سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۵ - ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۶۷۹۶
موبایل و تبلت

شیب نزولی فروش تبلت در جهان

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت,شیب نزولی فروش تبلت
هرسال مؤسسات پژوهشی مختلف درباره بازار کامپیوترهای خانگی، تبلت‌ها و... مطالعاتی انجام می‌دهند که این تحقیقات می‌تواند یک نقشه راه برای تولیدکنندگان این وسایل فناورانه رقم بزند.

یکی از مؤسسات پژوهشی برتر، کمپانی TrendForce است که مطالعاتی در زمینه میزان فروش تبلت‌ها داشته و عنوان کرده است هر چند تبلت در سال ۲۰۱۰ یک محصول جذاب و پرطرفدار محسوب می‌شد ولی به دلیل روند صعودی حضور گوشی‌های هوشمند، حالا دیگر از محبوبیت این وسایل فناورانه کاسته شده است.طبق مطالعات این مؤسسه پژوهشی، فروش تبلت در سه ماهه نخست ۲۰۱۷ شیب نزولی تندی داشته و این شاخص، نسبت به سه ماهه نخست سال ۲۰۱۶ میلادی کاهشی ۵/۳۴درصدی نشان می‌دهد.

 

کاهش سالانه ۳/۹درصدی فروش

در سه ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی شاهد کاهش شدید تقاضا در بازارهای جهانی و همچنین ایران بوده‌ایم اما باید گفت که این موضوع در تبلت‌هایی که قابلیت اتصال به کیبورد را ندارند حادتر بوده و کاهش فروش ۵۰ درصدی را نشان داده است. به بیان دیگر تبلت‌هایی که از یک کیبورد جداشدنی برخوردارند بیشترین رشد بازار جهانی را دارند اما تبلت‌های ساده که کیبورد ندارند با کاهش فروش مواجه هستند.

 

طبق مطالعات کمپانی TrendForce میزان فروش تبلت در جهان سالانه کاهشی ۳/۹ درصدی دارد طوری که میزان فروش جهانی تبلت در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی به حدود ۳۲ میلیون دستگاه رسیده اما این بدان معنا نیست که کمپانی‌های تولیدکننده تبلت دست روی دست گذاشته‌اند و تلاشی برای بهبود اوضاع ندارند. «آنیتا وانگ» یکی از تحلیلگران مؤسسه پژوهشی TrendForce در این باره گفت: بعد از تجربه عقب نشینی گسترده در زمینه فروش تبلت‌ها در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی، بازار تبلت اکنون بر فروش یک آی پد ۷/۹ اینچی که انتهای ماه مارس و با قیمتی مناسب ارائه شده، تمرکز کرده است. این آی پد با بهای ۳۲۰ دلار ارزان‌ترین قیمت آی پدهایی محسوب می‌شود که تاکنون کمپانی اپل تولید کرده است. با توجه به محبوبیت آی پدهای اپل با وجود گرانقیمت بودن آنها، تحلیلگران این مؤسسه پیش‌بینی می‌کنند که نمونه ارزانقیمت آی پدهای این کمپانی، بتواند سهم بالایی از فروش تبلت‌ها را در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۷ از آن خود کند و تعداد بیشتری از کاربران به فکر خرید تبلت جدید یا جایگزینی آن با نمونه‌های قدیمی بیفتند. «آنیتا وانگ» در ادامه با اشاره به توجه ویژه کاربران به این آی پد ارزانقیمت گفت: مایکروسافت نیز این تاکتیک فروش را در نظر داشت و می‌خواست Surface Pro 5 را در همین ابعاد و با قیمتی نسبتاً پایین راهی بازار کند ولی در رسیدن به هدفش ناکام ماند و نتوانست این محصول را بموقع راهی بازار کند.

 

اپل در جایگاه نخست(تبلت آیپد)

اما چه برندهایی چه سهمی از فروش تبلت را در جهان در اختیار دارند؟ طبق گزارش مؤسسه TrendForce، در بازار فروش تبلت‌ها محصولات اپل جایگاه نخست را به خود اختصاص داده‌اند و این کمپانی با فروش حدود ۹۲/۸ میلیون آی پد در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی، تقریباً ۷/۲۹ درصد بازار جهان را در اختیار داشته است. طبق محاسبات این مؤسسه پژوهشی، میزان فروش آی پد نسبت به سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۶ میلادی حدود ۸/۳۱درصد کاهش داشته و از سوی دیگر فروش آن سالانه با ۱۳ درصد کاهش مواجه است. گفتنی است که این مؤسسه فقط فروش تبلت برای مدل‌هایی با صفحه نمایشگر ۷ اینچی یا بزرگ‌تر با رزولوشن ۱۰۲۴ x 600 پیکسل یا حتی بیشتر را مورد محاسبه قرار داده است و در تبلت‌های دو در یک که کیبورد هم دارند را مجزا کرده و آن را در این محاسبه در نظر نگرفته است.

 

دومین برندی که در این فهرست جا خوش کرده و پس از اپل نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب کرده، کمپانی کره‌ای سامسونگ است که در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی موفق شد ۱/۶ میلیون دستگاه تبلت را در سرتا سر جهان به فروش رساند که البته این رقم نشان از کاهش سالانه ۷/۵درصدی است. مؤسسه پژوهشی TrendForce در بخش دیگری از گزارش خود آورده است که این کاهش‌های فروش، رو به بدتر شدن است و فروش تبلت‌های لنوو در مقایسه با سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۶ میلادی، کاهشی ۸/۴۳ درصدی داشته است. همچنین در این گزارش آمده است که میزان فروش آمازون در این بازه زمانی تا ۹/۴۲ درصد کاهش داشته است ولی طبق تحقیقات این مؤسسه، این خبر چندان بدی برای آمازون نیست، TrendForce معتقد است آمازون، بیشترین شانس داشتن بالاترین رشد فروش سالانه را در میان رقبا خواهد داشت چرا که استراتژی این کمپانی، فروش وسایلی ارزانقیمت است که می‌تواند سودی سرشار را در آینده ازآن خود کند.

 

نگاه محققان IDC

اما در این میان، تحلیلگران مؤسسه پژوهشی IDC در برخی موارد نظر متفاوتی دارند.«رایان ریت» یکی از تحلیلگران مؤسسه IDC می‌گوید: رشد فروش و رونق بازار، بیشتر به تبلت‌های جدا شدنی(detachable) مربوط می‌شود و تبلت‌هایی شبیه iPad Pro با کیبوردهای قابل جدا شدن، رشدی مناسب از نظر فروش دارند هرچند در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی از توفیق چندانی برخوردار نبودند. وی همچنین به ذکر دلایلی می‌پردازد که چرا مردم این روزها نسبت به خرید تبلت رغبت چندانی نشان نمی‌دهند. این تحلیلگر ادامه داد: یکی از دلایل این امر را می‌توان وابستگی بیش از حد کاربران به گوشی‌های هوشمندشان دانست. این گوشی‌ها به هرحال بخش عمده‌ای از نیازهای آنان را برطرف می‌کند در حالی که بسیار کوچک هستند و حمل و نقل آنها هم راحت است.

وی با اشاره به فروش ۲/۳۶ میلیون دستگاه تبلت در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی گفت: این رقم نشان از کاهش ۵/۸درصدی دارد.تبلت‌های Surface مایکروسافت تأثیر بزرگی در بازار نداشته است و جزو ۵ برند پرفروش در جهان برای تبلت محسوب نمی‌شود چرا که بیشتر بر تولید محصولات نسبتاً گرانقیمت تمرکز دارد. از نگاه IDC آمازون سومین برندی است که بازار فروش تبلت‌ها را از آن خود کرده است که البته بیشتر بر تبلت‌ها و محصولات ارزانقیمت توجه ویژه دارد این در حالی است که مؤسسه TrendForce، آمازون را پنجمین برند موفق جهان در فروش تبلت می‌داند. این تحلیلگر IDCهمچنین به برنامه‌های اپل و مایکروسافت تا پایان سال‌جاری و تولید آی پد ارزانقیمت اشاره دارد و معتقد است محصولات بعدی این برندها شاید بتواند بر بازار تأثیر بگذارد ولی به هر حال این برندها نیز فعلاً بر میزان فروش سه ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی تأثیری نداشته است. از نگاه این تحلیلگر IDC، تنها تولیدکننده تبلت که در سه ماه نخست امسال رشد داشته هوآوی بوده است که ۷/۲میلیون دستگاه فروش داشته در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۲میلیون دستگاه بوده است.مؤسسه TrendForce، این رقم را ۱/۲میلیون دستگاه عنوان کرده بود چرا که تبلت‌هایی با قابلیت اتصال به کیبورد را محاسبه نکرده است.

 

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش