به حساب می آید.

برای این که بتوان قيمت آی فون ۱۳ در بازار را محاسبه کرد، باید حدود ۱۶ درصد به معادل ریالی قیمت آی فون ۱۳ اضافه کرد. مثلا طبق اعلام اپل، آی فون ۱۳ با ظرفیت ۱۲۸ گیگ، ۸۴۹ دلار قیمت دارد. اگر ۱۶ درصد شامل انواع تعرفه های گمرکی، حمل و... به این مبلغ اضافه شود، ۹۸۵ دلار می شود. با ضرب قیمت روز دلار( مثلا ۲۸ هزار تومان)، قیمت نهایی آی فون ۱۳ با ظرفیت ۱۲۸گیگ در بدترین حالت( با احتساب۱۶درصد سربار براساس نرخ ارز روز) چیزی در حدود ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می شود؛ با این حال اکنون این گوشی در بازار فعلی به دلیل کم بودن تعداد و خاص بودن شرایط، با قیمتی در حدود ۳۶میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می رسد.

برای محاسبه قيمت آی فون ۱۳ که به روش مسافری وارد شود نیز باید دقیقا به روشی شبیه آنچه بالا ذکر شد، عمل شود. قبلاً در واردات گوشی به روش مسافری، مالیات ارزش افزوده اخذ نمی شد، اما اکنون تمامی هزینه های سربار، مانند واردات رسمی از طریق واردکنندگان خواهد بود و معافیت گمرکی واردات مسافری گوشی از بین رفته است.

در مجموع برای محاسبه قيمت آی فون ۱۳ مسافری نیز باید حدود ۱۶ درصد قيمت دلاری گوشی بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی، به قيمت نهایی آی فون ۱۳ اضافه شود. بر اساس اعلام گمرک، هزینه عوارض گمرکی گوشی های جدید آی فون بسته به مدل و ظرفیت بین سه و نیم میلیون تا ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.

برخی فروشندگان، تفاوت قیمتی موجود در قيمت واقعی گوشی ها و قيمت آن ها در بازار ایران را ناشی از لزوم تامین این کالا از طریق چندین واسطه می دانند. آن ها معتقدند باتوجه به تحریم ایران، امکان خرید مستقیم از فروشندگان رسمی وجود ندارد و با هدف دور زدن این تحریم ها باید مثلا ۵ واسطه در این میان قرار گیرند. با این حال برخی دیگر معتقدند این اختلاف قیمتی معقول نیست و حاصل موج سواری و سودجویی برخی فروشندگان از تقاضا در بازار است.

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
خوب
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش